Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Περί ανέμων και υδάτων...

- Μερικοί πολιτικοί και μερικές καταστάσεις είναι σαν τις σειρές των Κυπριακών καναλιών στην τηλεόραση. Κάτι σαν "δύο ξένοι", κάτι σαν "Κωνσταντίνου και Ελένης" ή κάτι σαν "Είσαι το ταίρι μου". Δηλαδή, δεν έχουν τι να πάιξουν και παίζουν ελληνικές σειρές σε επανάληψη. Έτσι κι οι πολιτικοί οι συγκεκριμένοι. Επαναλαμβάνουν εαυτόν όποτε δεν έχουν τίποτε να πουν για τις εξελίξεις που τους προσπερνούν. Έγινε η νέα συνάντηση του Ταλάτ με τον Χριστόφια και άρχισαν πάλι, σε πλήρη συντονισμό με τους απέναντι ΤΚ εθνικιστές, να διαμαρτύρονται. Βγήκε ο Τάσσος με το έγγραφο του να διαμαρτυρηθεί, τσακ να κι ο κολλητός του ο Σερντάρ Ντενκτάς να κατηγορεί τον Ταλάτ για ξεπούλημα. Βγήκαν τα τασσούθκια του ΔΗΚΟ, Κολοκασίδης και Αγγελίδης να διαμαρτυρηθούν, τσακ να κι η θυγατρική της ΤΜΤ στα κατεχόμενα να καλεί τον ΤΚ "λαό" σε αντίσταση. Βγήκε ο Λυσσαρίδης κι ο Κουτσού (η πλέον γελοία πολιτική φυσιογνωμία του τόπου) που δεν ξέρει που πάνε τα πέντε του, τσακ να κι ο Ραούφ και το εθνικιστικό κόμμα των κατεχομένων να πούνε πως η συμφωνία μεταξύ Χριστόφια-Ταλάτ υπονομεύει την ζωτικότητα του ψευδοκράτους τους. Είναι να απορεί πάντως κανείς... πως γίνεται τόσο "τυχαία", πάντα μα πάντα, οι θέσεις των απορρηπτικών της δικής μας πλευράς να ταυτίζονται με τις θέσεις του τούρκικου στρατού, του Ραούφ Ντενκτάς και του υιού, των ΤΚ εθνικιστών και της θυγατρικής οργάνωσης της ΤΜΤ. Άξιον απορίας!



- Πριν από λίγες μέρες ήταν κι η παγκόσμια μέρα Ομοφυλοφίλων. Άκου μου τζει... γιατί δεν υπάρχει και παγκόσμια μέρα των στρέϊτ δηλαδή; Μόνο τζίνοι έχουν την τιμητική τους; Σοβαρά τώρα... κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους. Μακάρι να ζούσαν όλοι σε ένα πιο ανθρώπινο κόσμο και να είχαν τα δικαιώματα τους. Πχ να παντρεύονται κτλ. Στο κάτω κάτω, πέστε μου... ποιός έχει περισσότερο δικαίωμα στο γάμο; Ο γκέυ που ζει και συντηρείται μόνος του και αγαπά έναν άλλο άνθρωπο και θέλει να ζήσει μαζί του την ζωή του ή ένας (συνήθως Κύπριος ή Έλληνας) στρέϊτ που είναι 35 χρονών και ακόμη ζει με τη μαμά του ή δεν έχει ακόμη ξεκολλήσει από τη φούστα της; Ε σόρρυ δηλαδή... να λέμε και του στραβού το δίκαιο. Αλλά ρε παιδί μου, τι τα θέλουν αυτά τα parade τους; Παρελάσεις μέσα στους δρόμους για την μέρα της περηφάνειας τους, λένε. Δηλαδή εμείς που τα βλέπουμε από την τηλεόραση τι να πιστέψουμε; Πως γκέυ είναι να ντύνεσαι γυναίκα, να βάφεσαι και να χοροπηδάς πάνω-κάτω με τάνγκα; Έλεος δηλαδή... είναι σαν να λένε οι ίδιοι στον υπόλοιπο κόσμο "εξευτελίστε μας, βρίστε μας, κοροϊδέψτε μας". Ύστερα έχουν και παράπονο... δεν βρίσκεις την ίσια τους. Ναί πρέπει όλοι να δεχόμαστε το διαφορετικό, να σεβόμαστε την προσωπική ζωή των άλλων και να καταλάβουμε πως δεν είναι επιλογή να είσαι ομοφυλόφιλος αλλά αυτές οι παρελάσεις και τα καραγκιοζλίκια δεν χρειάζονται. Τέλοσπάντων, όλοι χωράμε σε αυτό το κόσμο.



- Ξέρετε τί είναι αυτό που πληγώνει δύο άνθρωπους όταν χωρίζουν, περισσότερο και από τον ίδιο τον χωρισμό; Είναι που προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον μισώντας τον, ειδικά όταν αυτό είναι αποτέλεσμα μυθομανίας. ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ Κυπριακή. Την είδαμε αμέτρητες φορές... Σκεφτείτε δηλαδή... είναι να μην τύχει σε άνθρωπο. Να δίνει όλη του την ενέργεια σε μια σχέση, ένα γάμο, να δίνει πολύ περισσότερα από όσα παίρνει και στο τέλος, επειδή απλά κουράστηκε και θέλησε να προχωρήσει με την ζωή του, να τον μισάνε από πάνω, να του λένε του κόσμου τις ανυπόστατες κατηγορίες απλά γιατί είναι πιο εύκολο να τον ξεπεράσουν. Ε, κατανόηση χρειάζεται... αλλά έχει κι αυτή τα όρια της. Το πιο τραγικό φυσικά είναι που οι Κύπριοι χωρισμένοι προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά τους να μισάνε τον ένα από τους δύο γονείς. Εκεί να δείτε πλάκα...



- Ο Ττόμης ο Βου αλλιώς γνωστός κι ως Αθυρόστομος ο Β΄, ξέχασε να κατηγορήσει τον εθνάρχη μίνι του 30%-με-το-ζόρι Τάσσο Παπαδόπουλο για την έλλειψη νερού. Πώς να τον κατηγορήσει άλλωστε; Αφού αυτός ήταν που έδωσε άδεια του Τραουλλοπαπά να κάμει και γήπεδο γκόλφ στην Τσάδα και ας εγγράφτηκε στην Αρχιεπισκοπή Πάφου... Και ύστερα σου λένε, σεβασμό στους υπηρέτες του Θεού.


- Οι Κύπριες μισάνε τις Ρωσίδες επειδή τους κλέβουνε τους άντρες. Μα καλά, εν με το ζόρι δηλαδή που πάνε οι άντρες με αυτές και αφήνουν τις Κύπριες στα κρύα του λουτρού; Ή ακόμη χειρότερα, είναι χωρίς λόγο και αιτία; Άντε, να μην γίνω κακός... θα μείνω ως εδώ και ο νοών νοείτω!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας μελοδραματικό ποτ-πουρί το άρθρο σου ρε φίλε...και αυτό με το χωρισμό πολύ με άγγιξε ρε συ, τα ίδια πέρασα και εγώ:χόντρυνε η γκόμενα μου και απλά εγώ ήθελα να προχωρήσω στη ζωή. Κακό ειν' αυτό; Τόσα της είχα προσφέρει:πάστες, κωκ, τιραμισού, και αυτή απλά τα κατάπινε!!!

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Nai xreiazountai oi parelaseis me ta bapsimata tziai me ta tagka. An ta synhQhseis tzoina tote en Qa se enoxloun pou aplws bastoun sierkes h to oti psoumnizoun sto supermarket mazi. O allos logos enei oti esih xazi tziai en pairnoun to eafto tous sovara oute prepei na enei kaQws prepei. Oi parelaseis dhmiourgoun xoxoi tziai diaskedash. Orismenoi prospaQoun tis hmeres twn paralsewn na deijoun oti en kaQws prepei tziai oti en normal tziai to idio me tous straight. To pio shmantinko omws pou oulloi mas prepei na deixnoume enei oti o kaqenas mporei na ekfrazete opws Qelei. Tziai oti to ti kamnoun oi 3 en antiproswpefkei tous 13 h tziai to antiQeto.