Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Online Chatting - Dating (Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα)

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος σήμερα που έχει πρόσβαση στο διαδύκτιο και δεν έχει δοκιμάσει το... Online Dating ή αλλιώς αυτό που λέμε ζευγάρωμα μέσω ίντερνετ. Και ας μην βιαστούν οι παντρεμένοι να μου πουν πως δεν... , εκτός από ελάχιστες ίσως περιπτώσεις οι περισσότεροι το έχουν κάνει και μετά χαράς θα το ξανάκαναν :)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί κάποιος να δει το θέμα αυτό. Εξαρτάται από τα κίνητρα που έχει, τις συνθήκες υπό τις οποίες μιλά στο ίντερνετ, από το τι ψάχνει και άλλα πολλά. Όπως και το αληθινό φλέρτ έχει τους δικούς του κανόνες, έτσι και η διαδικασία του διαδυκτιακού φλέρτ δεν θα μπορούσε να λειτουργεί διαφορετικά. Υπάρχουν λοιπόν αρκετοί άγραφοι κανόνες για το παιχνίδι αυτό που καλό είναι να τους ακολουθά κάποιος πρωτάρης, ειδικά για λόγους ασφάλειας. Όσο διασκεδαστικό κι αν είναι το διαδυκτιακό φλέρτ, άλλο τόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχτεί. Για χάριν συζήτησης, θα σας πω πως στο εξωτερικό τέτοιες συναντήσεις απέβηκαν μοιραίες για αρκετό κόσμο, κυρίως κοπέλες. Υπήρξαν βιασμοί, δολοφονίες, ακόμη και κανιβαλισμοί στην Γερμανία (!), οπόταν καλύτερα να δούμε λίγους από αυτούς τους άγραφους κανόνες... πριν μπούμε στο ζουμί.
Κανόνας Α. Μην δώσεις ποτέ ραντεβού στο σπίτι σου ή στο σπίτι του συνομιλητή σου προτού γνωριστείτε σε κάποιο δημόσιο τόπο πριν.
Κανόνας Β. Αυτός ο τόπος καλό θα ήταν να είναι κάπου με αρκετό ή λίγο κόσμο και ΠΟΤΕ κάπου απόμερα.
Κανόνας Γ. Αν θες να δώσεις τηλέφωνο από το διαδύκτιο, φρόντισε να είναι ένας αριθμός που δεν θα είναι καταχωρημένος σε τηλεφωνικούς καταλόγους όπου θα μπορεί κάποιος να βρει την διεύθυνση κατοικίας σου.
Κανόνας Δ. Μην πας να γνωρίσεις κάποιον αν είχες πει ψέματα για τον εαυτό σου (ειδικά για την εξωτερική σου εμφάνιση) από το διαδύκτιο. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να αντιδράσει ο άλλος όταν θα περιμένει να δει μια Κλόντια Σίφερ και στο τέλος δει μια Έφη Θόδη.
Κανόνας Ε. Ποτέ μην πας σε μια συνάντηση πεπεισμένος/η για το καλό ποιόν του χαρακτήρα του ατόμου που θα δεις. Η αφέλεια βλάφτει σοβαρά την υγεία!
Κανόνας ΣΤ. Μην περιμένεις πολλά για να μην απογοητευτείς.
Κανόνας Ζ. Η πιθανότητα να σε στήσει ο άλλος / η άλλη είναι αρκετά μεγάλη.

Ποιοι όμως καταφεύγουν στο διαδυκτιακό φλερτ και γιατί το κάνουν αφού υπάρχουν τόσοι κίνδυνοι; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη σε αυτό το ερώτημα, ειδικά στο γιατί. Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει πίσω "μα καλά, βιασμοί μόνο μέσω ίντερνετ γίνονται;". Κάποιος άλλος θα απαντούσε "μα δεν μπορώ παντρεμένος άνθρωπος να βγαίνω έξω στα μπαρ και να ψάχνομαι. Όλο και κάποιος θα με δει". Ίσως και κάποιοι να το επέλεγαν επειδή γουστάρουν το μυστήριο γενικά... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα εν ολίγης! Όσο αφορά το ΠΟΙΟΙ το κάνουν, η απάντηση είναι ΟΛΟΙ. Είτε γιατί θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, είτε για πολλούς άλλους λόγους. Αν έπρεπε όμως να έβαζα κατηγορίες στην πλειοψηφεία του κόσμου στην Κύπρο που κάνει διαδυκτιακό φλέρτ, και με μοναδικό κριτήριο τα σεξουαλικά απωθημένα των σύγχρονων Κυπρίων, θα έλεγα ότι υπάρχουν 5 κύριες κατηγορίες:



Κατηγορία Α. Παντρεμένοι. Αυτοί μπορεί να είναι οι τύποι που θα συναντήσεις στο δρόμο και θα σου πουν πως είναι happily married. Παρόλα αυτά, μόλις κλείσει η πόρτα του σπιτιού ζουν την ανία της καθημερινότητας και το διαδύκτιο είναι ένας εύκολος και -συνήθως- ανώδυνος τρόπος να ξεφύγουν. Πρώτον γιατί είναι απρόσωπο και δεύτερον γιατί μπορούν να είναι ο πραγματικός τους εαυτός, κάτι που πολύ συχνά αδυνατούν να είναι με την σύντροφο τους. Μπορούν μέσω διαδυκτίου και κρυμμένοι πίσω από μια οθόνη και ένα ψευδώνυμο να μιλούν με γκόμενες και να φαντασιόνονται για τα διάφορα βίτσια που έχουν. Σκεφτείτε αν ο άντρας έλεγε στην γυναίκα του πως του αρέσει να τον χαϊδεύουν από... πίσω. Θα τον πέρναγε για πούστη. Ή σκεφτείτε αν ζήταγε από την γυναίκα του να του κατουρήσει. Θα τον πέρναγε για ανώμαλο. Σκεφτείτε ακόμη πως θα τον αποκαλούσε αν της ζήταγε να του γλύφει τα δάχτυλα των ποδιών ή να την πηδάει από πίσω. Οι περισσότερες θα προσβάλλονταν διότι θα νόμιζαν πως τις θεωρεί πουτάνες. Αν ακόμη της ζήταγε και καμιά παρτούζα, θα τον έστελνε στη μάνα του. Πολλά τα παραδείγματα. Επίσης, μπορούν μέσω του διαδυκτίου να μην μείνουν απλά στην φαντασίωση αλλά να προχωρήσουν και σε μια πραγματική γνωριμία, είτε για σεξ, είτε απλά γιατί έχουν ανάγκη να μιλήσουν με μια άλλη γυναίκα που θα τους καταλαβαίνει καλύτερα από την νευρωτική τους σύζυγο, που πάει στο κρεβάτι εδώ και 10 χρόνια με το ίδιο νυχτικό και δεν ξέρει τι είναι η ζαρτιέρα και τα σέξυ εσσώρουχα.


Κατηγορία Β. Παντρεμένες. . Αυτές μπορεί να είναι είτε οι γνωστές κυράτσες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας για τσάι, με γούνες και πανάκριβα παλτά είτε απλές γυναίκες που θέλουν μια διέξοδο από την ανία της καθημερινότητας. Όπως και οι παντρεμένοι άντρες έτσι κι αυτές, μέσα στην ασφάλεια του απρόσωπου ψευδώνυμου, μπορούν να μιλάνε με άλλους άντρες και να φαντασιόνονται. Για παράδειγμα, δεν είναι λίγοι οι άντρες που θα έχαναν τον σεβασμό προς την σύζυγο τους αν τους ζητούσε αυτή να την πηδάνε από πίσω (κι όμως ακόμη υπάρχουν τέτοιοι άντρες, αν είναι δυνατόν!). Ή αλήθεια, πως θα χαρακτήριζαν την σύντροφο τους αν αυτή τους ζήταγε να φέρει έναν άλλο άντρα στο κρεβάτι για τρίο; Καλύτερα να μην σας πω! Με τον ίδιο τρόπο όπως και οι άντρες, έτσι και οι γυναίκες ίσως επιδιώξουν μια συνάντηση - φλέρτ (και όχι απαραίτητα σεξ με άλλον άντρα) κυρίως για συναισθηματικούς λόγους. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες στην Κύπρο που νιώθουν παραμελημένες από τους άντρες τους. Πολλές από αυτές πλέον ζουν μια πολύ μονότονη ζωή. Δουλειά (ή καθάρισμα στο σπίτι) - σπίτι - οικογένεια - μαγείρεμα και ύπνο. Ε, λογικό είναι μια σύγχρονη γυναίκα να θέλει να της συμπεριφέρονται και καλά αφού την πηδάνε που την πηδάνε...

Κατηγορία Γ: Παντρεμένοι γκέυ. Αυτοί είναι πάρα πολλοί. Είναι κυρίως οι τύποι που για λόγους περισσότερο κοινωνικούς παντρεύτηκαν, έκαναν οικογένεια και προσπάθησαν να κρύψουν αυτό που είναι. Μπορεί να είναι και άνθρωποι που πίστευαν πως ήταν οι χειρότεροι των αμαρτωλών και θεώρησαν πως με το να παντρευτούν θα... γίνονταν καλά. Αλλά γελάστηκαν... την φύση κανείς δεν μπόρεσε να κερδίσει. Οπόταν οι γέριμοι τζαι οι σκοτεινοί, τι να κάνουν τώρα; Βρήκαν διέξοδο κι αυτοί στο ίντερνετ. Και όχι μόνο βρήκαν διέξοδο... έχουν καταλάβει τα κυπριακά chat rooms! Εδώ που τα λέμε, αυτοί κατακρίνονται λίγο. Διότι άλλο να το είσαι πισοκούντης ή πισογλέντης και να μην έχεισ να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν και άλλο να είσαι όταν είσαι παντρεμένος. Δεν τους φταίνε σε τίποτα οι γυναίκες τους. Με τύψεις ή χωρίς όμως, υπάρχουν κι αυτοί... μέχρι να πάνε σε ραντεβού καμιά μέρα με κανέναν συγγενή ή γνωστό τους και να πάθουν την πλάκα της ζωής τους. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά πριν λίγα χρόνια ακούστηκε πως ένας γκέυ πήγε σε ραντεβού για σεξ και είδε απέναντι το πατέρα του... ! (δεν ξέρω τι έγινε, αλλά θέλω να ελπίζω πως έγινε καβγάς και όχι τίποτε άλλο!)
Κατηγορία Δ. Γκέυ Αυτοί λοιπόν είναι οι δηλωμένοι γκευ που δεν έχουν και πολλούς εναλλακτικούς τρόπους να βρουν κάποιον σύντροφο για να ξεκ^*ολω%θο$#ύν ή ακόμη και να ερωτευτούν. Κακά τα ψέματα, αυτούς ακόμη η κοινωνία τους απορρίπτει (είπε κανείς πως είμαστε Ευρωπαίοι;) και δε θα μπορούσαν ποτέ να πάνε σε ένα κανονικό μπαρ και να φλερτάρουν κάποιον άντρα. Αν το έκαναν, θα τους πέταγαν έξω κακήν κακώς. Άστε που ο Αρχιεπίσκοπος μας θα έβγαινε στην τηλεόραση και θα έλεγε πως "αυτούς πρέπει να μην τους θάβουμε". Αυτοί που λέτε, είναι οι λιγότερο.... επικίνδυνοι. Όχι τίποτε άλλο, αλλά στην πέφτουν ευθέως όταν σου μιλήσουν στο διαδύκτιο και ξέρεις αμέσως με τι έχεις να κάνεις. Κάτι είναι κι αυτό. Προσοχή όμως και εδώ... υπάρχουν και περιπτωσεις που το παίζουν γκόμενες απλά και μόνο μπας και σε πείσουν να στείλεις καμιά φοτογραφία ... άσεμνου περιεχόμενου για να φτιαχτούν. Και αν τολμήσεις να τους κοροϊδέψεις και έκανες εν το μεταξύ το λάθος να δώσεις προσωπικά σου στοιχεία, καλύτερα να φύγεις από την Κύπρο!

Κατηγορία Ε. Single, straight and looking. Το πιο πιθανόν είναι να πέσετε σε κάποιον από αυτή τη κατηγορία. Ελεύθεροι/ες, ωραίοι/ες... ρίχνουνε τα δύκτια τους και στο διαδύκτιο εκτός από τις παραλίες, τα μπαρ και το γραφείο. Ότι κάτσει, καλό είναι σου λένε. Και δεν έχουν κι άδικο. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να πέσετε πάνω σε άτομα που δεν βλέπονται. Ανιψάκια του κουασιμόδου. Μην παρασυρθείτε όμως εύκολα... διότι αυτοί ειδικά μπορεί να σας παρουσιάζονται και σαν θεογκόμενοι/ες. Σκέψου τώρα μια χοντρή, γεμάτη ελιές και κυτταρίτιδα να σου λέει πως είναι ψηλή, ξανθιά, γυμνασμένη, έχει ξυρισμένο μουνάκι κτλ... σκεφτείτε πόσα μωρά θα πάνε χαμένα πάνω στο χαρτομάντιλο εξ'αιτίας του ...Πενταδάκτυλου με την σκέψη πως πίσω από την οθόνη βρίσκεται μια τέτοια γυναίκα. Ή σκεφτείτε έναν κοντό, χοντρό, με πρόωρη εκσπερμάτωση, τριχωτό στη πλάτη τύπο να σας λέει πως είναι ψηλός, γυμνασμένος, 22εκ. μίνιμουμ, και του αρέσει να πηδάει για ώρες μέχρι να ευχαριστήσει την σύντροφο του... σκεφτείτε πόσα νύχια θα κοπούν ...μέσα!

Οπόταν, αν κάτσετε να μιλήσετε στο διαδύκτιο με άλλο κόσμο, είναι πολύ πιθανόν να σας πέσει κάποιος/α από αυτές τις κατηγορίες. Και καλό θα ήταν να μην λαμβάνετε τοις μετρητοίς τα όσα σας λέει κάποιος/α πίσω από μια οθόνη και ένα ψευδώνυμο. Εκτός όμως κι αν είστε τυχεροί και βρείτε πραγματικά εκείνο που δεν μπορέσατε να βρείτε τόσο καιρό που ψάχνατε. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Κάποια από αυτά κατέληξαν και σε ευτυχισμένους γάμους... πάρετε λοιπόν το ρίσκο, αλλά έχοντας υπόψη τους κανόνες που έγραψα πιο πάνω...
Πάντως ένα είναι το σίγουρο... το διαδυκτιακό φλέρτ με τους νεοκύπριους και νεοκύπριες είναι -αν μη τι άλλο- διαδκεδαστικό και ποτέ ανιαρό! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και καλά ξεμπερδέματα!

2 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Μπανανόφυλλε, τελικά σου λείπει ο Τάσσος φαίνεται! :)))))))

Το 96 μια υποτιθέμενη τύπισσα στο IRC επήρεν με ως το Hippodrome (τουριστική Γερμασόγεια) αλλα τζείνη ήταν χασιμιά. Που τότε επαρέτησα τα. χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Το ύποπτο στην υπόθεση δεν είναι το ποιος κρύβεται πίσω από την οθόνη... αλλά η διατριβή που έχεις κάνει πάνω στο θέμα!!

Μπάι δε γουέι, ενώ είμαι χρήστης του διαδικτύου εδώ και 12 χρόνια, γνωριμίες έκανα πολλές, όμως δεν πήγα ποτέ σε τέτοιου είδους ραντεβού. Εγώ είμαι η ανώμαλη;