Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Η ζωή των Ευρωπαίων Κύπριων αντρών και γυναικών... (Μέρος Γ)

Παχύσαρκοι και Υπέρβαροι άντρες κ γυναίκες ηλικίας 25-64 χρονών

Σε αυτές τις ηλικίες το 11% των γυναικών της Κύπρου είναι παχύσαρκες και το 38% υπέρβαρες. Όσο αφορά τους άντρες, το 13% αυτών είναι παχύσαρκοι και το 60% υπέρβαροι! Το πρωτείο παίρνουν πάλι οι Μαλτέζοι με τους Άγγλους, ενώ επίσης σε χειρότερη θέση από εμάς είναι οι Δανοί, οι Έλληνες, οι Ούγγροι, οι Σλοβάκοι, οι Τσέχοι, οι Ιρλανδοί και οι Αυστριακοί.

Καθημερινοί καπνιστές ηλικίας 25-64

Στους άντρες πρώτοι και με διαφορά είναι οι Βαλτικοί λαοί. Λετονία και Εσθονία καταγράφουν ποσοστά στους άντρες πέραν του 55%, ενώ στις γυναίκες το πρωτείο έχουν οι Δανέζες με τις Αυστριακές με 35%. Όσο αφορά την Κύπρο, μόνο το 12% των Κύπριων γυναικών είναι καθημερινές καπνίστριες ενώ οι άντρες είναι στο 42%.

Γυναίκες στην φυλακή

Εδώ τα πάμε πολύ καλά. Η Κύπρος έχει το χαμηλότερο ποσοστό γυναικών που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση. Μόνο το 2.8% των γυναικών μας είναι στη φυλάκή. Οι πιο παράνομες είναι οι Ολλανδέζες με 8.8% του συνολικού γυναικείου πλυθησμού της χώρας να βρίσκεται στη φυλακή και ακολουθούν οι Ισπανίδες με 8% και οι Πορτογαλλέζες 7.2%. Οι Ελληνίδες βρίσκονται στην 5η ψηλότερη θέση με ποσοστό 5.9%.

Ηλικιωμένοι άνω των 65 χρονών στα όρια της φτώχιας

Ντροπή μας. Είμαστε στην 1η θέση και με τεράστια διαφορά από τους δεύτερους. Συγκεκριμένα, το 53% των γυναικών και το 47% των αντρών αυτής της ηλικίας είναι στα όρια της φτώχιας! Στη δεύτερη θέση και με μεγάλη διαφορά είναι οι Ιρλανδοί με ποσοστά 37% στις γυναίκες και 30% στους άντρες. Στην τρίτη θέση οι Ισπανοί και στην τέταρτη οι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: