Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Οι ανακαλύψεις του Τέως

Ανακάλυψη 1: "Μόνο με το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε με την ανάληψη της προεδρίας από τον κύριο Χριστόφια, το Κυπριακό πρόβλημα δεν λύνεται". Ουάου... εν το είχαμε σκεφτεί ποτέ!


Ανακάλυψη 2: "Με τα δείπνα δεν λύνεται το Κυπριακό" Κι εμείς που νομίζαμε πως με ένα εκμέκ κατεΐφ και μια ΚΕΟ όλα θα λύνονταν....


Ανακάλυψη 3: "Με τις κοινωνικές συναντήσεις δεν λύνεται το Κυπριακό" Ο διάσημος καφές... έχει δίκιο ο Τάσσος, κι ας νομίζαμε όλοι εμείς των μειωμένων αντιστάσεων πως αν τον Ελληνικό ή τον Τουρκικό καφέ ερίχναν τον μέσα στο μπλέντερ ήταν να φκεί Κυπριακός και να λυθούν όλα τα προβλήματα.


Ανακάλυψη 4: "Η φιλία από μόνη της, μεταξύ Χριστόφια και Ταλάτ, δεν είναι αρκετή να λύσει το Κυπριακό. Όπως δεν το έλυσε και η φιλία Κληρίδη - Ντενκτάς". Σούπερ ουάου... πως δεν το είχαμε καν σκεφτεί; Ούτε καν πέρασε από το μυαλό μας. Πάντα νομίζαμε πως 3 εξάρες και 5 ντόρτια στο τάβλι θα έλυναν το Κυπριακό. Μεσάνυκτα όμως εμείς...


Χρειαστήκαμε τον φωστήρα του κράτους... ε, σόρρυ, του έθνους (μιας και ο τάσσος ουδέποτε πίστεψε στο Κυπριακό κράτος...) να μας τα πει για να το καταλάβουμε: πως με τις καλές διαπροσωπικές σχέσεις και με το καλό κλίμα δεν λύνεται το Κυπριακό.

Κι όντως, μόνο κάποιος αφελής μπορεί να πιστεύει πως ένα καλό κλίμα και μια καλή σχέση σε προσωπικό επίπεδο θα λύσει το πρόβλημα. Πώς λύνεται όμως; Με το κάκιστο κλίμα που δημιούργησε ο Τάσσος μήπως; Του απορρηπτισμού, της δαιμονοποίησης της άλλης πλευράς και των ξένων; Ή μήπως αναπτύσσοντας κρυφή σχέση με τον Σερντάρ Ντενκτάς στη Στράκκα, τον ένα και μοναδικό φίλο του στην ΤΚ κοινότητα;

ΝΑΙ. Το κακό κλίμα από μόνο του μπορεί να βρει την λύση του Κυπριακού. Μόνο που η λύση αυτή δεν θα είναι αυτή που νομίζουμε... θα είναι αυτή που ονειρεύεται ο Ντενκτάς και ο Τάσσος μόνο: τα δύο χωριστά κράτη.

5 σχόλια:

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Τέως, κόκορες και γαιδούρια.
Αλαζονία, πείσμα και εγωισμός.

Αντώνης είπε...

«Έχω αντιληφθεί μια σημαντική ικανότητα , σημαντική αρετή , ας το πω έτσι , του Παπαδόπουλου να διεισδύει μέσα στα προβλήματα, να αναλύει προβλήματα και να δέχεται να προσλαμβάνει απόψεις. Αυτό είναι το ένα του χαρακτηριστικό. Αλλά έχω αντιληφθεί και ένα αρνητικό χαρακτηριστικό, πολύ αρνητικό χαρακτηριστικό που πιστεύω ότι τον εμπόδισε να προσφέρει στην δεδομένη στιγμή, θα πω αργότερα ποια στιγμή, σημαντικές υπηρεσίες εις τον τόπο. Είναι αρρωστημένος ρατσιστής όσον αφορά τους Τούρκους. Είχα αντιληφθεί ότι δεν μπορούσε να ακούσει για κάποιες υποχωρήσεις, για κάποιους συμβιβασμούς με τους Τούρκους. Όταν εδιορίσθη συνομιλητής, είπα στους συνεργάτες μου ότι χειρότερη εκλογή δεν μπορούσε να γίνει. Με τον Τάσσο Παπαδόπουλο σαν συνομιλητή, σαν συνομιλητή με τους Τούρκους είναι εντελώς αδύνατο να εξευρεθεί συμβιβασμός με τους Τούρκους . Αυτό είναι που λέω. Όπως σου είπα τον Τάσσο Παπαδόπουλο σαν άνθρωπο, σαν άνθρωπο με ικανότητες, με πολιτική κρίση, τιμιότητα, το υπογραμμίζω τούτο δεν τον αμφισβητώ. Και τον θεωρώ μάλιστα φίλο μου και χαίρομαι που ακούω κάποτε από ανθρώπους του περιβάλλοντος του, ότι και εκείνος με θεωρεί φίλο του. Αλλά διακρίνω και υπογραμμίζω αυτό του το μεγάλο, το πολύ μεγάλο μειονέκτημα, που είπα προηγούμενα».

Ανδρέας Ζιαρτίδης

(από το βιβλίο του Πανίκου Παιονίδη : Ανδρέας Ζιαρτίδης χωρίς φόβο και πάθος
Λευκωσία 1995).

Νομίζω Μπανανόφυλλε ότι ταιριάζει με την περίπτωση του ποστακίου σου.

Bananistanos είπε...

Γι αυτό και ο Χριστόφιας μόνον αν λύσει το Κυπριακόν εν να συγχωρεθεί που μας τον εφορτωσε για μια πενταετία αφού έξερεν πολλά καλά ποιός ήταν ο άδρωπος.

Σίγουρα το κυπριακό δεν θα λυθεί με τα δείπνα και τους καφέδες μόνο αλλά σίγουρα δεν θα λυθεί ποτέ χωρίς δείπνα και καφέδες. Αν δεν καταδέχεσαι ούτε καφέ να πιείς με τον μελλοντικό συνέταιρο σου τι σόι συνεταιρισμός θα είναι; Εκτός αν δεν θέλεις συνεταιρισμό...

Ανώνυμος είπε...

Α) Dεν είναι ρατσιστής απλά δεν χωνεύει τους ΤΚ και αποκάλεσε τον Aννάν Μαύρο..

Β)Eίναι όντος πολύ τίμιος το απόδειξε και με τον Μιλόσεβιτς και με το φυσικό αέριο

Γ)Kαι φυσικά καλός άνθρωπος ..
αν ήταν κακός θα ήταν φυλακή..
και δεν θα ήταν δικηγόρος για να υπερασπίζει τους αθώους
φανηκε και από τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στους συνεργάτες που τον στήριξαν .. ο άνθρωπος στάζει αγάπη σιορ..

Ανώνυμος είπε...

Α) Dεν είναι ρατσιστής απλά δεν χωνεύει τους ΤΚ και αποκάλεσε τον Aννάν Μαύρο..

Β)Eίναι όντος πολύ τίμιος το απόδειξε και με τον Μιλόσεβιτς και με το φυσικό αέριο

Γ)Kαι φυσικά καλός άνθρωπος ..
αν ήταν κακός θα ήταν φυλακή..
και δεν θα ήταν δικηγόρος για να υπερασπίζει τους αθώους
φανηκε και από τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στους συνεργάτες που τον στήριξαν .. ο άνθρωπος στάζει αγάπη σιορ..