Παρασκευή 20 Ιουλίου 2007

Τουρκική εισβολή: μάθαμε ή μόνο πάθαμε;

Έβλεπα σήμερα σε ένα τηλεοπτικό κανάλι 3 πολιτικούς να συζητούν για τα πολιτικά. Από 3 διαφορετικά κόμματα... 3 διαφορετικοί άνθρωποι προσκαλέστηκαν να μιλήσουν και να αναπτύξουν τις θέσεις τους. Οι 2 από αυτούς γεννήθηκαν, αναγιώθηκαν και έγιναν γνωστοί μέσα από ένα κόμμα, που πρόσφατα χωρίστηκε. Μιλώ για το ΕΥΡΩΚΟ και το ΔΗΣΥ όπως καταλάβατε. Δεν με νοιάζει τι λένε και ποια είναι η πολιτική τους, αλλά θέλω να μιλήσω για το ήθος τους και την εικόνα που βγάζουν στην κοινωνία μας.
Ο κύριος από το Ευρωκό, γνωστός για την κάκιστη εικόνα που βγάζει προς τα έξω όποτε συζητά τα έβαλε με την κυρία από τον Συναγερμό. Δεν ξέρω τι άλλο θα της έλεγε αν δεν ήταν μπροστά στην τηλεόραση, αλλά ούτε καν την άφησε να μιλήσει, την διέκοπτε συνέχεια και στο τέλος της είπε ότι είναι και κοκόρι. Ούτε πολιτική συζήτηση επιπέδου Ελλάδας να ήταν! Ο άλλος κύριος από το ΑΚΕΛ, έμεινε αμέτοχος και μίλησε μετά εκφράζοντας τις θέσεις του. Η κυρία από το Συναγερμό, φανερά εκνευρισμένη από τον πρώην σύμμαχο της, προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει ένα ψηλό επίπεδο συζήτησης. Βλέποντας όμως τους 2 πρώην συμμάχους να καβγαδίζουν μου βγήκε μια έντονη επιθυμία να κλείσω την τηλεόραση... ενώ ο δημοσιογράφος του καναλιού προφανώς διασκέδαζε την κοκορομαχία. Ούτε μια σύσταση, ούτε μια παρατήρηση, παρά χαριτολογώντας και γελώντας αμήχανα δοκίμαζε να τους διακόψει με την πέννα του! Δεν ξέρω τι θα επακολουθήσει ως τον Φεβρουάριο που είναι οι εκλογές, αλλά φοβάμαι πολύ, ήδη. Προβλέπω πολύ φανατισμένους πολιτικατζήδες να ξυπνούν μίση και πάθη του παρελθόν και για ακόμη μια φορά ο κυπριακός ελληνικός λαός θα κομματιαστεί σε διάφορες κατηγορίες... προδότες, νενέκηδες και πατριώτες ... μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά προβλέπω ένα νέο 2004...

Το γελοίο είναι η υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου... του κόσμου που σκέφτεται ποιόν θα ψηφίσει για να λύσει το πρόβλημα κατοχής, ενώ αυτοί κοκορομαχούν για μια χούφτα ψήφους. Δεν θέλω να παίρνω θέση σε πολιτικά θέματα, αλλά κάποια πράγματα που είναι εξόφθαλμα δε μπορώ παρά να μην τα σχολιάσω.
Πως γίνεται το Ευρωκο, γνωστό για την απορριπτική του στάση [και δράση] σε οτιδήποτε εμπεριέχει το σύνοικο στοιχείο να υποστηρίζει τον πρόεδρο Παπαδόπουλο που διαλαλεί πως είναι υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας; Πως γίνεται το Ευρωκο που δεν θέλει διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία για λύση να συντάσσεται υπέρ του προέδρου που αυτό θέλει; Αφού υπάρχει πρωτοφανής πολιτική σύγκρουση ιδεολογιών και ιδεών. Και πως γίνεται το Ευρωκό να θέλει να πει στον κόσμο πως οι "κούμμουνοι" του ΑΚΕΛ και οι "φασίστες" του ΔΗΣΥ έχουν τις ίδιες θέσεις και συνωμοτούν μαζί για να ρίξουν τον πρόεδρο από την εξουσία, από τη στιγμή που το ΑΚΕΛ και ο Συναγερμός σκυλλοτρώγονται μέρα-νύκτα για την διαχείριση του προβλήματος μας; Και πως γίνεται το ΑΚΕΛ να θέλει να φάει τον Παπαδόπουλο από τη στιγμή που είπε πως αν δεν περάσει στον 2ον γύρο δεν πρόκειται να ψηφίσει τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ; [και μην μου πείτε ότι υπάρχουν ακόμη βλάκες που να πιστεύουν πως ο Κασουλίδης είναι ανεξάρτητος υποψήφιος. ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ κύριοι πολιτικοί, μας ενοχλεί!] Ενώ ταυτόχρονα το ΔΗΚΟ δεν ξέρει ποιον θα ψηφίσει στον 2ο γύρο αν δεν περάσει ο Παπαδόπουλος! Πως γίνεται το Ευρωκό να λέει πως το ΑΚΕΛ θέλει να φάει τον Παπαδόπουλο, βγάζει τον Συναγερμό από την καθήλωση και συμπράττει με τον Συναγερμό, από τη στιγμή που το ίδιο το κόμμα του προέδρου δεν τάσσεται φανερά εναντίων του συναγερμού σε περίπτωση που δεν περάσει στον 2ο γύρο ο πρόεδρος; Και μήπως είναι αυτοσκοπός να καθηλωθεί ένα κόμμα; Ή είναι απαγορευτικό για ένα άλλο κόμμα να βάλει υποψηφιότητα; Και πως κατηγορείτε κύριοι του ευρωκό τον Συναγερμό για το σχέδιο Αναν, από τη στιγμή που ΕΣΕΙΣ οργώνατε την Κύπρο για μια δεύτερη θητεία Κληρίδη και διεκδικούσατε εθναρχικές τιμές για τον εκλεκτό σας; Πως συμπορεύεστε με τον πρόεδρο από τη στιγμή που αυτός στο τελευταίο συνέδριο του Ακέλ έλεγε πως το σχέδιο Αναν δεν μπορεί να είναι νεκρό αλλά μια βάση προς διαπραγμάτευση ενώ ταυτόχρονα επιτίθεστε στους υπόλοιπους που ισχυρίζονται ακριβώς το ίδιο πράγμα; Τόσο υποτιμάτε την νοημοσύνη του κόσμου; Τόσο σας στράβωσε η ελπίδα της εξουσίας;
Μα μας περνούν για βλάκες ή ηλίθιους; Ένα κόμμα που έχει εκ διαμέτρου διαφορετική ιδεολογία με τις θέσεις του προεδρικού, τάσσεται φανερά υπέρ του προέδρου και ξεκατινιάζει στις τηλεοράσεις τους υπόλοιπους. Και όλα αυτά ο πρόεδρος τα αποδέχεται!!! Ένα ξέρω, από πολιτική ανωριμότητα, έλλειψη ήθους και λασπολογίες, είμαστε πρώτοι και παίρνουμε ΑΡΙΣΤΑ. 33 χρόνια μετά, επέτειος της εισβολής, περιμέναμε να ακούσουμε καταδίκες των εισβολέων και κάτι να μας ενθαρρύνει και να μας δώσει κουράγιο, και μας έκαναν να θέλουμε να κλείσουμε την τηλεόραση βλέποντας τον κύριο του Ευρωκο να φανατίζεται, να φωνάζει και να κοκκινίζει από την ένταση μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς.


Κύριε Παπαδόπουλε, κύριε Χριστόφια, κύριε Κασουλίδη, έχετε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ [απέναντι σε αυτούς στις φωτογραφίες] να κάνετε τον κόσμο να νιώσει πως έχει να διαλέξει ένα πρόεδρο ανάμεσα σε 3 δημοκρατικές επιλογές και όχι ανάμεσα σε 3 πολεμικές εστίες!!! Είναι υποχρέωση σας απέναντι στον λαό. Κρατήστε τα προσχήματα, το ήθος και την δημοκρατικότητα σε υψηλά επίπεδα ... δεν θέλει ο κόσμος να βλέπει άλλους εκπρόσωπους σαν κι αυτόν του Ευρωκό.
Δείξτε μας πως δεν πάθαμε μόνο... αλλά μάθαμε και κάτι. Δώστε στον κόσμο το αίσθημα της ενότητας που για μισό αιώνα τώρα του το στερείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: