Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Άγιε μου Βασίλη, ο Μπανανόφυλλος είμαι. Εν ηξέρω αν με αθυμάσαι, αλλά που ήμουν μιτσής έστελλα σου κάθε χρόνο γράμμα να μου φέρνεις παιχνίθκια τζαι πάντα άκουες με. Έχει αλόπως καμιά 25ριά χρόνια να σου ζητήσω τίποτε όμως, και εσκέφτηκα σε φέτος, πέρκι μπορέσεις τζαι δώσεις μου δώρα, αναδρομικά. Όϊ, μεν φοάσαι, εν θα σου ζητήσω υλικά πράματα. Ξέρω ότι είσαι βαρυφορτωμένος τούτες τες μέρες τζαι εν έσιει τόπο η άμαξα σου. Γι αυτό λαλώ σου, θέλω να σου ζητήσω άλλου είδους χάρες. Μόνο 12 ένι, όσοι τζαι οι μήνες του χρόνου, όση εν τζαι η βαθμολογία των Αγγλικών του προέδρου μας. Έτσι συμβολικά. Έννα σου τα γράψω ούλλα τζίνα που θέλω, τζαι δε τι μπορείς να κάμεις.

1. Δώκε νουν τζαι φώτηση τζίνου του προέδρου μας πέρκι καταλάβει ότι εν τζαιρός για ειρήνη μεσ'τούτον τον τόπο.
2. Λάμνε πε τζίνου του Σουηδέζου ότι ήταν μεθυσμένος ο Τάσος που είπεν ότι είπεν πέρκι κάτσουν τα νεύρα του. Επίεν στο ΙΚΕΑ πε του τζαι εν που την χαρά του για το Σουηδικό ντιζάιν που έκατσε τζαι έπιννεν.
3. Μάθε νάκκον τζίνους τους Λεμεσιανούς πέρκι μάθουν να οδηγούν λλίον καλλύττερα. Όπως τους Λευκωσιάτες. Να σταματούν στο κότσιηνο, να σε αφήνουν να μπάινεις στο δρόμο άμα φκάινεις που κάνα καντούνι, να μεν σου αφταίνουν τα φώτα να σε στραώνουν μέσα στο χάϊγουέϊ τζαι να μεν φτύνουν εξώ που τα παραθύρκα.
4. Μάθε όμως τζαι τους Λευκωσιάτες ότι έννεν τα αυτοκίνητα που κάμνουν τους αδρώπους, ούτε τα πολλά ριάλια. Πε τους ότι άμα τα τρών ούλλα τα ριάλια τους πάνω στα ρούχα τζαι εν πάσειν τζαι κανέναν ψυχολόγο μέσα μέσα, εν σαν να προσπαθεί κάποιος να βάλει βούτηρον πάνω στη φέτα την καουρτισμένη τζαι στο τέλος πάλε νηστικός μηνίσκει.
5. Α, πίεννε τζαι καμιά βόλτα που το Γέρι, τζαμαί που προπονείται η Ομόνοια και μάθε νάκκον μάππα στους παίχτες της. Πε τζίνου του Βέιγκα ότι εν άμυνα που παίζει, όϊ επίθεση τζαι ότι τα γκολ που βάλλει εν του πορτάρη του, όϊ του αντίπαλου. Μάθε τζαι τζίνου του Νικόλα να βουρά ίσια τζαι εξήγα του ότι άμα φκάλεις σέντρα τζαι πάει ολόϊσια έξω, εν υπέρ του άλλου η μάππα, όϊ της ομάδας του.
6. Τζαι μιας τζαι εννα είσαι τζαμαί, πίεννε δώσε 5-6 αντιναχτές του Σεραφείμ πέρκι συκωστεί τζαι φύει να δει τζαι μιαν άσπρην μέρα ο λαός. Κανεί κότσιηνες μέρες... φάε φάε πατσαρκές που ομάδες-χωράφκια εκοτσιηνήσαν τα κωλομέρκα ούλλων τους τζικάτω.
7. Πε του Κυπραίου ότι εν χώρκατος τζαι να μεν το παίζει Νεο-Υορκέζος. Εν του πάει. Να χαρείς, πάρτους ούλλους που κανένα κουτί νουν, πέρκι τον πολλήνουν. Δώστους να καταλάβουν ότι άμα αγοράζουν πανάκριβα πράματα, ρούχα, αυτοκίνητα, σπίθκια τζαι την ίδια ώραν εν ηξέρουν να σταθούν σε σειρά στο σινεμά ή εν ηξέρουν να λαλούν κανέναν "ευχαριστώ" άμα τους κάμεις καμιά ευκολία πάλε ττοππουζοχώρκατοι ένι.
8. Πιάσε κανένα κούσπο τζαι πίεννε καμιά βόλτα που την Αρχιεπισκοπή. Ήβρε τον Αρχιεπίσκοπο τζαι προσπάθα να σπάσεις την καρκιάν του (με τον κούσπο). Άμα τα καταφέρεις, φκάρτου λλίον μίσος τζαι αμπαλατοσύνη τζαι βάρτου λλίην αγάπην, χριστιανοσύνη και ελεημοσύνην. Άν καταφέρεις τζαι πιάσεις τζαι κανέναν τσεκκούιν έτσι στα κρυφά, μεν νιώσεις άσχημα, εν ηξέρει πόσα έσιη ο τράουλλος. Πιάστο τσεκκούιν τζαι φέρμου το εμένα.
9. Να χαρείς, πιάσε που κοντά τζίνον τον Κασουλίδη... παράτζειλε του ότι άμα φακκά τα σιέρκα του πάνω στο ταμπλό άμα κάμνει ομιλίες, ακούουνται οι φατσιές που το μικρόφωνο τζαι εν ακούεται ο ίδιος. Πε του τζαι ότι τζίνη η διαφήμηση που κάμνει εν τέλια φλώρικη τζαι βουτηρίσιμη. Τζαι αν τολμήσει τζαι φέρει μας κανέναν σχέδιον-Καμπάρι πάλε που εν θα μας αρέσει, έννα τον ταίζουμε καππάρι μέρα-νύχτα, έτσι που μισά τούτα τα χωρκατοφαγιά.
10. Να μεν αφήκεις πίσω τον Χριστόφκια. Πε του να μεν φάει πολλά μελομακάρουνα τζαι κουραπιέδες τωρά στες γιορτές γιατί έννα φουσκώσουν τζιάλλον οι βούτσιες του τζαι μετά εν θα φαίνουνται τα μάθκια του τζαι εν θα καταλαβαίννουμε αν μας περιπαίζει ή όχι. Άσε που γεμώνει η οθόνη της τελεόρασης που τες βούτσιες του τζαι εν θωρούμε με σκηνικά, με ποιος εν που στέκεται που πίσω του.
11. Να χαρείς όμως, μεν πάεις ποτζί που εν ο Τάσσος. Γιατί αν τολμήσεις τζαι πεις του ότι εγέρασεν πιον τζαι εν κάμνει για προεδριλλίκια ή ότι εν συμφωνείς μαζί του, έννα σε δέρει τζαι να σε κάμει τζαι τούρκο - μουσουλμάνο Άγιον που πάνω. Έννα βάλει πάνω τον Αντ1 και την Κενεβέζου να σε ξιτιμάζουν που τα δελτία ειδήσεων! Εν άξιος να σε κάμει εσένα φυσικόν αέριον τζαι να σε σύρει στην θάλασσα, τωρά που εν τα εκατάφερε να κάμει την πλωτή μονάδα.
12. Άφηκα για τελευταία χάρην, την ακρίφκιαν. Να χαρείς, φώτισε τον κόσμο να μην ψηφίζει τον Τάσσο στες δημοσκοπήσεις. Πέρκι με τον νέον χρόνον δώσει τζαι άλλες παροχές, βοηθήματα τζαι κάμει τζαι κανέναν νόμον να πιάνουμε τζαι 14ον τζαι 15ον για να τα φκάλλουμεν πέρα.

Ευχαριστώ σου Άγιε μου Βασίλη. Είδες ότι εν σου ζήτησα τίποτε το υλίκό, βαρετό, μεγάλο ή δυσκολοκουβάλητο. Τούτες τες 12 χάρες να μου κάμεις, τζαι πάμεν πάτσι για ούλλα τα δώρα που εν σου εζήτησα τες άλλες φορές. Άτε καλά Χριστούγεννα να έσιης Άγιε μου τζαι πρόσεχε τωρά που έννα γυρίζεις με την άμαξα. Έσιει κάμερες που σε πιάννουν άμα βουράς. Τζαι χαλασμένες να ένι, πάλε έννα σε βάλουν να πιερώσεις. Έσιε το υπόψην σου.

Με αγάπην πολλήν,
ο Μπανανόφυλλος

4 σχόλια:

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Κάτι μου λαλεί οτι έν ήσουν φρόνιμος φέτος

stalamatia είπε...

Η πρώτη χάρη και η όγδοη μου άρεσαν πάρα πολύ. Μακάρι να σου κάνει όλες τις χάρες.Καλές γιορτές

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ BRC (Μπανανόφυλλε),

Πολλές ευχές για ότι καλύτερο σ’ αυτή την Νέα Χρονιά! Να είμαστε όλοι καλά και να χαιρόμαστε τον κόσμο μας!

Anef_
Πέμπτη 03/01/2008 – 1:07 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Τζιαι θα προσθέσω, κάμε Αη Βασίλη μου να αποχτήσουν νάκκον χιούμορ οι πολιτικοί μας (δώστους λίον που το δικό σου brc) που τους ακούμεν τζιαι βαρκούμαστεν τους αφορήτως!