Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

Οι ήρωες, οι "προδότες", οι ανεγκέφαλοι και οι... ακέφαλοι

Δεν πρόκειται να πάρω πολιτική θέση. Απλά θα κράξω τον Αρχιεπίσκοπο, έτσι επειδή γενικά τους τραουλλοπαπάδες (τραγοπαπάδες) δεν τους πάω με το τίποτε.
15 Ιουλίου χτες λοιπόν... η μέρα που το δίδυμο έγκλημα έλαβε τόπο και επέφερε την καταστροφή κτλ κτλ κτλ. Εμάθαμεν το ποιήμα που έξω. Έγινε λοιπόν και το μνημόσυνο των πεσώντων, των υπερασπιστών της δημοκρατίας όπου όλοι οι πολιτικοί πλέον εκμεταλλεύονται την θυσία τους για ψηφοθηρία. Αντέδρασαν οι συγγενείς των Χουντικών πραξικοπηματιών και ήθελαν τον τράουλλο να τους κάμει κι αυτούς τρισάγιο.
Ο τράουλλος δέκτηκε και εδώ θα πάρω θέση και θα πω ΚΑΛΩΣ δέκτηκε. Αμαρτωλοί-ξι-αμαρτωοί είναι κι αυτοί πεθαμένοι και δεν βλέπω τίποτε το κακό να τους κάνεις κι αυτούς τρισάγιο και ορθώς η εκκλησία δεν πρέπει να διαχωρίζει τους ανθρώπους. (οι τουρκοκύπριοι και οι πούστηδες εξαιρούνται διότι δεν είναι άνθρωποι - εδώ γελάμε) Το στεφάνι όμως ο τράουλλος, τί το ήθελε;; Δεν του είπαν του τράουλλου ότι το στεφάνι αποτελεί φόρο ΤΙΜΗΣ; Καλά δικαιολογώ τους βουλευτές του ΔΗΣΥ και τον Συλλούρη του ΕΥΡΩΚΟ. Αυτές ήταν πάντα οι θέσεις τους και δικαίωμα τους.
Δεν σκέφτηκε ο ζάμπλουτος τράουλλος ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις τέτοια μέρα; Ενώ όλα τα κόμματα (ναί, ακόμα και ο ΔΗΣΥ και το ΕΥΡΩΚΟ) καταδίκασαν το πραξικόπημα, ήρθε ο τράουλλος να βάλει και ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΙΜΗΣ για τα παιδιά αυτά; Πόση διπλοπροσωπία ρε τράουλλε; Απονέμεις φόρο τιμής σε αυτούς που προκάλεσαν τόσο κακά στο τόπο μας, άσχετα αν απλά εκτελούσαν εντολές; Μήπως για τον φασισμό του Χίτλερ, μόνο αυτός έπρεπε να πληρώσει; Οι άλλοι που διοικόύσαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσεις επειδή απλά εκτελούσαν διαταγές του, ήταν αθώοι; Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους παρευρισκόμενους πολιτικούς. Πως βγάζεις λόγο και λες ότι καταδικάζεις το πραξικόπημα και μετά πας και τιμάς με στεφάνι αυτούς που το εκτέλεσαν; Τόσο ΜΑΛΘΑΚΟ θεωρείτε τον κόσμο της Κύπρου;
Και δεν φτάνει αυτό, είχαμε και συνέχεια. Κάποιοι συγγενείς αντιστασιακών τον είπαν προδότη (εγώ απλά θα τον έλεγα ψεύτη και τράουλλο διότι προδότης δεν είναι αυτός που έχει διαφορετικό φρόνημα από εμένα) και θίκτηκε τόσο πολύ που θεώρησε ορθό να ρίξει παραπάνω λάδι στη φωτιά βγαίνοντας στις ειδήσεις του ΡΙΚ το βράδυ.
"Δεν είμαι προδώτης και είμαι κι εγώ αντιστασιακός. Μάλιστα στο πραξικόπημα αντιστάθηκα και με όπλο στο χέρι, παρόλο που ήμουνα κληρικός..." ενώ συνέχισε "αυτοί που με είπαν προδότη είναι ανεγκέφαλοι και ακραίοι". Και εγώ, ο παλαβός και μαλθακός κυπραίος τηλεθεατής που παρακολουθώ, παλαβώνω. Δεν πιστεύω στα αφτιά μου. Νομίζω δικαιολογημένα μου δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα:

α. Που είναι η ανωτερότητα του, σαν τράουλλοεπίσκοπος που είναι, να απαντήσει με εγκράτεια και σεβασμό στον πόνο των απλών ανθρώπων;

β. Τράουλλος άνθρωπος της εκκλησίας, πως βρέθηκες με όπλο στο χέρι; Κληρικός άνθρωπος τί έκανες το όπλο; το είχες για να κάνεις βάρη ή μήπως για να πυροβολίσεις κι εσύ πίσω στα πυρά; Πόσες έριξες; Πέτυχες κανέναν και είναι από τύψεις που πήγες χτες να βάλεις το στεφάνι; Υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε για αρχιεπίσκοπο έναν που έχει διαπράξει φόνο, έστω και σε κατάσταση άμυνας; Διότι είναι σίγουρο πως έχουμε για αρχιεπίσκοπο κάποιον που οπλοφόρησε!

γ. Που είναι η ανέχεια του στην κριτική; Δηλαδή, δεν σηκώνουν οι πράξεις του κριτική και διαφωνία; Πρέπει σώνει και καλά να συμφωνούμε όλοι μαζί του; Ρε δε μας χ... λέω εγώ.

δ. Πως νιώθουν οι συγγενείς των αντιστασιακών μετά που χαρακτηρίστηκαν ως ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ και ΑΚΡΑΙΟΙ; Που είναι η απολογία σου ρε τράουλλε;

ε. Ποιό είναι το επόμενο βήμα; Να καλούμε τον Παπαδόπουλο και τον Ιωαννίδη να τιμά τους πεσόντες επίσης;

Στην Κύπρο της ντροπης, στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ που ζούμε, χτες δεχτήκαμε ακόμη μια μαχαιριά. Ο προκαθούμενος (αλλιώς στρογγυλοκαθούμενος) της εκκλησίας μας να χαρακτηρίζει με επίθετα τους συγγενείς των παιδιών που σκοτώθηκαν προασπιζόμενοι την νομιμότητα και την δημοκρατία. ΄Ενας τράουλλος που βγήκε αρχιτράουλλος από το παράθυρο και όχι επειδή ήταν η πρώτη επιλογή του κόσμου.
Απορώ που κάθεται το πανάκριβο και ολόχρυσο στέμμα σου ρε τραουλλοπαπά. Διότι εκείνη η κούζα που κάθεται πάνω στους ώμους σου δεν είναι κεφάλι. Μπορεί οι άλλοι να είναι ανεγκέφαλοι αλλά εσυ ρε τράουλλε είσαι ΑΚΕΦΑΛΟΣ. Ο σεβασμός και η εκτίμηση κερδίζονται, δεν χαρίζονται. Ούτε και αγοράζεται με τα εκατομμύρια που έχεις... ούστ από εδώ, τράουλλε!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Wraios! Ta les ta pramata ws exoyn kai den afineis tipote na aioreitai. File mou sinexise tin kali douleia, prosopika me ekfrazoun poli ta osa les.