Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Η Δευτέρα Παρουσία του Μεσσία! You rock baby!!!

Και εγένετω η Δευτέρα Παρουσία. Μάλλον... ακόμη μια παρουσία στον άγιο αυτό τόπο. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αποφάσισε πως με το όλο προεκλογικό σκηνικό, τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις των πολιτικών, έχασε χρόνο προβολής από την τηλεόραση και βγήκε στο γυαλί σαν Μεσσίας, να σώσει τον τόπο από την καταστροφή και την διχοτόμηση!
Το Σάββατο το βράδυ, αφού προσευχήθηκε να πάνε καλά τα μπίζνες και έκαμε και το σταυρό του έπεσε για ύπνο. Οι προσευχές του μάλλον είχαν αντίκρυσμα, μιας και το Άγιο Πνεύμα του παρουσιάστηκε και του ανέθεσε μια wow αποστολή: να αναλάβει πρωτοβουλία για σύνταξη σχεδίου λύσης του κυπριακού με εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό που θα κατατεθεί στην ΕΕ και στον ΟΗΕ!!! Λαλεί σου, μα έννα κάτσω να καρτερώ τους βλάκες και ανίδεους πολιτικούς της Κύπρου, της ΕΕ και του ΟΗΕ να βρουν μια λύση για ένα τόσο απλό θέμα όπως το Κυπριακό; Θκιό παλλιές να καθαρίσω εγώ!
Μετά τις εκλογές, λοιπόν, σε συνεργασία με την εκλελεγμένη κυβέρνηση, θα κάτσει να βρει την λύση που οι τόσοι άλλοι βλάκες εδώ και 34 χρόνια δεν βρήκαν και θα την παραθέσουν στους ξένους. Ναί, στους εχθρούς μας, σε αυτούς που μέρα νύκτα ασχολούνται μόνο με εμας και με το πως θα μας εκδικηθούν για τα Οκτωβριανά, το 55, το 21, το 40 κτλ. Στόχος, λέει, να υπάρξει μια ενιαία γραμμή από όλους στο κυπριακό.
Αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα τα πράγματα. Το αντικειμενικό, ανθρωποκεντρικό και όχι εθνικιστικό ΡΙΚ, σαν πρώτη είδηση, μας παρουσίασε τον Αρχιεπίσκοπο σαν άνθρωπο που ενώνει. "Φωνή ενότητας από τον αρχιεπίσκοπο", ο τίτλος του ρεπορτάζ. Τόσο επόνησα τον εγκέφαλο μου όταν το άκουσα αυτό, που στην αρχή νόμισα πως έπαθα εγκεφαλικό. "Φωνή ενότητας"... τί μου θυμίζει... τι μου θυμίζει; Α ναί! Θυμήθηκα. "δεν είχα καμία αμφιβολία πως η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι μια ελληνόφωνη τουρκική εφημερίδα", "όσοι ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα θα πάνε στη κόλαση", "οι δυνάμεις στο εσωτερικό που εξυπηρετούν τους ξένους" κτλ. Απορώ... αν δηλαδή κερδίζει τις εκλογές ο Κασουλίδης ή ο Χριστόφιας, θα συνεργαστεί με αυτούς τους προδότες και μειοδότες;
Το αρχικό σοκ ακολούθησε όμως ένα ακόμη, μεγαλύτερο. "Η εκκλησία θα πρωτοστατήσει ούτως ώστε να εχουμε μια συνένεση όλοι. Μπορούν να διαφωνούν σε όλα τα άλλα, αλλά πάνω στο εθνικό να έχουμε ενιαία γραμμή. Όλοι ξέρουμε άλλωστε πως δεν είναι το κλειδί της λύσης οι ΤΚύπριοι αλλά η Άγκυρα". Με λίγα λόγια, να υιοθετήσουμε όλοι τις απόψεις Παπαδόπουλου. Wow, cool, it rocks, τέλεια! Έφερεν μας το πλαγίως και παρολίγο να μεν το καταλάβουμε ότι μας λέει να υιοθετήσουμε τις θέσεις του εθνάρχη "μίνι" του 30%. Και αυτό δεν είναι το κυριότερο πρόβλημα που βλέπω εγώ. Για μένα το κυριότερο ατόπημα είναι που δεν λογαριάζουν καθόλου τους Τκύπριους. Θα κάμουμε δηλαδή ένα σχέδιο μόνοι μας, με ότι μας συμφέρει εμάς, θα τους δώσουμε 5-6 δικαιώματα τζίνους για να μεν λαλούν ότι θέλουμεν τα ούλλα δικά μας, και θα το πάρουμε στους ξένους, οι οποίοι θα το θεωρήσουν Wunderbar, Magnifique, Perfect και θα πιέσουν την τουρκία να το δεκτεί. Και οι ΤΚύπριοι, δεν θα έχουν λόγο. Εδώ που τα λέμε, αφορά τους η ζωή τους και η χώρα τους για να έχουν και λόγο; Wow re, it rocks! Τόσα χρόνια και δεν το είχε σκεφτεί κανείς αυτό!!! Μάλιστα ο Άγιος της Εκκλησίας της Κύπρου του 5%, μας εξήγησε και το γιατί θα αναλάβει αυτή τη πρωτοβουλία. "Ίσως χρειαζότανε ο ενας που θα έκανε την πρόταση, το βήμα...." Ο ένας και μοναδικός Μεσσίας με λίγα λόγια.
Ακολούθησαν οι δηλώσεις των πολιτικών... του ακροδεξιού Ευρωκό και των... ψευδοσοσιαλιστών, μέσω των προέδρων τους:
Ομήρου: "Η εκκλησία συνέλαβε θετικά τόσα χρόνια στο εθνικό θέμα και έχει μια παράδοση αγώνων και θυσιών για την ελευθερίαν και την ανεκαρτησίαν της κύπρου. Έχει και ρόλο και λόγο στο εθνικό θέμα. Καλοδεχούμενη η πρόταση της αν και τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει ο πρόεδρος".
Όντως... η εκκλησία κύριε Ομήρου-του-Τάσσου συνέβαλε θετικά τόσα χρόνια στο Κυπριακό. Τι να πρωτοθυμηθεί άλλωστε κανείς... την εθναρχία που καλούσε το κόσμο να πολεμήσει τον μισό ελληνοκυπριακό πληθυσμό επειδή ήταν κομμουνιστές, που αρνιότανε να κάνει μνημόσυνα στους δολοφονηθέντες αριστερούς και δεξιούς που οι τομεάρχες της ΕΟΚΑ έκριναν ότι ήταν προδότες, τον Μακάριο που διαγωνίζετουν με τον Γρίβα ποιος εν παραπάνω εθνικιστής και πολεμούσαν ο ένας τον άλλον μοιράζοντας τον κόσμο της Κύπρου σε 2 εχθρικά στρατόπεδα,τους μητροπολίτες που έκαναν δεήσεις για να πετύχει το πραξικόπημα, που χειρίζονται εδώ και τόσα χρόνια αμύθητες περιουσίες και έχουν και τα μούτρα να ζητάνε εισφορές από τον λαό που νιώθει πως προσφέρει στην πίστη του, που καλούσαν τον κόσμο να μην ψηφίσει αυτό που πίστευε στο δημοψήφισμα διότι θα πάνε στην κόλαση, και τόσα άλλα που θα μπορούσα να γράψω εδώ. Και εξακολουθεί το σοσιολιστικό κόμμα να θέλει ρόλο και λόγο της Εκκλησίας στο εθνικό και στα πολιτικά; Μα τί σόι σοσιαλιστές είστε ρε εσείς; λΕλεος πλέον... έλεος σε τούτο το τόπο!

Συλλούρης:
"Ευπρόσδεκτη η εκκλησία που με τις διασυνδέσεις της, και ειδικά με το πως λειτουργούν τα πράγματα σήμερα παγκόσμια και ειδικά στην ευρώπη, μπορεί να συμβάλει πάρα πολλά και για το Κυπριακό και για πάρα πολλά κοινωνικά θέματα"
Μάλιστα. Μπορείς να μας πεις κύριε Συλλούρη ποιές είναι οι διασυνδέσεις της Εκκλησίας στο εξωτερικό να τις μάθουμε κι εμείς; Μήπως η στενή φιλία του Τόμμυ Β' με τον Πάπα, που έγιναν κολλητοί μετά που ο δικός μας του πήρε ανεκτίμητης αξίας θρησκευτική εικόνα από την περιουσία της εκκλησίας της Κύπρου σαν δώρο; Μήπως εννοείς λέγοντας διασυνδέσεις, τις διάφορες επιχειρήσεις της Εκκλησίας μας στο εξωτερικό και τα εξώφυλλα του Τόμμη Β' στο περιοδικό In Business; Πε μας να μάθουμε κι εμείς. Και πες μας επίσης τι σχέση έχει η εκκλησία με το πως λειτουργούν παγκόσμια τα πράγματα και ειδικά στην Ευρώπη. Μα καταλάβεις τι λες παλλικάρι μου; Η Ευρώπη μιλά για δημοκρατία, για ελευθερία απόψεων, για σεβασμό και ανοχή στην πολυφωνία και πολυπληθυσμικότητα, για ανθρώπινα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και των μειωνοτήτων.... τι σχέση έχουν όλα αυτά με την Εκκλησία της Κύπρου που ανακατώνεται στα πολιτικά της χώρας;;;
Μήπως ο Ομήρου και ο Συλλούρης ξέχασαν τις απόψεις του Τόμμη Β' για την διαφορετική άποψη, τους αλλοδαπούς, τους πυρόπληκτους της Ελλάδας και τόσα άλλα; Να τους θυμήσω μόνο δύο:
-"Τα χρήματα της Εκκλησίας δεν είναι μπαουλιασμένα σε τράπεζες, αλλά ούτε και για να τα πετάς στον αέρα ή στο γάμο του Καραγκιόζη που λέει η παροιμία. Πρέπει να είμαστε νουνεχείς και να πηγαίνουν σε καλή μεριά, γιατί είναι από τον τίμιο ιδρώτα αυτού του λαού"
-"Δεν γίνεται οι ιερείς να συναναστρέφονται στις οικοδομές με κάθε καρυδιάς καρύδι μετανάστη ή κτίστη ή καλουψιή"

Έλεος πλέον σε αυτή τη χώρα. Είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα της Ευρώπης που προσπαθούμε τόσο πολύ να γίνουμε ρεζίλι από μόνοι μας! Η μοναδική χώρα που οι πολιτικοί καλούν την Εκκλησία να αναμυχθεί στα πολιτικά!!! Αλήθεια, και τι δε θα πουν οι Ευρωπαίοι αν πάει εκεί ο τόμμης και τους πει "έκαμα ένα σχέσιο λύσης, εν πολλά cool, it rocks, πιέστε τωρά την τουρκία να τελειώνουμε";;; Μα ειλικρινά, αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος πως μας κάνει ΡΕΖΙΛΙ καθημερινά, και μόνο που ανοίγει το στόμα του να μιλήσει; Αντιλαμβάνονται τα δύο κομματάκια της ακροδεξιάς ΕΔΕΚ και Ευρωκό τι ακριβώς είπαν πως στηρίζουν και πως θεωρούν καλοδεχούμενο;;;
Ο Αρχιεπίσκοπος μας δεν κάνει ούτε καντηλανάφτης να είναι! Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά αφού είναι που είναι Αρχιεπίσκοπος (ας όψεται η δημοκρατία μας), τουλάχιστον ας του πει κάποιος πως έχει παραπάνω ευθύνες τώρα και πως όταν μιλά δεν αντιπροσωπεύει τον εαυτό του αλλά ολόκληρη την Εκκλησία!

16 σχόλια:

bestman είπε...

Ξέρεις τι μου θυμίζει ο εν λόγω κύριος (ο Θεός να τον κάμει); Την Νταλια του "Παρα Πέντε". Που για να λύσει το μυστήριο, ήθελε απλά να τηλεφωνήσει στον κακό και να τον ρωτήσει τα του μυστηρίου, και ήταν σίγουρη πως θα της τα έλεγε, χαρτί και καλαμάρι. Για τόσο ηλίθιους έχει τους υπόλοιπους stakeholders του Κυπριακόυ. Νομίζει ότι είναι "τούτος παπάς, τούτος τατάς"!

MonachusX2 είπε...

Ο άνθρωπος την είδε Μακάριος και βάλε. Μακάριοι όμως οι πτωχοί τω πνεύματι...
@ BRC: Εξέχασες ότι πριν προβεί στις βαρύσημαντες συναινετικές δηλώσεις του, έριξε και μια δέηση για να ...βρέξει!

Banana Republic Cyprus είπε...

Κουμπάρε, ωραία παρομοίωση :)
Μονάχους, ο Θεός να μεν μας στείλει κι άλλους Μακάριους και μακαριούθκια. Μας έβαλε και το BBC για τις δεήσεις που έκανε για να βρέξει. Ο Θεός θα μας σώσει ενόμισε. Εδώ υπάρχει το Global Warming, οι έντονες κλιματολογικές αλλαγές σε όλο το πλανήτη, όλες οι χώρες του κόσμου έχουν προνοήσει και λύσει το υδατικό τους πρόβλημα και αυτός ζήτησε από το Θεό να είναι η Κύπρος εξαίρεση στις παγκόσμιες αλλαγές. Αχ, πιο ανώριμα δημόσια πρόσωπα δε μπορούσε να έχει αυτός ο τόπος. Αλλά τολμά να πει για το τι έπρεπε να κάνουν οι κυβερνήσεις (και ειδικά η τρημερής πριν διαλυθεί) για τις μονάδες αφαλάτωσης και να ρίξει το φταίξιμο στους πολιτικούς; Όχι, τα ρίχνει... στον Θεό. Δηλαδή αν ας πούμε δεν τον ακούσει ο Θεός και δεν βρέξει πολύ, θα φταίει ο Θεός που θα μείνουμε χωρίς νερό ή οι αφαλατώσεις που είναι εκεί μισοτέλιωτες;
Πιο ανάξιο άνθρωπο δεν μπορούσαμε να έχουμε για Αρχιεπίσκοπο. Να έβλεπες και με τι έπαρση και περηφάνεια τα έλεγε όλα αυτά ψες μπροστά στο γυαλί... και έχουμε και τα κανάλια να τον αππώνουν παραπάνω. Είναι ώρες που απορώ αν πρέπει να έχουμε όλοι ειδική κατανόηση μαζί του ή να τον κατακρίνουμε...

Joshoua είπε...

Μπράβο!!
Έυγε!!
Γελούμε ρε φίλε μου γαμώτο..
Είμαστε για κλάματα όμως.
Εν ακριβώς όπως τα λαλείς,κατα λέξη.
Εν θα εμπορούσα να τα πώ ή να τα σκεφτώ καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχώς στις εκλογές δεν νικησε ο Αθανάσιος. Τουλάχιστον αυτός θα αςχολείτω με τα της εκκλησίας μονο, όπως πρεπει δηλαδή.
Και θα άφηνε τις business και τα πολιτικά για άλλους.
Ντρέπομαι που ακούω αυτό το καραγκίοζη κάθε μέρα. Ντρέπομαι που ψήφισα καν στις αρχιεπισκοπικές. Αλλά τέτοιο λάθος δεν θα ξανακάνω...

MonachusX2 είπε...

Οι αρχιεπισκοπικές με άφησαν παγερά αδιάφορη. Χαίρομαι που δεν πήγα να ψηφίσω. Ούτε καν πέρασε από το μυαλό μου. Αλλά αν έβγαινε ο Αθανάσιος- άλλο κουμάσι κι αυτός- θα γέμιζε τα σχολεία κατηχητικά. Ο δε Νικηφόρος,θα συνέχιζε τις μπίζνες μ' ένα πιο stylish τρόπο. Δεν παν να κουρεύονται οι παπάδες.Αποτελούν το πιο αντιδραστικό κομμάτι της κοινωνίας και ευθύνονται (οι μακάριοι και τα μακαριούθκια) για τον εθνικισμό και το κακό μας το χάλι.

Bananistanos είπε...

Οι δεήσεις για τες βροχές εν το πιο μεγάλο χάζι. Αν έσχει Θεό τζε εν που το σιέρει του να στείλει βροχη όπου θέλει, που εν να τη στήλει? Στους Κυπραίους για να πλυνίσκουν τα αυτοκίνιτά τους ή ας πουμε στην Αφρική που πεθανίσκουν που την πείνα τζε τη δίψα?

Θυμίζει μου κάτι ποδοσφαιριστές που βάλουν τον σταυρό τους πριν να μπούν στο γήπεδο. Αν ασχολείται με την μάππα ο Θεός ζήτω που καήκαμε!

Lexi_penitas είπε...

Sorry κοπέλλια, εχάσετε ούλλοι. Οι δεήσεις επιάσαν τζιαι έβρεξε. Τα λιβελλογραφήματα σας επήαν του κόλου. (Μετα συγχωρήσεως)

Banana Republic Cyprus είπε...

Ωραία η παρατήρηση του Μπανανιστάνου :) Άραγες σου εν Αελίστας τζαι εν έτσι τατσίζης μαζί μας; :)
ΛέξηΠένητα, μην χαιρεκακείς, έτσι για να χρησιμοποιήσω και μια επίκαιρη λέξη που χρησιμοποιούν οι Τασσικοί :) Αν έβρεξεν, είναι επειδή έγραψα εγώ δαμέ ότι ο Θεός εν μας ακούει τζαι να μεν καρτερούμε από αυτόν :)

Bananistanos είπε...

Ε οϊ τζε Αελίστας, εγώ δεν ξιτίμασα κανένα.

Εγώ νομίζω έβρεξεν επειδή εν Δεκέβρης. Αν ήταν μάγγας ήταν να κάμει δεήσεις τον Αύγουστο.

Banana Republic Cyprus είπε...

Αελίστας ο Θεός εννοούσα, όχι εσύ. Εσύ είσαι orangeade, έτσι; :)

Bananistanos είπε...

πτου πτου πτου,

Τακτακαλάς

Greekstories είπε...

Einfach herrlich mein Freund. Ich liebe deine Analysen und deine Sicht punkte. Einfach genial.

Banana Republic Cyprus είπε...

Danke schön mein Freund! Aber ich spreche nicht Deutsch. Ich lerne seit zwei Jahren... ich kann nicht sehr gut verstehen!

Bananistanos είπε...

Γιατί γερμανικά κοπέλια? Δεν το ξέρεται ότι είναι αγένια σε μαι συζήτιση να μιλάτε γλώσσα που δεν καταλάβουν όλοι? ϋ

Banana Republic Cyprus είπε...

Μάθε Γερμανικά να καταλαβαίνεις :)