Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Ποιός είναι αντίλαλος ποιού;

Το 1988 ο Ντενκτάς, σαν διαπραγματευτής της ΤΚ πλευράς χαρακτήρισε τις ιδέες Γκάλι προδοτικές και απαράδεκτες.
Κάποιοι συγκεκριμένοι κύκλοι στην ΕΚ πλευρά τις χαρακτήρισαν προδοτικές και απαράδεκτες.

Το 2004, λίγο πριν την διαμόρφωση του σχεδίου Αναν-5, ο Ντενκτάς εγκαταλείπει τις συνομιλίες και σπεύσει στην Άγκυρα και στους στρατιωτικούς να κατηγορήσει τον Ερντογάν για ξεπούλημα της "ΤΔΒΚ" στους Ελληνοκύπριους. Οι στρατιωτικοί υιοθετούν τις απόψεις του και στρέφουν τα πυρά τους προς τον Ερντογάν και στον Ανάν. Ο Ντενκτάς χαρακτηρίζει τον Φερχόΐγκεν "στρατηγό των Ναζί" και αναθεματίζει τον ΟΗΕ και την ΕΕ.
Στην ΕΚ πλευρά κάποιοι κύκλοι, οι ίδιοι ακριβώς όπως και το 1988, χαρακτήρισαν το σχέδιο αρνητικό από την αρχή του μέχρι το τέλος του, ενώ χαρακτήρισαν τους υποστηρικτές του σαν προδότες, νενέκους και ξεπουλημένους. Μάλιστα τους είχαν καλέσει να αυτοκτονήσουν στις πλατείες των πόλεων τους για να πάρουν παράδειγμα και οι υπόλοιποι. Αυτοί οι κύκλοι αναθεμάτιζαν τον Ανάν με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς λόγω της καταγωγής του, σε πλήρη συγχωρδία με τον Ντενκτάς χαιρεκακούσαν από τις τηλεοράσεις για προσωπικά-οικογενειακά προβλήματα του Φερχόΐγκεν και δαιμονοποιούσαν την λέξη "ξένος" - και όλα τα παράγωγα της.
"Παραδόξως" όλοι αυτοί στην ΤΚ και στην ΕΚ κοινότητα, ανέπτυξαν και φιλικές σχέσεις ενώ είχαν και μυστικές συναντήσεις. Τόσο εγκάρδιες ήταν οι συναντήσεις τους, που στη Λουκέρνη η μια πλευρά άνοιγε τα χαρτιά της στην άλλη.

Το 2008, τώρα δηλαδή, μετά την συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ, οι ίδιοι κύκλοι στα κατεχόμενα αντιδρούν έντονα στο κοινό ανακοινωθέν της συνάντησης. Ραούφ Ντενκτάς, Σερντάρ Ντενκτάς, Ερτουγλούρογλου, ο Ιμάμης, η εθνικιστική εφημερίδα Βολκάν και άλλοι κατακεραυνόνουν τον Ταλάτ με κατηγορίες για υποχώρηση.
Στην ΕΚ κοινότητα, οι ίδιοι πάλι κύκλοι με αυτούς του 1988 και 2004, υποσκάπτουν τον Χριστόφια με τις ίδιες κατηγορίες: Τάσσος Παπαδόπουλος, Λυσσαρίδης, Αρχιεπίσκοπος, Συλλούρης, Κουτσού.


Η απορία μου είναι η εξής: ποιός είναι η φωνή και ποιός ο αντίλαλος;

8 σχόλια:

kyriakos είπε...

Ελπίζω και εγώ ότι όταν θα έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα και αρχίσουν Χριστόφιας και Αναστασίαδης να προωθούν την λύση για να καταλάβει και ο λαός ότι είναι πραγματικά μοναδική ευκαιρία αυτά που ζούμε σήμερα και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη..
Πρέπει να οδηγήσουν τον λαό από τους απλοϊκούς συνειρμούς που περάσαμε και εμείς και αμέσως θα δεις πως θα αλλάξει η κοινή γνώμη και θα μετατραπεί σε λαοθάλασσα υπέρ της λύσης..

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις με τους τ/κ είναι το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ. Αυτούς έπρεπε να γράψεις ότι μας υποσκάπτουν και όχι τον Παπαδόπουλο, Λυσσαρίδη, Αρχιεπίσκοπο, Κουτσού και Συλλούρη. Για να μην παρεξηγηθώ όμως να σου ξεκαθαρίσω, ότι δεν υποσκάπτουν τον αγώνα μας επειδή ανέπττυξαν φιλικές σχέσεις με τους τ/κ, αλλά επειδή διαχρονικά υποχωρούν σε θέσεις ουσίας για την ε/κ πλευρά. Κι εγώ σου λέω ότι ο Ντενκτάς λέει ότι η δική μας πλευρά δεν υποχώρησε καθόλου από τις θέσεις της. Επειδή το λέει ο Ντενκτάς εσύ το συμμερίζεσαι;

Banana Republic Cyprus είπε...

Ο Ντενκτάς παρουσιάζεται σαν "κριτήριο" επειδή είναι γνωστές οι θέσεις και απόψεις του: στην κύπρο υπάρχουν έλληνες και τούρκοι, δεν μπορούν να ζήσουν μαζί, η "ΤΔΒΚ" είναι ένα νόμιμο κράτος, η εισβολή έφερε την ειρήνη στην Κύπρο, τούρκοι και ΤΚ είναι το ίδιο κτλ κτλ.
Εσύ το βρίσκεις πιο λογικό να ανησυχώ όταν ο Ντενκτάς μιλά για υποχωρήσεις του Ταλάτ; Θa ανησυχούσα αν έβλεπα τον Ντενκτάς να παρουσιάζεται ικανοποιημένος! Προσωπικά όταν βλέπω τον Ντενκτάς να ορίεται νιώθω πως οι θέσεις του δεν υιοθετούνται. Αν εσύ αυτό το βρίσκεις παράλογο... τι να σου πω.
Καμία απολύτως θέση αρχής δεν προσπεράστηκε. Απλά ο Λυσσαρίδης, Παπαδόπουλος και ΣΙΑ, έχουν άλλες θέσεις αρχής, το ίδιο ακραίες με αυτές του Ντενκτάς. Διαφώνησαν με το σύνταγμα του 60 (όπως κι ο Ντενκτάς) όπου προέβλεπε συνεργασία μεταξύ ΕΚ και ΤΚ σε ένα Μ-Ι-Κ-Τ-Ο κράτος και όχι ελληνικό ή τουρκικό. Διαφώνησαν με τον Μακάριο όταν δέκτηκε σαν έσχατη υποχώρηση την ΔΔΟ. Είναι σημαντικό να κατανοήσεις ποιες είναι οι θέσεις αρχών των Λυσσαρίδη-Παπαδόπουλου (και για να βοηθήσω, δεν είναι αυτές που λένε δημόσια και δεν έχουν καμία σχέση με Διζ. Δικοιν. Ομοσπονδία...) για να δεις ξεκάθαρα πως καμία θέση αρχής της πλευράς μας δεν προσπεράστηκε.
Ειδικά ο Τάσσος, είχε 5 χρόνια να δραστηριοποιηθεί στις θέσεις αρχών που δηλώνει πως τάχα έχει, κι όμωε τίποτε απολύτως δεν έκανε. ΤΙΠΟΤΕ. Αντίθετα, προσπάθησε να δώσει ένα νέο "σωστό περιεχόμενο" στην Ομοσπονδία, θέτοντας ουσιαστικά μπουρλόττο στη μόνη επιτυχία που είχαμε τα τελευταία χρόνια: τη βάση λύσης του Κυπριακού, δηλαδή την ΔΔΟ και όχι την διχοτόμηση που για χρόνια επεδίωκε ο Ντενκτάς.

Bananistanos είπε...

Συγχωριανέ, πριν δώκεις τζ'αλλη σημασία του προβληματικού πιο πανω δε τζε το μπλογκ του, έσιει πολλίν χάζιν.

Τζε ως σήμερα το πρωί είσχε το μπλογκ σου κάτω που τη ταπέλλα "οι τουρκικές θέσεις από ελληνοκύπριο" ή κάτι παρόμοιο, τώρά έφυεν το πάντος

MenelaouG είπε...

Προσπάθησα να ρίξω μια ματιά στο site του cyprusproblem
Αλλά ο Νταλάρας στάθηκε μεγάλο εμπόδιο..
Διάβασα τον τίτλο:
‘’Αγίων ηρώων γης τα δεινά, υπομένουμε!’’
Φαίνεται ότι είναι από αυτούς τους μαζοχιστές-σαδιστές του κυπριακού που απολαμβάνουν να κλαίνε με την παρούσα κατάσταση και ηδονίζονται να προβάλουν τις θηριωδίες των Τούρκων για να ξύσουν τις πληγές των υπολοίπων...
Αν τους αφαιρέσεις το κυπριακό δεν θα έχουν τίποτε άλλο να πουν
Τι θα απογίνουν χωρίς βαρβάρους;
Γιαυτό και θα λένε όχι σε κάθε λύση..
Και ναι στον Παπαδόπουλο που θεωρούν και δεινό διαπραγματευτή..
Από πότε η Μη διαπραγμάτευση έγινε καλή διαπραγμάτευση και εγώ απορώ..

Δεν μπορούν όμως να σταθούν εμπόδιο στην επανένωση του νησιού μας του πήραμε χαμπάρι καιρό τώρα..

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ούτε προδότες σαν εσάς θα καταφέρουν να πουλήσουν την πατρίδα μας!
Απ'ότι φαίνεται δαμέσα γράφει τις βλακείες ο φίλος σας ο μπανανόφυλλος κι εσείς λαλείτε του μπράβο οι ίδιο και οι ίδιοι! Να ζήσετε και περαστικά σας!

Banana Republic Cyprus είπε...

Ρε μπανανιστάνο... ότι θέλει ας λέει. Η πολιτική του Τάσσου για 5 χρόνια επανέφερε στο προσκήνιο καρκινώματα του παρελθόντος, που στην έλλειψη επιχειρημάτων καταφεύγουν απλά σε χαρακτηρισμούς, αφού πλέον τα όπλα είναι ντεμοντέ.
Να είναι καλά ο "προβληματικός κύπριος"... μέσα στη δημοκρατία, όλες οι απόψεις χωρούν.

kyriakos είπε...

Cyprus problem
Οι προδότες αγάπη μου εσείς είσαστε, εσείς ξεπουλάτε την μισή Κύπρο στους Τούρκους για να ζήσετε στην άλλη μισή υπέροχα μονάχοι..
Εμείς δεν έχουμε ξεχάσει ακόμα το σπίτι μας στη Μόρφου..
Και δεν έχουμε πρόβλημα ούτε χεζόμαστε να αντιμετωπίσουμε μερικές χιλιάδες ΤΚ..
Άμαν ακούσουμε εσάς στο τέλος θα μας κατεβούν 5-6 εκατομμύρια καθαρόαιμοι Τούρκοι από τα 80 και αυτό φίλε εγώ δεν θέλω ποτέ να το ζήσω..

Θέλω ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΩΡΑ!