Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Ρατσιστικό δημοσίευμα στον "Φ" και η απάντηση που ποτέ δεν δημοσιεύτηκε

Στις 28 Ιουλίου 2007, ο Φιλελεύθερος δημοσίευσε ένα ρατσιστικό άρθρο που αφορά τους λαθρομετανάστες. Ένα άρθρο που χρησιμοποίησε την νομοθετική λειτουργεία του κράτους για το θέμα αυτό για να εκφέρει άκρατες προσωπικές ρατσιστικές θέσεις, απαράδεκτες για κάθε υγιές σκεπτόμενο πολίτη. Δώστε και προσοχή πως συμπεριλαμβάνει τους ΤΚύπριους στην ίδια ομάδα με τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες! Σας παραθέτω το εν λόγω άρθρο, καθώς και την απάντηση από μια φίλη. Απάντηση, η οποία δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να δημοσιευτεί...

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ Φ (28/07/07)

Λαθρομετανάστευση ίσον 3ος Αττίλας

Τα τελευταία χρόνια συντελείται στην Κύπρο ένας τρίτος Αττίλας με τη μαζική άφιξη αλλοδαπών λαθρομεταναστών με το κράτος να παραμένει απλός θεατής των γεγονότων, επιδεικνύοντας εγκληματική ανοχή, σημειώνει η Φρόσω Ιωάννου.

Οι αλλοδαποί έφτασαν σε λίγα χρόνια τους 150.000 σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Μετανάστευσης και αποτελούν ήδη πέραν του 15% του πληθυσμού. Η ετήσια αύξησή τους υπολογίζεται σε 6-8%. Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι είμαστε η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. σε αριθμό αιτητών ασύλου; Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα ημικατεχόμενο κράτος με πληθυσμό 750000 ατόμων με ένα σωρό προβλήματα στον πολιτικό και οικονομικό τομέα. Κανένας φορέας του ιδιωτικού ή κρατικού τομέα δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα σε μιαν επιστημονική μελέτη αντιμετώπισης του προβλήματος και όλοι μας κρυβόμαστε πίσω από την υφιστάμενη νομοθεσία και την Ε.Ε. Το σκηνικό έχει διαμορφωθεί ως εξής: 1. Τα χέρια της Αστυνομίας είναι δεμένα χειροπόδαρα και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που καλύπτει πλήρως την ασυδοσία και εκμετάλλευση του κράτους από τους λαθρομετανάστες. Η Αστυνομία φωνάζει εδώ και χρόνια για έλλειψη χώρων κράτησης χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 2. Μερίδα Δικηγόρων με την δικαιολογία ότι δεν παρανομούν και χωρίς ίχνος εθνικής συνείδησης μεταφέρουν κατά δεκάδες λαθρομετανάστες στην υπηρεσία ασύλου με αποκλειστικό κίνητρο το οικονομικό όφελος. 3. Κινήσεις και οργανώσεις στήριξης αλλοδαπών με αμφιλεγόμενα κονδύλια από τις ΗΠΑ διασύρουν την Κύπρο διεθνώς δίνοντας την εντύπωση πως είμαστε κράτος Ταλιμπάν. 4. Ενώ το κοινωνικό κράτος για τους πολίτες αυτού του δύσμοιρου τόπου έχει θυσιαστεί στο βωμό της ένταξης μας στην ΕΕ και την ΟΝΕ πληρώνουμε 3 με 4 εκ. τον μήνα σε επιδόματα αιτητών ασύλου των οποίων οι αιτήσεις κατά 99,99% δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 5. Ο κοινωνικός, θρησκευτικώς και εθνικός κορμός του κράτους έχει αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Μια μικρή επίσκεψή σας σε ένα σχολείο ή σε οποιαδήποτε εργασία θα σας πείσει. Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σημαντικά με τους αλλοδαπούς να αποτελούν τη μερίδα του λέοντος. Οι Κύπριοι δεν αισθάνονται πλέον ασφαλής και νιώθουν βλάκες γιατί σε αυτό το κράτος όλοι (αλλοδαποί, Τ/κύπριοι κ.λπ.) έχουν δικαιώματα αλλά ευθύνες και υποχρεώσεις μόνο αυτοί. Με το αδαές μυαλό μου προτείνω ως λύση τα πιο κάτω: Δημιουργία χώρων υποδοχής των αιτητών ασύλου με παράλληλη εξέταση της αίτησης τους σε διάστημα 30 ημερών (Τώρα παίρνει μέχρι 2 χρόνια) εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας περί προσφύγων και δημιουργία νέων χώρων κράτησης για να αυξηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα της Αστυνομίας. Ενίσχυση των υπηρεσιών αποτροπής και πάταξης της λαθρομετανάστευσης. Σύσταση ειδικής επιτροπής με εμπειρογνώμονες για μελέτη και υποβολή εισηγήσεων και αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθούμε. Πάταξη της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών και αύξηση των σχετικών ποινών. Επειδή η αγάπη προς τη χώρα σου και η έγνοια σου για το μέλλον της θεωρείται από πολλούς ρατσισμός δηλώνω ως η μεγαλύτερη ρατσίστρια.

Η απάντηση στο άρθρο αυτό:

Ο Αττίλας είναι μέσα μας!

Γράφω σε απάντηση στην επιστολή με τίτλο «Λαθρομετανάστευση ίσον 3ος Αττίλας» που δημοσίευσε ο Φιλελεύθερος στις 28 Ιουλίου. Η αναγνώστρια μαίνεται εναντίον των λαθρομεταναστών (των μεταναστών, των Τ/Κυπρίων, όλοι στο ίδιο σακκί!) με αμφιλεγόμενα στοιχεία (π.χ. 99,99% των αιτητών ασύλου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα) χωρίς να μας παραθέτει τις πηγές τους. Δεν έχω αντεπιχείρημα σ’αυτές και άλλες στατιστικές που η Κα Φρόσω Ιωάννου αναφέρει διότι δεν έχω αντίστοιχα στοιχεία, θέλω όμως να σχολιάσω την φιλοσοφία της επιστολής, ξέροντας ότι εκφράζει αρκετούς συμπατριώτες μας.

Πολλοί ανησυχούν για την πρόσφατη άφιξη αριθμού μεταναστών στην χώρα μας. Προσωπικά, ζω στην παλιά Λευκωσία, περιτριγυρισμένη από αυτούς και δεν νιώθω να απειλούνται ούτε η ασφάλεια μου ούτε η ταυτότητα μου. Σίγουρα δεν μπορεί η Κύπρος να ανοίξει τις πόρτες σε όλους τους φτωχούς και κατατρεγμένους του κόσμου τούτου, αλλά ούτε μπορούμε να θεωρούμε ότι θα είμαστε η εξαίρεση σε όσα συμβαίνουν στο παγκόσμιο. Οσες χώρες γνωρίζουν οικονομική ευμάρεια, γνωρίζουν το ίδιο ακριβώς φαινόμενο και μάλιστα πολύ πριν από εμάς. Στο ίδιο φύλλο δημοσιεύτηκε άρθρο του Κου Μπαν Κι Μουν που έδινε τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών στο παγκόσμιο. Ηδη ξεκίνησαν οι πρώτοι περιβαλλοντικοί μετανάστες. Επειδή δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον (προβλέπεται ότι η Κύπρος σε κάποιες δεκαετίες θα γίνει έρημος) ίσως θάπρεπε να κρατούμε πιο χαμηλούς τόνους. Οπως θάπρεπε και το πρόσφατο παρελθόν μας να μας κάνει πιο αλληλέγγυους σε λαούς που βιώνουν ό,τι και εμείς πριν λίγες δεκαετίες (φτώχεια, πόλεμος, προσφυγιά). Πριν 3-4 χρόνια διάβασα σε εφημερίδα ότι οι μισοί Κύπριοι ζουν στο εξωτερικό, τους οποίους βέβαια κάποιες χώρες δέχτηκαν. Τώρα όμως που γίναμε νεόπλουτοι και αποκτήσαμε αλλοδαπούς ‘χαμάληδες’ (παρατηρήστε τι δουλειές κάνουν αυτοί οι άνθρωποι), απαξιούμε για τα προβλήματα άλλων και κρυβόμαστε πίσω από το εθνικό μας πρόβλημα για να καλύψουμε τη μικροψυχία μας. Δεν έχει κανείς παρά να παρακολουθήσει τις τηλεοπτικές μας ειδήσεις για να δει πόσο ασχολούμαστε μόνο με τον ομφαλό μας και σε πιο σημείο αγνοούμε ότι σε αναπτυσσόμενες χώρες κόσμος πεινά, πουλά τα παιδιά του, τα νεφρά του για να επιβιώσει και σε πόσες χώρες υπάρχουν πολεμικές συρράξεις και εμφύλιοι πόλεμοι.

Καλός Χριστιανός Κα Ιωάννου δεν σημαίνει μόνο να εκκλησιάζουμαι και να νηστεύω αλλά και να είμαι φιλάνθρωπος και φιλεύσπλαχνος. Σίγουρα όχι να τρέφω μίσος για τον πλησίον μου, να απαιτώ την καθαρότητα της φυλής και να νιώθω ότι τα παιδιά μας κινδυνεύουν από επαφή με αλλόθρησκους στα σχολεία μας. Αυτού του είδους «αγάπη για την πατρίδα» και αυτή η ίδια λογική είναι που άνοιξαν διάπλατα τις πύλες στον Αττίλα το 1974. Ισως καλό θα ήταν να ξανανοίξετε την Καινή Διαθήκη σας και κανένα βιβλίο της πρόσφατης ιστορίας μας

3 σχόλια:

drakouna είπε...

Οι ρατσιστικές τάσεις στις μεσοαστές Κυπρίες συνήθως εμφανίζονται μετά τη δεύτερη αποτυχημενη Σριλανκέζα καθαρίστρια (δεν ξέρουν τι είναι ο φλόκκος μάνα μου!) και όταν σύζυγος τις έχει ήδη κερατώσει δις με νεαρή από το πρώην ανατολικό μπλοκ.

Banana Republic Cyprus είπε...

Άου!!! :)

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον είναι αλήθεια ότι αυτή η εφημερίδα αντικατοπτρίζει την Κυπριακή πραγματικότητα. Μπλιαχ.