Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

'Αρχισαν οι πόρτοι...

Όπως αναμενόταν, μετά την μεγάλη, τερααααάστια ήττα του Τάσσου στις εκλογές (χαχαχα), όλοι αυτοί οι πατριώτες και εθνάρχες "χωστήκαν στο πετσί" τους και παρακολουθούσαν ένα-ένα τους μύθους του Τάσσου να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, μέσα σε διάστημα μόλις ενός μηνός μάλιστα. Η πολιτική του Χριστόφια ξεσκέπασε την ανικανότητα του τάσσου να μας οδηγήσει έστω και σε ένα άνοιγμα κάποιου δρόμου, πόσο μάλλον σε ολική λύση. Λογικό λοιπόν τα τασσούθκια και οι εις αεί βολεμένοι της Κυπριακής Μπανανίας δεν άντεξαν να βλέπουν αυτό το θέαμα:

-να γελοιοποιούνται μέρα-νύχτα και να ξεσκεπάζονται για όλα εκείνα τα ψέματα που μας έλεγαν προεκλογικά.
-Οι ηγέτες βρέθηκαν με μια μόνο διαμεσολάβηση των ΗΕ. 2 χρόνια προσπαθούσε ο Τάσσος να αποφεύγει τον Ταλάτ.
-Η Λήδρας άνοιξε μετά από συνομιλίες 3 ωρών.
-Η διεθνής κοινότητα επιτέλους αναγνώρισε σε εμάς (άκουσον-άκουσον) θέληση για επίλυση του Κυπριακού! Με τον Τάσσο είχαμε καταντήσει να κατηγορούμαστε πως δεν θέλαμε λύση. Εμείς που καιγόμαστε γι'αυτήν...

Άρχισαν λοιπόν τα αέρια (=πόρτοι) να δονούν την ατμόσφαιρα, προσπαθώντας να χαλάσουν την ωραία ατμόσφαιρια που δημιούργησε η διάνοιξη της Λήδρας. Πρώτος και καλύτερος ο ηττημένος μέλλον-πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος που χρησιμοποίησε λέξη προς λέξη τα γραφόμενα της φυλλάδας "το Ποντίκι" λέγοντας μας πως ο Χριστόφιας έδωσε γη και ύδωρ στους Τούρκους για να ανοίξει η Λήδρας. Κοιτάξτε τώρα... ο γιος του τέως, διαβάζει Ποντίκι και χρησιμοποιεί και το λεξιλόγιο τους! Ε ρε γέλια... Μα καλά, αυτός όταν γινότανε η συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ δεν ήτανε στο Ντουμπάι για διακοπές και μπίζνες; Τώρα ξαφνικά νοιάστηκε; Και τι μας λέει; Πως εκφράζει το ΔΗΚΟ αυτό που είπε. Μα καλά, πρόεδρος του ΔΗΚΟ εν ο Νικόλας ή ο Μάριος; Διότι ο Μάριος ούτε που ακούστηκε αυτές τις μέρες... δώστε τους λίγες βδομάδες εκεί στο ΔΗΚΟ και θα καθαρίσουν τον Κάρογιαν... είναι πολλοί οι τασσομαγεμένοι που δεν τον θέλουν εκεί....

Ο δε Κολοκασίδης, μας είπε πως θα πρέπει να κλείσουν όλα τα οδοφράγματα! Και γιατί; Επειδή λέει δύο τούρκοι αστυνομικοί προχώρησαν 10 μέτρα και πήγαν ως την οδό Κύκκου. Δηλαδή, επειδή αυτοί αθέτησαν την συμφωνία θα έπρεπε να τα κλείσουμε όλα! Με λίγα λόγια, το γεγονός πως αντέδρασαν οι δικοί μας και κλείσανε την διόδο μέχρι να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί του Ταλάτ δεν ήταν αρκετό! Είναι να τρελένεται κανείς.... μα καλά, αυτοί ήθελαν να μας οδηγήσουν σε λύση; Σε συνομιλίες; Αυτοί που θα έκλειναν ΟΛΑ τα οδοφράγματα για 10 μέτρα τόπο;;; Και τα αισθήματα του κόσμου; Τα λογάριασαν; Εκεί είχε κόσμο που έκλαιγε από συγκίνηση, από χαρά, από μια ακόμη απόδειξη πως όταν έχουμε θέληση μπορούμε για πολλά! Ο Θεός μας λυπήθηκε και δεν εκλέγηκαν πάλι αυτοί οι βολεμένοι... Τον Αλλάχ θα καταριέται κι ο Ντενκτάς που έχασε ο Τάσσος του... θυμόμαστε ακόμη εκείνο το περίφημο του Ντενκτάς για τον Τάσσο... "ευχαριστώ τον Αλλάχ που υπάρχει κι ο Τάσσος".

Πάντως έχω και μια απορία... όταν εγώ δοκίμασα να περάσω από την Λήδρας, την πρώτη φορά επέστρεψα πίσω γιατί είχε πολύ κόσμο. Κανένας αστυνομικός δεν με ρώτησε τίποτε... ούτε αν είμαι ΕΚ, ούτε αν είμαι ΤΚ. Δοκίμασα μετά να μπώ και τα κατάφερα. Στην επιστροφή, πάλι κανείς δεν με ρώτησε τίποτε. Ούτε και εκείνα τα 10 περίπου άτομα που ήταν μαζί μου εκείνη τη στιγμή. Ρώτησα δεκάδες γνωστούς και φίλους αν τους ρώτησαν αν είναι ΕΚ ή ΤΚ στην επιστροφή. Μου είπαν όλοι ΟΧΙ. Πώς στο διάολο τότε όλα τα κανάλια πήραν πληροφορίες από την αστυνομία πως τόσες πχ χιλιάδες ΕΚ πέρασαν απέναντι και τόσες πχ χιλιάδες ΤΚ ήρθαν από εδώ; Μα μας θεωρούν βλάκες; Ούτε λίγο ούτε πολύ όλα τα κανάλια έκαναν το θέμα να φαίνεται πως εμείς πάμε εκεί κατά μυριάδες και αυτοί έρχονται από εδό κατά δεκάδες. Αει χέστε μας τσογλάνια του κερατά. Όταν μάθετε να κάνετε σωστή δημοσιογραφία στην Κύπρο σφυράτε μου κλέφτικα.

Μιας και για κανάλια ο λόγος... έχει πλάκα το ΡΙΚ. Από εθνικιστικό κέντρο (παρα)πληροφόρησης μετετράπηκε τώρα σε ένα επαναπροσεγγιστικό κανάλι! Ε ρε τι σου κάνει η αλλαγή της προεδρίας. Πριν έτρεμαν τον Τάσσο μπας και μπήξει τους τες φωνές αν έλεγαν τίποτε εναντίων της κυβέρνησης του, τωρά τρέμουν τον Χριστόφια μπας και κόψει τους κανένα κονδύλιο... Τζίνη η Κενεβέζου εν ούλλα τα λεφτά. Δώστου χαμόγελα μπροστά στην κάμερα άμα μιλά για τους ΤΚ... σιγά κόρη μου τζαι έννα κάμεις και ρυτίδες ακόμα λλίον. Πάντως το Κούβα ΤΒ, αλλιώς ΡΙΚ, είναι το πλέον αναξιόπιστο κανάλι... δημοσιογράφοι άβουλοι, δημοσιογράφοι της φακής. Ελεγχόμενη δημοσιογραφία και η μπανανία δόξα να έχει... δεν φταίνε και εξολοκλήρου αυτοί φυσικά... να ζήσουν θέλουν οι άνθρωποι.

Να ζήσουν θέλουν και αυτοί του ΑΝΤ1. Μόνο που αυτοί το κάνουν με όλη τους τη χαρά και με το αζημίωτο. Έβλεπα το μεσημέρι την εκπομπή τους... μα τί να σας λέω. Τύφλα να έχει ο Κουνναφής και ο Τάσσος κι ο τραουλλοπαπάς. Καταρχάς εμφανίστηκε το κοπέλλιν που εχάθηκεν που προσώπου γης για τόσο διάστημα... ο αγαπημένος μου, ο Κουλίας. Που μιλά στην τηλεόραση και νομίζεις ότι εμπήκαν μέσα στα χωράφκια του και εκλέψαν του τες κότες. Μα να τον ακούγατε... θα νομίζατε πως βλέπατε εφιάλτη. Ο άνθρωπος δεν είχε ΤΙΠΟΤΕ θετικό να πει για την διάνοιξη της Λήδρας. ΜΟΝΟ, μα ΜΟΝΟ, αρνητικά. Και φυσικά ούτε ο ίδιος τα πιστεύει, απλά είναι οι προφάσεις του για να μεταφέρει ΠΑΛΙ ένα κλίμα ηττοπάθειας στον κόσμο μας. Πρώτον μας είπε πως δώσαμεν την εντύπωση πως λύθηκε το Κυπριακό. Δηλαδή, έπρεπε να είμαστεν ντάουν που άνοιξε η Λήδρας για να μεν νομίσει κανένας ότι τωρά εν έχουμε πρόβλημα; Ακόμα λλίον είπε θα ρίχναμε και κανονιές που την χαρά μας. Ενοχλήσαν τον τα πυροτεχνήματα αλόπως... ζάβαλλε μου. Μόνο που ο Κουλίας μας, αλόπως εν θωρεί την τούρκικη σημαία πάνω στο βουνό του Πενταδάκτυλου για να καταλαβαίνει πως έχουμε κατοχή και πως δεν αλλάζει τίποτε με την διάνοιξη ενός απλώς δρόμου. Όσο είναι εκεί η σημαία φωτισμένη, θα είναι μια συνεχής υπνθύμιση πως το Κυπριακό δεν λύθηκε κύριε Κουλία... δεν είναι με την χαρά που νιώσαμε που θα δείξουμε πως λύθηκε το πρόβλημα! Ευτυχώς, μα τον Θεό ευτυχώς, που ο κόσμος της Κύπρου τους ξαπόστειλε στα σπίτια τους... αλοίμονο μας αν έμεναν εκεί ακόμη μια 5ετία. Για το μόνο που συμφώνησα μαζί του ήταν για τον Λιμνίτη... συμφώνησα πως πρέπει να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Διότι διαφώνησα που είπε πως εφόσον ο Λιμνίτης εν άνοιξε, ούτε η Λήδρας έπρεπε να ανοίξει... σας λέω, ο άνθρωπος θα πιαστεί από οποιαδήποτε αφορμή για να παρουσιάσει το άνοιγμα της Λήδρας σαν μια κατάρα που μας βρήκε.

Το άλλο όμως; Άρχισε ο Κουλίας μας και έριχνε χολή εναντίων του ΡΙΚ (ποιος να το πίστευε, στα αλήεθια πως θα το βλέπαμε κι αυτό! Στο κανάλι που τους βοήθησε όσο κανένα άλλο στην προεκλογική!) και των δημοσιογράφων του σταθμού πως τάχα για 18 λεπτά εδείχναν μας την χαρά του κόσμου, τον γύρο του Πασιή, του λουκουμάδες κτλ. Επειράξαν τον και τούτα! Μα τι γελοίος ο άνθρωπος... για 10 λεπτά κατηγορούσε το ΡΙΚ από... το στούντιο του ΑΝΤ1 και ο δημοσιοράφος της φακής του ΑΝΤ1 ούτε καν τον διέκοψε για λόγους ευθυξίας! Ρε μακάκα, ο άλλος κατηγορεί τους συναδέλφους σου, την δημοσιογραφία, το επάγγελμα που υποτίθεται πως κι εσύ λειτουργείς και τον αφήνεις για 10 λεπτά να μιλά χωρίς να τον σταματήσεις;;; Ούτε καν στοιχειώδη επαγγελματική αλληλεγγύη δεν μπορείς να δείξεις; Μα τι ρωτώ... εδώ κατηγορούσαν συναδέλφους τους το 2004 πως πληρώνονταν για το σχέδιο Αναν... αυτό θα σκέφτουνταν εκεί στον ΑΝΤ1; Πάντως όπου να'ναι ο εν λόγω δημοσιογράφος θα αρχίσει να αρθρογραφεί και στην εθνικιστική φυλλάδα του Ραούφ "Βολκάν"... έτσι κι αλλιώς οι μόνοι που λυπήθηκαν για τις εξελίξεις αυτές είναι οι εθνικιστές και από τις δύο κοινότητες, ο ΑΝΤ1, το Ποντίκι, ο Τάσσος και η συνοπαρτσιά του, ο Ντενκτάς κι ο τουρκικός στρατός. Α ναί, κι οι Χρυσαυγίτες φαντάζομαι. Όλοι όσοι δηλαδή τσιαττίζει ο νους τους. Ο Ντενκτάς που την σύγχιση του πήγε και Τουρκία για να θάψει κι άλλο τον Ερντογάν, στην κρίση που ξέσπασε εκεί. Πήγε να τον κατηγορήσει γιατί δέχεται λύση ΔΔΟ και γιατί άνοιξε η Λήδρας χωρίς παρουσία του στρατού. Αυτά οι πατριώτες μας δεν τα βλέπουν όμως... δεν θέλουν να τα δουν.

Και δεν μας έφτανε ο Κουλίας... μας ετοίμασε και ένα ρεπορτάζ ο ΑΝΤ1 από την Αγιά Σοφιά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας την παρουσίαζαν σαν "δική μας" εκκλησία που μας την πήραν οι Τούρκοι και την έκαναν τζαμί!!! Μα είναι σοβαροί οι άνθρωποι; Οι φράγκοι την έκτισαν (μήπως είναι Φράγκοι εκεί στον Αντ1;), και οι Τούρκοι την μετέτρεψαν σε τζαμί αιώνες πριν! Όχι το 74! Και το γελοίο είναι που μας έλεγε το ρεπορτάζ πόσο θλιμένος είναι ο κόσμος που βλέπει μια εκκλησία χριστιανών να είναι πλέον τζαμί, σαμπώς και έπρεπε να ανοίξει η Λήδρας για να το δουν τα μάτια του!!! Πριν το 1963 ας πούμε, δεν ήταν τζαμί! Ήταν ορθόδοξη εκκλησία, περιουσία της Αρχιεπισκοπής! Η γελοιότητα σε ολόκληρο της το μεγαλείο. Και ξέρετε, όταν πρόκειται για προπαγάνδα και τέτοιες μαλακίες όλοι μας γινόμαστε θρησκόληπτοι, καλοί χριστιανοί και νοιαζόμαστε για τις εκκλησίες μας, την πίστη μας και όλα. Άμα δεν τίθεται θέμα προπαγάνδας, μια χαρά κλέβουμε, σκοτώνουμε, βρίζουμε, είμαστε ρατσιστές, λέμε ψέματα, κάνουμε τα βρώμικα μας μπίζνες ... μέχρι να θυμηθούμε πάλι πως είναι ώρα προπαγάνδας και να βάλουμε τα ράσα για να το παίξουμε Άγιοι και να ξεγελάσουμε όσους αφελείς μπορούμε...

Πάντως έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας ακόμη... προσωπικά δίνω 4 μήνες διορία στο ΔΗΚΟ και άκου τους που θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Οι άνθρωποι δεν χώνεψαν ακόμη πως έχασε τις εκλογές ο Τάσσω τους και συνεχίζουν με την ίδια ένταση την καταστροφική τους πολιτική. Ομολογώ πως μια τέτοια εξέλιξη θα με χαροποιούσε πάρα πολύ... πολύ θα ήθελα να έβλεπα άνθρωπους τους ΔΗΣΥ, όχι όποιους κι όποιους όμως, να λαμβάνουν την θέση των ανθρώπων του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση. Και για να μην είμαι κι άδικος, να θυμίσω στα τασσόπληκτα ανθρωπάκια του ΔΗΚΟ πως ο Μάρκος Κυπριανού, με μια δήλωση του και μόνο άδειασε κυριολεκτικά την πολιτική του Τάσσου... απολαύστε δήλωση του Μάρκου Κυπριανού χθες: "Η διεθνής κοινότητα αρχίζει να διαπιστώνει τη θετική προσέγγιση του Προέδρου Χριστόφια κι ο εκνευρισμός της τώρα στρέφεται προς την τουρκική πλευρά". Μάρκος αδειάζει Τάσσο στο ΦΟΥΛ!!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Projetores, I hope you enjoy. The address is http://projetor-brasil.blogspot.com. A hug.

bestman είπε...

ΑΝΤ1: Περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Το κομμάτι με το Σουγλη που έλεγε οτι είναι βλάκας είναι όλα τα λεφτα. Στο DVD-έρευαν του Μ. Δρουσιώτη
Εξέχασες το ΣΙΓΜΑ. Δες το blog μου.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάποιος έπρεπε να βρεθεί να τα πει με το όνομα τους. Τέλειο ποστ συγχαρητήρια!!!

Ανώνυμος είπε...

Mpravo re File pou tes kalytteres analyseis gia ta gegonota tis Ledras...kai pali mpravo

kyriakos είπε...

ola ta lefta einai ta skitsa tou pin..

lissa3e me to anoigma ths odou..

polli mouxla o an8rwpos..