Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Αυτόν ήθελαν κάποιοι να ξαναβγάζαμε πρόεδρο;


Θαυμάστε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας που για 5 χρόνια μας πήρε αιώνες πίσω. Τον ψευδο-εθνάρχη του 30% που "έσωσε" την Κύπρο από τους ξένους που ζουν και αναπνέουν για να κατασπαράξουν τον Κυπριακό Ελληνισμό.
Θαυμάστε την πείρα του, για την οποία μας τα έπριξε, και η οποία κατά τα άλλα θα μας οδηγούσε σε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, μακρυά από τα ξενόφερτα σχέδια Ανάν και τους "φιλότουρκους" ξένους.
Θαυμάστε τον πρόεδρο που για 4 χρόνια στιγμάτισε το 1/4 του πλυθησμού μας σαν προδότες, τους πολιτικούς του αντιπάλους μειοδότες και την διαφορετική άποψη σαν φιλότουρκη.
Αυτός λοιπόν ο πρόεδρος, οφείλει ΣΗΜΕΡΑ κάποιες εξηγήσεις. Γιατί σήμερα; Διότι τα γεγονότα τον εκθέτουν. Ανεπανόρθωτα.
Με τα όσα βγήκαν στην φόρα τις τελευταίες μέρες σχετικά με την οργάνωση Εργκένεκον στην Τουρκία, η πολιτική ΚΡΙΣΗ και εμπειρία του Τάσσου έχουν πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά. Πλέον, στα μάτια του κάθε λογικά σκεπτόμενου πολίτη, ο Τάσσος θα πρέπει να είναι ένας πολιτικός του κλώτσου και του πάτσου.
Η ανάμειξη του Ραούφ Ντενκτάς στα σχέδια της Εργκένεκον για να ανατρέψουν με πραξικόπημα τον Ερντογάν είναι πλέον δεδομένη. Και ο λόγος δεν ήταν ούτε οι μαντίλες ούτε το Ισλάμ. Ο λόγος ήταν η αποδοχή του σχεδίου Ανάν από τον Ερντογάν. Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις του Ερντογάν και του Ντενκτάς ήταν καθημερινές... Η Τουρκία δεν είχε άλλη επιλογή από το να αλλάξει την πολιτικής της. Με την ένταξη μας στην ΕΕ και την Τουρκία να θέλει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων ένταξης, ο Ερντογάν άφησε το δόγμα του "το Κυπριακό λύθηκε το 74" και δέκτηκε πλέον να δεσμευτεί για μια οριστική λύση του Κυπριακού.
Ο Ντενκτάς, μέρος του βαθέως κράτους της τουρκίας και στενά συνδεδεμένος με τον Τουρκικό στρατό, αντέδρασε έντονα. Σήμερα, μαθαίνουμε πως ήταν και αναμεμιγμένος στις προσπάθειες τότε του Στρατού της Τουρκίας να ανατρέψει τον Ερντογάν με πραξικόπημα.
Όλες αυτές οι κόντρες και το μίσος του Ντενκτάς για τον Ερντογάν, ήταν τότε για τον Τάσσο "επικοινωνιακά τεχνάσματα" για να μας ξεγελάσουν να δεχθούμε το σχέδιο Ανάν. Τις αντιπαραθέσεις του Ερντογάν με τον Ντενκτάς, όπως και τις εξηγήσεις που έδινε ο έμπειρος μίνι-"εθνάρχης" μας περί επικοινωνιακών τεχνασμάτων, Τάσσος Παπαδόπουλος, μπορείτε να τις δείτε στο βίντεο του Μακάριου Δρουσιώτη "το δηλητήριο" (σχετικός σύνδεσμος βρίσκεται στο αριστερό πλαίσιο της σελίδας).
Ο Τάσσος λοιπόν, με την σωστή κρίση, την εμπειρία και την διαπραγματευτική του δεινότητα, θεώρησε πως όλα εκείνα που συνέβηκαν το 2004 ήταν επικοινωνιακά τρίκς των Τούρκων. Τι έγινε όμως και δεν έγινε τελικά το πραξικόπημα; Ποιός έσωσε την τουρκία από την τρομερή αυτή κρίση;
Καθίστε καλά. Αυτός που έσωσε την κατάσταση στην Τουρκία, βγάζοντας τους ΤΚ από την "απομόνωση" και στρέφοντας όλους τους ξένους ενάντια στην τότε κυβέρνηση μας, ήταν ο ίδιος ο ελληναράς, αυτοαποκαλούμενος εθνάρχης ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ !!! Αυτός που μας έσωζε τάχα από τους εχθρούς, τους οποίους δεν είχαμε!
Μαζί με τον Ραούφ Ντενκτάς ο Τάσσος πήγαν στην Νέα Υόρκη και τούμπαραν τις συνομιλίες. Προκαλεί φόβο το γεγονός πως πρώτος ο Τάσσος έθετε εμπόδια για την έναρξη της απευθείας διαπραγμάτευσης του σχεδίου Ανάν (το οποίο είχε ήδη δεχθεί πιστεύοντας πως η τουρκία θα το απέρριπτε εφόσον έκανε επικοινωνιακά τρικς!!!) και ο Ραούφ Ντενκτάς, αυτός που έβαψε πολλάκις τα χέρια του με ελληνικό αίμα, τον στήριζε και συμφωνούσε σε ότι έλεγε ο Τάσσος!!! Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην Λουκέρνη, όπου θα έβγαινε το τελικό σχέδιο, ο Τάσσος πήγε κρυφά και έδωσε τις θέσεις μας στον υιό Ντενκτάς, πως εμείς δεν θα δεχθούμε το σχέδιο Ανάν.
Τότε ήταν που όλα ξεκαθάρισαν. Οι στρατηγοί στην τουρκία και ο Ντενκτάς ήταν ήσυχοι πως το κόστος της απόρριψης του σχεδίου Ανάν θα το αναλάβουν οι Ελληνοκύπριοι και ο Τάσσος, ο οποίος ταυτόχρονα θα γλίτωνε την τουρκία από την σοβαρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών και θα την έβγαζε και ενισχυμένη στα μάτια του διεθνούς παράγοντα... Και εφόσον ο τάσσος θα απέρριπτε το σχέδιο Ανάν, δεν υπήρχε ούτε και λόγος φυσικά να βάλουν μπρος τα σχέδια τους για πραξικόπημα... Ο Τάσσος τους έδωσε τη λύση ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
Να τον χαρείτε λοιπόν όσοι τον νοσταλγείτε... να χαίρεστε που θέλατε για ακόμη μια πενταετία "αυτόν τον άνθρωπο", τον ήρωα, που δεν είχε μειωμένες αντιστάσεις, για πρόεδρο σας. Ευτυχώς για μας, αλλά και για σας που τον θέλατε, πήγε στο σπίτι του από τον πρώτο γύρο. Λέω ευτυχώς και για σας, κι ας μην καταλάβετε ποτέ το γιατί...

5 σχόλια:

rose είπε...

δεν εγραψες και για τις συναντησεις στην Στρακκα με υιο Ντεκτας αλλά και για όσους τις γνωριζαν και το θυμηθηκαν λιγο πριν τις εκλογες...

Banana Republic Cyprus είπε...

Πολύ εύστοχο το σχόλιο σου!
Ευτυχώς οι γνώστες μετάνιωσαν και προσπαθούν να επανορθώσουν. Όπως επανόρθωσαν και άλλες παρατάξεις που για χρόνια πουλούσαν ψευτοπατριωτισμό στον κόσμο. Ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι έβαλαν μυαλό!

rose είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
rose είπε...

Μολις ξαναθυμωσα!

Δεν ειναι μονο η εμπλοκή των φασιστομουτρων και η ανταλλαγη "εποικοδομητικων ιδεων και σχεδίων" αλλά από ότι
φαίνεται ο αρχιεπισκοπος τους μανικωσε για τα καλά με τις δηλώσεις του για κλεισιμο των οδοφραγματων.


υπαρχει λεει κινηση για το κλεισιμο της Λήδρας και απαντουν σημερα στον ΠΟΛΙΤΗ σε προηγουμενη επιστολή της Βαλεντινας Σοφοκλεους ότι πρέπει να σταματησει να μιλά και να κλέισουν τα οδοφράγματα...

Μονο στην Κύπρο υπαρχει το θράσσος να ανοιγεις κινηματα για την Σωτηρια της Κύπρου, ή δημιουργεί επιτροπές υποστηριξης των ιδιοκτητών καμπαρε.
Τωρα έχουμε και Επιτροπή άκουσον ακουσον Πολίτες για το κλεισιμο της Λήδρας κατ αντιγραφή του ονοματος ΠΟλιτες για το Ανοιγμα της Ληδρας και άλλων οδοφραγματων

Δηλαδη αν δημιουργηθει κινημα για τη σωτηρια της καρετα καρετα αναμενατε κινημα από τους λάτρεις της σουπας καρετα καρετα ...

Το θράσσος τους όμως είναι ότι χρεωνουν όλους εμας ακομα μια φορά με τη ρετσινια του προδοτη, του εκφραστη των Τουρκων... Ενω του ΤΑσσου που διασκεδασε τους φόβους του Ντεκτας και "απέτρεψε" το πραξικόπημα σε λίγο θα τους στησουμε αγαλμα

και επειδη εμεις μονο στα τουρκικα εκφραζόμαστε καλά:

Αι σιχτίρ !

Ανώνυμος είπε...

Μη θυμωνεις και πολυ φιλε και μη γινεσε τουρκος απο το θυμο σου...
οι πολιτες για κλεισιμο της Ληδρας ειναι πολλοι, με επιχειρηματα απτα χωρις συνθηματα και φανατισμους..
διαβασε τι λεμε ακριβως και θα δεις ότι εχουμε δικαιο..
Πανικος Αντωνιαδης
Πολιτες για κλεισιμο της Ληδρας