Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Πως καταντήσαμε λοχία....

ΠΡΙΝ ΤΟ 2004




























ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ






















ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ "ΟΧΙ"- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΣΣΟΥ - 2007


























Στην πρώτη στήλη οι φίλοι μας, στη δεύτερη οι ουδέτεροι και στην τρίτη οι "εχθροί" μας.
Φυσικά και δεν πρόκειται για εχθρούς που θέλουν να μας κατασπαράξουν και να μας αφανίσουν (με εξαίρεση την Αγγλία που πάντα υπέσκαπτε την ειρήνη στην Κύπρο) όπως η κυβέρνηση θέλει να κάνει τον κόσμο να πιστέψει. Ούτε για χώρες που σχεδιάζουν ολόκληρες συνομωσίες εναντίων μας, όπως σκεφτότανε παλιότερα ο μακαρίτης Κυπριανού και τω΄ρα ο Τάσσος. Πρόκειται για τις χώρες που δεν πείθουμε πως θέλουμε λύση, για τις χώρες που ο Ερντογαν και ο Ταλάτ αλωνίζουν για να προωθήσουν τις θέσεις τους, για τις χώρες που πότε τις κατηγορούμε σαν κυβέρνηση, πότε τις συκοφαντούμε και πότε απλά δεν έχουμε καμία επαφή μαζί τους γιατί ούτε προσκαλούμε τους αξιωματούχους τους στην Κύπρο και γιατί κανείς δικός μας δεν πάει στις δικές του χώρες. Πρόκειται για χώρες που οι πρεσβείες τους εδώ στην Κύπρο ακούνε καθημερινά από τα χείλη του προέδρου και των υποστηρικτών του διάφορες λασπολογίες γι αυτές, διάφορες κατηγορίες και πως τις θεωρούμε εχθρικές.
Και δυστυχώς, δεν φτάνει που τελικά αυτοί που βρίσκονται σε απομόνωση είμαστε εμείς και όχι οι Τκύπριοι, έχουμε και τον πρόεδρο μας να λέει ψέματα για τον προθυπουργό της Σουηδίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διπλωματικά επεισόδια με ξένες χώρες. Είμαστε άλλωστε η μόνη χώρα του κόσμου που βρίζουμε μέρα-νύκτα τους ξένους ΕΤΑΙΡΟΥΣ μας στην ΕΕ αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε πως σε αυτούς θα αποταθούμε για λύση του Κυπριακού. Είμαστε η μόνη χώρα μέσα στην ΕΕ που συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε αφέντες των άλλων και αδυνατούμε να καταλάβουμε πως από το 2004 και μετά έχουμε ΕΤΑΙΡΟΥΣ και όχι εχθρούς... αλλά κυρίως και πως είμαστε... μικροί και αδύνατοι και χρειαζόμαστε συμμαχίες. Και εις ανώτερα λοιπόν κύριε Τάσσο!

5 σχόλια:

Bananistanos είπε...

Ξέχασες την Κίνα και τη Συρία τζε κατι -ισταν πρώην Σοβιετικές χώρες

Banana Republic Cyprus είπε...

Η Κίνα εν μαζί μας νομίζω. Απλά έβαλα μόνο Ευρωπαϊκές χώρες. Αν έβαζα κι άλλες, θα ήθελα και μια λίστα με 57 ισλαμικές χώρες και την Αμερική φυσικά μαζί :)

Bananistanos είπε...

Αν ήταν μαζί μας οι Κινέζοι ήταν να μας πουλήσουν τα πυροβόλα.

Banana Republic Cyprus είπε...

για να παιχτούμε μόνοι μας; Όξα σου ήρθε το Λυσσαριδικό σου τώρα που ήθελε να πάμε να διώξουμε τον στρατό κατοχής με τα... κυνηγετικά; :)

Bananistanos είπε...

Ευτύχώς που εν μας τα επουλήσαν, ένα σκάνδαλο λιγότερο. Στο θέμα της άμυνας είμαι με τον Χάσικο, για να μεν πω να τον καταργήσουμε τέλια τον στρατό (τεράστιο κεφάλαιο).

Η ουσία όμως είναι ότι οι Κινέζοι αρνηθίκαν να μας πουλήσουν τα πυροβόλα γιατί επαραπονεθήκαν οι Τουρκοι, άρα δεν είναι μαζί μας.