Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Αβέρωφ Νεοφύτου Vs Δημοκρατία

Είναι αλήθεια πως ζούμε μια "τρελή" προεκλογική περίοδο. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε προεκλογική περίοδο χωρίς έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ ΑΚΕΛ-ΔΥΣΗ. Όσο "τρελό" όμως κι αν ακούγεται, άλλο τόσο λογικό είναι. Πρώτον, είναι και οι δύο αντιπολίτευση. Λογικό λοιπόν να επικεντρώνουν τα πυρά τους σε αυτόν που είναι εξουσία και ο άλλος ανθυποψήφιος να δέχεται λιγότερα πυρά. Δεύτερον, και τα δύο μεγάλα κόμματα υποστηρίζουν με συνέπεια την βάση λύσης, που είναι η διζωνική δικοινοτική Ομοσπονδία. Ο πρόεδρος δεν το υποστηρίζει αυτό. Όχι μόνο γιατί δεν έπεισε με τις πράξεις του γι αυτό, ούτε και μόνο γιατί οι υποστηρικτές του θέλουν ο καθένας και μια διαφορετική λύση αλλά κατά τα άλλα "ταυτίζονται με τον πρόεδρο". Απλά ο Τάσσος μας μιλά για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με το σωστό περιεχόμενο. Άκουσε μήπως κανείς μας ποιο είναι αυτό το σωστό περιεχόμενο;;; Κανείς. Μήπως είναι κι αυτό ένα τέχνασμα και ... διαχείριση των εκλογών; Εγώ λέω πολύ πιθανόν αυτό να είναι. Μήπως δεν έλεγε τα ίδια και το 2003, όταν για να πείσει τους Ακελικούς να τον ψηφίσουν έβγαινε κάθε 5 λεπτά στην τηλεόραση και έλεγε κατά λέξη: "δεσμεύομαι να λύσω το Κυπριακό στη βάση του σχεδίου Αναν";
Παρόλα αυτά, δεν είναι το θέμα ο Τάσσος αυτή τη φορά. Απλά παραθέτω λίγους από τους λόγους που ΑΚΕΛ-ΔΥΣΗ δεν μαχαιρώνονται, όπως μας συνήθισαν παλαιότερα. Εξάλλου, κι ο ίδιος ο πρόεδρος φρόντισε να τους φέρει "κοντά", λέγοντας σε ομιλία του στη Λεμεσό πως σκοπός του είναι να συρρικνώσει τα δύο άκρα και να δημιουργήσει ένα τρίτο πόλο με επίκεντρο το ΔΗΚΟ, καταπίνοντας την ΕΔΕΚ, το Ευρωκό, Τους Οικολόγους κτλ. Αυτό που μου προκαλεί όμως εντύπωση είναι το μέγεθος της χολής που βγάζει ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προς τον Χριστόφια, αλλά κυρίως προς το ΑΚΕΛ και τον κόσμο του. Προσωπική μου άποψη, και θα το τεκμηριώσω πιο κάτω, είναι πως ο κύριος Νεοφύτου πάσχει από κομμουνιστικά, εοκαβίτικα και αρνοειδή σύνδρομα. Δεν εξηγείται αλλιώς η όλη του συμπεριφορά.
Να πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα. Παρατηρούμε πως η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΗΣΥ δεν καταφέρεται απαξιωτικά για το ΑΚΕΛ και τον κόσμο του. Το δε ΑΚΕΛ κάνει ακριβώς το ίδιο. Ούτε για φασίστες και πραξικοπηματίες ακούμε, ούτε για κομμουνιστές και τουρκόφιλους ακούμε, ούτε για Μακάριους, ούτε για Γρίβες. Και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό. Αλίμονο αν ο κόσμος μας, πλέον στο 2008, έπασχε από τις συγκεκριμένες φανατισμένες πολιτικές που τα δύο κόμματα υιοθετούσαν πριν χρόνια για να κρατήσουν τους οπαδούς τους κοντά τους. Θα ήμασταν αξιοθρήνητοι αν οι Ακελικοί (το 1/3 του λαού) θεωρούσαν όλους τους συναγερμικούς σαν φασίστες και πραξικοπηματίες και επίσης αν οι συναγερμικοί (το άλλο 1/3) θεωρούσαν όλους τους ακελικούς σαν κομμουνιστές, ανθέλληνες και ξέρω εγώ τι άλλο. Φαίνεται πως οι πλείστοι πολιτικοί των δύο αυτών κομμάτων έχουν ξεπεράσει αυτά τα σύνδρομα. Θα έλεγα μάλιστα σχεδόν όλοι εκτός από τον κύριο Αβέρωφ Νεοφύτου.
Δεν είναι μια ή πέντε ή δέκα φορές που άκουσα τον Αβέρωφ να μιλά για κομμουνισμούς και να προσπαθεί να πει πως τυχών εκλογή του ΑΚΕΛ θα μας πάρει πίσω σε σοσιαλιστικά καθεστώτα. Μα καλά, που ζει ο κύριος Αβέρωφ; Πραγματικά δηλαδή, θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό και σοβαρό πολιτικό με αυτό τον παλαβό πολιτικό λόγο; Είναι άξιον απορίας! Πως γίνεται να μας μιλά για σύγχρονη πολιτική, να υποστηρίζει κάποιον υποψήφιο που μόνο για αλλαγή και ευρωπαϊσμό μας μιλά και αυτός να καταφεύγει σε τόσο ηλίθιες, αναχρονιστικές και παρωχημένες απόψεις; Και το πιο τραγικό είναι πως ούτε ο ίδιος πιστεύει αυτά που λέει! Απλά θέλει να παρασύρει τον κόσμο. Δηλαδή κύριε Νεοφύτου, εκεί που επιτέλους παρατηρείται μια πρόοδος ανάμεσα στον πληγωμένο από χωριστικά σύνδρομα λαό μας, έρχεστε εσείς να ρίχνετε αλάτι στις πληγές; Και γιατί; Για να το παίξετε πατριώτης και ελληνάρας και ευρωπαϊστής;;; Ο αληθινός πατριωτισμός κύριε Νεοφύτου βρίσκεται μέσα στην ψυχή και στο μυαλό κάποιου, όχι στο ψηφοδέλτιο. Εσείς απλά προσπαθείτε να κερδίσετε την συμπάθεια μόνο των συναγερμικών. Γιατί μόνο αυτό μπορείτε να κάνετε. Ο αληθινός πατριώτης μπορεί να κερδίζει και τους αντιπάλους του. Τους φέρνει κοντά του. Είναι πατριώτης για όλους και όχι για τους μισούς! Κι ας το έχετε υπόψιν αυτό. Σας το λέω εγώ που δεν έχω αντι-συναγερμικά σύνδρομα!
Οι δύο μεγαλύτερες απογοητεύσεις όμως από τον κύριο Αβέρωφ ήρθαν πριν λίγες μέρες. Όταν σε μια εκπομπή στον ΑΝΤ1 αφού πραγματικά στόλισε και τον Τάσσο και τον Χριστόφια όσο μπορούσε κατέληξε να λέει πως "ας μην χαίρονται οι φίλοι Ακελικοί με τις δημοσκοπήσεις του 2ου γύρου. Το 1993 ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό για να ανατρέψει πάλι τους πανηγυρισμούς τους". Μάλιστα. Δηλαδή κύριε Αβέρωφ, θεωρείτε τόσο παλαβό (για να μην πω αρνιά) τον κόσμο σας; Του μεταδίδετε απόλυτη απογοήτευση για την κυβέρνηση Τάσσου, μιλάτε κι εσείς για διχοτόμηση εντός των πυλών, μιλάτε για αναξιοκρατία, για σκάνδαλα, για τους νενέκους, για αναξιοπιστία, για πολιτική που κάνει ζημιά, για φίλους που χάσαμε και εχθρούς που αποκτήσαμε και, αν χρειαστεί, με ένα τηλεφώνημα θα έρθετε να πείτε του κόσμου σας να πάει να τον ψηφίσει;;; Και δεν με εξέπληξε η απάντηση σας στην τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΑΚΕΛ όταν σας έκρινε πως τόσο απλά μετά από όσα λέτε σήμερα θα πείτε στον κόσμο σας να τα αναιρέσει... συναγερμικός έχει κρίση. Οι συναγερμικοί ουδέποτε ήταν αρνιά. Τα αρνιά εσείς τα έχετε τόσα χρόνια" Τι να σας πω όταν ένας πολιτικός με σημαντική θέση στον ΔΗΣΥ αναφέρεται με τέτοιο τρόπο για το 1/3 του λαού της χώρας; Έτσι θα κάνετε το ΝΑΙ και το ΟΧΙ -ΜΑΖΙ; Ταμπελώνοντας κι εσείς τον κόσμο; Έτσι θα φέρετε πρόοδο και ενότητα στον κόσμο; Ο κάθε συναγερμικός προσβάλλεται με αυτά που λέτε! Και λογικό είναι. Ο κόσμος κύριε Νεοφύτου έχει αξιοπρέπεια. Και είστε ανίκανος να το καταλάβετε αυτό. Γι αυτό και ουδέποτε θα γίνετε πρόεδρος του ΔΗΣΥ, που τόσο πολύ επιθυμείτε! Δεν είστε ηγέτης. Είστε απλά παρακινητής. Και αν περάσετε στο 2ο γύρο με τον Τάσσο, τον μόνο που θα μπορείτε να κατηγορήσετε για τυχών ήττα είναι μόνο τον εαυτό σας!
Και το χειρότερο; Σας άκουσα σε άλλο σταθμό να λέτε σε εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ την ώρα που κατηγορούσε τον Χριστόφια τα εξής ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ: "εσείς να το δείτε εκεί στο ΔΗΚΟ που μου τον βγάλατε και πρόεδρο της Βουλής. Δεν το ξέρατε πως την στιγμή που τον βγάζατε εκεί πρόεδρο, του ανοίγαμε ουσιαστικά το δρόμο, του δίνατε το δικαίωμα να θέλει και προεδρία της Δημοκρατίας;;;"
Δε θα το σχολιάσω αυτό το τελευταίο. Απλά θα θέσω ένα ερώτημα στον κύριο Αβέρωφ, που βάλθηκε να κάνει ότι είναι δυνατόν για να επανεκλεγεί ο Τάσσος... Έχετε υπόψιν σας κύριε Νεοφύτου τι είναι η δημοκρατία; Γνωρίζετε και ποια είναι τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα που πρεσβεύει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση που τόσο πολύ επικαλείστε; Έχετε ιδέα τι λέτε;;; Ζείτε στο 2008 ή στο 1967;

Δεν υπάρχουν σχόλια: