Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Ο Χριστόφιας μισά το καρναβάλι!

Τελικά αυτός ο πρόεδρος μας βάλθηκε να αλλάξει τις παραδόσεις μας. Ας πούμε, είναι πασυφανές πως μισά το καρναβάλι, και ειδικά τις μάσκες. Δεν του αρέσουν και θέλει τον κόσμο να τις ξεφορτωθεί. Έτσι καταλάβω εγώ... Εξηγιέμαι: από τις μέρες (μήνες) της προεκλογικής έλεγε πως δείχνοντας καλή θέληση για το εθνικό μας θέμα μπορεί να βγάλει την Κύπρο έξω από την άγραφη απομόνωση στην οποία είχαμε περιέλθει διεθνώς και μέσω αυτού, πως θα εκθέσει αυτούς που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για λύση.

Και έτσι κάνει, ο αθεόφοβος. Πρώτα, εξέθεσε τον τέως εθνάρχη του 30%, βγάζοντας του την μάσκα, με την άμεση απόφαση του να δει τον Ταλάτ, με την ευκολία με την οποία συμφώνησε μαζί του για διάνοιξη της οδού Λήδρας χωρίς στρατό στην περιοχή, με τα όσα καλά μας καταλογίζει η διεθνής κοινότητα από την μέρα που ανέλαβε την προεδρία και τέλος με την υπογραφή του μνημονίου προχθές με το Ηνωμένο Βασίλειο, που "πάλι εντελώς τυχαία" στους μόνους που δεν άρεσε ήταν στην Τουρκία και σε αυτόν και στον υιο του. Πάντως εδώ που τα λέμε ο Νικολάκης είναι αστέρι. Είναι αρνητικό λέει το μνημόνιο που υπογράφτηκε με το Ην. Βασίλειο διότι ότι καλό λέει το μνημόνιο δεν σημαίνει πως οι Άγγλοι θα το τηρήσουν!!! Άρα, μήπως έπρεπε το μνημόνιο να λέει πως η Αγγλία θα προχωρήσει σε αναβάθμιση του ψευδοκράτους, θα αναγνωρίσει την "ΤΔΒΚ" και ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί, δύο θρησκείες και δύο κράτη, ούτως ώστε να πει ο Νικολάκης πως είναι καλό από την άποψη πως ότι κι αν λένε οι Άγγλοι δεν το κάνουν;;; Έλεος... τα λόγια περιττεύουν μπροστά στο φαινόμενο Τασσική λογική και έπαρση ("δεν έχασα εγώ στις εκλογές. Η Κύπρος έχασε!"). Τέτοιους πολιτικούς να έχουμε πάντα και θα προκόψουμε!

Αλλά δεν του έφτανε αυτό του Γριστόφκια. Ήθελε να ρίξει κι άλλες μάσκες... και τα κατάφερε. Παράδειγμα η εγκυρότερη, ανεξάρτητη και σοβαρότερη εφημερίδα του τόπου (χαχα), ο "Φ"ιλελεύθερος. Τους έκαμε εκεί τους καϊμένους τους δημοσιογράφους να μην ξέρουν τι να γράψουν πλέον για να πείσουν τους αναγνώστες τους πως ο Χριστόφιας, ο Αναστασιάδης και ολόκληρη η υφήλιος συνομοτούν για να καταστρέψουν και να αφανίσουν τον ελληνισμό της Κύπρου. Σε τέτοια αμηχανία τους έφερε ο Χριστόφιας, που μη έχοντας πλέον κάτι αρνητικό να γράψουν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, βρήκαν πάτημα για την "κόντρα" Γερμανών και Άγγλων για το Γιούρο! Πήραν ένα δημοσιέυμα γερμανικής εφημερίδας που πείραζαν τους άγγλους που δεν προκρίθηκαν στο Γιούρο και το μετάφρασαν σαν ένα πόλεμο μεταξύ δύο χωρών, αποδίδοντας την "έχθρα" μεταξύ των δύο αυτών χωρών στο γεγονός πως σαν εχθροί που ήταν στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι αδύνατον να συνηπάρξουν αρμονικά μαζί. Το δίδαγμα, που ανακάλυψαν οι δημοσιογράφοι του "Φ"; Μα ποιό άλλο από το ότι λαοί που πέρασαν από πόλεμο παλιά δεν μπορούν να να συμφιλιωθούν! Άρα ούτε εμείς με τους Άγγλους μπορούμε να συμφιλιωθούμε, ούτε και με τους Τουρκοκύπριους! Και ύστερα άμα τους λες πως δεν θέλουν λύση όλοι αυτοί οι βολεμένοι, σου μιλάνε για πνευματική τρομοκρατία. Αχ ρε Βάσο... πνευματική τασσοκρατία έχεις, όχι τρομοκρατία. Και όλα αυτά, από την σοβαρότερη και εγκυρότερη εφημερίδα του τόπου. Για όσους δεν κατάλαβαν, το ξαναλέω πιο απλά: γερμανική εφημερίδα πειράζει τους άγγλους που δεν προκρίθηκαν στο Γιούρο, άρα τους μισάνε, άρα σαν παλιοί εχθροί δεν μπορούν να συμφιλιωθούν, άρα ούτε εμείς μπορούμε να ζήσουμε μαζί με τους ΤΚς, άρα διχοτομίστε την Κύπρο να τελειώνουμε. Φέρτε μου τα πρόζακ μου να ηρεμήσω ρε παιδιά.

Η τελευταία μάσκα που καταφέρνει σιγά σιγά να την ρίχνει είναι αυτή του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ που όπως πάει νομίζω θα τα κάνει όλα... Ταλατούρι. Μιλούμε ότι ο Μεχμέττης μας, άρχισε να τα παίζει. Μετά την έκπληξη του πρώτου γύρου των εκλογών όπου ο τέως πήρε εντολή από τον κόσμο να πάει έσσω του, ο Ταλάτ κατάλαβε πως δεν θα μπορεί πλέον να κρυφτεί πίσω από την κακοδιαχείρηση του Κυπριακού που έκανε ο Τάσσω και έσπευσε στην Άγκυρα για συμβουλές. "Μάμμα, τι να κάμω; Να πάω σε συνομιλίες για να μεν φανεί ότι εν θέλω; Τούτος ο Τάσσος φταίει που έχασε τες εκλογές, ο βλάκας..." Ε, πήγε... άνοιξε και την Λήδρας, συμφώνησε να προχωρήσει η 8η Ιουλίου με άλλη ονομασία και τωρά τρέχει και δεν προλαβαίνει. Δεν του έφτανε που τα τσιράκια του Ντενκτάς από εκεί φωνάζουν και ορίονται καθημερινά για τις συνομιλίες (με την συμπαράσταση των εδώ φίλων τους), επήεν και ο Χριστόφιας να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης με την Αγγλία που μιλά για λύση ΔΔΟ, με μια διεθνή προσωπικότητα, κυριαρχία, ιθαγένεια κτλ και δεν του άρεσε!!! Αλήθεια ρε Μεχμεττούδιν, τι δεν σου άρεσε; Που δεν μιλά για ξεχωριστή οντότητα του ψευδοκράτους σου; Που δεν μιλά το μνημόνιο για δύο κράτη; Που μιλά για λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα και με μια ιθαγένεια;;; Τέτοια να κάνεις, και μας δίνεις πόντους στα μάτια των τρίτων. Έτσι, να τα λες δημόσια όπως τώρα, να βλέπουν κι οι άλλοι εκτός πως τώρα που έφυγε ο Τάσσος από την μέση δεν έχουν πλέον δικαιολογίες να σε δικαιολογούν! Και το χειρότερο για τον Ταλάτ; Ξεσκεπάζεται και στον ίδιο του το κόσμο... τους πολλούς εκείνους Τουρκοκύπριους που τον πίστεψαν γιατί ήθελε λύση...

Πάντως ο Χριστόφιας έχει ακόμη πολλά να κάνει. Οι μάσκες βλέπετε, είναι αμέτρητες στην Κύπρο. Πάντως αν μπορούσε κανείς να βρει ένα χαρακτηριστικό σε όλους όσους φοράνε μάσκες και υποσκάπτουν την λύση, θα έλεγε κατά πάσα πιθανότητα πως αυτό το χαρακτηριστικό είναι που φωνάζουν μέρα νύχτα για την αγάπη τους για την Κύπρο και αυτο-αποκαλούνται πατριώτες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσες πολλές μάσκες ο Χριστόφιας θα πρέπει να ρίξει... μια θητεία δεν είναι αρκετή, σίγουρα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν η καμπύλη ξεσκεπάσματος συνεχίσει την ανοδική πορεία της ανελλειπώς και με την ψυχραιμία και μεθοδικότητα που ανεβαίνει τώρα, στα πέντε χρόνια και να μην βάλει υποψηφιότητα ο Χριστόφιας, ο λαός θα τον ξαναεκλέξει με το ζόρι.

Ανώνυμος είπε...

Κατ’αρχήν ο στρατός δεν έφυγε από την περιοχή, απλά άλλαξαν το δρομολόγιο με το οποίο ανεφοδιάζουν τα φυλάκια τους.
Τα καλά που καταλογίζει η διεθνής κοινότητα –Αγγλία, Αμερική- σε έναν κομμουνιστή, ενόψει ενός νέου ψυχρού πολέμου, πρέπει να μας προβληματίζουν.
Στο μνημόνιο με το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έπρεπε να λέει κάτι για τις βάσεις;
Μετά την συμφωνία με τον Ταλάτ, όσοι μίλησαν εκφράζοντας τις ανησυχίες τους ή και τις διαφωνίες τους, κάποιοι έσπευσαν να τους αποκαλέσουν απορρίπτικους και με λίγα λόγια τους είπαν να μην μιλούν, προσπάθησαν να κάνουν αυτή την συμφωνία ως μέγα επίτευγμα, άσχετα αν η Τουρκία έδινε συγχαρητήρια για την διπλωματική επιτυχία του στον Ταλάτ.
Προχθές ο κ.Χριστόφιας είπε ότι θα επιδιώξει νέα συνάντηση με τον Ταλάτ για να επανακαθορίσει κάποιους όρους της συμφωνίας. Δηλαδή κατάλαβε ότι έκανε λάθη και τώρα θέλει να τα διορθώσει.
Που είναι όμως τώρα οι κύριοι που την παρουσίαζαν ως επίτευγμα; Γιατί δεν βγαίνουν να πουν ότι έκαναν λάθος; Εδώ φίλε μου έπεσαν οι μάσκες. Οφείλουν τουλάχιστον μια δημόσια συγνώμη στον κυπριακό λαό που του είπαν ψέματα για την συμφωνία και μια δημόσια δέσμευση ότι δεν θα του ξαναπουν ψέματα.