Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

Μικρά - μικρά Μπανανοπουλικά


  • Πέρσι όταν το ΑΚΕΛ ήταν ακόμη στην κυβέρνηση, ζητούσε επίμονα εξαγγελία μέτρων κοινωνικών παροχών. Τους είπαν παροχολόγους και πως δεν κρατούσαν.

  • Το καλοκαίρι το ΑΚΕΛ φεύγει από την τριμερή και το Σεπτέμβρη περίπου η κυβέρνηση εξαγγέλει κοινωνικές παροχές, τις τελευταίες για το 2007, σύμφωνα και με τον Β. Πάλμα. Χαιρετίζουν τα κόμματα αλλά τονίζουν πως δεν είναι αρκετές οι παροχές.

  • Στις 2 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Αντώνης Μιχαηλίδης, απαντώντας στην επιμονή της αντιπολίτευσης για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, είχε δηλώσει: "Στην κυβέρνηση έχουμε την άποψη ότι είναι ο λανθασμένος τρόπος ανακούφισης η μείωση των φορολογιών διότι μέσω του τεχνητού τρόπου μείωσης των τιμών ενθαρρύνεται η κατανάλωση. Αντί να μιλούμε για μειώσεις των φορολογιών, που εν πάση περιπτώσει είναι αδύνατες, καλύτερα να προτρέπουμε τον κόσμο να προβαίνει σε εξοικονόμηση ενέργειας".

  • Την ίδια μέρα, και ερωτηθείς για την πιθανότητα εξαγγελίας νέων κοινωνικών μέτρων, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε: "Περιμένετε να χωνέψουμε πρώτα εκείνα τα οποία έχουν ήδη δοθεί και τα οποία είναι τόσο απλόχερα".

  • Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής είχε εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ επέμειναν τότε στην ανάγκη νέων κοινωνικών μέτρων και ειδικά στη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο κ. Σαρρής είχε τότε υποστηρίξει ότι "το πρέπον για κάθε Κυβέρνηση είναι να αποταμιεύει σε περιόδους εξαιρετικών επιδόσεων για τις επόμενες γενεές".

  • Ο κ. Σαρρής, στην ίδια εκείνη συνεδρία και ερωτηθείς σχετικά από τον κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, είχε δηλώσει άγνοια για το κατά πόσον η Κυβέρνηση θα επανέλθει με νέο πακέτο μέτρων, πριν από το Φεβρουάριο. Είπε, συγκεκριμένα, ότι δεν έχει προγραμματιστεί τίποτα.

  • Σε δήλωσή του στον "Φιλελεύθερο", ο κ. Σαρρής είχε αναφέρει: "Στο παρόν στάδιο δεν εξετάζεται ούτε νέο κοινωνικό πακέτο, ούτε μείωση στο φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά ούτε και μείωση στους φόρους των ακινήτων".

  • Την Δευτέρα 3 Δεκ. η δημοσκόπηση του ΡΙΚ έδειξε: Παπαδόπουλος 30,5 – Χριστόφιας 30 – Κασουλίδης 28.5. Σενάριο Β’ γύρου: Χρίστοφας – Παπαδόπουλος 42 – 36.

  • Την Τετάρτη 5 Δεκ. ο πρόεδρος ανακοίνωσε νέο πακέτο κοινωνικών παροχών…

  • Τον Φεβράρη του 2008, ο Παπαδόπουλος μένει εκτός 2ου γύρου και γενιέται ξανά η ελπίδα στον τόπο μας.

2 σχόλια:

bestman είπε...

"Τσοβόλα, δωστα όλα", εναν πράμα;

Banana Republic Cyprus είπε...

μην αγοράσετε πετρέλαιο θέρμανσης τώρα. Μέχρι την επόμενη δημοσκόπηση θα είναι δωρεάν!