Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Aποτελέσματα ψηφοφορίας: Πως θα βλέπατε μια πιθανή συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για να μην επανεκλεγεί ο Τάσσος;

Τα αποτέσματα, μετά από 85 ψήφους είναι:

ΝΑΙ - 51 ψήφοι, ποσοστό 60%
ΟΧΙ - 28 ψήφοι, ποσοστό 33%
Δεν είμαι σίγουρος/η - 6 ψήφοι, ποσοστό 7%

Από τα αποτέσματα δεν μπορούμε φυσικά να πούμε πως οι Ακελικοί και οι Συναγερμικοί ευνοούν τόσο μαζικά (60%) μια συνεργασία των δύο. Πρώτο, το δείγμα δεν είναι μεγάλο και δεύτερο οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε καθημερινά μιλάνε για πολύ μικρότερα ποσοστά.
Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε σιγουριά είναι πως αν αυτή (ή η οποιαδήποτε παρόμοια) η ψηφοφορία γινότανε πριν 2-3 χρόνια, το ποσοστό που θα απαντούσε ΝΑΙ δεν θα ήταν περισσότερο του 5%.
Βάση αυτού, μπορούμε να καταλάβουμε πως ο κόσμος έχει σιγά σιγά απελευθερωθεί από τα αντιακελικά και αντισυναγερμικά του συμπλέγματα και βλέπει πιο ζεστά την πιθανότητα συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται την σημασία που θα είχε για το καλό της χώρας η απομάκρυνση του Παπαδόπουλου από την εξουσία. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συνέβαλλε τα μέγιστα και πάρα πολύ αποφασιστικά στο να ξεπεραστεί ο εθνικός διχασμός που κρατά εδώ και μισό αιώνα και επιτέλους να υπάρξει εθνική ενότητα, εθνική συνοχή, μέσα από μια δημοκρατία που όλοι θα σέβονται τις απόψεις όλων.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο... ο κόσμος μπορεί να δείξει τον δρόμο στους πολιτικούς και όχι πάλι οι πολιτικοί στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: