Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Μου λένε ψέματα πως ο καιρός γιατρεύει τα πάντα...

Παρακολούθησα, όσο άντεξε η αξιοπρέπεια μου φυσικά, την συνέντευξη του προέδρου Παπαδόπουλου στο ΡΙΚ. Μέσα σε διάστημα 40-50 λεπτών περίπου άκουσα γύρω στα 7 ψέματα και άλλες τόσες προσπάθειες να μας πείσει ότι τόσο καιρό ακούνε άλλα των άλλων τα αφτιά μας.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως δεν είναι αυτός που επαναφέρει το σχέδιο Ανάν συνέχεια, αλλά οι ανθυποψήφιοι του και αυτός απλά τους απαντά. (!) Επίσης, δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν δέχτηκε το Ανάν-3 ενώ μετά από ένα λεπτό σε ερώτηση δημοσιογράφου «όταν ο Ντενκτάς απέρριψε το Ανάν-3, δεν ήταν η χρυσή ευκαιρία και για σας να το εγκαταλείψετε και με την τέλεια δικαιολογία; Αντί αυτού όμως κύριε Πρόεδρε, εσείς κατηγορήσατε τον Ντενκτάς πως δεν το δέχτηκε» αυτοδιαψεύστηκε λέγοντας «ε, τι θα έκανα; Θα έλεγα στους ξένους πως δεν το δέχομαι για να το διαπραγματευτώ;» Άρα, το δέχτηκε ως βάση για διαπραγμάτευση χωρίς ριζικές αλλαγές μάλιστα! Τις ριζικές αλλαγές τις ήθελε ο Ντενκτάς, κάτι για το οποίο ο πρόεδρος Παπαδόπουλος –και με γραπτή του επιστολή- τον κατηγόρησε στον ΓΓ του ΟΗΕ!
Μετά ανέφερε πως ότι λέγεται από το επιτελείο του δεν σημαίνει πως τον εκφράζει κιόλας. «Δηλαδή, αν ο κύριος Α ή Β πει κάτι, σημαίνει πως μιλά εκ μέρους μου; Σημαίνει πως αυτά που υποστηρίζει εκφράζουν και τον υποψήφιο στου οποίου το επιτελείο ανήκει;» !!! Επίσης ανέφερε πως είναι λογικό που άλλα έλεγε τότε και άλλα λέει τώρα, καθώς τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα και «ο καθένας τοποθετείται ανάλογα με τα δεδομένα που έχει μπροστά του την εκάστοτε στιγμή». Κι'αναρωτιέμαι, μόνο εγώ είμαι που ακούω μέρα-νύκτα από το επιτελείο του πως είναι ο ΜΟΝΟΣ που διατηρεί σταθερές και αμετάκλητες θέσεις; Είμαι ο μόνος;;;
Μετά ρωτήθηκε για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την αναφορά του σε νενέκους. Ο πρόεδρος το διέψευσε, λέγοντας πως η συγκεκριμένη αναφορά του έγινε σε μια συγκέντρωση όπου παρεβρέθηκε ο Νίκος Κλεάνθους του ΔΗΚΟ και αποδοκιμάστηκε από τους υποστηρικτές του ΝΑΙ και απλά διερωτήθηκε, είπε, «θέλουν να μετατρέψουν την αντικατοχική συγκέντρωση σε συγκέντρωση των ναινεδων; Νενέδες τους είπα, όχι νενέκηδες!» Επίσης, ανέφερε με έμφαση πως φυσικά και θεωρεί δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να ψήφιζε είτε ΟΧΙ, είτε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και πως ουδέποτε κατηγόρησε τους υποστηρικτές του ΝΑΙ πως τα πήραν. Μόνο δύο άτομα, είπε, γνωρίζει πως τα πήραν. Στο βίντεο όμως που παραθέτω πιο κάτω, μπορείτε να δείτε όλοι πως ο πρόεδρος μας (και οι σημερινοί υποστηρηκτές του - με εξαίρεση τον Προδρόμου που αφού έφαγε πόρτα από το ΕΥΡΩΚΟ σήμερα παρουσιάζεται συνενωτικός) είτε δεν έχει ιδέα τι είναι η δημοκρατία είτε ψεύδεται εσκεμμένα μπροστά στα μάτια ολόκληρου του λαού! Όχι μόνο δεν αναγνώρισε το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να ψηφίσει ότι θέλει, όχι μόνο ψεύδεται σήμερα όταν λέει πως τους ονόμασε "νενέδες" και όχι "νενέκηδες" αλλά επίσης πιάνεται να λέει ψέματα όταν σήμερα λέει πως δεν κατηγόρησε κανέναν πως τα πήρε... Απολαύστε τους!



Βασικά, μετά που άκουσα όλα αυτά τα ψέματα αποφάσισα να μην τον παρακολουθήσω άλλο. Ένιωσα να προσβάλεται η νοημοσύνη μου βάναυσα. Οι δημοσιογράφοι όμως, ρώτησαν για το θέμα με την Σουηδία οπόταν έμεινα ακόμη 5 λεπτά. Ενώ παραδέχτηκε πως θα ήταν καλύτερα να μην έκανε τις δηλώσεις που έκανε, επέμενε πως υπήρξε διαστρέβλωση! Επίσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως στον προφορικό λόγο καμιά φορά δεν αντιλαμβάνεσαι που μπαίνει η τελεία και που όχι. Εγώ είπα, τόνισε, πως είναι γνωστές οι θέσεις του κυρίου Μπίλντ. Και μετά είπα πως μίλησα με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, και δεν θα σας πω τι μου είπε. Φρόντισε φυσικά ο ίδιος να αυτοδιαψευστεί πάλι λέγοντας ακριβώς το αντίθετο σε διάστημα 1-2 λεπτών. Τα βίντεο όμως που ακολουθούν αποδεικνύουν πως όπου κι αν έβαλε τελεία (που δεν έβαλε), κόμμα ή άνω-τελεία το νόημα των δηλώσεων του δεν αλλάζει! Δέστε λοιπόν ξανά πως προκάλεσε ο ίδιος διπλωματικό επεισόδιο χωρίς λόγο με μια από τις ισχυρότερες χώρες της ΕΕ και έδωσε αφορμές ΞΑΝΑ στην Άγκυρα να χαιρεκακεί και να πανυγηρίζει. Και κρίνετε τον, αν όντως έγινε διαστρέβλωση και οι κατήγοροι του λένε ψέματα στον κόσμο. Κρίνετε ποιος είναι ο ψεύτης και ποιος λέει την αλήθεια. Κρίνετε αν θέλετε ένας πρόεδρο που σας περιπαίζει μπροστά στα μούτρα σας με ψέματα.




Κι εδώ ο παραλογισμός μπροστά στην κάμερα του ΡΙΚ...


Και σαν κερασάκι στην τούρτα, δέστε και τις δηλώσεις του που προηγήθηκαν της εξαγγελίας των μέτρων κοινωνικών παροχών που εξήγγειλε μόλις είδε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που αναδεικνύουν νικητή τον Δημήτρη Χριστόφια. Άντε τώρα να πειστείτε πως δεν είναι ούτε προεκλογικό ούτε ψηφοθηρικό πακέτο!



Τα ερωτήματα είναι απλά: Αυτός είναι ο πρόεδρος που θέλουμε να μας εκπροσωπεί σε ολόκληρο το κόσμο; Με αυτόν τον πρόεδρο θα πάμε μπροστά; Με αυτόν τον πρόεδρο θα ωριμάσει η δημοκρατία στον τόπο μας;

Υ.Γ: Το δεύτερο και τέταρτο βίντεο είναι από την ιστοσελίδα του υποψήφιου Ιωάννη Κασουλίδη http://www.kypros21.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: