Ακούγοντας τους πολιτικούς μας τις τελευταίες μέρες να κοκορομαχούν για... πίτουρα, ειλικρινά σκέφτομαι αν αυτός ο τόπος έχει μέλλον. Σε ένα διάστημα που πρέπει πλέον να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που με γενναιότητα θα πρέπει όλοι να στηρίξουμε σαν την μόνη επιλογή πριν την διχοτόμηση και την -χωρίς υπερβολή- καταστροφή όλων μας, οι πολιτικοί της φακής που ψηφίζουμε φαίνονται ανάξιοι του έργου που καλούνται να κάνουν.
Ο λαός, ο μόνος που δεν φταίει σε τίποτα, με την ψήφο του κατάφερε αυτό που φαινόταν αδιανόητο. Να στείλει σπίτι του τον Τάσσο και την νομικίστικη, αδιέξοδη, άκρως απορριπτική πολιτική του. Παράλληλα έστειλε μήνυμα στους άλλους δύο, πως θέλει επιτέλους λύση! Και εφόσον ο κλήρος έπεσε στον Χριστόφια, περιμένουμε να φανεί άξιος.
Πως όμως μπορεί να κριθεί σαν άξιος; Όταν είναι πρόεδρος, έχει την στήριξη της αντιπολίτευσης και ανέχεται δύο κόμματα(κια) να τον υποσκάπτουν την μια μέρα και την άλλην να τον στηρίζουν, μπας και χάσουν το μερίδιο της εξουσίας. Σε αυτό λοιπόν το τομέα, ο Χριστόφιας παρουσιάζεται δειλός και άτολμος. Δειλός να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να τους το κάνει ξεκάθαρο: είτε στηρίζετε την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της, είτε διαφωνείτε και φεύγετε! Απλά πράματα. Ο κόσμος, που τελικά είναι πολύ πιο έξυπνος από όσο νομίζουν οι πολιτικοί της φακής μας, το έχει τούμπανο και ο Χριστόφιας κρυφό καμάρι. Το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ παραμένουν εκεί στην κυβέρνηση μόνο για τις καρέκλες και τον διαμοιρασμό της εξουσίας. Και το ΑΚΕΛ, που προτιμά να τους έχει από κοντά παρά ανεξέλεγκτους στην αντιπολίτευση, κάνει την πάπια. Κάνει πως δεν καταλάβει πως ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ σε τίποτε βασικά δεν συμφωνούν με την κυβέρνηση όσο αφορά το Κυπριακό. Και δεν είναι μόνο αυτό το κουφό. Αντί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που παρουσιάζεται, με την στάση του ΔΗΣΥ, να έρθει πιο κοντά σε το άλλο μεγάλο κόμμα για να φτιάξουν μαζί ένα δυνατό μέτωπο μέσα στον λαό που θέλει λύση, παίζουν πελλό! Ανάξιοι κι αυτοί των περιστάσεων...
Όσο για την ατολμία του ΔΗΚΟ, τι να πρωτοπεί κανείς; Έστησαν επιτροπή για να βρουν τα αίτια της εκλογικής ήττας, δεν άρεσε στον Τάσσο και την πέταξαν στον κάλαθο. Και ο Κάρογιαν μας κάνει την πάπια κι αυτός. Ας πούμε δεν καταλάβαμε πως φάνηκε ξεκάθαρα πως σαν πρόεδρος του κόμματος του δεν έχει την δύναμη ούτε ένα έγγραφο να ανακοινώνει. Ας πούμε δεν καταλάβαμε πως κουμάντο στο κόμμα του κάνει ο Τάσσος ακόμη. Ας πούμε δεν καταλάβαμε πως δεν έχει τη δύναμη να επιμένει στις απόψεις του. Πιόνι κι αυτός. Και γλύφτης. Έσπευσε να δικαιολογήσει τον γέροντα, πραγματικό πρόεδρο του ΔΗΚΟ, για τις απίστευτα άστοχες δηλώσεις του, μετά την συνάντηση Ταλάτ-Χριστόφια. Το ξέρουμε πως ο Κάρογιαν δεν διαφωνεί με τους χειρισμούς του προέδρου, το ίδιο κι ο ΥΠΕΞ. Αλλά δεν έχει την τόλμη να στηθεί σαν άντρας να αντιμετωπίσει τον Τάσσο. Τα κάνει πάνω του... και τάχα μου είναι για την ενότητα του κόμματος του, που οι μισοί είναι ρεαλιστές και καλοί πολιτικοί και οι άλλοι μισοί είναι απλά μέρος της ΕΚ ελίτ, που εδώ και χρόνια έχει βολευτεί με την μη-λύση του Κυπριακού.
Αλλά το χάζι το περισσότερο το έχει η ΕΔΕΚ. Ο Λυσσαρίδης ακόμη λίγο να πει προδότη τον Χριστόφια, η νεολαία της ΕΔΕΚ θεωρεί την συνάντηση του Χριστόφια με τον Μεχμέττη βήμα προς τα εμπρός, ο Ομήρου μετά την συνάντηση δήλωνε ευχαριστημένος αλλά μόλις άκουσε τις δηλώσεις του γέρου, το επόμενο πρωί έσκιζε τα βρακιά του. ΓΕΛΙΟΙ. Που καιρούς που η ΕΔΕΚ χάραζε πολιτική... τώρα απλά κατάντησαν πιόνια και απλά ακολουθούν ότι τους πει ένας γέρος 76χρονών που νιώθει πατριώτης επειδή μισά το 20% των κυπραίων... των ΤΚ, εννοώ.
Και το πιο γελοίο είναι που βγαίνουν στο γυαλί αξιόλογοι πολιτικοί της ΕΔΕΚ, υποχρεωμένοι να καλύψουν και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα που συμβαίνουν στο κόμμα τους και γελοιοποιούνται κι αυτοί. Από τη μια υιοθετούν τις θέσεις του άλλου γέρου, του Λυσσαρίδη, και από την άλλη στηρίζουν και τον πρόεδρο. Με λίγα λόγια, από τη μια διαφωνούν με τον πρόεδρο για τους χειρισμούς του αλλά από την άλλην δεν το λένε και φανερά γιατί θέλουν μοιρασιά της εξουσίας. Κατάντια... αλλά αφού τους ανέχεται ο πρόεδρος, τρελλοί είναι να φύγουν;
Και όχι, δεν θα αφήσω στο απυρόβλητο τον ΔΗΣΥ. Από τη μια στηρίζει την κυβέρνηση (και μπράβο τους για την υπεθυνότητα τους) αλλά από την άλλην φοβάται μπας και την στηρίξει πολύ και διαμαρτυρηθούν οι γνωστοί-άγνωστοι του κόμματος που ακούουν ΑΚΕΛ και Χριστόφιας και βγάζουν σπυριά στα κωλομέρια. Και επειδή όλοι αυτοί οι γνωστοί σπυριασμένοι φωνάζουν, κάθε μέρα και πιο πολύ, είπαν εκεί στην Πινδάρου να κάνουν λίγη αντιπολίτευση μπας και τους κάμουν να σιωπήσουν λίγο. Πάνω από όλα η ενδυνάμωση του κόμματος βλέπετε. Επέλεξαν λοιπόν να κάμουν αντιπολίτευση στο θέμα του γενικού εισαγγελέα της δημοκρατίας. Επέκριναν λοιπόν τον πρόεδρο επειδή διόρισε έναν άνθρωπο που δεν είναι μεν κομματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ αλλά πρόσκειται στο κόμμα. Ε ρε γέλια. Καλά ρε παιδιά εκεί στον ΔΗΣΥ, όταν ο Γλαύκος διόριζε τον αντιπρόεδρο του κόμματος σας, δηλαδή ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ στέλεχος, (Μαρκίδη) σαν γενικό εισαγγελέα της δημοκρατίας, δεν τίθετο θέμα αναξιοκρατίας; Έλεος! Το ίδιο δειλοί είναι κι αυτοί, όπως και στο ΑΚΕΛ. Αντί να κατεβάσουν τα νουν τους κάτω και να κάτσουν μαζί να κτίσουν ένα ισχυρό μέτωπο μέσα στο λαό, της τάξεως του 70% που να θέλει διαρκή κινητικότητα και λύση του Κυπριακού, ακόμη βλέπουν ο ένας τον άλλον όπως βλέπει ο διάολος το λιβάνι, και παίρνουν θάρρος να λένε τα γνωστά τους ο κάθε γέρος πρώην, ο κάθε γέρος επίτιμος και το κάθε πιονάκι (Συλλούρης, Ομήρου κτλ).
Και τι λένε βασικά αυτές τις μέρες και φωνάζουν; Πως δεν είναι συμφέρουσα για εμάς Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ που προέκυψε στην συνάντηση της Παρασκευής. Προσέξτε, μιλάνε για συμφωνία. Εσείς, ρωτώ, είδετε καμιά συμφωνία; Εγώ πάντως όχι. Ένα ανακοινωθέν είδα, που δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ για τις διαπραγματεύσεις. Ούτε συμφωνία ήταν, ούτε αποτέλεσμα επίσημων διαπραγματεύσεων. Και όμως, πάλε φωνάζουν!!!
Πριν την Παρασκευή φώναζαν πως δεν πρέπει να πάμε σε συνομιλίες τον Μάη εφόσον οι επιτροπές εργασίας δεν έχουν παράξει έργο, κάτι το οποίο ήθελε ο Ταλάτ. Φώναζαν και για την θέση του Μεχμέττη για συνομοσπονδία. Ε, μετά την Παρασκευή δεν άκουσα κανέναν τους να δηλώνει ευχαριστημένος για την ανακοίνωση περί δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας. Ούτε κανένας τους χάρηκε που δεν θα πάμε τώρα σε απ'ευθείας διαπραγματεύσεις σε επίπεδο προέδρων. Τώρα βγήκαν και φωνάζουν για την μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα κτλ κτλ κτλ. Μα καλά, όλα αυτά πρέπει να γραφούν στο... ανακοινωθέν της Παρασκευής; Όλα αυτά υπάρχουν σε ψηφίσματα του ΟΗΕ, που είναι πιο δυνατά και από μια συμφωνία!!!
Αλλά ας κρύβονται όσο θέλουν. Εκείνο που τους ενοχλεί είναι η λύση Διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και η ίδια η λύση. Αφορμή γυρεύουν για να προκαλούν φόβο και ανασφάλεια στον λαό. Στον λαό που τους απέρριψε ήδη μια φορά για αυτή τους την τακτική. Ενώ πριν φώναζαν και για τον Λιμνίτη, τωρά που θα ανοιχτεί κι αυτό το οδόφραγμα, δεν τους άρεσε πάλε διότι αναφέρεται το όνομα της περιοχής στα τούρκικα. Μια ονομασία που χρονολογείται ΠΡΙΝ το 1974, και με βάση το Σύνταγμα του 1960! Εκτός του ότι προφανώς πιάστηκαν και αδιάβαστοι καθώς μας είπαν πως αυτό είναι το όνομα που έδωσε στην περιοχή ο τούρκικος στρατός, δείχνουν πλέον ολοφάνερα πως είναι έτοιμοι να πιαστούν από κάθε λεπτομέρεια για να καταστρέψουν την ουσία των διαπραγματεύσεων και των συνομιλιών.
Και ο άτολμος, δειλός πρόεδρος μας, τους ανέχεται. Άμα ένα ΔΗΚΟ και μια ΕΔΕΚ δεν μπορείς (δεν έχεις τα κότσια) κύριε Χριστόφια να κοντρολάρεις, πως θα μπορέσεις να φέρεις μια λύση στον λαό σου; Και κυρίως, πως θα τους ζητήσεις να φανούν τολμηροί και γενναίοι για να την υπερψηφίσουν όταν εσύ είσαι πλέον στα μάτια του κόσμου ένας δειλός και άτολμος πολιτικός;
Τρίτη 27 Μαΐου 2008
Μπορούν άτολμοι πολιτικοί να βρουν γενναία λύση;
Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
6 σχόλια:
Εχεις λάθος συγχωριανέ, το πρόβλημα του Δησυ δεν είναι ότι εν Ακελικος ο Παπασάββας αλλά το ότι είναι ηλίθιος (εδιάβασες άρθρα του ;). Αν έβαζαν οποιοδήποτε άλλο ακελικό είμαι σιγουρος ότι δεν θα αντιδρούσαν.
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα
Δεν πιστευω οτι πρεπει να χρεωθει ειτε ατολμια ειτε αδυναμια στον Χριστοφια ακομα, οσον αφορα τους χειρισμους του με τους απορριπτικους.Αυτες τις μερες με προβληματιζει οντως η ηπια αντιμετωπηιση τους. Προσπαθω να μπω στο σκεπτικο του Χριστοφια ομως για να καταλαβω αυτη την αντιμετωπιση. Ενας λογος που υποψιαζομαι ειναι οτι δεν θελει ακομα να ανοιξει το μετωπο με τους απορριπτικους πρωτου να εχει πιο απτα και ουσιαστικα αποτελεσματα με τον Ταλατ, τα οποια να δικαιολογουν πιο δυναμικη αντιδραση. Ειναι πιο ευκολο οι απορριπτικοι να παιξουν προπαγανδιστικα με τις 'ασαφειες', οπως λεν, παρα με πιο ουσιαστικες κινησεις στο κυπριακο. Αυτες ειναι οι σκεψεις μου επι του παροντως.
Όσον αφορά την τοποθέτηση του ΔΗΣΥ για το διορισμό του Γενικού Εισαγγελέα δεν θα αναφέρω τίποτα άλλο πέραν από το να θέσω ορισμένα ερωτήματα: (α) Από πότε σταμάτησαν να υπάρχουν κομματικές διαφορές για τέτοια ζητήματα; Και από πότε τα κόμματα σταμάτησαν να ασκούν κριτική για τέτοια ζητήματα, είτε εντάσσοντας τις διαφωνίες τους στις κομματικές τακτικές τους κινήσεις, είτε γιατί οφείλουν να διαφωνήσουν μέσα στα πλαίσια της δικής τους πολιτικής φιλοσοφίας; (β) Όταν πριν από δύο μήνες περίπου, ένας ανεξάρτητος αξιωματούχος του κράτους, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, που από το σύνταγμα έχει την υποχρέωση να εκφράζει τη γνώμη του για θέματα οικονομίας, έπραξε το αυτονόητο, το ΑΚΕΛ κατέβασε θεούς και δαίμονες εναντίον του, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Δηλαδή, το ΑΚΕΛ έχει το ακαταλόγιστο να κρίνει όσους διαφωνούν με τις θέσεις του και τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν αυτό το δικαίωμα; Και ειδικά ο ΔΗΣΥ, που σήμερα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση; Ή μήπως θεωρείτε ότι επειδή στηρίζει την πολιτική του Προέδρου στο Κυπριακό θα πρέπει να στηρίζει όλες τις αποφάσεις του Προέδρου και του ΑΚΕΛ για λόγους ενότητας;
Τώρα όσον αφορά τα θέματα που εγείρεις για τους χειρισμούς του προέδρου και των κομμάτων για τα διαδραματιζόμενα στο Κυπριακό θα πρέπει εμείς που θεωρούμε ότι κατέχουμε την πραγματική αλήθεια να προβληματιστούμε λίγο και μετά να κρίνουμε.
Για την παρέα του Τάσσου συμφωνώ και υπερθεματίζω. Τέτοια ήταν και τέτοιοι θα παραμείνουν. Είναι οι αιώνιοι απορριπτικοί σε κάθε μορφή λύσης και την πολιτική τους την έκτισαν πάνω στα θεμέλια του απορριπτισμού. Εγώ, λείαν επιεικώς θα αναφέρω ότι απλά εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους από τη διατήρηση της υφιστάμενη κατάστασης στο Κυπριακό.
Εάν τώρα πάει ο Χριστόφιας και θέσει στο ΔΗΚΟ και στην ΕΔΕΚ το δίλημμα ή να στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική ή να τα μαζέψουν και να φύγουν όπως εισηγείστε. Και ας υποθέσουμε ότι τα μαζεύουν και φεύγουν, παρασυρόμενοι από τον Τάσσο, ο οποίος πιστεύω ότι σκοπός του είναι να διατηρηθεί η υφιστάμενη κατάσταση στο κυπριακό αλλά και να δημιουργήσει τον λεγόμενο τρίτο πόλο. Ο τρίτος αυτός πόλος δεν θα αποκτήσει ενιαία φωνή στο κυπριακό; Όπως έχει και σήμερα θα μου πείτε, αλλά υπό τον Τάσσο, δεν θα αποκτήσει και ηγέτη; Κάτι που λείπει από αυτά τα κόμματα σήμερα; Και γνωρίζοντας την ιδιοσυγκρασία του κύπριου, αυτός ο πόλος δεν θα έχει τα δικά του ερείσματα στην κοινωνία; Άσχετο το τι ψηφίζει στις εκλογές. Και άντε μετά να πείσεις τον κόσμο ότι θα επιστρέψεις στην Κερύνεια, αλλά υπό τ/κ διοίκηση. Και κάτι άλλο. Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι η πολιτική του Τάσσου ηττήθηκε κατά κράτος στις προεδρικές εκλογές; Τον απλό τον κόσμο, ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ τους ρώτησες και σου είπαν ότι συμφωνούν με τις πολιτικές των ηγετών τους στο κυπριακό; Μην το κάνεις γιατί θα απογοητευτείς.
Αυτά όλα (και άλλα πολλά) έχουν κατά νου ο Χριστόφιας και ο Αναστασιάδης φίλε μου και πράττουν όπως πράττουν. Και ορθώς κατά την άποψη μου πράττουν. Για το μόνο που μπορείς να τους κατηγορήσεις είναι για το γεγονός ότι ακόμη δεν ενημέρωσαν τον κόσμο για το τι σημαίνει διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ώστε να προετοιμάζεται το έδαφος. Μόνο αυτό.
Α! Εγώ προσωπικά προτιμώ για πρόεδρο το Χριστόφια, τον Αναστασιάδη για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκυβέρνηση το ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ. Τους δύο τελευταίους τους θέλω πάση θυσία εντός της κυβέρνησης. Μόνο έτσι θα μπορούν να ελέγχονται. Αναλογίσου μόνο, αν ήταν έξω από την κυβέρνηση πόσο χειρότερη θα ήταν η στάση τους σήμερα.
Τελειώνοντας και για να απαντήσω στην ερώτηση που σκέφτεσαι. «Ναι έχω όρεξη σήμερα».
Το ότι τους προτιμά να είναι εκεί για να μην αυξηθούν οι φωνές τους, το έγραψα. Και υπάρχει πολιτική λογική σε αυτό. Αποτελεσματικότητα δεν υπάρχει. Αυτοί φωνάζουν ήδη, και πίστεψε με, δεν θα έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να φωνάζουν όσο πιο πολύ μπορούν, ακόμη κι αν συνεχίσουν να εκπροσωπούνται στην κυβέρνηση. Το να φύγουν, είναι απλά θέμα χρόνου και κάτι σίγουρο.
Η πολιτική του Τάσσου, ηττήθηκε. Στηρίκτηκε αποκλειστικά πάνω στην φοβία που προσπάθησε να επιβάλει στον κόσμο, και δεν πέρασε. Επιπλέον, ο κόσμος, είτε συναγερμικοί είναι, είτε ακελικοί, συνειδητοποιούν σιγά σιγά πως η λύση μας συμφέρει και πως δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μια λύση εύκολη. Στο να το καταλάβει αυτό ο κόσμος, συνεισφέρει τόσο ο ΔΗΣΥ όσο και το ΑΚΕΛ.
Ήδη ο Χριστόφιας έκανε τις πρώτες νήξεις, που κανείς άλλος πρόεδρος ποτέ δεν έκανε: επιστροφή υπό ΤΚ διοίκηση, μικτό κράτος κτλ. Και βρήκε την στήριξη του Αναστασιάδη για αυτά.
Οπόταν, για μένα το καλύτερο είναι να επισημοποιηθεί μια συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ στο Κυπριακό και να δημιουργηθεί σιγά σιγά ένα δυνατό μέτωπο, έτοιμο να κλείσει τα αφτιά στον τρίτο πόλο του Τάσσου, ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ. Όσο τα δύο μεγάλα κόμματα κρατούν αποστάσεις το ένα από το άλλο, κυρίως για να μην αντιδρούν κάποια από τα στελέχη τους, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να δημιουργηθεί μια πλειοψηφεία ανάμεσα στο λαό που θα στηρίξει μια λύση συμβιβαστική.
Η παραμονή του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ στην κυβέρνηση είναι φανερό πλεόν πως δεν είναι αρκετή για να τους κάνει να κοντρολάρονται. Οπόταν, όσο λογικό κι αν είναι το επιχείρημα πως "άμα τους έχεις που κοντά, κοντρολάρεις τους", άλλο τόσο δεν είναι αποτελεσματικό.
Χρειάζεται θάρρος και τόλμη. Ο Χριστόφιας θα μπορούσε να τους αντικαταστήσει όλους αυτούς με άνθρωπους μιας πιο ήπιας και ρεαλιστικής προσέγγισης, πχ, άνθρωπους του ΔΗΣΥ. Αλλά που... και οι μεν και οι δε σκέφτονται τα κόμματα τους και τις εσσωτερικές αντιδράσεις κάποιων στελεχών τους...
Το ερώτημα που γενιέται, είναι με ποιο τρόπο μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο σκοπός, με βάση όλα τα κομματικά/πολιτικά δεδομένα του τόπου;
Εγώ λέω ότι όπως είναι η κομματκή κατάσταση σήμερα, εξυπηρετείται καλύτερα.
Αν επισημοποιηθεί ο δεσμός ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ τότε όλοι όσοι θα αντιδράσουν σε μια τέτοια σχέση, το πιο πιθανόν είναι να βρουν στέγη στη Σράκκα. Και μια στράκκα του 40%, άποψη μου είναι ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνη από ότι είναι σήμερα: Μια ΕΔΕΚ του 8% που συμφωνεί και υπερθεματίζει με όποιον τύχει να πιει ένα ποτηράκι κρασί. Ένα ΔΗΚΟ που έχει δύο τιμόνια, ένα που βλέπει στράκκα και ένα που βλέπει κυβέρνηση και βουλή. Ένα ΕΥΡΩΚΟ που περιμένει πως και πως μια μεγάλη ΣΤΡΑΚΚΑ για να εξασφαλιστούν οι πολιτικάντηδες του (πλην του Κουτσού).
Κοίτα να δεις...Κατ'αρχήν πρέπει να καταλάβεις ότι ο Χριστόφιας δεν έβγαινε πρόεδρος εις τον αίωναν των άπαντων αν δεν τον εστήριζε το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ. Το ότι τον στηρίζει το ΔΗΣΥ που ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν έπρεπε να σε προβληματίζει και όχι να σου δίνει θάρρος. Εδιαφωνήσαν προχτές για τα μετάλλια που εδώσαν σε στρατιώτες για τις βολές. Για να δεις πόσο γελοίοι μπορούν να γίνουν. Έπρεπε να ξέρεις πολύ καλά ότι οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι δεν θέλουν το καλό μας και αν δεν σε προβλημάτισαν τα πανηγύρια τους μετά την Παρασκευή, έπρεπε να σε προβληματίσουν τα πανηγύρια των Τούρκων για την Παρασκευή. "Μεγάλη νίκη του Ταλάτ" είπαν. Προφανώς δεν εκατάλαβες τι έγραφε στο ανακοινωθέν. Έλεγε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία αλλά λίγο πιο κάτω έλεγε για πολιτική ισότητα και για δύο συνιστώντα κράτη. Αυτά παραπέμπουν σε συνομοσπονδία και θα το εκαταλάβαινες αν δεν το έπαιζες επί παντού επιστητός. Αν εσύ, που ανήκεις στην πλειοψηφία του 82%, δέχεσαι να αντιπροσωπεύεσαι με ισάριθμους βουλευτές με την μειοψηφία του 18%, εγώ προσωπικά δεν θέλω. Είναι κάποια πράματα που είναι τόσο κοντά στη λογική που πραγματικά απορώ με τις απόψεις σου. Στη δημοκρατία αγαπητέ μου, περνά η άποψη της πλειοψηφίας. Αν οι τ/κ δεν το εκαταλάβαν ακόμα, δεν φταίμε εμείς. Σκίζεις τα ιμάτια σου για τον Παπαδόπουλο ο οποίος είπε 2 λέξεις. Μιλάς για στασιμότητα επί προεδρίας Παπαδόπουλου. Έπρεπε να σε προβληματίσει γιατί τόση κινητικότητα τωρά που εφκήκε ο Χριστόφιας, που ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν και αυτό το ξέρουν και οι ψείρες της Αϊσιέ. Θέλω να μου πεις όμως ο Συλλούρης ποιου είναι το πιόνι; Όσο για τα απαξιωτικά σου σχόλια για τον Λυσσαρίδη, έναν άνθρωπο που επολέμησε για να ζεις εσύ σήμερα δαμέ που ζεις, δεν θα σχολιάσω. Ξαναδέ τα πράματα πιο αντικειμενικά, χωρίς την ταυτότητα του ΑΚΕΛ, επειδή απ'ότι εκατάλαβα και από την προεκλογική εκεί ανήκεις, και θα δεις την προπαγάνδα που εξεκίνησε. Κάμνει η Χαραυγή δημοσκόπηση και βρίσκει την διακυβέρνηση Χριστόφια 80% επιτυχημένη. Κάμνει η Αλήθεια και βρίσκει την 43% επιτυχημένη. Ρωτούν τον κόσμο για τους χειρισμούς στο κυπριακό, και απανά το 40% θετικά, το 20% μάλλο αρνητικά, το 6% αρνητικά και το 34% ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Δημοσίευση σχολίου