Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Περιπαίξιμο πάνω στο περιπαίξιμο

Τελικά οι εκλογές που μας έρχονται θα είναι εκλογές πολλαπλής φύσης. Δεν θα είναι μόνο εκλογές για ανάδειξη προέδρου, δε θα είναι εκλογές για να δούμε αν θα έχουμε ή όχι καλύτερη μοίρα σαν λαός, δε θα είναι εκλογές για να δούμε αν θα αλλάξει κάτι στο εθνικό μας θέμα ή αν θα έχουμε καλύτερη εσωτερική διακυβέρνηση. Θα είναι και εκλογές - τεστ για το I.Q μας! Δηλαδή αν επανεκλέξουμε τον 75χρονο γέροντα, σημαίνει πως είμαστε ένας λαός βλάκας, ηλίθιος και μαλθακός. Για να μην πω τίποτα χειρότερο που αρχίζει από μ... και τελειώνει σε -αλακισμένος.

Αυτό το συμπαθητικό ζώο είναι ο λεγόμενος καλικάντζαρος. Στο θέμα μας όμως... ο Βασίλης Πάλμας δήλωσε λοιπόν πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την "λάθος" δήλωση του που έκανε προ ημερών και έδωσε αφορμές για ποικίλα σχόλια σχετικά με το θέμα του φυσικού αερίου. Μόνο που ξέχασε μάλλον πως τα ίδια που είχε δηλώσει και τότε, τα είχε πει και ο εκκολαπτόμενος Τάσσος με το ψευδόνυμο Νικόλας! Και είναι άξιο απορίας... γιατί τότε που είπε ότι είπε ο Πάλμας, δεν αντέδρασε κανείς από την κυβέρνηση ή το πατεντοδικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος; Μήπως περίμεναν να εκτιμήσουν ΑΝ θα γινότανε ζημιά από τον Αναστασιάδη και μετά; Μάλλον. Αλλά μου προκαλεί εντύπωση... ένας πρόεδρος ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ να βάζει μπροστά τα τσουρούθκια του να αναλαμβάνουν ευθύνη για τα δικά του ολισθήματα και τις δικές του κομπίνες. Φανταστείτε δηλαδή αν ξαναβγεί πρόεδρος και αναγνωριστούν τα κατεχόμενα και λυθεί έτσι το κυπριακό. Θα βγεί η καθαρίστρια του προεδρικού και θα αναλάβει την ευθύνη;

Έγινε και η σύσκεψη των υποστηρικτών του γέρο-προέδρου και δήλωσαν όλοι ευχαριστημένοι από την στρατηγική που ακολουθείται. Στη φωτογραφία δίπλα βλέπετε μια κότα και έναν κόκορα, ανθρωπόμορφους! Στο θέμα μας όμως... ο Συλλούρης του Ευρωκοκό είπε πως είναι απόλυτα ευχαριστημένος και αισθάνεται (;) σιγουριά για την επανεκλογή τάσσου για να φέρει μια σωστή λύση στο εθνικό μας θέμα. Μάλιστα. Ο Τάσσος θέλει (τάχα) μου διζωνική δικοινωτική ομοσπονδία και με αυτήν δεσμεύτηκε και στον ΟΗΕ και σε όλους τους ξένους παράγοντες ενώ το Ευρωκοκό θέλει ευρωπαϊκή λύση και επιστροφή στο ενιαίο κράτος του 1960. Ε λογικό δεν είναι να υποστηρίζει Τάσσο για μια σωστή λύση, σύμφωνα και με τις συμφωνίες Μακαρίου; Λογικό είναι. Άλλωστε είναι γνωστή η αγάπη που τρέφουν οι ιδρυτές του Ευρωκοκό προς το πρόσωπο του Μακαρίου και την ιδεολογία του.

Θυμάστε αυτό το σημπαθητικό ζωάκι που σας ξαναέδειξα; Ναί, είναι ο Χαμαιλέοντας!!! Στο θέμα μας όμως... δηλώσεις επί του θέματος έκανε και ο Ομήρου του Πρώην Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Με την γνωστή Λυσσαρίδης-wannabe γλώσσα, απέφυγε να μιλήσει για τα εμπλεκόμενα συμφέροντα που έχει και υποστηρίζει Τάσσο. Αρκέστηκε να πει πως η ανανέωση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Τάσσου είναι δεδομένη για ακόμη μια πενταετία. Λογικό δεν είναι; Λίγο πράγμα είναι που κατάφερε, διότι περί επιτεύγματος πρόκειται, να αναγνωρίσουν οι φίλοι μας τα κατεχόμενα ως κράτος που μπορεί να εκδίδει και δικά του διαβατήρια; Λίγο είναι που 30 χρόνια η τουρκία δεν κατάφερε να φύγει από πάνω της την ρετσινιά του εισβολέα και μέσα σε 3 χρόνια με τον Τάσσο εκεί τα κατάφερε; Λίγο πράγμα είναι που τώρα έχουμε και ΙΚΕΑ και ΜΟΛ, άσχετα αν αύριο αρρωστήσουμε (χτύπα ξύλο) θα πεθάνουμε έξω από την είσοδο του ΙΚΕΑ λόγο μποτιλιαρίσματος; Ε, είναι πράγματα αυτά για να μην δείχνει εμπιστοσύνη του Τάσσου;

4 σχόλια:

Yiota είπε...

prepei na omologisw oti petyxes diana tis paromoiwseis :)

Banana Republic Cyprus είπε...

Και να φανταστείς ήμουνα και ευγενικός!

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρεται ότι ο Χρίστου για να δώσει χαλάρωση στο Σιακόλα πήρε το 1% των μετοχών της CTC η Δήμητρα Επενδυτική σε πολύ πολύ προνομιακή τιμή.

Τράουλλος

Banana Republic Cyprus είπε...

Καθόλου παράξενο Τράουλλε. Ο Σιακόλας πληρώνει όλα τα κόμματα για να μπορεί να κόβει και να ράβει μόνος του, ανενόχλητος!