Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Το ΟΧΙ του κόσμου και το ΟΧΙ του Τάσσου

Πριν 3 περίπου χρόνια ο κόσμος της Κύπρου βρέθηκε εξ'απροόπτου και αναφανδόν μπροστά σε μια ιστορική απόφαση που έπρεπε να πάρει. Να πεί ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν ή ΟΧΙ. Αναμφίβολα υπήρχαν πολλά είδη ΝΑΙ και ακόμη περισσότερα είδη ΟΧΙ.

ΝΑΙ - στο σχέδιο Ανάν επειδή θεωρήθηκε καλό σχέδιο λύσης
ΝΑΙ - επειδή θα έπερναν κάποιοι τις περιουσίες τους
ΝΑΙ - επειδή δεν θα έρθει ποτέ κάτι καλύτερο
ΝΑΙ - γιατί θέλουμε λύση

ΌΧΙ - στο σχέδιο-έκτρωμα Αναν που εμπέδωνε την διχοτόμιση
ΌΧΙ - επειδή δεν θα έπερναν κάποιοι ποτέ τις περιουσίες τους
ΌΧΙ - επειδή θέλουμε να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ
ΌΧΙ - επειδή δεν θέλουμε ομοσπονδία
ΌΧΙ - επειδή δεν θέλουμε να ζήσουμε μαζί με τους αμπάλατους ΤΚύπριους
ΌΧΙ - γιατί η Κύπρος είναι Ελληνική και κάθε παρουσία ΤΚύπριου στο νησί είναι ανεπίτρεπτη

Υπάρχουν ίσως κι άλλα είδη ΝΑΙ και ΟΧΙ, αλλά δεν έχει σημασία να τα γράψω όλα. Αυτό που έχει σημασία είναι να τα συγκρίνουμε όλα αυτά με το ΟΧΙ του προέδρου. Ένα ΟΧΙ που χρησιμοποιεί καθημερινά στην προεκλογική του εκστρατεία. Ένα ΟΧΙ που προβάλλεται σαν πολιτική θέση στην πασιφανή έλλειψη επιχειρημάτων για το μέλλον. Έστω κι έτσι όμως, είναι το ΟΧΙ του προέδρου αυτό το ΟΧΙ που ψήφισαν οι περισσότεροι από εκίνο το 76%;

Ο κόσμος που είπε ΟΧΙ για τους δικούς του λόγους, στηρίκτηκε στην ΥΠΟΣΧΕΣΗ του προέδρου για μια σύντομη, καλύτερη λύση από αυτή που μας πρότειναν. Ο κόσμος δεν είπε ΟΧΙ γιατί επιθυμεί το στάτους-κβό ή γουστάρει να βλέπει την μια αρνητική εξέλιξη πίσω από την άλλην. Δεν είπε όχι για να χαστουκίζεται καθημερινά η περηφάνεια του από ολόκληρο το κόσμο. Δεν είπε όχι για να του αποδίδουν τον ρόλο του θύτη αντί του θύματος. Δεν είπε ΟΧΙ για να εμπεδωθεί οριστικά η διχοτόμιση! Δεν είπε όχι για να πάψει μέχρι και η Ελλάδα να ασχολείται μαζί μας! Ο κόσμος είπε ΟΧΙ γιατί πίστεψε στα λόγια του προέδρου μας πως θα έρθουν καλύτερες μέρες, πως θα πείσουμε στο εξωτερικό πως θέλουμε απλά μια καλύτερη λύση. Είπε ΟΧΙ γιατί πίστεψε σε ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ και όχι στη διατήρηση της διχοτόμισης.

Ο Τάσσος λοιπόν, αφού ΑΠΕΤΥΧΕ παταγωδώς να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του προς τον λαό, παρουσιάζεται τώρα σαν ο εκπρόσωπος των αντιομοσπονδιακών, των διάφορων ματσακο-ιδεατών και άλλων απορρηπτικών ιδεολογιών. Αυτό είναι που δυστυχώς ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται. Δεν θα είναι ο ίδιος ο Τάσσος του 2003-2008 με τον Τάσσο του 2008-2013. Θα είναι χειρότερος. Και όπως είπε κι ο ίδιος, αν δεν βρεθέι μια λύση που να τον ικανοποιεί*, καλύτερα να μείνουμε ως είμαστε. Μια θέση που πάλι δυστυχώς βρίσκει σύμφωνο και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Δεν χρειάζεται και πολλή ανάλυση το θέμα με αυτά τα δεδομένα. Το ΟΧΙ όλων εμας ήτανε πολύ διαφορετικό από το ΟΧΙ του Τάσσου. Πιστέψαμε σε ένα καλύτερο μέλλον, σε μια πιο δίκαιη συμβίωση με τους συμπατριώτες μας ΤΚύπριους, πιστέψαμε σε καλύτερες μέρες, πιστέψαμε σε καλύτερες συνθήκες ΕΙΡΗΝΗΣ. Είναι λοιπόν καιρός, σε λίγους μήνες να πούμε κι εμείς με την σειρά μας ένα ΑΠΟΡΡΗΠΤΙΚΟ ΟΧΙ στον Τάσσο Παπαδόπουλο. Να τον απορρίψουμε διότι φάνηκε ανάξιος της εμπιστοσύνης που του δώσαμε το 2003 και το 2004. Φάνηκε ανίκανος να μας φέρει ένα καλύτερο μέλλον και ειρήνη. Φάνηκε ανήμπωρος να μας προστατέψει στο διεθνές πολιτικό σκηνικό. Φάνηκε αναξιόπιστος σε αυτά που μας υποσχέθηκε!



* η λύση που ικανοποιεί τον Τάσσο είναι ιδανική, για κάποιον που ζει εκτός πραγματικότητας και ονειροπολεί σε μια ουτοπία. Είναι λύση ΑΝΕΦΙΚΤΗ και λύση που ουδέποτε θα έρθει για κάποιον που επιλέγει να ζει στην λογική της πραγματικότητας. Και επειδή η διατήρηση της παρούσας κατάστασης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διχοτόμιση, οφείλουμε να εκλέξουμε έναν πρόεδρο που θα αναλάβει πρωτοβουλίες, θα δείξει κυρίως ΘΕΛΗΣΗ και ΕΠΙΘΥΜΙΑ για μια λύση στο πρόβλημα μας. Αυτός ο υποψήφιος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

3 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Μου αρέσεις γιατί δεν κουράζεσαι να τα λες έστω και αν εκ των πραγμάτων είσαι υποχρεωμένος να επαναλαμβάνεις κάποια πράγματα. Στο κάτω κάτω η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως.

Εκτός του ότι ο Τάσσος φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων, εκτός του ότι μας εξαπάτησε, είναι και επικίνδυνος διότι εκτρέφει φαινόμενα όπως εκείνο που περιγράφεις στο προηγούμενο άρθρο σου. Φανταστείτε τους αμπάλατους κατά τον γ. ι. (σχόλιο στο προηγούμενο ποστ) να αλωνίζουν για άλλα πέντε χρόνια με διευθυντή ορχήστρας το Τάσσο και σολίστ τους Κουτσού, Πιττοκοπίτη, Ρίκκο, Συλλούρη, Κουλία κλπ. Και μια λεπτομέρια: Δεν θα έχουν και το ΑΚΕΛ να βάλλει και λλίο φρένο στο κατήφορο.

Banana Republic Cyprus είπε...

Το γνωρίζω πως επαναλαμβάνομαι κάποιες φορές, αλλά καθημερινά έρχομαι σε επαφή με άτομα που ΙΔΕΑ κυριολεκτικά δεν έχουν γιατί ψηφίζουν Τάσσο.
Ας πούμε πως είναι ο δικός μου "σιωπηλός" τρόπος αντίδρασης να τα γράφω και να επαναλαμβάνομαι κάποιες φορές.
Χαίρομαι που τονίζεις κι εσύ πως χωρίς το ΑΚΕΛ στα πόδια του ο Τάσσος θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό (προς το χειρότερο) από αυτό που ήταν τα τελευταία 5 χρόνια.

Kyprios είπε...

Τούτα τα 3 όχι δεν έχουν μεγάλη διαφορά από του Τάσσου:
ΌΧΙ - επειδή δεν θέλουμε ομοσπονδία
ΌΧΙ - επειδή δεν θέλουμε να ζήσουμε μαζί με τους αμπάλατους ΤΚύπριους
ΌΧΙ - γιατί η Κύπρος είναι Ελληνική και κάθε παρουσία ΤΚύπριου στο νησί είναι ανεπίτρεπτη

Έχω την εντύπωση ότι η πλειοψηφία του ΟΧΙ δυστυχώς έρχεται από τα πιο πάνω (μέσα και οι του ΑΚΕΛ).

Η μόνη μου ελπίδα είναι να εκλεγεί ο Χριστόφιας και να επιδείξει επιτέλους leadership και να καθοδηγήσει το λαό και ιδίως τους ψηφοφόρους του κόμματος του να δεχτούν την επόμενη λύση.