Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Για τα μάτια του κόσμου, υποκρίνεσαι φως μου

Γέμισε η Λεμεσός με συνθήματα στους τοίχους σπιτιών, καταστημάτων και οπουδήποτε αλλού κοιτάξεις από Αελίστες και Απολλωνίστες. Γαμιέται η ΑΕΛ την μια, γαμιέται ο Απόλλωνας την άλλη.. τελικά είμαστε όλοι και πολύ γαμιάδες οι Κύπριοι.
Ένι γουέϊ, η πόλη καλύπτεται από τα συνθήματα αυτών που λένε πως αγαπούν την Λεμεσό και πως η πολη τους ανήκει. Με χαρά διάβασα σε μια εφημερίδα πως θα γίνει μια εκδήλωση από μικρά παιδιά, τους συνδέσμους φιλάθλων και ποδοσφαιριστές από όλες τις ομάδες της Λεμεσού με σκοπό να περάσουν το μύνημα πως τα αισθήματα για τις ομάδες μας πρέπει να εκφράζονται με κόσμιο τρόπο χωρίς να προσβάλλουν άλλες ομάδες. Ως εδώ όλα καλα... μέχρι που διάβασα και την παράγραφο για τις δηλώσεις του Δήμου Μέσα Γειτονιάς. Ο κύριος αυτός έκανε και δήλωση υποστηρίζοντας την εκδήλωση αυτή και φαντάζομαι νιώθει και πολύ περήφανος. Πολύ περήφανος φαντάζομαι θα νιώθει και που στα όρια της περιοχής όπου είναι δήμαρχος αναγράφονται πάνω σε σπίτια άκρως ρατσιστικά συνθήματα που δεν μας τιμούν καθόλου σαν λαό. Και μην μου πει κανείς πως μπορεί να μην τα είδε, διότι κατέχουμε μαρτυρία πως ένας κάτοικος τους τηλεφώνησε λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές και διαμαρτυρήθηκε. Του υποσχέθηκαν πως σε μια-δύο μέρες θα τα έσβηναν, αλλά μετά από 1 χρόνο ακόμη τα συνθήματα διακοσμούν το συγκεκριμένο σπίτι που βρίσκεται σε κεντρικότατο δρόμο.
Δεν κρίνω εδώ αν τα συνθήματα καλώς ή κακώς γράφονται, αν και έχω άποψη για το θέμα, αλλά σας τα μεταφέρω:
"Τούρκος καλός, μόνο νεκρός"
"Kill all turks"
Τα έξυπνα λεμεσιανούθκια φρόντισαν να τα γράψουν ΚΑΙ στα αγγλικά, μπας και περάσει και κανένας ξένος από το δρόμο και δεν καταλάβει τι μυαλά κουβαλούμε σαν λαός και τι παιδεία έχουμε. Δεν είναι όμως αυτό που θέλω να θίξω. Αν είναι καλό ή κακό το ότι υπάρχουν αυτά τα συνθήματα εκεί... όσοι έχουν μυαλό, ξέρουν την απάντηση. Βλάκες και φανατισμένους πάντα θα έχουμε. Αυτοί όμως που θέλουν να έχουν και ένα αξίωμα στην πολιτεία, όπως ο συγκεκριμένος δημαρχος, ας μην μας πουλά ΜΑΛΑΚΙΕΣ για την καθαριότητα της πόλης και διάφορα άλλα κουρουφέξαλα.
Σκέφτομαι πραγματικά να πάω στην εκδήλωση και αν τολμήσει να βγεί στο βήμα να μιλήσει και να το παίξει και περιβαλλοντιστής ή να μας πουλήσει πνεύμα, θα τον κράξω.
Η σελίδα θα προσπαθήσει να βρεί φωτογραφία των εν λόγω συνθημάτων και θα ενημερώσει την δημοσίευση αυτή.
Για τα μάτια του κόσμου ξέρουμε όλοι να είμαστε τέλειοι. Τόσο τέλειοι όσο ατελείς είμαστε στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: