Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

Μικρά - μικρά Μπανανιακά

- Ποιός είναι ο Χρ. Τσέλ.; Είναι ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού και πρώην πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τώρα γιατί ήταν πρόεδρος σε 2 ξεχωριστά πόστα, μην με ρωτάτε. Αποταθείτε στην Μπανανία Information Desk. Πάντως δεν ήταν πρόεδρος σε 2 πόστα επειδή ήταν τόσο καλός και το άξιζε... Πρόσφατα κατηγορήθηκε, κλήθηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε για πλαστογραφία (!) όντας πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ). Όσο αφορά την επιτροπή διαιτησίας, ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Αφού πέρσι ήταν πρόεδρος μετά τις κομματικές (και όχι ποδοσφαιρικές) ψηφοφορίες των σωματίων, φέτος έτσι κι αλλιώς δε θα ζητούσε ξανά την προεδρία. Βλέπετε, την είχε και πριν 3 χρόνια αλλά παραιτήθηκε μόνος του επειδή δε μπορούσε να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του. Ε, γιατί πέρσι ζήτησε την προεδρία, από τη στιγμή που ήταν και πρόεδρος της ΕΠΑ, μην με ρωτάτε. Ρωτάτε τον... Χαπέσιη! Πάντως δεν τελειώνει εδώ ο βίος και πολιτεία του. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν φυλάκιση με αναστολή. Βλέπετε ήταν τόσο μικρό το παράπτωμα του σαν πρόεδρος της ΕΠΑ, της ΕΔ να πλαστογραφεί κτλ που η αναστολή κρίθηκε σαν η ορθότερη ποινή. Δηλαδή πρέπει να κάνει φόνο στον κωλότοπο τούτο για να κάτσει μέσα ένας επώνυμος; Γιατί τον αφήσατε να κυκλοφορά ελεύθερος; Τα οικονομικά εγκλήματα είναι από τα σοβαρότερα! Δεν είναι παράπτωμα που τιμωρήται με αναστολή! Δεν ήταν ένας απλά υπαλληλάκος! Ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΑ!!! Και τώρα που τον αφήσατε ελεύθερο, να τον πετιέται από ψηλά πάλι! Ψηφίστηκε σαν ο εκπρόσωπος της ομάδας του ΑΠΟΠ/Κινύρα Πέγειας στην ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία -Ποδοσφαίρου ή Παλιάτσων)

-Δ.Δ.Ο ή Ε.Λ Δεν ακούμε τίποτε άλλο αυτές τις μέρες εκτός από το τι λύση τελικά θα επιδιώξει η κυβέρνηση μας, αν επανεκλεγεί ο Τάσσος. Από τη μια έχουμε τον Τάσσο να δηλώνει ολοφάνερα και απερίφραστα πως θέλει λύση Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας ενώ οι εταίροι του στο Ευρωκό τώρα θέλουν Ευρωπαική λύση. Πρόκειται για 2 αντίθετες λύσεις που σε καμία περίπτωση δεν μοιάζουν. Εναντίων της ΔΔΟ τάχθηκαν πρόσφατα και στελέχη της ΕΔΕΚ (Ε, Διεκδηκώ κι Εγώ Κυβέρνηση) και του ΔΗΚΟ. Παρόλα αυτά ο πρόεδρος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένουν σε λύση ΔΔΟ. Ε ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ; Προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για να συγχήσουν τον κόσμο; Αυτή είναι η φιλοσοφία ενός προέδρου κάποιου κράτους; Κι αν δεν είναι οργανομένο που γίνεται έτσι, τότε σημαίνει πως τα κόμματα που υποστηρίζουν τον πρόεδρο, στην ουσία δεν τον υποστηρίζουν καθώς διαφωνούν μαζί του. Και τι μέλλον μπορεί να έχει ένας πρόεδρος όταν οι δυνάμεις που τον στηρίζουν δεν συμφωνούν μαζί του; Και τι εικόνα δίνουμε προς τα έξω όταν λέμε δημόσια πως δεν θέλουμε λύση ΔΔΟ; Τόσα χρόνια που λέμε επίσημα πως θέλουμε λύση ΔΔΟ και δεν μας πιστεύει κανείς (και όχι άδικα) στο εξωτερικό, αρχίζουμε τώρα να λέμε και δημόσια πως δεν μας κάνει. Άρχισαν να πέφτουν οι μάσκες πλέον... και έχω την εντύπωση πως και το καλύτερο σχέδιο να μας έδιναν, πάλι ΟΧΙ θα λέγαμε. Ε, αδικάτε τους ξένους αν αύριο έρθουν και μας πουν να χωρίσουμε και φτάνει με την Κύπρο διότι τους τα πρίξαμε... από τη μια να θέλουμε άλλα και από την άλλη να θέλουμε άλλα;;; Ο Θεός να μην το δείξει αν ξαναβγεί Πρόεδρος το Τάσσος και τα αλλάξουμε στους ξένους... πάμε ολοταχώς προς διχοτόμιση ή στην καλύτερη των περιπτώσεων περίπτωση πάμε απλά για διεθνή ρεζίλικια και εξευτελισμούς! Να βγεί ο άνθρωπος ξανά πρόεδρος, δε λέμε, αλλά όχι άλλα πισωγυρίσματα!

- ΑΤΗΚ (Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κομμάτων) - Έγιναν και οι προαγωγές στην ΑΤΗΚ. Από τα 11 άτομα που προάχθηκαν οι 7 ήταν του ΔΗΚΟ, 2 του Συναγερμού και 2 του ΑΚΕΛ. Βλέπεται τωρά που έφυγε το ΑΚΕΛ από τη μέση, τα ποσοστά ευνοιοκρατίας ανέρχονται στο 66%... και μιλάμε τώρα μόνο για την ΑΤΗΚ. Όχι, δεν λέω πως έπρεπε να πάρουν περισσότερες προαγωγές οι του ΔΗΣΥ ή του ΑΚΕΛ αν δεν άξιζαν. Ακούγωντας όμως στο ΡΙΚ τον εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ αναρωτήθηκα τί άραγε εννοούσε όταν έλεγε στον εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ "μα καλά, θα διαμαρτύσερουν αν οι 7 προαγωγές πήγαιναν σε άτομα του ΔΗΣΥ;" Αυτό με προβλημάτησε... δηλαδή παραδέχεται έμμεσα πως "κι αυτοί τα ίδια θα έκαναν";;; Αν αυτό δεν είναι παραδοχή πως οι 7 του ΔΗΚΟ πήραν προαγωγή επειδή απλά ανήκουν στο ΔΗΚΟ, τότε τί είναι;

- Νέο κόμμα - Κ.Ε.Κ - Ένα νέο κόμμα ιδρύθηκε στην χώρα μας πρόσφατα. Πρόκειται για το Κ.Ε.Κ. Το ΚΕΚ λοιπόν από το εν έχει τι να κάμνει όλη μέρα εκτός από το να κτίζει νεα επιβλητικά "κτήρια" για τις δραστηριότητες του, αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, παρόλο που δε θα έπρεπε. Αντί να δώσει λίγα από τα χιλιάδες εκατομμύρια που έχει σε φτωχό κόσμο κτλ, αποφάσισε να πάει πρόσφατα διακοπές στο Βατικανό και να δώσει πολιτική χρειά στην επίσκεψη του. Για όσους δεν κατάλαβαν, μιλάμε για το Κόμμα Εκκλησίας Κύπρου (ΚΕΚ) με πρόεδρο τον τραουλλοπαπά Χρυσόστομο. Παπάς άνθρωπος αντί να ασχολείται με το πως να φέρει περισσότερους πιστούς κοντά στην Εκκλησία, να κάνει καμιά δωρεά να κτιστεί κανένα κέντρο απεξάρτισης ναρκωτικών που δεν έχουμε, ασχολείται με τα πολιτικά και μπαίνει σε αντιπαραθέσεις με πολιτικούς του τόπου. Μέχρι και για τί είδους λύση θέλει! Απ' ότι μάθαμε το ΚΕΚ δε θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές του 2008, αλλά θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου που είναι καλός Χριστιανός. Οι άλλοι είναι άθεοι ή συνομότες με τους ξένους. Ευχόμαστε στο ΚΕΚ καλή σταδιοδρομία και καλό return to the 50s!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: