Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Ο πατριωτισμός του Ττόμη-Βου

Γέλασα με την καρδιά μου. Πήγε ο Αρχιεπίσκοπος Μπανανίας μας Ττόμης-Βου στο ΡΙΚ να μιλήσει για τα περί εκκλησίας. Δεν πρέπει μας είπε να πληρώνει φόρο η εκκλησία διότι έχει μεγάλη περιουσία, και σε περίπτωση λύσης ΔΔΟ, τότε ο φόρος που θα πληρώνει θα πηγαίνει ο μισός στους Τούρκους (ακόμη δεν έμαθε την λέξη του-ρκο-κύ-πριος προφανώς...), δηλαδή στην κεντρική ομόσπονδη κυβέρνηση.


Μάλλον όμως ιδέα δεν έχει για το θέμα. Όπως κι ο Πάρης Ποταμίτης που δεν μπήκε στον κόπο να διορθώσει (αν ήξερε) ή να ζητήσει διαυκρινήσεις. Διότι όπως διάβασα και στην εφημερίδα "Πολίτης", η περιουσία της ελληνορθόδοξης εκκλησίας δεν θα έχει αλισβερίσια με την κεντρική κυβέρνηση του κράτους αλλά αποκλειστικά και μόνο με την ΕΚ διοίκηση.


Αλλά από όσα είπε μπορούμε να εξάξουμε και άλλα συμπεράσματα. Ακόμη λύση δεν βρέθηκε και ο Αθυρόστομος Βου άρχισε να σκέφτεται... ανταγωνιστικά. Σκεφτείτε τώρα μετά από μια φάουσα χρόνια να λυθεί το Κυπριακό και εμείς να κοιτάζουμε τι πάει σε εμας και τι στους "τούρκους". Δηλαδή, πάλι ανταγωνισμός, πάλι προσπάθεια επικράτησης της μιας κοινότητας πάνω στην άλλη κτλ κτλ κτλ. Τι είχες, ότι είχα πάντα με λίγα λόγια. Κατίσιη μας και μαύρη η τύχη μας με αυτόν τον άνθρωπο, και όλους τους άλλους γέρους που σκέφτονται έτσι (τέως και μη). Ακόμη δεν έχουν καταλάβει πως η λύση για να δουλέψει, η όποιαδήποτε λύση, θα πρέπει να είναι μια ΚΟΙΝΗ προσπάθεια ΕΚ και ΤΚ για το καλό του κράτους πάνω από όλα και όχι των κοινοτήτων τους μόνο.


Τέλοσπάντων... απλά μια ερώτηση έχω να κάνω στον Ττόμη-Βου. Μας είπε να μην μας φοβίζει και τόσο η διχοτόμηση. Η εκκλησία θέλει να μην χάσει ούτε ένα σεντ στους τούρκους, σε περίπτωση λύσης με βάση την ΔΔΟ.


Το ερώτημα είναι: είναι προτιμότερο να χαθεί η μισή περιουσία της Εκκλησίας της Κύπρου ή η μισή μας πατρίδα;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην δίνεις ιδέες για κυριακάτικη κατήχηση!
Ξερεις πόσες κοτσιακαρες θα το πάρουν ακριβώς ως τέτοιο;
ξερεις πόσο εύκολο είναι κα γίνει
"Καλύτερα να θυσιαστουμε παρά να τουρκέψουμε"
σσσσσσσσσσσσ....
μην τους δίνεις ιδεες

Ανώνυμος είπε...

tzie sy kotziakari eisai

Ανώνυμος είπε...

@ kai sy mia omorfi anonimi!

Ανώνυμος είπε...

σεβαστείτε λίγο τον αρχιεπίσκοπο μας είναι πλέον εκ των λίγων εμπροσθοφύλακων του έθνους..