Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

78 λόγοι για να μην ψηφίσουμε Τάσσο!

(Tο άρθρο αυτό ενδέχεται να ανανεώνεται μέχρι και τον Φεβρουάριο)


  1. Δεν θέλει λύση. Προτιμά την 2η καλύτερη λύση, που είναι η παρούσα κατάσταση που μας οδηγεί όμως στην διχοτόμιση.
  2. Είναι 75 χρονών πλέον. Δεν θέλουμε πρόεδρο έναν ηλικιωμένο. Ο τόπος θέλει εκσυγχρονισμό και σύγχρονες πολιτικές από ανοικτόμυαλους ανθρώπους. Μήπως θα καταφέρει να προσφέρει σε αυτόν τον τόπο στα 75 του, όσα δεν μπόρεσε να προσφέρει στα τελευταία 50 χρόνια πολιτικού βίου;
  3. Μισά τους τουρκοκύπριους που κάποτε θα πρέπει να ζήσουμε μαζί τους όταν θα βρεθεί λύση.
  4. Είναι ρατσιστής με οτιδήποτε μη ελληνικό.
  5. Δεν ανέχεται την διαφορετική άποψη, την φιμώνει και ρίχνει λάσπη σε κόσμο.
  6. Χώρισε την κοινωνία μας σε πατριώτες και προδότες με την περιβόητη περιρρέουσα ατμόσφαιρα του που ήταν κατασκεύασμα του πολιτικού του φανατισμού
  7. Στιγμάτισε το ¼ του πληθυσμού μας σαν προδότες επειδή τόλμησαν να έχουν διαφορετική άποψη από αυτόν.
  8. Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως είμαστε τώρα στην ΕΕ και έχουμε εταίρους και όχι εχθρούς.
  9. Βρίζει συνέχεια τους ξένους και μας έχει φέρει σε πλήρη απομόνωση.
  10. Κάτι παρόμοια έκανε και ο Μιλόσεβιτς κάποτε και η Σερβία έχασε περιοχές της στην Κροατία και την Βοσνία. Μετά έχασε το Κόσσοβο και τώρα κινδυνεύει να χάσει στην Ουγγαρία και τη Βοϊβοδίνα.
  11. Μετά το ΟΧΙ έχει καταφέρει να μας απομονώσει πλήρως διεθνώς και μείναμε ένα νησί χωρίς συμμάχους.
  12. Μέχρι και στην Ελλάδα έχει ατονήσει το ενδιαφέρον για το Κυπριακό. Στις πρόσφατες εκλογές ούτε καν συζητήθηκε το εθνικό μας θέμα.
  13. Φίλες χώρες μας γυρίζουν την πλάτη και τάσσονται στο πλευρό της Τουρκίας.
  14. Η Ρωσία, μόνιμος σύμμαχος μας, όταν έκανε συμφωνία με την Τουρκία για τον αγωγό πετρελαίου πρόπερσι, μίλησε για απομόνωση τουρκοκυπρίων και έτρεχε μετά να τα καλύψει. Πάλι καλά που πρόσφατα τάχθηκε δημόσια υπερ των θέσεων μας.
  15. Το κυπριακό από πρόβλημα κατοχής, έγινε πλέον πρόβλημα στέρησης των δικαιωμάτων των ΤΚυπρίων για διεθνή εκπροσώπηση.
  16. Η Συρία, διαχρονική μας φίλη χώρα, αναγνώρισε τα Τκυπριακά διαβατήρια και η κυβέρνηση αδυνατεί να διαφυλάξει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
  17. Η Ιταλία καλεί τους ΤΚύπριους πολιτκούς στο κτήριο της βουλής τους.
  18. Η Σουηδία καλεί συναντήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να ζητήσει άρση της απομόνωσης των Τκυπρίων χωρίς καν να μας προσκαλεί.
  19. Η Αμερική είναι έτοιμη να μας ρίξει στον γκρεμό μετά τον πόλεμο που της κήρυξε ο Τάσσος το 2004 και που την κατηγορεί για εξαγορά συνειδήσεων.
  20. Η Αγγλία, εγγυήτρια δύναμη βάσει του συντάγματος είναι καθαρά στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων και επιδιώκει με κάθε τρόπο να αναπτύξει σχέσεις με το ψευδοκράτος. Στα μετρό όλου του Λονδίνου διαφημίζεται η ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ με την σημαία του ψευδοκράτους.
  21. Το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν έχουν αναγνωρίσει επίσημα τα κατεχόμενα.
  22. Η Ελλάδα δεν μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί με το θέμα πλέον. Έχουν καταλάβει πως δεν θέλουμε λύση. Μετέτρεψε την σχέση Ελλάδας-Κύπρου από το "αποφασίζουμε μαζί" στο "αποφασίζει η Κύπρος κι η Ελλάδα όσο μπορεί στηρίζει".
  23. Η Ισλαμική διάσκεψη, που αποτελείται από περισσότερες από 50 χώρες, πολλές από τις οποίες και φιλικές προς εμάς, καλεί πλέον τον Ταλάτ σαν πρόεδρο ξεχωριστού κράτους και έχει πλήρη δικαίωμα λόγου.
  24. Του χρόνου η Ισλαμική εν΄δεχεται να γίνει στα κατεχόμενα, κάτι που σημαίνει απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο κατεχομένων από 50 τόσες χώρες.
  25. Χώρες ισχυρές καλούν τον Ταλάτ σε ΕΠΙΣΗΜΕΣ επισκέψεις στα κρατικά κτήρια και ο Τάσσος μας λέει πως πάνε σε εστιατόρια.
  26. Σε όλα αυτά, ο Τάσσος αποδεικνύεται ανίσχυρος και ανίκανος να προστατέψει την χώρα μας από τον τελικό διαμελισμό. Δεν έχουμε επιρροή πουθενά πλέον και πουθενά δεν μπορούμε να ζητήσουμε στήριξη. Είμαστε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Κανείς πρόεδρος χώρας-μέλους της ΕΕ δεν έρχεται εδώ. Κανείς δεν τον καλεί αυτόν να πάει. Ο Ταλάτ την ίδια ώρα αλωνίζει τα γραφεία εξωτερικών (εστιατόρια σύμφωνα με τον πρόεδρο μας) των χωρών της ΕΕ και όχι μόνο και λαμβάνει μόνο μηνύματα στήριξης και υιοθέτησης των θέσεων του.
  27. Οι περιουσίες μας στα κατεχόμενα πουλιούνται σε ξένους και ντόπιους ντιβέλοπερς και κανείς δε μπορεί να το σταματήσει.
  28. Η Ευρώπη, που κάποτε μας υπολόγιζε και λίγο, δεν επεμβαίνει πια σε όλα αυτά που γίνονται ενάντια στην κυριαρχία κάποιου κράτους-μέλους της.
  29. Τον Αύγουστο του 2004, ο Τάσσος υπέγραψε έκθεση του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία η Κύπρος αναγνώρισε στην Τουρκία την καλή της θέληση για λύση του Κυπριακού!!!
  30. Ήταν και είναι πολέμιος των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου και της κήρυξης της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Οι συμφωνίες αυτές προνοούν συνεργασία με τους Τκύπριους… Ο άνθρωπος απλούστατα θέλει να γίνει η Κύπρος ένα εθνικά αμιγές ελληνικό νησί, κάτι που αποτελεί όνειρο απατηλό και αναχρονιστικό.
  31. Υποστηρίζεται πλέον από τους εθνικιστές του Ευρωκό και τον κάθε υποστηρικτή του προδοτικού πραξικοπήματος και της φασιστικής χούντας.
  32. Υποστηρίζεται από διάφορους κύκλους που έχουν οικονομικά συμφέροντα να μην λυθεί το Κυπριακό.
  33. Ελέγχει όλα τα ΜΜΕ, χαρακτηριστικό τριτοκοσμικής χώρας. Χαρακτηριστικό που είχε και ο Μιλόσεβιτς… έτσι πληροφοριακά.
  34. Το δικηγορικό του γραφείο κατηγορήθηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος του λαού της Σερβίας από τον Μιλόσεβιτς στην Κύπρο.
  35. Το δικηγορικό του γραφείο κατηγορήθηκε για χοντρά σκάνδαλα, οικονομικά και πολιτικά.
  36. Το δικηγορικό του γραφείο κατηγορείται πως βγάζει ψεύτικες ανακοινώσεις και δημιουργεί εταιρίες-φαντάσματα για να κάνουν τις δουλειές του.
  37. Αρνείται να ψηφίσει νόμο που θα αναγκάζει τις επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν κρατικά έργα να έχουν ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ μετόχους και όχι ανώνυμους!!!
  38. Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως έγιναν δεκτοί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο 2 Τκύπριοι δικαστές με αναγνωρισμένη πείρα αυτή των κατεχομένων απάντησε πως ΣΑΝ ΝΟΜΙΚΟΣ δεν έχει δικαίωμα να σχολιάσει δικαστικές αποφάσεις. Μόνο που ξέχασε πως δεν εκλέγηκε σαν νομικός αλλά σαν ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!
  39. Δεν ξέρω αν όλα είναι συκοφαντίες, αλλά δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τόσα και τόσα και να είναι όλα ψέματα.
  40. Σαν πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να παλεύει για διαφάνεια και τήρηση του θεμιτού ανταγωνισμού και των νόμων.
  41. Σαν πρόεδρος έπρεπε να συμπεριφερθεί σαν πρόεδρος όλων των κυπρίων και όχι μόνο των υποστηρικτών του.
  42. Ζητά την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης για να βάζει λεφτά στο ταμείο από τον εργαζόμενο πολίτη.
  43. Ζητά πολιτική στήριξη από τα κολλέγια, σαν αντάλλαγμα για την πανεπιστημιοποίηση τους. Στις διαβουλεύσεις μαζί τους, δεν έχει θέσει θέμα μη αύξησης των διδάκτρων των φοιτητών.
  44. Αναφέρεται ακόμη στο σχέδιο ΑΝΑΝ, που έχει απορριφτεί από τον λαό και αναβιώνει φαντάσματα του παρελθόντος χωρίς να ενδιαφέρεται για το μέλλον του τόπου.
  45. Υποστηρίζεται από τον πλέον ρατσιστή και αντιδημοκρατικό Αρχιεπίσκοπο μας που προσβάλει, μειώνει και ταμπελώνει σαν τούρκο όποιον διαφωνεί μαζί του ή με τον Τάσσο.
  46. Ψεύδεται στον λαό για στήριξη που έχουμε στο εξωτερικό, για τα πετρέλαια που δεν ενδιαφέρθηκε κανείς μετά τις πιέσεις της Τουρκίας, για το μέγεθος αναγνώρισης που τυγχάνει το ψευδοκράτος στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να μην έρθει αντιμέτωπος με τις αρνητικές εξελίξεις λόγω πίεσης από τον λαό.
  47. Θυμήθηκε να νοιαστεί για τον κόσμο σε προεκλογική περίοδο και όχι πέρσι που του έλεγαν οι συνεργάτες του να παρέχει κι άλλα κοινωνικά μέτρα παροχών.
  48. Κατηγόρησε τον Κασουλίδη πως είναι αδαής και ανώριμος πολιτικός όταν του είπε να συναντηθεί με τον Ταλάτ. 12 μέρες μετά, και μια μέρα πριν το ΑΚΕΛ φύγει από την κυβέρνηση, έστειλε επιστολή του Ταλάτ να βρεθούν. Πολύ έξυπνη και διορατική η πολιτική του, δε συμφωνείτε;
  49. Έχει καταντήσει την χώρα μας τριτοκοσμική και γεμάτη διαφθορά. Ο καθένας που έχει ένα πόστο τρώει και σπάζει με την ανοχή του.
  50. Ακολουθεί νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που έχει φέρει την ακρίβεια σε εξωφρενικά ψηλά επίπεδα και το βιοτικό επίπεδο του μέσου κύπριου πολύ χαμηλά.
  51. Η Αγγλία υπέγραψε με την Τουρκία μνημόνιο σύμφωνα με το οποίο θα αναπτύξει διμερής σχέσεις με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (όπως αναφέρεται στο μνημόνιο) με σκοπό την άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, την ανάπτυξη του εμπορίου, τουρισμού κτλ κτλ κτλ.
  52. Αντί να ακούσει το καμπανάκι της διχοτόμησης που μας κούφανε από το χτύπα χτύπα, την επομένη ο Τάσσος θεώρησε πιο σημαντικό να παρεβρεθεί σε προεκλογιή συγκέντρωση στη Λεμεσό στην οποία επικεντρώθηκε στην αύξηση των ποσοστών του κέντρου για να κτυπήσει τα δύο μεγάλα κόμματα! Καμία αναφορά για το μνημόνιο Αγγλίας-Τουρκίας.
  53. Όταν αποφάσισε να ασχοληθει με το θέμα, άρχισε να οικοδομεί κλίμα αντι-βρεττανισμού, αντι-ευπωπαϊσμού και διάφορες μεθόδους για να πλήξει την Αγγλία και τις βάσεις! Εμείς η υπερδύναμη, θα πλήξουμε την Αγγλία!!! Αυτός είναι ο πραγματιστής, ρεαλιστής μας πρόεδρος. Αντί να φέρει λύσεις και να κάτσει κάτω να σκεφτεί πως αν αντιστρέψουμε το αρνητικότατο κλίμα εναντίων μας από ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κόσμο πλέον, αρκείται σε λεονταρισμούς, ψευτοπαλλικαριές και τιμωρητικές μεθόδους ενάντια σε μια υπερδύναμη! Και τι αλήθεια μπορεί να κάνει; Να φύγει τις βάσεις; Μα αν φύγουν οι βάσεις, που είναι εδώ σύμφωνα με την ανακύρηξη της δημοκρατίας, τότε είναι σαν να καταργούμε εμείς οι ίδιοι τις συμφωνίες στις οποίες η δημοκρατία μας υφίσταται!
  54. Μετά από τις έρευνες για την πλωτή μονάδα φυσικού αερίου, φάνηκε πως η διαφορά χρόνου σε σχέση με την χερσαία μονάδα είναι μόνο 19 μήνες! Φάνηκε δηλαδή πως δεν αξίζει τον κόπο να ξοδέψουμε τόσα εκατομμύρια λίρες για μόνο 19 μήνες! Φάνηκε δηλαδή πως η αντιπολίτευση και η ΑΗΚ είχαν απόλυτο δίκαιο όταν φώναζαν για σκάνδαλα με σκοπό να εξυπηρετηθούν δικηγορικά γραφεία και ... ανώνυμοι (κουμπάροι) μέτοχοι μισκοσκοπικών εταιριών, αξίας 1000 μετοχών. Ακόμη και η ΕΔΕΚ τάσσεται εναντίων στην δημιουργία πλωτής μονάδας φυσικού αερίου.
  55. Ο αρχιφασίσταρος, ρατσιστής, εθνικιστής, αντιδημοκρατικός, αντισυνταγματικός ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ στρατιωτικός-πολιτικός Στυλιανός Παττακός, σε συνέντευξη του στην "Αλήθεια" την Κύριακή 21 Οκτωβρίου 2007, δήλωσε απερίφραστα την στήριξη του προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο!!!
  56. Με ανεπανάληπτη ΕΠΑΡΣΗ μιλά για μειωμένες αντιστάσεις των ανθυποψηφίων του και ισχυρίζεται ότι μόνο αυτός έχει ορθή πολιτική κρίση. Ε τότε γιατί δέκτηκε το ΑΝΑΝ-3, αφού ήταν διχοτομικό σχέδιο, ένα έκτρωμα, η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας; Που ήταν οι αντιστάσεις του και η κρίση του όταν ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ επέμενε στον ΟΗΕ πως θέλει λύση πριν την ένταξη μας στην ΕΕ, μπαίνοντας έτσι στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα;
  57. Η πολιτική κρίση του, είναι μοναδική παγκόσμια. Όταν η Αγγλία υπέγραψε την συμφωνία με την Τουρκία, το απέδωσε σε εκδίκηση (!) για τα.... Οκταβριανά του 1931 !!!! Πολιτική κρίση είναι αυτό; Ή πολιτική παραίσθηση; Πάλι καλά που δεν μας είπε πως ήταν για να "πάει πάτσι" με τους Τούρκους εξ'αιτίας του Λόρδου Βύρωνα και της δράσης του υπερ των Ελλήνων το 1821!!!!! Πολιτική κρίση και αντιστάσεις λέει... Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!!!
  58. Διατυμπανίζει πως τα ταμεία του κράτους είναι γεμάτα αλλά όταν τους πούνε να δώσουν περισσότερα στους φτωχούς, ξαφνικά χρειάζονται οικονομία και συντηριτική πολιτική.
  59. Αντί να δείξουν την ελάχιστη σοβαρότητα και σεβασμό προς τον κόσμο που πεινά και τους ζητά περισσότερες κοινωνικές παροχές, απαντά πως θα πρέπει πρώτα να χορτάσουν οι φτωχοί αυτά που τους έδωσε να φάνε και μετά να ζητάνε κι άλλα. Σαν να είναι μωρά 4 χρονών...
  60. Αναγνωρίζει πως οι φτωχοί υπάρχουν στην Κύπρο και αντί να θέλει να το αντιμετωπίσει αυτό, αναλώνεται σε στατιστικές άλλων χωρών και ισχυρίζεται πως πρέπει να υπάρχουν και οι φτωχοί ή πως είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο!
  61. Ελέγχει όλα τα ΜΜΕ και καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της προπαγάνδας του ενάντια στους ξένους, στους ΤΚύπριους και στους ανθυποψηφίους του. Κατάντησε το λειτούργημα του δημοσιογράφου ένα παρατράγουδο, που ο κάθε ένας γράφει ότι του υπαγορέψουν.
  62. Η Κύπρος χειροτέρεψε κατά 13 θέσεις τα τελευταία χρόνια την θέση της στην παγκόσμια κατάταξη διαφθοράς.
  63. Σήμερα, καλούμενος να αναγνωρίσει αν ήταν υπερβολικός στον χαρακτηρισμό "νενέκηδες" για όσους διαφώνησαν μαζί του, με πρωτοφανή υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού, αρνήθηκε πως είπε έτσι τον κόσμο του ΝΑΙ και χωρίς ίχνος ντροπής είπε ψέματα πως τους ονόμασε "ναιναίδες".
  64. Αφού έταξε στους πρόσφυγες χρυσές κότες για να πουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, για 5 χρόνια τους άφησε στην μοίρα τους και ήρθε προεκλογικά να τους δώσει τον αέρα των περιουσιών τους. Κάτι που ερμηνεύεται και σαν μια έμμεση μπηχτή πως λύση δεν θα έχουμε σύντομα με αυτόν πρόεδρο.
  65. Αυτά που υποχέθηκε πως θα έκανε σε μια 5ετία, δεν τα έκανε και έρχεται τώρα να τα θέσει σαν νέες ιδέες για το πρόγραμμα του. Ένα πρόγραμμα που έλεγε εδώ και μήνες πως δεν χρειάζεται.
  66. Αφού είπε στον κοσμάκη να χορτάσει πρώτα όσα του έδωσε, ετεροχρονισμένα και προεκλογικά, και αφού είπε πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα παροχών, πως δεν υπάρχουν λεφτά και πως μας το απαγορεύει ακόμη κι η ΕΕ, είδε την δημοσκόπηση του ΡΙΚ που τον έδειχνε να χάνει πανηγυρικά και εξήγγειλε κι άλλα έργα.
  67. Δεν σκέφτεται τον λαό του, την ακρίβεια, την ζωή των ανθρώπων της χώρας του παρά μόνο προεκλογικά και για σκοπούς ψηφοθηρίας. Τέτοιο πρόεδρο ΔΕΝ τον χρειάζεται ο λαός μας.
  68. Δεν έχουμε ακούσει ούτε ΜΙΑ θέση ως προς το τι θα κάνει στο εθνικό θέμα αν επανεκλεγεί. Το μόνο που ακούμε είναι Αναν, αναν, αναν, 8η Ιουλίου, 8η Ιουλίου. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ δεν κατέθεσε ως προς το τι θα κάνει για να φέρει την Τουρκία στις διαπραγματεύσεις. Μήπως πιστεύει πως ο Ταλάτ θα έρθει να εφαρμόσει την 8η Ιουλίου χωρίς πιέσεις;
  69. Οι θεσμοί του κράτους έχουν καταστρατηγηθεί για να εξυπηρετούν την προεκλογική του εκστρατεία. Πλέον ο Βασίλης Πάλμας από κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει μετατραπεί σε εκρπόσωπο του επιτελείου του Τάσσου Παπαδόπουλου, απαντώντας στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης προς το επιτελείο του Τάσσου.
  70. Στο πρόσφατο ντιμπέϊτ, του ξέφυγε και είπε πως το προεκλογικό του σχέδιο (πυροτέχνημα) με τον αέρα των περιουσιών των προσφύγων το έχει επεξεργαστεί με ανθρώπους του ΚΕΒΕ και της πολεομοδίας κτλ. Αυτό αποτελεί ακόμη μια ένδειξη της καταστρατήγισης ΚΡΑΤΙΚΩΝ υπερεσιών. Τις χρησιμοποιεί δηλαδή για να φτιάξει προεκλογικό πρόγραμμα που να τον εξυπηρετά. Οι κρατικές υπηρεσίες όμως δεν ανήκουν στον εκάστοτε πρόεδρο. Είναι εκεί για να εξυπηρετούν όλο τον κόσμο.
  71. Επίσης, φανερά και απροκάλυπτα αμφισβητεί τους ανεξάρτητους κρατικούς υπάλληλους του κράτους, όπως την επίτροπο διοικήσεως και άλλους. Και όλα αυτά, στην προσπάθεια του να μας φέρει φυσικό αέριο με πλωτή μονάδα για να εξυπηρετηθούν οι γνωστοί-άγνωστοι.
  72. Μιλά για σταθερότητα θέσεων και σταθερές δεσμεύσεις. Την ίδια ώρα, αναθεματίζει όσα υπογράφει και όσα δέχεται σαν θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας (σχέδιο αναν, διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία κτλ). Δεσμεύεται με αυτά στο εξωτερικό, ενώ στο εσσωτερικό, για εσωτερική κατανάλωση και για να έχει κοντά του τους αντι-ομοσπονδιακούς της ΕΔΕΚ και του ΕΥΡΩΚΟ, λέει άλλα. Και ύστερα μας μιλά για σταθερότητα θέσεων.
  73. Μηδενίζει τον ρόλο των τουρκοκυπρίων. Δηλαδή, η φιλοσοφία του είναι να βρούμε μια λύση που οι Τκύπριοι δεν θα έχουν ρόλο; Απλά θα ζουν εδώ, χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις; Ε αν είναι έτσι, τότε γιατί επιμένει στην 8η Ιουλίου που προνοεί εντελώς διαφορετικά πράγματα;
  74. Η πρόθεση του να δώσει το δικαίωμα στους πρόσφυγες να χρησιμοποιήσουν τον αέρα των περιουσιών τους, μήπως δεν είναι ένας έμμεσος υπαινιγμός πως ουδέποτε θα πάνε πίσω στα σπίτια τους; Από τις δηλώσεις του πως μόνο η Άγκυρα έχει ρόλο να παίξει στην επίλυση του Κυπριακού και ταυτόχρονα με την θέση πως η Άγκυρα ουδέποτε θα συνεναίσει σε επίλυση του προβλήματος, το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι ακριβώς πως λύση ουδέποτε θα βρεθεί με αυτόν πρόεδρο.
  75. Συστηματικά αρνείται να μας πει ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ αν εκλεγεί πάλι πρόεδρος. Τα μόνα επιχειρήματα του είναι το σχέδιο Αναν και η 8η Ιουλίου. Για το μέλλον, καμία απολύτως πρόταση.
  76. Επανέφερε θέμα Καρπασίας για να πλήξει τους ανθυποψηφίους του και στο τέλος του ήρθε μπούμερανγκ. Λέει πως δεν αρνήθηκε να διαπραγματευτεί την Καρπασία... το ουσιώδες ερώτημα όμως παραμένει αναπάντητο: Γιατί την διαπραγματεύτηκε; Δηλαδή αν μας έδιναν ακόμη και δώρο την Καρπασία χωρίς κανένα αντάλλαγμα, θα δεχότανε το σχέδιο Ανάν;
  77. Ενώ ο κόσμος της Κύπρου διψά λόγω ανομβρίας, ενώ οι γεωργοί και οι αγρότες μετρούν τις πληγές τους λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και ενώ μας παρακαλούν να εξοικονομίσουμε νερό, έρχεται η ίδια η κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου να δώσει άδειες σύμφωνα με τις οποίες εξυπηρετούνται ιδιωτικά συμφέροντα που θα έχουν πρόσβαση σε κυβερνητικά υδατικά έργα για την υδροδότηση των γκολφ.
  78. Ο μέχρι πρόσφατα πρώτος πολίτης της Γερμανίας και ηγετική φυσιογνωμία της ΕΕ, Gerchard Schröder επισκέπτεται με ιδιωτικό αεροπλάνο τα κατεχόμενα μετά αππο πρόσκληση του Σογιέρ, για επενδύσεις... (μίλησε κανείς για καλύτερες μέρες;;;) Πριν λίγα χρόνια κάτι τέτοιο θα ξεσήκωνε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά μας. Δυστυχώς αυτή η επίσκεψη δεν ήταν κρυφή. Αντίθετα, η πρόσκληση του Σογιέρ προς τον Schröder έγινε όταν ο ίδιος ο Schröder προσκάλεσε τον Σογιέρ στη Γερμανία για επίσημη επίσκεψη πριν καιρό. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ούτε που συγκινήθηκε για να το αποτρέψει. Μας λέει πως όλα πάνε καλά... πως έχουν έρθει οι καλύτερες μέρες που μας έταξε. Και το ωραίο; Μέσω του φακού της τηλεόρασης μας είπε βασικά πως έχουμε ακόμη ένα... εχθρό!!! Ήταν πάντα γνωστά τα αισθήματα του προς την Τουρκία λέει ο Τάσσος. Και ναί, ο Schröder ήταν υπερ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, έντονα. Μήπως η Ελλάδα λέει κάτι διαφορετικό; Η επίσημη πλευρά μας δεν λεει το ίδιο; Είμαστε εχθροί του εαυτού μας κύριε Πρόεδρε;

52 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Εγώ δεν θα τον ιψηφίσω για έναν τζιαι μοναδικόν λόγον. Ήδη έκαμα το μιαν φορά τζαι μετά έκλαψα για την πράξην μου.

Banana Republic Cyprus είπε...

Σαν και ΕΜΑΣ τους δύο φίλε, ΠΟΛΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το 1/3 του λαού όλα αυτά που γράφεις τα θεωρεί προτερήματα (ιδίως το πρώτο). Να κλάψω ή να μην κλάψω; Ιδού η απορία!

Yiota είπε...

51os logos: to oti evale tin adelfi tou vaftistikou tou tin aimilia, na leei eidiseis se ena kratiko kanali, na plirwnetai panw apo 3000 lires to mina, na pairnei tis adeies tis otan yparxoun giortes, argies ti stigmi poy stin ellada (xatzhnikolaou, menegaki kai alloi) eksakoloythoun na parousiazoun programma akoma kai tis argies. eipame...nai sto rousfeti alla oxi AKRAIA pragmata

Yiota είπε...

52os logos : to oti h fwnoula tou einai meli gala....paidia exoume enan proedro poy den mporei kan na milisei kai den leei na ksekollisei apo tin karekla tou!! edw na milisei den mporei ...thee mou lipisou mas!

Banana Republic Cyprus είπε...

Φίλη Υιότα, θα διαφωνήσω μαζί σου στο τελευταίο. Το ότι έχει ένα πρόβλημα υγείας με την φωνή του, δεν αποτελεί πολιτικό κριτήριο. Το αντίθετο, μπορεί σαν πολιτικό να μην θέλω να τον βλέπω μπροστά μου, αλλά σε ανθρώπινο επίπεδο τον συμπωνώ που περνά σοβαρό πρόβλημα υγείας. Και του εύχομαι να το ξεπεράσει γρήγορα, ανεξάρτητα από πολιτικά και εκλογές.

Bananistanos είπε...

Είμαι καινούριος στο κόλπο των blogs, και σήμερα ανακάλυψα το δικό σου. Χωρίς να είχα πρόθεση το δικό μου μπλογκ έχει ομοιότητες με το δικό σου και την ίδια αγάπη προς τον Τάσσσο. Φαίνεται είμαστε πολλοί όσοι σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο και αυτό νομίζω είναι θετικό.

Banana Republic Cyprus είπε...

Γεια σου φίλε και καλοσόρισες στην οικογένεια των μπλόγκερς. Ούτε εγώ είμαι παλιός σε αυτό (Ιούλιο άρχισα) και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που μοιάζουν οι τίτλοι των μπλόγκ μας. Χαίρομαι που ακόμη ένας άνθρωπος μοιράζεται τις ιδέες των περισσοτέρων μπλόγκερς. Να'΄σαι καλά και καλή δουλειά! :)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω με όσα λες και εσύ brc και οι άλλοι. Και εγώ λέω 'να μου κοπεί το χέρι που τον ψήφισα'. και θα προσθέσω και 53ο λόγο: είναι άσχημος! Και μην σπεύσετε να μου πείτε ότι είναι επιφανειακός λόγος. Εγώ ντρέπομαι να με εκπροσωπεί τούτος ο κακομούτσουνος με φωνή φραγκόκοτας, κι αν έχει προβλήματα υγείας να κάτσει έσσω του!
Υπογραφή Negrita

Banana Republic Cyprus είπε...

Καλά, εσύ Νεγκρίτα μου ΔΕΝ παίζεσαι :) Και ξέρεις τι μου αρέσει σε σένα; Κάτι που εκτιμώ αφάνταστα στον άλλον: χέστηκες αν είσαι politically correct ή όχι. Εγώ σε παραδέχομαι! (Σημείωση: εγώ πάντως τον λυπάμαι που έχει πρόβλημα με τη φωνή, ειλικρινά. Αλλά τον "λυπάμαι" περισσότερο για τους 50 λόγους που ανάφερα πιο πάνω και τον καθιστούν σκλάβο του εθνικισμού του '60, ανάμεσα σε άλλα!)

Yiota είπε...

isa isa poy einai kai arrwstos brc...giayto anafera ti fwni tou. den ennooysa oti epeidi einai arrwstos den prepei na nai proedros, alla ennooysa pws epeidi einai arrwstos na katsei spiti tou kai na ksekourazetai para na ekproswpei ena olokliro lao se ekswteriko kai na akougetai etsi xali mayro. signwmi alla egw to vriskw antiaisthitiko na xw enan proedro poy na vixei sinexeia. apopsi mou fisika..

Banana Republic Cyprus είπε...

Καταλαβαίνω Γιώτα. Τι να πω... μακάρι το μοναδικό του αϊπιν να ήταν η φωνή του... δυστυχώς είναι το μυαλό του και η ιστορία του.
Ας ελπίσουμε σε (απ)αλλαγή!

Unknown είπε...

21ος αιώνας, 2007

Η "κατάκτηση" της Σελήνης, μοιάζει αρχαία ιστορία.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ο κυβερνοχώρος, είναι απλά ρουτίνα σε έναν κόσμο με τον οποίο ο Τ.Π. δεν έχει την παραμικρή επαφή.

Το Περιβάλλον και η υπερθέρμανση είναι-και πρέπει να είναι- η απόλυτη προτεραιότητα κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου.

Ποιος έχει κουράγιο σε αυτόν τον αιώνα να στηρίξει και να ψηφίσει ότι πιο "χθες" ύπάρχει;

Ποιος εμμένει στη νύχτα όταν ο αγώνας είναι για ελάχιστο φως;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο φίλε BRC!!! Συνέχισε την καλή δουλειά...Εσύ βρε έπρεπε να γράφεις και σε καμιά εφημερίδα!

Ανώνυμος είπε...

Τα χάπια σας και περαστικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά ψυχίατρε που δεν μας είπες και προδότες ή τουρκόφιλους ή ξεπουλημένους αμερικάνους ή ναινέκους ή να αυτοκτονήσουμε στις πλατείες των χωρίων μας! Επιχειρήματα; Γιόκ;

Σταρχεία μου είπε...

Το 2003 δεν έγινε πρόεδρος ο Τάσσος.
Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε το.

@ Ψυχίατρος
Ντου γιου νόου γουότ τραμπούκος μιν;

Aristos είπε...

Προσωπικά δεν θα ψηφίσω Τασσο με τιποτα για ολους τους λόγους που αναφέρεις.

Ο Χριστόφιας είναι επίσης συμφεροντολόγος. Όσο καιρό ήταν στη εξουσία όλα καλα. Μετά θυμήθηκε ότι διαφωνεί σε όλα!

Ο Κασουλίδης δεν με εμπνεει σαν ηγέτης. Αλλά είναι καλύτερος απο τις άλλους 2.

Συμπέρασμα? Ο θέος να μας βοηθήσει σε αυτό το τόπο!!!

Αριστος

Banana Republic Cyprus είπε...

Αριστε, δυστυχώς δεν έχει κανέναν που να είναι αλάνθαστος. Έχουμε έναν που μας κατάστρεψε, έναν που αθυμήθηκε τελευταία στιγμή ότι εν παν καλά τα πράματα και έναν μαμούχαλο που μόνο να ποζάρει και το ίμειτζ και την μόστρα μπορεί. ΠΡοτιμούμε οτιδήποτε λοιπόν εκτός από αυτόν που μας κατάστρεψε και μας βρίζει και που πάνω άμα του πούμε τίποτε.
Για το τελευταίο με τον Θεό... τι να σου πω. Αλόπος το adsl του παράδεισου αν χαλασμένο και δεν μπορεί να ενωθεί με την Κύπρο. Αλλιώς δε θα μας έραλλα πάνω στα ζινύχια μας τον Αρχιεπίσκοπο που έχουμε :)

stalamatia είπε...

Να καμαρώσω εγώ το πρόεδρο που θα βγάλετε μπλογκάδες μου εσείς.Αν όμως βγάλετε τον Τάσσσσο να δω που θα πάτε να χωθείτε ,γιατί θα σας ανακαλύψει το στρουμφάκι ονόματι χαχανούλης [έτσι βάφτισα τον Τάσσσο από τότε που ερχόταν στο Μαξίμου για να συναντήσει τον πρόεδρο της Ελλάδας τον Στεφανόπουλο ]. Θυμάστε πως ανέβαινε τα σκαλιά και χαχάνιζε? ε από τότε τον έβγαλα στρουμφάκι ο χαχανούλης.Τρομάρα του

Ανώνυμος είπε...

Νεοφιλεύθερους πολιτικούς και αντζέντες δεν ψηφίζω, οπότε αποκλείονται τασσος (που ήδη έχει καταστρέψει τον τόπο και εμείς τον αφήνουμε) και κασουλίδης. ο χριστόφιας και το κόμμα του είναι ψεύτες και ρεζιλεύουν την αριστερά. αν βγει πρόεδρος θα αποδείξει στον κόσμο πόσο ψεύτες είναι. το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί να είμαστε τόσο αρνιά, να τα πιστεύουμε όλα ή αν δεν τα πιστεύουμε δεν αντιδρούμε στο ελάχιστο; καταντήσαμε τόσο βολεμένοι και αρνούμαστε να παλέψουμε για κοινωνική αλλαγή. όλο παραπονιόμαστε αλλά τίποτα απολύτως δεν κάνουμε γι΄αυτό.

Ανώνυμος είπε...

deite ola ta kopellia sto www.omorfos.com

Ανώνυμος είπε...

To keimeno auto mpeike kai edw: www.tasospapadopoullos.com

Good work!

Ανώνυμος είπε...

gia ton 3o 4o 5o 6o ke 7o logo, psifizo PAPADOPOULO! sin pollous allous pu vargieme na exigiso! Mporei na exei kanei polla lathoi ke merika na itan adikeologita, alla kalitera enan ipion tonon proedro xoris protovoulies opos thelete na ton parousiazete, para enan proedro pu logo simfonion tou glafkou pro pentaetias, tha mas pulisei gia opio neo sxedio lisis parousiastei ke pu kanei oti tu pei o proedros tu kommatos tu,pu i anatrofi tu exei ftasei os ekei pu rixnun tasakia, ke para gia enan proedro pu prospathei na to pexei filolaikos anthropistis, ke theorei aderfia mas tous tourkosporous parees tou!

Ανώνυμος είπε...

kopelia geia sas!!! egw pale pshfizw me to xeri sthn kardia papadopoulo... epd 1)8ewrw ton synagermo ena komma to opoio katevazei ena avoulo on stis ekloges, k pisw tou, an fkei, 8a kyverna o pelloanastasiadhs, 2) to akel edei3e kai deixnei poso asta8es einai stis apofaseis tou... gt sto dhmopshfisma eipe oti yposthrizei to oxi gia na fanei kalo sta ma8kia tou laou, enw stn pragmatikothta an htna dynaton, htna na pei pou mono tou nai xwris na rwtouse k kanena. Pshfizw kyriws vasei apanthsewn gia to dhmopshfisma kai dialegw 3ANA tasso gia na krathsw tous toutkoys oso pio makria pou to spt mou ginetai..

Banana Republic Cyprus είπε...

Έλσα σου, κούνια που σε κούναγε. Με τον Τάσσο πρόεδρο ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ, όχι μόνο κοντά σου θα έρθουν οι τούρκοι, αλλά θα σου πάρουν και το σπίτι.
Επιλέγεις κι εσύ να ζεις στο παρελθόν με το σχέδιο Αναν. Κι εγώ κορίτσι μου ήμουν και είμαι του ΟΧΙ, αλλά υπάρχει και το μέλλον. Και με τον τάσσο, μόνο μαύρο το βλέπω. Ολόμαυρο.

Ανώνυμος είπε...

κοίταξε... αρκετά που προβάλλεις σαν "επιχειρήματα", αποτελούν προσωπικές σου απόψεις και συμπεράσματα, άρα δε νομίζω να μπορούν να θεωρηθούν επιχειρήματα. Δηλαδή το "θέλει διχοτόμηση" και "δε θέλει λύση" νομίζω εν αρκετά γελοία από μόνα τους. Επίσης θεωρώ το κείμενο μάλλον σαν κομματικά παρά πολιτικό, αφού επικεντρώνεσαι σε 1 από τους υποψήφιους προέδρους, και τον κατηγορείς επανειλημμένα, και από τα άλλα άρθρα σου μάλλον καταλαβαίνω ποιας κομματικής "ιδεολογίας" είσαι. (γιατί δυστυχώς -αλήθεια δυστυχώς - δε μπορώ να την ονομάσω πολιτική ιδεολογία).

Εύχομαι απλά να μη το μετανιώσετε αν δεν είναι τελικά πρόεδρος ο Παπαδόπουλος, γιατί απλά κάποια άτομα δε μπορούν να δουν πέραν του κομματικού τους σήμαντρου (δεν αναφέρομαι μόνο στους ΑΚΕΛικούς, αλλά εξίσου και στους ΔΗΣΥκους και τους λοιπούς κόμματο-τυφλωμένους.

Να καταλήξω, λέγοντας πως κι εγώ, όση άγνοια κ αν έχω περί πολιτικών χειρισμών, μπορώ σε 2 μέρες να λύσω το κυπριακό. Το θέμα είναι να μη το λύσω, και να τα χάσουμε όλα... Αυτό είναι το θέμα. Αν θέλετε να το καταλάβετε καλώς, αν όχι, ο Θεός να μα λυπηθεί ...

Banana Republic Cyprus είπε...

Εσύ δηλαδή πιστεύεις πως θέλει λύση φίλε μου; Πως σου το απέδειξε; Λέγοντας πως η παρούσα κατάσταση είναι η δεύτερη καλύτερη λύση; Που συστηματικά αρνιότανε να δει τον Ταλάτ μετά την υπογραφή της 8ης Ιουλίου και για προεκλογική σκοπιμότητα ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ, διότι κατάντια είναι, να εκλιπαρεί τον Ταλάτ σε συνάντηση; Που εδώ και 2 χρόνια σχεδόν η συμφωνία είναι εκεί, η τουρκία δεν κάνει τίποτε, ο ταλάτ τίποτε και ο Τάσσος απλά καρτερά πότε θα τους έρθει να κάτσουν σε συνομιλίες; Νομίζω να αφήσεις έξω τα κόμματα διότι το θέμα δεν είναι κομματικό αλλά εθνικό. Και πέστε επιτέλους αυτό που δεν τολμάτε να πείτε εσείς και λέει για σας ο Ματσάκης: δεν θέλετε λύση.
Όπως και να'χει, εγώ δέχομαι φίλε μου πως έχω λάθος στα δύο αυτά σημεία που λες. Στα υπόλοιπα 65; Αν εσύ επιλέγεις τα 2 από τα 65, απορώ ποιός από τους δύο μας είναι πιο τυφλός και φανατισμένος...

Ανώνυμος είπε...

BRC eipes oti isoun me to OXI sto sxedio Anan. Mporeis na mou peis giati akrivos isoun me to oxi? Ti se enoxlouse dld?

Ανώνυμος είπε...

pe ta re marie, na agiasei to stoma sou giati enna pellanw m touta pou diavazw damesa! tassos k pale tassos!
k an fkei allos... ontws... o 8eos na valei to xeri tou.. enna thn tyli3oume k na tous thn kamoume dwro thn kypro mas...

Banana Republic Cyprus είπε...

Ανώνυμε, ψήφισα ΟΧΙ γιατί δεν δέχομαι τουρκικό στρατό στη χώρα μου ή οποιονδήποτε άλλο ξένο στρατό. Επειδή δεν γουστάρα να αποφασίζουν ξένοι για μένα. Επειδή καμία απολύτως εγγύηση υπήρξε πως η τουρκία θα υλοποιούσε όλα όσα έλεγε το σχέδιο Αναν, ακόμη κι αν γινότανε αποδεκτό. Σε καμία όμως περίπτωση δεν ψήφισα όχι λόγω μίσους προς τουρκοκύπριους ή φόβου ή επειδή πιστεύω μως στην κύπρο μόνο οι ελληνοκύπριοι έχουν λόγο και οι τουρκοκύπριοι απλά να "τους αφήνουμε να ζουν εδώ". Βάλε κανένα ψευδόνυμο όμως ρε φίλε γιατί έχει πολλούς ανώνυμους και θα συγχιστούμε :)
Έλσα, απορώ πως θα γίνει Τουρκική η Κύπρος... με λύση που ΔΕΝ θέλει ο Τάσσος ή με τον Τάσσο υπογράφοντας εκθέσεις των ΗΕ που αναγνωρίζουν την καλή θέληση της τουρκίας για λύση του Κυπριακού, και άρα την απενοχοποιούν; Ή με δηλώσεις σαν κι αυτές "η παρούσα κατάσταση ειναι η δευτερη καλύτερη λύση" ;;; Μην πελλάνεις... πλά σκέψου λίγο.

Ανώνυμος είπε...

ego eimai i anonimi pou se rotisa gia to sxedio! e loipon afou den 8eleis lisi sxediou anan ti se enoxlei o papadopoullos kai les oti de 8elei lisi? Iparxei kapoia lisi sto proskinio kai o papadopoulos leei oxi? I alla3es gnomi kai tora mia lisi tipou sxediou Anan en enta3ei? Afou 3ereis oti touto prospa8oun na mas plasaroun telos. en to 8eloume telos. firi firi na xasoume kai tin ali misi kipro me tin adeia mas?

Banana Republic Cyprus είπε...

Μαρία, αναρωτιέσαι "Iparxei kapoia lisi sto proskinio kai o papadopoulos leei oxi?"... δεν καταλάβω γιατί δεν βλέπεις την απλούστατη απάντηση. Μήπως έδειξε ο ΠΑπαδόπουλος ότι θέλει κάποια άλλη λύση και μας είπαν όχι ή αρνήθηκαν να την συζητήσουν; Όταν σήμερα πλέον παραδέχονται φανερά, μέσω του στόματος του Βασίλη Πάλμα, πως δεν μπορούσαν να απορρίψουν το σχέδιο ολοκληρωτικά επειδή "θα μας χαστούκιζαν" από πάνω, τί έστειλε τότε ο πρόεδρος μας, με την αυξημένη ικανότητα κρίσης, προτεινόμενες αλλαγές στο σχέδιο Αναν απλά για να έρθει μετά να τις απορρίψει ο ίδιος;;; Έτσι είναι που δείχνεις πως θες λύση; Έτσι είναι που δείχνεις πως είσαι ειλικρινής με όσα λες; Παίζεις ΠΟΚΕΡ μια ολόκληρη πατρίδα;;; Δυστυχώς καταντήσαμε να κάνει δηλώσεις ο Γκιούλ πως θέλει κινητικότητα για λύση στη Κύπρο και ο Τάσσος να ποιεί την νύσσαν! Εδώ μας κατάντησε ο τασσος.
Με τον τρόπο που τελείωσες το σχόλιο σου, δείχνει και μια τάση αποδοχής της σημερινής κατάστασης. Πως χάσαμε τα κατεχόμενα, τελείωσε. Οπόταν, ψηφίζεις Τάσσο. Εγώ στη θέση σου θα προβληματιζόμουνα. Σε λίγες μέρες θα γράψω ένα αρθρο για τις συνέπειες ενδεχόμενης διχοτόμισης. Κι αν νομίζεις πως τότε θα είναι η ίδια κατάσταση όπως τώρα, πίστεψε με, θα προβληματιστείς πολύ για όλα όσα πιστεύεις...

Ανώνυμος είπε...

Kaneis megalo la8os na nomizeis oti opoios de 8elei na dosei oulli ti patrida tou sti tourkia kata ta alla adelfiki xora (vlepe sxedio anan) paei na pei oti 8elei ti dixotomisi. Autous tous xaraktirismous 8a itan kalo na tous afisete (kai milo ston pli8intiko dioti polla akousame). 8elo Kipro ELEu8ERI kai apokommeni me ka8e tropo apo tin Tourkia (oxi oi Tourkokiprioi den perilamvanontai sti Tourkia etsi gia na prolavo antidraseis). O kirios Gkioul an 8elei kinitikotita na efarmosi ti simfonia 8hs Iouliou. Autoi poioun ti nissan (pou eftasame na tous ipostirizoume kiolas) kai na efarmosoun auta pou ipegra4an. Alla en vlepeis oti molis ekatalavan ti ipogra4an arke4an kai pezoun pello. Alla e3ixasa touti ti simfonia ekame tin o Papadopoulos ara en kako kako prama.Telospantwn I dixotomisi pou erkete kai ena mas faei en kala na stamatisete na tin pippilate. Akoun mas kai oi 3enoi vlepete kai trifkoun ta xerka tous. Monoi mas fkaloume ta matia mas. Kanenas kalos logismos mesa mesa para mourmourko EN vlaftei. Ta pramata anatrepontai, oi dinameis allasoun. En vlepeis tora ti ginete me tous Kourdous? Me tous Armenious? H ameriki idi e3edose xarti pou parousiazei kratos kai gia tous kourdous kai gia tous armenious. Touta foatai i Tourkia. O tassos enen teleios. Oute en o proedros pou egine latreia. Alla oi alloi 2 (kasoulidis kai xristofias) edokan ta oula stous tourkous me to nai tous (kai men akouso oti o xristofias itan tou oxi alla sigxairo tous akelikous pou ton epiesan gia na pei oxi). Edokan ta idi. Ti na perimeno pou jeinous? Ti na diapragmateutoun? En idi simvivasmenoi me to sxedio anan kai touto 3eroun to kai oi 3enoi. An itan tote oi sigkekrimenoi kirioi stin e3ousia tora oi dixotomisi en 8a xame. Tipote en 8a xame. 8a ediekdikouse ti kipro olokliri i tourkia. Kai afou e4ifises oxi 3ereis to kala. Stamatate na propagandizete kai na akoute oti sas sfirisoun. Pu ta epixeirimata pou grafeis exeis polla akira kai lipoumai dioti en mou fenesai an8ropos pou na men mporeis na skefteis sovara. a3iopoia to. I rossia (ena pou mporei na 8eori8ei ligotero gelio apo ta alla) prosfaata efkale anakoinosi pou leei oti den iparxei 8ema apomonosis ton tourkokipriwn kai oti auto einai mi8os episis ipostiri3e tin efarmogi tis 8hs iouliou opos kai tin eu8ini tis tourkias apenanti se auth. 4a3e kai ligo auta pou grafeis ena vreis ki ala etsi. kai men mou peis kai mena san sto mario oti ta ipoloipa 60 en sosta. en pisteuko na perimeneis kanena na katsei na gra4ei ena pros ena antapantiseis (ali8keia 8eleis? :S). Telospantwn. TH dixotomisi na tin FKALETE pou ton nou sas. H Kupros 8a apeleu8ero8ei kai (oxi 8a epaneno8ei opos laloun oulloi pantes kai etsako8ikame kai ena merosoume tora kai touto itan. en katoxi pou exoume katalavete to) kai kalitera arke4ete na voi8ate lio kai eseis me ti ske4i sas kai me liotera logia alazonika kai 4eutika. kai an pisteukete sto 8eo kalitera kamete kai kamia proseuxi gia touto to topo. oulloi ema8ame na miloume kai na krinoume xoris kan na skeftoumaste tis sinepeies. Skeftomai prota ton topo mou kai meta to pos 8a ktipiso opoiodipote politiko (kai touto paei kai stous politikous mas genika).Ego elpizo oti opoios kai na fkei 8a kamei to kalo gia ton topo mas. Mono pou kai o kasoulidis kai o xristofias fenountai mou na nai ametanoitoi gia to la8os tous to 2004 kai touto tromazei kai kamei me na exo 1 alla polla vari logo pou en 8elo me tipote na tous 4ifiso para 60 posous kai to ligotero pou mporo na tous xaraktiriso propagandistikous kai dixos kanena epixeirima logous.

Ανώνυμος είπε...

A! kai oso gia ta videos pou einai sti selida www.tassospapadopoullos.com (na min xaraktiriso auti ti kinisi na valete to onoma enos ek twn ipo4ifiwn kai na grafete propagandistika enantion tou pramata alla as eni) peri perireousas atmosfairas einai dimiourgimena apo ton kirio (?) Makario Drousioti dimosiografo tou politi o opoios egrafe ar8ro sto opoio ipostirize tin apo4i tou oti to 4eudokratos einai i kipriaki dimokratia kai oxi o kirios Talat! dioti sti xora mas exei rousfeti kai taxates mou sto "kratos" tou kiriou Talat en exei ara....nai nai emeis eimaste to 4eudokratos kai autoi einai to nomimo. An einai dinaton na akougontai etsi logia pou to stoma mas! Apisteuto to poso eukola MONOI mas fkaloume ta matia mas. Apisteuto oti akoma exei atoma pou ton stirizoun to sigkekrimeno diomosiografo.

Banana Republic Cyprus είπε...

Η ιστοσελίδα που αναφέρεσαι δεν έχει να κάνει ΚΑΜΙΑ σχέση με το μπλογκ. Αν ανατρέξεις σε παλαιότερα ποστ μου, θα δεις που το αναφέρω. Το να την χαρακτηρίζεις "ιστοσελίδα ΜΑΣ", είναι λάθος και πονηριά. Αν έτσι σκέφτεσαι, λυπάμαι αλλά θα σε αντιμετοπίζω διαφορετικά. Όπως πονηρία είναι το περίφημο πως τάχα στηρίζουμε τον Γκιούλ. Αγαπητή μου Μαρία, μάθε να συνομιλείς χωρίς να βάζεις λόγια στο στόμα άλλων. Για να γίνεσαι και πειστική, όχι τίποτε άλλο. Δυστυχώς για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ο ίδιος ο Τάσσος είπε πως ο Γκιουλ προτιμά τον Παπαδόπουλο για να λύσουν το Κυπριακό. Αν αυτό δεν σε βάζει σε σκέψεις, τότε τι να σου πω... Το γεγονός πως ο Ντενκτας δημόσια, μπροστά στο φακό είπε στον Ταλάτ "ευχαριστώ τον Αλλαχ που υπάρχει κι ο Τάσσος" θα έπρεπε να σε προβληματίζει. Πολλά από τα 67 σημεία που γράφω, τα αποδεικνύω με ΒΙΝΤΕΟ που παρουσιάζουν τον Τάσσο να λέει αυτά που του καταλογίζω. Αν δεν το κάνω για ΟΛΑ, λυπάμαι, αλλά δεν είμαι πρακτωρίο ειδήσεων για να έχω αρχεία. Ψάχνω και βρίσκω. Μπορείς και εσύ να ανατρέξεις σε φύλλα εφημερίδων που έχουν PDF EDITIONS, στο ΚΥΠΕ και αλλού. Όσο για το γεμάτο συνθήματα (καλά είναι κι αυτά, αλλά το κυπριακό δεν θα λυθεί με συνθήματα) μήνυμα σου, δεν το καταλαβαίνω. Από πότε η επιθυμία όλων μας (λύση, επανένωση, λευτεριά κτλ) και οι ευσεβοποθισμοί μας αποτελούν το χαρτί για λύση του Κυπριακού; Αφήστε λοιπόν τα συνθήματα και δέστε τι έχουμε μπροστά μας. Και ναί αγαπητή μου, ο Τάσσος δεν θέλει να αλλάξει η παρούσα κατάσταση. Είπε άλλωστε, όχι μπροστά σε κύπριους μόνο αλλά και ξένους δημοσιογράφους, πως η παρούσα κατάσταση είναι η δεύτερη καλύτερη λύση. Πως μπορεί να θεωρείται μια κατάσταση σαν και την παρούσα έστω και δεύτερη καλύτερη όταν μας οδηγεί σε διχοτόμιση και ξεπούλημα της μισής Κύπρου; Απάντησε το αυτό αγαπητή μου.
Σου ξεκαθαρίζω πως το μπλογκ εδώ δεν ειναι ιστοσελίδα και η συγκεκριμένη ιστοσελίδα που αναφέρεις δεν διαφημίζεται καν από εδώ. Και είμαι σίγουρος πως το βίντεο με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του Δρουσιώτη δεν μπήκες καν στον κόπο να το δεις. Δεν σε αδικώ... ούτε εγώ ήθελα να πιστέψω άλλα πριν 2 χρόνια. Αλλά δες το... θα σε προβληματίσει αν μη τι άλλο. Την επόμενη φορά που θα αποδώσεις στο μπλογκ εδώ ψέματα και ανακρίβειες, η αντίδραση θα είναι διαφορετική. Λέγοντας το αυτό, μην νιώσεις απειλή, μπορείς να γράψεις όσα θες, όσες διαφωνίες θες, μπορείς να μας πεις και τις δικές σου απόψεις, φτάνει να μην αποδίδεις πράγματα που δεν ισχύουν σε κανένα πρόσωπο (εκτός από τους πολιτικούς μας φυσικά που είναι εκεί για να τους κρίνουμε) :)
Σε χαιρετώ.

Ανώνυμος είπε...

Koita3e en einai 8ema apeilis katalaveno oti to blog en diko sou kai opos 8eleis esi to xeirizesai.

Parolauta kapoia apo ta video einai parmena apo ti "dimosiografiki" ereuna tou kirio drousioti i opoia ferei ton titlo perireousa atmosfaira (kai zito siggnomi pou se sinedesa mazi tou. simfono mazi sou oti den sou a3izei tetoios sisxetismos me tipota!).
8a se lipiso kai 8a se apogoiteuso omos mias kai eida oli tin tainia mikrou mikous pou ekane o kirios drousiotis (alloste pou to 3ero?? :S) kai eida poli kala oti apekopte osa den tou simfere kai evaze osa i8ele. Episis o idios egra4e polla ar8ra sxedon 8a elega gia ena meso noimon ellinokipriou pou dia8etei ti stoixiodi agapi pros ton topo tou, prodotikou periexomenou (kai auta ta diavasa - apla apo ena simio kai meta ta diavaza gia na do mexri pou 8a ftasei auti i propagandistiki tou simperifora enantion tis kipriakis dimokratias) opote otidipote erxetai apo auton ka8e allo para kali pro8esi exei(opos edei3e me tin eos tora kariera tou - tou afino peri8orio na alla3ei pote den 3ereis).

Sto 8ema mas tora, episis apoulogumai pou eipa oti ipostirizete to gkioul alla me to na diatimpanizete (kai milo ston pli8intiko dioti to kanoun kai alloi) oti o proedros tassos papadopoulos 8elei dixotomisi (epeixirimata?? akoma de mou eipes agapite i 8h iouliou ti itan?) ti 8a ginei an vgei pali o kirios papadopoulos? ena prepei na kamei kamei allo toso dromo na peisei oti en 8elei dixotomisi. monoi mas valoume ta empodia mas. touto i8ela na 8i3o oti oi 3enoi karteroun kai pos karteroun apo emas na valoume logia sto stoma tous kai na ta xrisimopoioun enantion mas.

Giati en 8elei lisi o papadopoulos? Kai ti simenei "i deuteri kaliteri lisi en i simerini katastasi"? Ennoo pos akrivos to antilamvanesai? (sovara se roto). Ego antilamvanomai to oti proti kaliteri lisi einai mia lisi pou na mporei na efarmostei kai na LEITOURGISEI (kai oxi meta apo 2-3 xronia na ta xasoume oula) proton kai deutero mas apallasei apo tin tourkia kai ta katoxika strateumata tis DIA PANTOS kai trito na eimaste emeis kai mono emeis mes to kratos. na men dinei dikaioma se kanena 3eno na anakato8ei. emeis kai oi tourkokiprioi kai oi maronites kai oi latinoi kai genikws oi kiprioi. Opote nai. Afou touti en i proti mas kaliteri lisi i deuteri kaliteri lisi en i parousa katastasi! Diladi i katastasi pou prospa8oume na vroume lisi me tin ekastote Tourkia kai kivernisi tis (prama to opoio enen kalo gia auto einai deuteri kai oxi proti lisi!) Dld poia en i deuteri kaliteri lisi ??? To oloklirotiko dosimo tis Kiprou stin Tourkia opos epixeiri8ike me to sxedio anan? Roto apla giati na nai tooooso pare3igimeno touto pou eipe. (dame vevea pare3igoume ton gia pramata pou en ekame i eipe ena men evroume na peri3igioume pramata pou ekame?) Pou anefere ti le3i dixotomisi? Anti8etos oi alloi 2 megaloi an8ipo4ifioi tou (xristofias kai kasoulidiss) eipan tote oti i kaliteri lisi en to sxedio anan! Ara ekeini einai i PROTI tous kaliteri lisi! Mia lisi pou ma8imatika 8a eferne ti deuteri eisvoli (kai kata pasa pi8anotita pio oloklirotiki) stin Kipro! E poion ena 4ifiso? (to kanena en to dexoumai san apantisi en krisima ta pramata). Poia en i PROTI kaliteri lisi tou enos kai poia twn allwn?? Giati asxoloumaste me ti deuteri kaliteri lisi kai oxi me tin proti?? O Papadopoulos Eipe oti i parousa katastassi einai i deuteri kaliteri lisi gia na katalavoun oulloi oti to sxedio anan en 8a perasei se touto to topo (oute deuteri oute triti lisi eni oute kamia) - den apotelei kan lisi. Kai afou to eipe kai stous 3enous paei na pei oti i 8esi tou en 3eka8ari gia to sxedio anan kai se emas kai stous 3enous.

Tora to oti eipe etsi o Gkioul isos en kapoious allous pou prepei na valei se ske4eis! Pou pote sti politiki arke4an na laloun ali8kieS?? Pou pote oi Tourkoi mas (i genika) miloun eilikrina?? Diladi oulloi laloun ali8kia (akoma kai oi Tourkoi) kai mono o Tassos lalei 4emata? Oi Tourkoi 8oroun ti ginete kai pezoun mes to paignidi twn eklogwn. Me tin idia logiki ego sou leo oti o Gkioul epd i3ere oti autes 8a itan oi antidraseis (en i8ele kai polli nou gia na to katalavei) ekame ti sigkekrimeni dilosi. Gia na pirodotisei pira enantion tou papadopoulou. Diladi toso a8oos en o gkioul? I8ele ton papadopoulo kai efkike meta xaras na to pei san 10xrono moro? (xoris na to leo me sigouria alla mporoume na to doume pou polles optikes gonies kai eidika tin tourkia 8a lega oti mas edose to dikaioma na ti vlepoume apo mia idiaitera kaxipopti optiki gonia kai oxi toso a8oa kai filiki eos kai eilikrini!). Alla opos kai na xei to 8ema oute opoiosdipote allos mporei na to dei me sigouria oti o gkioul eipe to epd ennoei to kai epd ontos etsi 8elei h diafoneis?? Einai gia politiki pou milame oxi gia e3omologisi.


Oso afora ta epixeirimata gia tous logous pou egra4es pio pano gia to giati den 8a 4ifiseis papadopoulo exeis dikio oti den mporeis na exeis epixeirimata gia ola afou einai apo4i sou kai ayto einai to blog sou kai sto kato kato oti 8eleis grafeis.

Parolauta na 3ereis oti i rossia mas ipostirizei (sou to egra4a kai prin kai de to sxoliases). I ROSSIA ektos tis ipostiri3is tis 8hs iouliou tax8ike iper tis protovoulias epistolis twn 8 simiwn tou Proedrou papadopoulou ton Oktovrio tou 2007 gia proo8isi simfonias ths 8hs iouliou opos episis tax8ike iper ths emplokis kai twn 5 melwn tou simvouliou asfaleias parapempontas stin anagki apemplokis tou kipriakou apo ta granazia twn aggloamerikanwn. Kai etsi erxomaste sto simvouleio asfaleias to opoio me apofasi tou kalei tin tourkiki pleura na poroxorisei sti diadikasia gkampari (gia osous 3eroun i asxoli8ikan na ma8oun ti en touto) kai apotrepei th 8esi tou proigoumenou genikou grammatea gia di8en apomonosi twn tourkokipriwn. episis sta simperasmata ths sinodou korifis tou dekevriou h Europaiki Enosi kalei tin tourkia na efarmossei tin 8h iouliou , ipen8imizontas ths tis enta3iakes tis ipoxreoseis apenanti sti kipro kai epikrinontas tis gia tin mi simmorfosi sto protokollo teloniakis enois kai tin omalopoihsh twn sxesewn tis me ti kipriaki dimokratia. Parolauta eisai eleu8eros na klineis ta matia sou se ola auta kai na les oti oute i rosia oute i ellada (?? pou ta po8e os ta po8e?kai nai esizti8ike to kipriako tis elladitikes ekloges) oute i europi oute oute oute kanenas allos en mas 8elei. Prota emeis prepei na 8eloume agapite kai meta na 8eloun oi alloi. Emeis omos xari eklogwn pame na 8a4oume ti kipro kati pou ekamne o dimokratikos sinagermos pou tin imera pou eipame oxi. Tora efanike kai to prosopo tou Akel pou tosa xronia eni 3ere ti itan o papadopoulos kai tora ema8an kati (pou en mas to laloun) kai ekatalavan kapoia alla pramata. taktikes nipiagogiou toutes. Lipoumai gia auto. Ta gegonota miloun apo mona tous. Siggnomi an se prosevala me opoiodipote tropo den itan skopima.

Se xaireto kai ego :)

Kai ali8eia makari na exo adiko kai opoios kai na fkei na voi8isei tin kipro mas kai as dia4eusto oloklirotika! en me enoxlei ka8olou ftanei i kipros mas (ara kai emeis na eimaste kala). To mono pou mas emeine en i proseuxi :)

Tora xaireto se pou ta ali8kia ;)

Banana Republic Cyprus είπε...

Βλέπω, γουστάρεις κουβέντα και μου αρέσει αυτό :) Όσο είμαι κι εγώ αθκιασερός, θα απαντώ όσο πιο σύντομα μπορώ :) Λοιπόν, στα της ουσίας τώρα...
Δεν είμαι δικηγόρος του Δρουσιώτη οπόταν δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη γι αυτόν. Ας μην ξεχνάς πως εκτός από πολέμιος του Τάσσου, είναι και πολέμιος του Ακελ. Δικαίωμα του όμως, δεν είμαστε εμείς Μακάριοι ή Γρίβες ή Τάσσοι για να μοιράζουμε πιστοποιητικά πατριωτισμού στο κόσμο. Αποκαλώντας τα άρθρα του προδοτικά επειδή δεν συμφωνούν μαζί σου, είναι ακριβώς αυτό που λέω και ξαναλέω εδώ και τόσο καιρό. Πως ο Τάσσος μας μετέφερε την κουλτούρα του προδοτισμού και όποιος πλέον δεν συμφωνεί μαζί μας είναι προδότης. Δημοκρατία και πολιτικός πολιτισμός ΜΗΔΕΝ φίλη μου. Βλέπω πως το υιοθετείς κι εσύ αυτό. Δικαίωμα σου αλλά δεν μπορώ να μην σου πω πως είναι ΚΡΙΜΑ να καταπατούμε τη δημοκρατία με τέτοιο βάναυσο τρόπο εμείς οι ίδιοι. Πέραν των πολιτικών πεποιθήσεων του Δρουσιώτη, ίσως να μην το γνωρίζεις, αλλά ο Μιχάλης Ιγνατίου ο οποίος αναφέρεται στο βίντεο του Δρουσιώτη και κατηγορείται, κινησε αγωγές ενάντια του και τις έχασε όλες ενώ η Ένωση Συντακτών Κύπρου δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει καμία κατηγορία του Ιγνατίου ενάντια στον Δρουσιώτη. Μήπως είναι κι αυτοί προδότες; Κι αν όντως είναι πελλάρες που λέει ο Δρουσιώτης, τότε γιατί καμία απολύτως εφημερίδα και κανάλι δεν διαφήμισε το βίντεο του; Γιατί κανείς δεν παρεβρέθηκε στη δημοσιογραφική του διάσκεψη; Αυτό τι σου λέει; Το βίντεο όμως προβλήθηκε πρώτα στην Αθήνα όπου καλεσμένοι ήταν Έλληνες δημοσιογράφοι και πολιτικοί. Σιμήτης, Μπακογιάννη, ΠΑπανδρέου και δημοσιογράφοι από όλες τις εφημερίδες. Όι πλείστοι δεν έγραψαν τίποτε για το συμβάν, καθώς θα επέρχετω ρίξη σχέδεων πλέον με τον πρόεδρο της Κύπρου. Κάποιοι λίγοι όμως τόλμησαν... και δήλωσαν πως έμειναν με το στόμα ανοικτό με αυτά που είδαν. Αν εσύ ακούς στο βίντεο τον Τάσσο να λέει "νενέκους" όσους διαφωνούν μαζί του και θεωρείς πως είναι ψέμα, τότε εθελοτυφλείς αγαπητή μου. Είναι όλα εκεί μπροστά μας και κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε. Ανέχεσαι από όποιονδήποτε πολιτικό να σε μετατρέπει σε άβουλη προσωπικότητα χωρίς κρίση; (μην το πάρεις προσωπικά αυτό, ρητορικό ερώτημα είναι) Επίσης ο Δρουσιώτης παραθέτει τις εκθέσεις των ΗΕ όπου στοιχειοθετεί όσα λεει. Και σε ρωτώ, αν ήταν ψέματα όλα αυτά, κι αν όντως πληρώθηκαν για να πούνε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, γιατί δεν τα αποδικνύει ο πρόεδρος; Μήπως για σένα αποτελεί πειστικό επιχείρημα το "δεν ειναι αυτοι που κατηγορούν που πρέπει να αποδείξουν, αλλά αυτοί που τα παίρνουν;" που είπε ο πρόεδρος μας; Και είναι και δικηγόρος άνθρωπος κατά τα άλλα!!! Κι αν ακόμη ισχύει η ...φιλοσοφία του προέδρου μας πως δεν είναι αυτός που κατηγορεί που πρέπει να αποδείξει την κατηγορία, ΓΙΑΤΙ ζητά από τον Αναστασιάδη να αποδείξει τις κατηγορίες του για το σκάνδαλο του φυσικού αερίου;;; Όπου μας συμφέρει εν ο κατήγορος που πρέπει να αποδικνύει, όπου δεν μας συμφέρει δεν πρέπει να αποδικνύει; Ειλικρινά, δεν σε προβληματίζει ΟΥΤΕ αυτό;
Η δευτερη καλύτερη λύση αγαπητη μου είναι ... ανύπαρκτη. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ λύση εκτός από την επανένωση δεν μπορεί να θεωρηθεί καλύτερη!!! Έχετε την εντύπωση πως αν διχοτομηθούμε θα είναι τα πράγματα όπως τώρα;;;; ΠΡαγματικά το πιστεύεις αυτό; ΠΩς θα είμαστε εμείς εδώ μόνοι μας; Ένα ελληνοκυπριακό χριστιανικό ορθόδοξο κράτος; Πρώτον, θα έχουμε σύνορα με την Τουρκία μέσα στη Λευκωσία. 2ον: ο στρατός δεν θα είναι κατοχικός, αλλά νόμιμος. Όπως κι ο εποικισμός. 3ον: θα τραβήξουν όλο τον τουρισμό με το μέρος τους, που είναι το μεγάλο έσοδο της οικονομίας μας. 4ον: οι λαθρομετανάστες θα έρχονται σε 10πλάσιους ρυθμούς από ότι σήμερα 5ον: σήμερα, η αύξηση των εποίκων στα κατεχόμενα από το 2004 και μετά, μέσα σε 4 χρόνια δηλαδή, ΞΕΠΕΡΝΑ σε ρυθμούς πληθυσμιακής ανάπτυξης τους αριθμούς ανάπτυξης της ΚΙΝΑΣ!!! Σε 2-3 χρόνια αναμένεται να γίνουν εκατομύρριο. Αμα γίνουν εκατομμύριο, πιστεύεις πως θα συκωθούν να φύγουν;;; Κι αμα γίνουν εκατομμύριο, οι Τκύπριοι τι θα κάνουν από εκεί; Ήδη όλες τις καλές δουλειες τις έχουν οι έποικοι. ΟΙ ΤΚύπριοι δεν έχουν λόγο σε ΤΙΠΟΤΕ. Οι ΤΚ θα έρθουν από εδώ. Αν από τις 100 000 που μένουν τώρα εκεί έρθουν από εδώ οι 30 ή 40 χιλιάδες, διότι είναι ΚΥΠΡΙΟΙ αγαπητή μου με νόμιμη πλέον περιουσία και φουλ δικαιώματα, τότε το Σύνταγμα μας προνοεί συμμετοχή τους στην κυβέρνηση! Θα έχουν αντιπρόεδρο, θα έχουν δήμους, βουλευτές, υπουργούς κ.ο.κ. Κι' εκτός από αυτούς, θα είναι και οι υπόλοιποι ξένοι! Είμαστε στην ΕΕ τώρα. Δεν μπορείς να κλινεις πόρτες σέ όσους δεν είναι Ελληνοκύρπιοι! Θα ξυπνήσουμε μια μέρα και θα είμαστε μειονότητα στον ίδιο μας τον τόπο! Ένα ελληνοκυπριακότουρκικοσριλανκέζικο κράτος!!! Ξυπνήστε και καταλάβετε το. Οπόταν, άστε τα όνειρα θερινής νυκτώς πως αν διχοτομιθούμε (είτε με επίσημη αναγνώριση των κατεχομένων είτε χωρίς) θα μείνουμε όπως είμαστε τώρα. Δεύτερη καλύτερη ΔΕΝ υπάρχει. Μια είναι η λύση κι αυτή είναι η επανένωση. Δεν νοείται πρόεδρος της Κυπρ. Δημοκρατίας να μιλά για την παρούσα κατάσταση πως είναι η 2η καλύτερη λύση!!! Δίνεις την εντύπωση πως είσαι έτοιμη να πιστέψεις ότι σου πουν. Αν αύριο ο Τάσσος μας πει πως είναι καλό πράμα τα δύο κράτη (για παράδειγμα το λεω), εσύ θα βρεις τρόπο να συμφωνήσεις μαζί του. (;)
Όσον αφορά τον Γκιούλ, χάνεις την ουσία. Δεν είναι ο Γκιούλ που μας μετέφερε την δήλωση του! Είναι ο ίδιος ο Τάσσος ΠΑπαδόπουλος που το είπε!!! Για όνομα, μην κλέινετε τα μάτια σας. Μετά μας είπε ο Βότσης πως απλά χαριτολογούσε ο πρόεδρος! Και σε ρωτώ... προς τι οι μυστικές συναντήσεις του Τάσσου με τον υιό Ντενκτάς; Πες μου ΕΝΑΝ, όχι περισσότερους, ΕΝΑΝ φίλο που έχει ο Τάσσος Παπαδόπουλος (πολιτικό εννοω) στην ΤΚ κοινότητα εκτός από τον Σερνταρ ΝΤενκτάς για να κάτσει να τα βρουν και να υπάρξει κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους συνομιλητές. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. Και ποιός θα φέρει την τουρκία στο τραπέζι της 8ης Ιουλίου; Θα έρτει μόνη της; Αφού είναι αδιάλλακτοι. Τι κινήσεις κάνει ο Τάσσος για να τους ασκήσει πιέσης; ΤΙΠΟΤΕ. Και σε ποιόν αποτίνεται για να πιέσει την τουρκία; ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Και πως θα μπορούσε άλλωστε.... τους αμερικάνους τους κατηγόρησε ευθέως πως πλήρωσαν κόσμο για να πει ΝΑΙ. τους Εγγλέζους τους μισά και τους το δείχνει (κανείς μας δεν τους θέλει αλλά μας συμφέρει να τους έχουμε φανερά εχθρούς μας;) Την ΕΕ, και τις χώρες που την αποκαλούν, τις θεωρεί ΕΧΘΡΟΥΣ και ξένους. Σε κάθε του κουβέντα υπάρχει και η λέξη "ξένοι" μέσα, και πάντα είναι αρνητική γι αυτούς. ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΡΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ 8η Ιουλίου; Μόνη της; Γι αυτο σου λέω... ο άνθρωπος μιλά για λύση με νέο περιεχόμενο...κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις μας εδώ και 34 χρόνια. Και αυτό αφήνει την Τουρκία να αλωνίζει κυριολεκτικά τον κόσμο και να πέιθει. Τις συμφωνίες για την λύση τις έκανε ο Μακάριος που συνέχεια τον επικαλείται για να κερδίζει συμπάθιες. Μήπως εκείνες οι συμφωνίες λοιπόν δεν είχαν το σωστό περιεχόμενο;;;; :) Ας αποφασίσει. Είτε να τιμά τον Μακάριο είτε να τον αποκαλεί κι αυτόν πρόδότη. Δεν μπορείς και τα δύο κύριε μου. ΕΜΕΙΣ ΠΕΙΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ. Και επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει 2η καλύτερη λύση. Ο άνθρωπος ήταν πολέμιος και των Συμφωνιών Ζυρίχης. Οτιδήποτε που προνοεί συμμετοχή των ΤΚ ή συνεργασία μαζί τους θα βρίσκει τον Τάσσο εμποδιο. Και σε ρωτώ... ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΛΥΣΗ; Με την πραγματική διάλυση στην οποία μας οδηγεί;;;

Ανώνυμος είπε...

ma agapite to 8ema einai oti oute ego eimai a8kiaseroi. eto eimaste kai oi 2 pelloi pou mas areskei i sizitisi.

sto 8ema mas. ego e3anapa to pio pano. ton tasso en ton 8eoro teleio. makari na eixame allo mia epilogi na mporousa na 4ifiso allon. alla en exo. 3 en oi epiloges mou. Tassos, Kasoulidis, Xristofias. Kai epanalamvano...gia tous allous 2 i proti lisi en to sxedio anan. gia ton tasso en eni. aisto poia en i deuteri kaliteri lisi. epanalamvano oti ekeino eipe to gia na dosei na katalavoun oti to sxedio anan den einai oute deuteri lisi oute tpt. Dioti paratiro oti pianeste apo ena simio mias paragrafou pou mporei na eipe kai analiete to sigkekrimeno simio xoris na to terkasete mes tin paragrafo. Alla mono tou to simio en allo kai mes tin paragrafo pernei allo noima. San as poume katigoroun tora to kasoulidi to akel pou eipe oti i kipros en elliniki. (nai nai 3ero to en gia na travisei pou to euroko pou to pe en gia paradeigma pou to ferno) alla pale aman akouseis kai ta ipoloipa pou eipe ediaxorise to e8nos pou to kratos kai emilise kai gia tous tourkokiprious. dld as eimaste lio pio anoiktoi. en eimai kai polla kali sto logo opote mporei na ta e3igo kai xalia opos kai na xei.

Opote opos proeipa en leo papadopoulos kai na kolla to stoma mou. Alla pou tous allous 2 pou i proti tous lisi en to sxedio anan protimo ton 1000 fores ton Tasso. Kai eroto otan kirioi Xristofia kai kasoulidi eipate nai sto sxedio anan ena to kratoumeno kai deutero to kratoumeno 3eroume oti oi 3enoi (aggloamerikanoi) etoimazountai me tin sintaktiki sineleusi na epanaferoun to sxedio anan, ti 8a tous apantisete otan sas to plasaroun? Afou to eixate dektei 4 xronia prin. Pos na to diapragmateutoun? Me ti epixeirimata? Me ti a3ioseis? O kirios Kasoulidis lalei ena valei kai veto stin enta3iaki poreia tis tourkias an den simmorfo8ei sto kipriako. Ma kirie esi pou apallases ti tourkia pou ka8e eu8ini pou eixe me to kipriako me to sxedio anan tora ena tis valeis kai veto? Toso aplo. An de mporei (opos lene) o tassos na diapragmateutei mia fora opoiadipote lisi toutoi oi 2 den mporoun me tipote! Idi edokan tis apaitiseis pou exoun apo mia lisi me to nai tous. Enen toso asimanto to sxedio anan. Ekri8ikan. Enen itan mia fasi kai eperase. Edokan oulloi e3etaseis. Kai oi sigkekrimenoi 2 ekopikan pou ton aprili tou 2004. Diladi esi ti proteineis na 4ifisoume?

Oso gia tin Europi ti ennoeis tous apokalei 3enous? Kai an tous apokalee mia fora 3enous auto amesos ipodilonei oti tous 8eorei ex8rous? :S Pio pano emilisa gia ti 8esi tis europis STIN PAROUSA fasi. Apo kei kai pera eite 3enous tous lalei eite adelfia tous lalei oi apofaseis tis Europis en kales pros to paron.

Episis o proedros den mila gia liseis me neo periexomeno alla me sosto periexomeno. Kai o kirios Vasiliou egra4e kai ena ar8ro sto politi (en 8imoumai pote) na dierotatai ti ennoei o proedros sosto periexomeno kai an iparxei opoiosdipote pou na min 8elei sosto periexomeno. E nai kirie Vasiliou kai loipoi pou dierotaste. O arxiepiskopos Makarios (8eos makarisei ton egiortaze kiolas simera) ipegra4e gia dikoinotiki dizoniki omospondia (en eimaste xaroumenoi gia touto alla touto exoume). To sxedio Anan itan dikoinotiki dizoniki omospodnia. Pou periexomeno omos opo8e kai na to epianes evroma. Diladi zitima an antexe to neo kratos pou 8a mas ekaman 5 xronia xoris nees fasaries. Kai o kirios Vasiliou kai oi loipoi gnostoi estiri3an to sxedio me pa8os kai sigouria oti touto en to kalitero pou exoume.

Ara apo dikoinotiki dizoniki omospondia se dikoinotiki dizoniki omospondia exei diafora kai exei noima na miloume gia sosto periexomeno kai sostes parametrous. as poume o makarios en ipogra4e oti i tourkia 8a einai pale eggihtria dinami. Ara i nea lisi sigoura prepei na fkalei tourkia ellada kai agglia apo eggitries dinameis. Pleon eimaste sti Europi. Touti en i eggitria mas dinami. Opote me tis simfonies pou ipegrafisan mexri tora mporoume na kamoume polla sxedia. Apla emas edokan mas to xeiristo. Opote de blepo na anteti8ete me kanena tropo o kirios Papadopoulos sto Makario. Emeis den pei8oume auto pou les. Alla pes pes kai o kirios Anastasiadis kai o kirios Xristofias (o kasoulidis en pezei xonete piso pou ton anastasiadi) eperasan sas auti tin idea (ok ok parto san antipoino pou tin eipes gia tin avouli prosopikotita ;) ). Sovaromilontas omos siga siga pernoun tis dikes tous idees legontas merikes fores akoma kai 4emata (ok enen sokaristiko touto en politikkoi) to sokaristiko einai oti touta ta 4emata mporoun na ta xrisimopoihsoun oi 3enoi enantion mas.

To oti otidipote 8a er8ei pou na 8elei tous TK na sinergazontai mazi mas o proedros to polema einai ka8ara diki sou apo4i (elpizo) opos episis kai twn allwn 2 xristofia kai kasoulidi dixos na mporei kaneis sas na to apodei3ei. Na sou po filo tou proedrou tourkokiprio?? Gia onoma tou 8eou! touto en neo epixeirima en to 3anakousa! Na mas pei o kirios Xristofias enan filo tou Tourkokiprio. Na sou po ego? O kirio Talat. Prin na eklegei proedros sto 4eudokratos o kirios Xristofias kai o kirios Talat itan filou8kia. Ta kommata tous adelfoi ola meli gala. Etoimoi na vroun lisi. Fkenei o Talat stin e3ousia kai apodikniete xeiroteros kai pou ton ntektas. Kai auto einai to telos mias filias. Opote eni 3ero an o proedros exei filous tourkokiprious aplous 8nitous (kai touto oute esi to 3ereis mporo na to po me sigouria) alla en diskolo na kameis filous apo to politiko tourkokipriako xoro afou piso tous krivete i tourkia.

To 8ema einai na mporoume na sinergastoume mazi tous me tin tourkia e3o pou ti sinergasia mas. allios pos mporei na ipar3ei pragmatiki sinergasia? auto prospa8ei kai o proedros.


Ton Makario ton opoio sevomai para poli o Papadopoulos alla kai to epitelio tou polles fores ton anaferan me sevasmo os pros to ergo tou kai anafer8ikan kai stis simfonies pou ekane. Tora an to kamei gia na kerdisei simpa8eies (pou en mporeis na to apodei3eis alla esto) so what? o xristofias pou tin imera pou evale ipo4ifiotita en fkalei tin mama tou pou to stoma tou kai to oreotero epire kai ton papa Lazaro mazi tou otan itan na valei ipo4ifiotita. (tora an touta enen gia simpa8eies ti eni?). O de allos KAsoulidis opou paei sinafernei kai otn kliridi an den mporei na ton kouvalisei mazi tou kai allo pou patriotikous agones kai e8nikofrona sines8imata en epikaleitai. touta enen gia simpa8eies? etsi eni. en ekloges. en me enoxloun touta. en anamenomena. tipote to mempto.


Oso gia ton kirio drousioti (nomizo epolloasxoli8ikame mazi tou) 8eoro prodotiko oi epd to eipe o tassos pou pote en to eipe :S (san na kai eprosvales me lio me to avouli prosopikotita alla eipame en to blog sou touto ;) ) alla epd ego to krino. Apo ti stigmi pou apokalese tin kipriaki dimokratia 4eudokratos kai en emeine jame alla apokalese kai to katoxiko ka8estos tou talat nomimotero apo emas kratos gia mia pellara to rousfeti (dld siggnomi poses alles xores exoun rousfeti? vlepe agglia (aaa men akouso kouventa jame kai an ginete!), gallia, italia ) en oules 4eudokrati?) 8eoro tin dimosiografiki tou douleia propagandistiki. Gia na diasirei ton proedro en etoimos na pei ta xeirista gia ton topo mas. (auto ennoo sxedon prodosia en tolmo na to po oloklirotika dioti en to 8elo oute ego). oi pos en exoume rousfeti alla touto me kanena tropo en mas akironei san kratos! kai me kanena tropo touto en kamei to 4eudokratos nomimo kratos! toulaxiston as afine ti sigkrisi piso. I sigkrisi einai pou to kamei xedon prodotiko. 3ereis emeis pou ena 4ifisoume tasso...exoume kai emeis apo4i!! ;)

opos kai na xei to 8ema. 8imoumai poli kala tin fasi pou epektike me ton papadopoulo kai ton gkioul. Den einai o proedros pou to eipe. Epian oi dimosiografoi kai erotisan ton ti exete na peite pou o kirios gkioul eipe to kai to kai eipe (en a8imoumai akrivos ti eipe) peripou oti touti en i apo4i tou kai en me afora. opote ti ennoeis eipe to o papadopoulos? siga na men to efkale kai se simaiakia!

A! oso afora tH sinantisi me ton gio tou Ntektas mporeis na rotiseis kai ton kirio Xristofia o opoios itan kai ekeinos parwn sti sinantisi (kai tora poiei tin nissan pou les kai esi) kai apo oti vlepo exeis kai tin istoselida tou edo sto blog sou. ;) An de sou pei 3anarota me kai ena sou po ego!

Oso gia tin piesi pou zitas os pros tin tourkia einai arketa osa egra4a sto proigoumeno mou minima pou mila gia apofaseis Rossias, EE kai Simvouliou Asfaleias (apo tin 8h Iouliou eos tin teloniaki oloklirosi diadikasiwn pou einai ipoxreomeni na kanei i tourkia me tin kipro). kai touta oulla eginan meta pou eipame oxi kai en 8a mas e3anamilouse kanenas kirie Kasoulidi (epd edokes mou to dikaioma na milo kai se politikous gia auto to kamo ;) ) auta :)

AA!! kai tous amerikanous en tous ekatigorise...monoi tous to eparadektikan. An tous ekatigorouse o papadopoulos gia kati pou en ekaman en 8a emeiniskan pou kato oi amerikanoi (opos kai oudepote emeinan) opote...

Stin pragmatiki dialisi 8a mas kouvalouse kai 8a mas kouvalisei to sxedio anan SIGOURA. opote gia auto de 4ifizo xristofia kasoulidi. Protimo na exo to dikaioma na elpizo se kati kalitero gi aauto 4ifizo tasso papadopoulo.
tora auta :)

kalinikta

Ανώνυμος είπε...

Για όσους υποτιμούν την νοημοσύνη σας και σας λένε ότι το Σχέδιοα Ανάν είναι παρελθόν:

Καμία έκπληξη δεν προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπ.Εξωτερικών της κατοχικής Τουρκίας κ.Μπαμπατζιάν, περί ευκαιρίας λύσης του Κυπριακού εντός του 2008.

Η ειδική εκπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό, ιδρυτικό μέλος του λόμπυ «Εργατικοί Φίλοι της Τουρκίας» που ιδρύθηκε από το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας, κ.Τζόαν Ράιαν, μέσα από διάφορες αντικυπριακές συνεντεύξεις που έδωσε σε προηγούμενη επίσκεψη της στο νησί μας, στις οποίες αγνοεί την Κυπριακή Δημοκρατία, αγνοεί την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή, είναι ανύπαρκτοι γι’αυτήν οι 200.000 Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες, οι έποικοι και τα τουρκικά στρατεύματα, μας μιλά με σιγουριά για «παράθυρο ευκαιρίας, που θα έλθει αμέσως μετά τις εκλογές» και μας τονίζει ότι «θα πρέπει να το αρπάξουμε και με τα δυο μας χέρια».

Παράλληλα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δηλώνει ότι «αξίζει τον κόπο να αναμένουν αυτή την ευκαιρία», που κι αυτός βλέπει να έρχεται και που προφανώς θα είναι προς εκπλήρωση των στόχων τους.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα της 16ης Νοεμβρίου 2007, μέλη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής βουλής, δήλωσαν με σιγουριά στα κατεχόμενα ότι «το πρόβλημα είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά και ότι θα υπάρξει δράση μετά τις εκλογές».

Προηγήθηκαν οι συστάσεις της διαβόητης International Crisis Group, προς την Ελλάδα και την Κύπρο «να αντικατασταθεί πάρ’αυτα ο σημερινός Πρόεδρος με άλλον» και οι δηλώσεις του κ.Χριστόφια το 2004, ότι «τον καλούν να ρίξει τον Παπαδόπουλο».
Βλέπουμε λοιπόν μια τροχοδρομημένη και ενορχυστρωμένη εκστρατεία, όπου μιλούν όλοι με την ίδια κασέτα και όλοι παρουσιάζονται υπερ-αισιόδοξοι ότι μετά τις Προεδρικές Εκλογές, θα καταφέρουν να επιβάλουν αυτά που οι ίδιοι θέλουν. Εκείνο που θέλουν, είναι δύο κράτη, δηλαδή κάτι χειρότερο της διχοτόμησης και επίσημη αναγνώριση των τετελεσμένων της εισβολής. Είναι ξανά αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουν, όπως και όταν πίστευαν ότι θα μας επέβαλλαν το Σχέδιο διάλυσης. Έχουν ήδη κάνει το πρώτο βήμα, αφού κατάφεραν να πείσουν κάποιους να αποχωρήσουν από την Κυβέρνηση και να κατεβάσουν τον δικό τους υποψήφιο.

Όλοι αυτοί δεν συγχωρούν στον σημερινό Πρόεδρο, ότι έβαλε τέρμα στις όποιες καταστροφικές φιλοδοξίες είχαν. Όλοι αυτοί αγνοούν και πάλι, τα συμφέροντα και δικαιώματα του Κυπριακού Λαού, εκτός από εκείνα της μειοψηφίας του 18%, που στην πραγματικότητα έμεινε μόνο το 10%, λόγω της μαζικής μετανάστευσης των γνήσιων Τουρκοκυπρίων.



Εύλογα θα διερωτάσαι φίλε αναγνώστη, τι είναι αυτό που ετοιμάζουν από τον Φεβρουάριο του 2007; Τι είναι αυτό που μας περιμένει τον Απρίλη του 2008; Ας θυμηθούμε λοιπόν την κατά Λόρδο Χάνει υπόσχεση ότι «αν το απορρίψουμε θα μας το ξαναφέρουν και θα μας το ξαναφέρνουν μέχρι να το δεχθούμε». Υπάρχει ακόμα αμφιβολία, ότι το Σχέδιο Ανάν ήταν ένα βρετανικό κατασκεύασμα διάλυσης και εξυπηρέτησης των Τουρκικών στόχων, στα πλαίσια της πάγιας βρετανικής πολιτικής; Για όσους ακόμα αμφιβάλλουν, ας θυμηθούμε τι δήλωνε απερίφραστα ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, της Turkish Daily News, την 1η Απριλίου 2004, ότι «το Σχέδιο Ανάν εξασφαλίζει όλα όσα θέλει η Τουρκία για την Κύπρο». Κι αν αυτό δεν αποτελεί το πιο πειστικό στοιχείο, ας θυμηθούμε την αποκαλυπτική δήλωση του Αμερικανού πρώην υπουργού, Ντάνιελ Φρίετ, τον Ιούνιο του 2003, όταν δήλωσε ενώπιον 20 Ελληνοαμερικανών, πως «όταν προσπαθούσαν να πείσουν την Τουρκία να τους αφήσει να περάσουν τα στρατεύματα τους στο νότιο Ιράκ, προσέφεραν στην Τουρκία κάποια δισεκατομμύρια δολάρια μαζί και την Κύπρο με το Σχέδιο Ανάν».

· Αυτή είναι άραγε η «δίκαιη λύση» και η «δίκαιη κοινωνία» που οραματίζονται κάποιοι με τους Εργατικούς τους φίλους στο Λονδίνο;

· Αυτό αξίζει στην Κύπρο του 21ου αιώνα;

· Όσα παράθυρα αυτής της μορφής λύσης κι αν ανοίξουν, να ξέρουν ότι η πόρτα ήταν και θα παραμείνει κλεστή. Επιλογή εμπιστοσύνης.

Banana Republic Cyprus είπε...

Αχ, αχ και πάλι Αχ :)
Ο Χριστόφιας ψήφισε ΝΑΙ; :)
Ατε ρε, που το ξέρετε; Κάλεσε τον κόσμο του ΑΚΕΛ να ψηφίσει ΟΧΙ και αυτός ψήφισε ΝΑΙ; Μα σοβαρομιλάτε ρε παιδιά;;; Για όνομα πλέον. 4,5 χρόνια ήταν του ΟΧΙ και σήμερα ξαφνικά έγινε του ΝΑΙ; :) Μαρία, αν έχεις αποδείξεις πως παίρνω κουβέντες μεμονομένες και όχι ολόκληρες τις παραγράφους, τότε βρες μου τις παραγράφους να δούμε αν αλλάζουν το νόημα. Ο Κασουλίδεν δεν κρίνεται για το αν πιστεύει ότι η Κύπρος είναι Ελληνική αλλα για το γεγονός πως αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα διακυρήτει. Πιο λιανά δεν μπορώ να σας το παραθέσω.
Φίλε Πάρη, μου θυμίζεις τον αείμνηστο Σπύρο. Αείμνηστο για τα σενάρια καταδίωξης του από όλους και όλα, "άρα ψηφίστε με".
Ναί ρε Πάρη, όλοι βάλθηκαν να φάνε την υπερδύναμη που ονομάζεται Κύπρος και τον Πλανητάρχη Τάσσο. Για όνομα πλέον. ΠΡαγματικά μου θυμίζεις τον Κυπριανού που δήλωνε στις τηλεοράσεις πως η αντέννα της Hanseatic Shipping Company στη Λεμεσό την έστεισαν οι Γερμανοί για να τον παρακολουθούν!!! Και επειδή τότε ήταν στα μαχαίρια με τον τάσσο, κατηγόρησε τον τάσσο για προδοσία και πως κρύβεται πίσω και από την "απαγωγή" του γιού του! Ειλικρινά, αποβάλετε πλέον αυτή τη φοβία πως όλοι μας κατατρέχουν, όλοι θέλουν να μας εξαλείψουν. Αν ήθελαν κάτι τέτοιο, θα το έκαναν προ πολλού και δεν θα είμασταν εδώ να μιλάμε. Τικ τικ, ξυπνάτε, είμαστε στο 2008 και όχι στο 1960 ή 70 ή 80.
Μπήκαμε στην ΕΕ για να αποκτήσουμε το πάνω χέρι απέναντι στην τουρκία και όχι μόνο δεν το έχουμε το πάνω, αλλά έχουμε χάσει εντελώς τα χέρια μας! Ούτε το κυπριακό λύθηκε, ούτε η τουρκία εμποδίστηκε (με τις ευλογίες του τάσσου) να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ χωρίς να μας αναγνωρίσει πρώτα και ο πλυθησμός των επίκων μέσα σε μόνο 3,5 χρόνια αυξήθηκε περισσότερο από όσα έχει αυξηθεί ο πλυθησμός της Κίνας!!!
Βουράτε γειτόνοι γιατί... κυριολεκτικά χανόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Na sou po agapite (ax kai vAX ti 8a kamo kai ego mazi sas aaaax pou strou8okamilizoume!).

Otan de 3eroume sta sigoura ti presveuei o allos i ti presveve tosa xronia en tou valoume kouventes sto stoma tou. Touto esi to eipes protos kai apologi8ika pou to ekama. Tora kameis to esi me emena. Alla emeis oi 2 ema8ame me ta antipoina en peirazei ;)
Ego apo tote to 2004 elega oti o kirios xristofias den ipostirize to oxi. 8imoumai paaaaaaara poli kala oti molis irte to sxedio anan efkike kai eipe oti to sxedio en kalo kai ta loipa kai oti ipostirizei to (esi pos en to 8imasai??). To oreo itan pou molis to akousan oi sinagermikoi efikakan kai eipan oxi sto sxedio (sinagermikoi legontas apllos kosmos oi I igesia) epd to estiri3e to akel!!! (nai nai exo an8ropous tou perivallontos mou pou eixan touti ti antidrasi. Meta vevea ti 8esi tou kiriou anastasiadi oulloi eginan tou nai epd ekatalavan oti to sxedio itan kalo). Geloia pramata. Telospantwn eixa mia fili mou aristeri tou akel oikogeniakos i opoia itan poli anti8eti me to sxedio kai 8imoumai tin xaraktiristika na mou lalei: en 8a tous 3ana4ifisoume. en to pisteuko epesan pou ta ma8kia mou na laloun nai se touto to sxedio. kai meta apo ligo kairo (kai gnorizo ek twn eso meta apo polla tilefonimata akelikwn san tin fili mou pou tous elean oti an poun nai en 8a tous 4ifisoun 3ana) efkike o kirios kai eipe oxi. (pale kala dioti kapoia arnia apla kamoun oti tous pei). Alla proton kirie arxige enos sovarou kata ta alla kommatos pos einai dinaton na laleis ti mia nai tin alli oxi gia ena sxedio toso sovaro. Gia tin pio krisimi stigmi tis kiprou meta tin eisvoli. Enen pe3e gelase. Meletoume to prota vlepoume ta 8etika tou kai ta arnitika tou kai meta leme sto lao mas nai I oxi gia toutous tous logous. Kai esto oti ekaman la8os (pantes kai en se pegnidi erotisewn pu epezan kai apla ekaman la8os)
To akel loipon ena kata ta alla agonistiko komma, epanastatiko pou mougia na peiraktei ena kamoun diadilosi, pou ekaman 1002 diadiloseis gia to irak gia tin ameriki gia oti na nai genikws ( kai kala kamoun kai bravo tous) gia to sxedio anan DEN EKAMAN TIPOTE! oute epliroforisan ton kosmo na fkoun stous dromous NA KTIPISOUN PORTES (opos kali ora kamoun tora, opos kali ora kamoun gia tis foititikes ekloges (gia kati toooso sovaro diladi)) , oute esimmetexan organomena se kamia diadilosi na diamartiri8oun gia touto to sxedio pou mas edielien. Oute mia sigkentrosi na milisei o kirios Xristofias me to epanastatiko tou ifos kai na pei to sxedio vromei epeidi touto kai touto kai touto. TIPOTE. mia metriopa8is apa8is mallon antimetopisi tis katastasis san na kai tipote to sovaro en simvnenei. Kai i dikaiologia? gia na men pligo8oun oi tourkokiprioi. E oi kirie. Esi pou eisai filos (kata ta alla) me tous tourkokiprious na paeis na tous e3igiseis giati touto to sxedio OUTE ekeinous tous esimfere. Na eimaste olio mazi enomenoi. Gia tou 4illou pidima fkeneis mou stous dromous na to pe3oume epanastates kai kindineuei i patrida sou kai xaskeis (siggnomi kiolas gia tin ekfrasi profanes kai en exaskan e3eran ti ekaman) An itan tou oxi as ekame kai kati san to megalitero komma na to stiri3ei anti8etws en ekame tipote. Oi mono en ekame tipote alla episis igetika stelexi tou kommatos (an oi ta parapano) oxi apla itan tou nai alla EDOULEVAN gia to nai me sigkentroseis (nai exo gnostous mou pou epian se tetoiou eidous sigkentroseis) kai loipa kai I kiria maurou eite epliro8ike eite en epliro8ike (posws me endiaferei kai apla anafero tin dioti exeis tin sti selida www.tassospapadopoullos .com pou epanalamvano oti 8eoro touti ti selida anentimi alla anw) ti egireuke stis spetses mazi me tous allous se sinedria tis unops? Episis merika apo auta ta stelexi tou akel pou epolemousan iper tou nai eproo8i8ikan apo to komma (akel) se 8eseis opos i kiria mavrou kai o kirios xristou (dld eftisan aima oi akelikoi gia na tous fkaloun dimarxous) se dimarxia megalwn polewn (toso polla efaan tin ora tous na tous fkaloun se megala dimarxia pou eparamelisan dimarxia pio mikra pout a eixan panta oi akelikoi kai exasan ta , 8isia gia na fkoun toutoi se touta ta megala– touto einai paradoxi giou politikou tou akel) eno stelexi tou akel pou itan fanera me to oxi kai to elegan eu8arsos (2-3) kai to stirizan me pa8os, enas ek twn opoiwn itan o kirios Agapiou o opoios stirizei papadopoulo (giati arage?? ) eparagkoniastikan pou to komma. Giati kirie Xristofia? Giati? En to dexoumai oti o xristofias estiri3e to oxi. Mi stiri3i tou oxi = nai. Xeirotera apo to nai dioti pezeis me ti noimosini tou kosmou. Oi akelikoi mporei (kai e3anapa bravo tous pou ton epiesan) o xristofias omos TIPOTE en ekame gia to oxi kai tin aporri4i tou sxediou. E etsi proedro pou eni 3erei pote na antidrasei en ton 8elo. Den ton empisteuomai.

Prepei na katalaveis ena prama eipa to 100 fores kai en to katalabeneis. Ego prosopika DEN eimai fanatiki tou papadopoulou, en eimai kommatopoihmenh alla prosspa8o na eimai oso mporo politikopoihmenh.(giati en to katalavenete? Mipos e3 idiwn krinete ta allotria?) En ekprosopo kanena komma kai kanena ipo4ifio. Exo apo4i kai pisteuo kai protereotites kai vasi keinwn 4ifizo oti me ikanopoiei pio kala. En 3ipno mia mera meta pou 5 xronia na fkalo krisi kai apo4i gia ton ka8ena (kai touto en kati pou kamoun oi akelikoi kai o kirios Xristofias. 4.5 xronia ola kala kai tora tipote en itan kala. En glikia omos I e3ousia en einai kirioi pou ekprosopeite to komma tou laou kata ta alla? Milo se keinous oi se esena!)epeidi akousa keino kai to allo. Ego eipa sou. Ekri8ikan oulloi ton aprili. En pou tote pou exo touti tin apo4i. Opos episis exo tin apo4i oti to akel afou kala kala esase tous dikous tou kai evale tous se diafores 8eseis kleidia, Afou ekatse kai efae mia xara tosa xronia xoris kamia ousiastiki dikaiologia tora logw logwn pou DEN (!!!) mporoun na mas poun katigorei ton proedro kai tin kivernisi. Touto to prama prosvalei ti noimosini mas an toso arnia mas exoun oi kirioi tou akel. Kai touto kata ti gnomi mou prosvalei kai tous akelikous (osoi mporoun na 3efigoun pout a granazia tou akel) kai gia auto xanei ena pososto to pio sispiromeno komma tis kiprou kai paei ston papadopoulo. Prose3e en exo problima pou valei ipo4ifiotita dikaioma tou. Alla re file EN ginete osa kala ekame i kivernisi na nai logw tou akel kai oula ta kaka na nai logo tou papadopoulou. Diladi apla en ginete. Lio tsippa kai lio a3ioprepeia eperimena (ali8kia) pou to akel pou to eixa se parapano ektimisi pou to disi alla kai dame apogoiteuse me.

Auta loipon elpizo na ekatalaves oti gia mena (kai piste4e me gia pollous allous akoma kai gia proodeutikarious pou eixa tote sto panepistimio mou kai tora laloun alla) to akel den itan pote tou oxi.

Oso gia tis paragrafous na sou tis vro? apo pou? Einai diloseis pou eginan se kanalia tileoptika. En exo prosvasi sta arxeia twn eidisewn sta kanalia  Ezitisa to tou tassou na me afikei na exo (3ereis epeidi elegxei ola ta MME – afou oulles oi efimerides stirizoun ton) alla eipe mou oti ena ton katigorisoun oti sazei tous dikous tou pale :P kai en me afike. Douleia diki sou (kai olwn mas pou 8eloume na exoume apo4i) eni na parakolou8eis tin epikairotita kai na 3ereis ti laleis. opos to gkioul. pou eleges oti o idios o proedros eipe oti ipostirizei ton o gkioul eno ego eida ton me ta matia mou kai akousa ton me ta autia mou pou ta kanalia pou toy to eipe enas dimosiografos kai erotise ton tin apo4i tou gia auti ti 8esi tou gkioul kai apantise o proedros oti den ton endiaferei.

Alla outos i allios ego apantisa sou pou ti stigmi pou alloi 2 edektikan to sxedio anan en exo tipote allo na po. Diaferoume se polla gia tis apaitiseis pou exoume STIN PROTI KALITERI LISI.

To oti mas katatrexoun kai oti 8eloun na mas e3alei4oun (an itan dinami ekaman to na telionoun) enen 4eudes8isi. 4eudes8isi einai na nomizeis oti kamoun to epeidi mas misoun. Enen oti mas misoun. Vasika en dioun mpakkira gia emas. Alla pezoun simferonta (touto fantazoumai en kai eperimenes me emena na sou to po ene?) pou eimaste kai emeis mes touta kai ara gia auto pezoume mes to paignidi tous. Kai afis stigmis ta simferonta einai me tin tourkia, … tin tourkia 8a sioumalizoun (valto kai touto gia na vroun ti simmasia tou sto blog sou areskei mou touti I le3i kai areskei mou pou asxoleisai kai me tin kipriaki dialekto;) ) . Ean aurio ta pramata alla3oun kai ta simferonta en mazi mas (diskolo vevea alla leme tora) emas ena mas sioumalizoun. Exei kanenas amfivolia gia touto? Hdh me tous kourdous sto irak kai tin tourkia na 8elei na tous e3alei4ei (palia tis texni koskino) I ameriki kai I agglia arke4an na exoun deuteres ske4eis. Gia auto kai o prosfatos xartis e3 amerikis me to kourdistan kai to kratos twn armeniwn se edafi tourkika (tixaio?). En exei fillies apodei3an mas to pollakis. Kai i Rossia pou mas ipostirizei enen epeidi mas agapa pale. En epeidi exei kai ekeini problimata me tin Tourkia. Etsi pezountai ta paignidia. Etsi en kai I kipros. Ena antallagma sti tourkia gia ta sxedia pou exoun (ena doraki). To 8ema einai poso arnia eimaste emeis an tous to epitre4oume I poso mas koftei toutos o topos pera twn kommatikwn simferontwn.

Mia fili mou mou douleuei sto europaiko koinovoulio stis vri3eles kai erxete se epafi me pollous eurovouleftes. Apo oti mou leei eni 3eroume poion na prolaboume pou tous 3enous. H Tourkia plironei eurovouleutes me ton aalfa i vita tropo gia na tin ipostirizoun. Siononei lefta pou leme gia na propagandizei. Diladi pisteukeis oti iparxei xora ston kosmo pou na leitourgei kai na simperiferete se alles xores vasi dikaiou? En vasi simferontwn agapite kai touto prepei na to katalavoume. Ospou i ameriki kai i agglia exoun anagki ti tourkia toso ena tis kronountai. Dame epie i ameriki na anagnorisei tin genoktonia twn armeniwn (kai piste4e me oute touto itan tixaio pou egine TORA auti tin period (prosfata telospantwn)) kai epie o gkioul na 8imosei tou mpous. Toso 8rasos pou to vriskei? Opote apo ti stigmi pou i tourkia en enantion mas (de pisteuo na exei kanenas amfivolies kai gia auto dioti en iparxei logos na sizitioume pleon) kai oso ta simferonta tous en me ti tourkia (logw sin8ikwn) 8a mas katatrexoun. En apli logiki en epagogiko apotelesma. Kai nai en 8eloun to tasso (giati na ton 8eloun e3allou en tous ta dia oulla) kai sigoura 8a protimousan kapoion allo pio "diallaktiko". Simera ekatantisame to diallaktikos na simenei dio ta oula kai eimai kai perifanos.

Eimaste sto 2008 agapite alla i istoria en i idia kai epanalamvanetai (touto laloun to istorikoi oi ego). Diavasse 8oukididi kai irodoto (ego en ta diavazo diavazei ta I arfi mou omos pou en istorikos kai lalei mou ta  eto eimai tixeroula ) na deis na simvenoun ta idia. kai aloimono sto lao pou 3exna tin istoria tou kai tin katagogi tou (kai touto en ego pou to eipa en exo etsi filosofimeno mialo). Eseis na 3ipnisete pou nomizete oti ta pramata en diaforetika. H Tourkia mia eni aneka8en, edimiourgi8ike eis varos allwn lawn, kai auto sinexizei na kamei. A3ionei tora dikaiomata sti 8raki, sto aigaio. Stis 21 tou Noemvri e3edose xarti pou eixe sta sinora tis Tourkias oli tin kipro, to aigaio kai ti voreio ellada mexri kai ti 8esaloniki.

Oso iparxei Tourkia, kai oso oi 3enoi 8eloun ti Tourkia gia ta simferonta tous kindineuoume kai emeis kai i ellada. Kai kala kamoume na epagripnoume kai na xoume ennoia.
Oso gia tin Europi rota ton kirio Xristofia poia en I antimetopii tou os pros tin Europi, giati akrivos den i8ele na mpoume stin eurozoni (ti stigmi malista pou I isotimia pou eklido8ike esimfere mas) kai tora ola ton dia4eudoun mias kai to euro epire t a pano tou kai eftase to dollario. Einai ka8’ola eurofovikos (elpizo na nai eurofovikos dld kai na min exei alla kata nou) kai den mporo na katalavo pos 8a xrisimopoihsei tin europi iper mas.
Oso gia ton kirio Kasoulidi en exo tipote na po. Eipa ta pio pano. Pantes kai en ekeinos pou ena kiverna? Kalitera na milisoume gia ton kirio Anastasiadi. Alla kai pale ti na poume? O an8ropos mila pou monos tou. Apo xei matia as dei ti ginete.
Nomizo analisame to arketa to 8ema. Esi kai ego vlepoume ta pragmata apo diaforetikes gonies. Exo tin apo4i mou kai den dexomai na me katigoreis gia ellei4i 8esewn kai voulisewn. En nomizo na sou grafo 5 selides keimeno kai na men vlepeis pos skeftoumai ta pramata. Opoios leei diaforetika pramata pou emas en simenei eni 3erei ti tou ginete I en ka8odigoumenos. Eidika an den sxetizetai me kanena komma. Outws I alliws pisteuo oti o Tassos Papadopoulos exei tous pio pollous 4ifoforous pou ton stirizoun oi epeidi anikoun se kapoio komma alla sineidita epeidi exoun 8eseis kai apo4eis. Me ton polemo pou ginete organomena kai apo to akel kai apo to disi (kai men mou peite oti en ginete. Dete apla tin ekpompi proedrikes apo to rik ka8e triti, ekprosopoi tou akel kai tou disi xarientizontai meta3i tous kai simfonoun oti en kaloi oi 2 ipo4ifioi kai meta epiti8entai kai oi 2 ston ekprosopo tou proedrou). Ekatantise koinonikos ratsismos na laleis oti 4ifizeis papadopoulo. Touto eperasan. Eimaste kati san tous leprous (ok tora ipervallo lio). Sto xorio mou (nai eimai kai ego mia xoriatisa!) eimaste (ali8eia sou lalo) daktilodeigmenoi, eimaste oi trelloi tou xoriou pou leme. 3eroume atoma pou ena 4ifisoun papadopouulo alla en to laloun dioti en 8eloun na to ma8oun oi alloi. To idio kai stin etairia pou douleuei I mitera mou. Atoma pou ipostirizoun papadopoulo xonountai! Giati tosos polemos? Giati tosi porosi kai tosi ellei4i sevasmou os pros tous 4ifoforous tou proedrou?Kai kala apo tous sinagermikous.Alla apo tous akelikous? Kati en mou paei kala. Alla esto. As ginei to kalitero gia olous mas.

Kalinikta sas ! :)

Banana Republic Cyprus είπε...

Αγαπητή μου φίλη Μαρία, δεν μου αρέσει να μου αποδίδουν πράγματα που δεν είπα. Αν δεν κάνω λάθος είπες στο προηγούμενο σου μήνυμα "Tassos, Kasoulidis, Xristofias. Kai epanalamvano...gia tous allous 2 i proti lisi en to sxedio anan. gia ton tasso en enι"
Γι αυτό, σου είπα πως κάνεις λάθος. Αν το θεωρείς πως έτσι είναι όμως, δικαίωμα σου, αλλά δεν έβαλα λόγια στο στόμα σου. Το 4,5 χρόνια που είπα, γενικό ήτανε διότι έτσι εβάλαν πάνω τους υποστηρικτές του Τάσσου να λένε.
Μόνο που αγνοείς όπως φαίνεται τα γεγονότα. Ο ίδιος ο Τάσσος επανελειμμένα, στις κριτικές που δεχότανε από τον ΔΗΣΥ και σε διάφορα ΜΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ έλεγε πως το Ακελ και ο Χριστόφιας, μαζί του, διαφύλαξαν την Κυπριακή Δημοκρατία. Αν θες εξηγήσεις γι΄αυτό, να πας στον τάσσο, εγώ δε μπορώ να σε βοη΄θήσω ή να εξηγήσω τι εννοούσε ο τάσσος :)
Στα τελευταία που έγραψες... Είπες για τον Χριστόφια: "8imoumai paaaaaaara poli kala oti molis irte to sxedio anan efkike kai eipe oti to sxedio en kalo". Ωραία. Μήπως ο Τάσσος είπε πως δεν είναι;;;; ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ. Δεν θα τηρήσω άλλο τη στάση να σου απαντώ... αυτή τη φορά απαιτώ απάντηση από σένα. Και για τα προηγούμενα που "σου χαρίστηκα". Τι μαε έλεγε ο τάσσος όταν ήθελε να βγει πρόεδρος; "Δεσμεύομαι να λύσω το Κυπριακό στη βάση του σχεδίου αναν". Σήμερα αναθεματίζεται όχι μόνο το τελικό σχέδιο, αλλά και η βάση. Ζήτα λοιπόν εξηγήσεις από αυτόν. Επίσης το 2003, μετά ποθ εκλέγηκε, πήγε στη Ν.Υόρκη. Ο Ντενκτάς απέρριψε πρώτος το σχέδιο Αναν-3, ΚΙ ΕΝΩ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΚΤΕΙ (εφόσον το απέρριψε έτσι κι αλλιώς ο Ντενκτας), το αποδέκτηκε για να πάρει τα εύσημα του Κόφι Αναν. Σε ρωτώ ξανά λοιπόν, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΚΤΗΚΕ αφού ήταν διχοτομικό, γιατί το δέκτηκε αφού η βάση λύσης δεν είχε το ... σωστό περιεχόμενο; Γιατί έπαιξε ΠΟΚΕΡ την πατρίδα μας με μια τόσο μεγάλη μπλόφα; Απάντησε τα όλα αυτά εφόσον θυμάσαι τόσο καλά τα πράγματα. Όσο για τη φίλη σου (αλοίμονο τώρα να αποτελούν οι προσωπικές απόψεις κάποιων πολιτικές πραγματικότητες) ευχαρίστως να μας φέρει αποδείξεις πως το δέκτηκαν. Εγώ θεωρώ απλά κουτσομπολιό να κάθομαι να αναφέρνω τώρα προσωπικές απόψεις άλλων... έτσι είναι που κάνουμε κουβέντα;
Για τις διαδηλώσεις... ΑΝ, λέω ΑΝ, το ΑΚΕΛ ήταν υπερ του Αναν και γι αυτό δεν έκανε διαδηλώσεις, τότε γιατί δεν έκανε διαδηλώσεις το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ κτλ; :) Τότε, ενώ ο κόσμος έκρουζε σαν καζάνι, εσύ γυρεύεις διαδηλώσεις; Και εσύ πότε κατάλαβες ότι το σχέδιο δεν είναι καλό; Από την πρώτη μέρα που τελείωσαν οι συνομιλίες στο μπούργκενστοκ; Μήπως ήσουν εκεί και έβλεπες/ήξερες τι γινότανε; :) Αυτό που θέλω να πω ήταν πως για να κρίνει ο κόσμος αν ήταν καλό ή όχι, έπρεπε να περάσουμε εκείνες τις τραγικές μέρες μπροστά σε όλα τα κανάλια της τηλεόρασης για να ακούσουμε τί είχαν να μας πουν οι πολιτικοί μας. (και δεν θυμάμαι πάντως τον Χριστόφια να το εκθείαζε το σχέδιο). Άρα χρόνος για διαδηλώσεις υπήρχε-δεν υπήρχε περίπου 1 βδομάδα. Περιμένω να μου πεις τις διαδηλώσεις των άλλων :) Γιατί τις ζητάς από το ΑΚΕΛ; Ας έκανε αυτός που, σύμφωνα με σένα, ήταν ο πιο μεγάλος πολέμιος του σχεδίου! Και μου κάνει εντύπωση που όλα τα θυμάσαι αλλά δεν θυμάσαι τις εκκλήσεις όλων των πολιτικών τότε να μην φορτιστεί περισσότερο το κλίμα. Κι εσύ ήθελες διαδηλώσεις; Επίσης φαίνεται πως ξεχνάς τις εκκλήσεις από κοινού του Τάσσου και του Χριστόφια ΜΕΤΑ που απορρίφτηκε το σχέδιο, να μην βγει ο κόσμος έξω στους δρόμους να πανυγηρίζει για να μην δώσουμε λανθασμένα μηνύματα. Εσύ, αφού ήθελες διαδηλώσεις, γιατί δεν απάιτησες από τον πρόεδρο μας να κάνει μια διαδήλωση, πανυγηρική για να πανυγηρίσουμε που απορρίψαμε το σχέδιο; :)
Οπόταν, άσε τα συνθήματα και τις αερολογίες και μίλα ΠΟΛΙΤΙΚΑ και όχι με την λογική του "έτσι-άρα έτσι". Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε... πως επειδή εν έκαμεν διαδηλώσεις το ΑΚΕΛ άρα ήταν υπερ.
Για το θέμα του ΓΚιούλ, δεν το λέω εγώ. Το επιβεβαίωσε ο ΒΟΤΣΗΣ με την εξής δήλωση: "πήραν τώρα ενα χαριτολόγημα του προέδρου για να κάνουν επιχείρημα". Ρώτα τον κι αυτόν, αφού ρωτάς και τον π΄ροεδρο. Οπόταν, τις ειρωνίες σου, αλλού.
Για τα υπόλοιπα που λες πως ξέρεις, και οι πηγές σου είναι οι φίλες σου :), αντιλαμβάνεσαι πως δε μπορώ να έχω άποψη αφού εκείνες ξέρουν τα οικονομικά των ξένων ευρωβουλευτών μιας και είναι εκεί και ξέρουν και αν πληρόνωνται ή όχι :) Έλεος...
Περιμένω απαντήσεις στα ερωτηματα που σου έδωσα στα τελευταία μου 3-4 μηνύματα. Αλλιώς, αν είναι να κάνουμε κου΄βεντα για να λες τα δικά σου (ή των φίλων σου καλύτερα) κι εγώ να σου λέω τα δικά μου, άστο καλύτερα...

Ανώνυμος είπε...

pragmatika xairomai pou yparxei kosmos (opws h maria px) pou skeftetai jeina pou skeftomai k egw k en varketai na ta grafei kiolas! :) file mou brc gt en apantas ey8ews se oulla osa leei h maria? 1)se parapanw 8ema pou te8hke sxetika me ton kyrio drousiwth enw e3ekinhses na grafeis me thn e3hs dhlwsh sou: "Δεν είμαι δικηγόρος του Δρουσιώτη οπόταν δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη γι αυτόν." sth synexeia to 8ema sou egine h yperaspish tou en logw kyriou... 2) h aristera, xronia twra, oi apla dhlwnei, FWNAZEI pws oi toyrkoi en adelfia mas... nai nai... 3erw... ennooun tous tourkokyprious!!! ama shkwstei omws kanenas k pei oti eimaste ellhnes, kamnete polemo! k siga sior! ti eimaste? omoe8noi me tous "adelfous" mas? an xreiastoume pote voh8eia... pou akrivws enna apota8oume? stous "adelfous"??? 3)oso gia ton dhmokratiko sytnagermo kai tous opadous tou, pou xronia oloklhra diatympanizei oti "thn patrida ouk elattw paradwsw" kai tolmoun na aytoapokalountai patriwtes... as to edeixnan ton kairo pou htan to dhmopshfisma...
kala... tlk o kosmos pou en travhmenos pros ta akra ths politikhs (vlepe aristera kai de3ia) en gia polla xastoukia! legontas to touto (gia na men para3hgoumai)ennow ton kosmo pou opws ta rifkia kamnoun akrivws oti tous EPITASSEI to komma tous na kamoun k en valloun k mia fora to nionio tous na doulepsei lio na doun ti en pros ofelos mas k ti oi.. Paw stoixhma oti o xristofias, o monadikos logos pou eipe :oxi" sto dhmopshfisma htan to oti eide pou nwris pros ta pou trava o kosmos kai foh8hke oti enna exane poly kosmo to komma an ephaine pou thn allh meria... touto lalei to polys kosmos toy akel... oi egw...

oso gia mena...na anaferw mono oti pio palia hmoun de3ia (pro-tassou) kai shmera ntrepoumai na to lew... touto apla gia na sas pw oti o logos pou pshfizw tasso en oti 8ewrw ton, ton kalytero gia na synexisei na ekproswpei emena k touto ton topo sta die8nh kai eyrwpaika drwmena pou mas aforoun, k oti an hmoun mia typikh "de3ia" enna pshfiza me kleista ta matia kasoulidh... (k OI! gia onoma tou 8eou... en eimai de3ia.. hmoun epd HTAN oi parapanw symma8htes mou otan hmoun akoma sxoleio... twra esyneidhtopoihsa ti einai h de3ia)

elpizw na men e8i3a opoiondhpote.. an to ekama xwris na to katalavw syggnwmh ek twn prwterwn.

Banana Republic Cyprus είπε...

"elpizw na men e8i3a opoiondhpote.. an to ekama xwris na to katalavw syggnwmh ek twn prwterwn."

"2) h aristera, xronia twra, oi apla dhlwnei, FWNAZEI pws oi toyrkoi en adelfia mas... nai nai... 3erw... ennooun tous tourkokyprious!!! ama shkwstei omws kanenas k pei oti eimaste ellhnes, kamnete polemo! k siga sior! ti eimaste? omoe8noi me tous "adelfous" mas? an xreiastoume pote voh8eia... pou akrivws enna apota8oume? stous "adelfous"???"

Λυπάμαι αλλά δεν σε πιστεύω πως δεν ήταν σκόπιμο αυτό. Και σκόπιμο και φανατισμένο και απαξιωτικό. Απαντώ με συνέπεια σε όλους σας και κανείς από εσάς δεν άκουσε τίποτε το προσβλητικό για το άτομο του από εμένα. Οι πολιτικοί κρίνονται κι όχι εμείς που απλά εκφέρουμε απόψεις. Ο φανατισμένος, ή αλλιώς ξερόλας, είναι αυτός που χάνει ταα επιχειρήματα του και καταφευγει σε απαξιωτισμούς και αφορισμούς. Αν εγώ είμαι αδελφός των τούρκων που γράφω στα ελληνικά, με οξείες και τόνους, απορώ πως θα έπρεπε να αποκαλέσω αυτούς που γράφουν γκρίκλις. Δεν το έκανα ποτέ όμως, διότι δεν είναι προσωπικές διαφωνίες που εκφράζουμε εδώ. Αν το επίπεδο κάποιων είναι τέτοιο που να νομίζουν πως είναι οι ίδιοι ο Τάσσος, άρα και εισπράττουν τις κατηγορίες εναντίων του τάσσου προσωπικά σαν να είναι εναντίων τους, λυπάμαι αλλά δεν είναι Junior Eurovision εδώ. Κάμετε το δικό σας μπλογκ και γράψτε ότι θέλετε για την καταγωγή που μας καταλογίζετε και αφέντες θα είστε εσείς τότε. Εδώ οφείλετε να σέβεστε τον χώρο που σας φιλοξενεί να πείτε κι εσείς όπως όλοι τις απόψεις σας.

Χρυσοπράσινο Μπανανόφυλλο.

Banana Republic Cyprus είπε...

Από τον φίλο ΑΝΕΥ:
------------------

Φίλε BRC,

Το κείμενο που ακολουθεί (πιο κάτω) το έγραψα για σχολιασμό των θέσεων και της τακτικής διαφόρων Παπαδοπουλικών που έμπαιναν στο post του blog “68 λόγοι για να μην ψηφίσουμε Τάσσο!”, και έλεγαν τα δικά τους. Φαίνεται όμως ότι τους βαρέθηκες και γι’ αυτό απενεργοποίησες τη δυνατότητα ανάρτησης νέων σχολίων. Εγώ όμως μια και το έγραψα το κείμενο στο στέλνω εδώ και πράξε ότι νομίζεις με αυτό. Αν θες κράτησε το εδώ, αν δεν το γουστάρεις διάγραψε το ή στείλε το στο post για το οποίο γράφτηκε.

Το κείμενο έχεις ως ακολούθως:

Αγαπητέ blogοδεσπότα BRC,
Κυρίες & Κύριοι συν-επισκέπτες του blog,
Καλησπέρα Σας!

Μπαίνοντας στα σχόλια του post ανακάλυψα ότι γίνεται μια έντονη (και κάπως κουραστική) συζήτηση με θέμα τις προεδρικές εκλογές.
Τα μαργαριτάρια, τα αβάσιμα σχόλια και αυθαίρετα συμπεράσματα καθώς και η παραποίηση γεγονότων και θέσεων (βασικά του ΑΚΕΛ και του Δημήτρη Χριστόφια – γιατί αν χάσει ο Παπαδόπουλος μόνο από τον Χριστόφια θα χάσει) από τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου (Maria, Elsa, Πάρης, Marios), με αναγκάζουν να κάνω κι εγώ μια παρέμβαση. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατό πιο σύντομος γιατί τα μεγάλα και μακρόσυρτα σχόλια συνήθως κουράζουν (και τα μάτια και το νου) και μάλιστα όταν αυτά είναι γραμμένα και σε greeklish.
Η madam Maria, λόγου χάριν να πούμε, η οποία δηλώνει πως δεν είναι ούτε φανατική του Παπαδόπουλου, ούτε και κομματικοποιημένη, και δεν εκπροσωπεί κανένα κόμμα και κανένα υποψήφιο, γράφει με τόσο πάθος υπέρ της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου και ενάντιον βασικά του Χριστόφια που κάποιος σίγουρα θα την πάρει για μέλος του εκλογικού επιτελείου του Παπαδόπουλου. Γράφει κείμενα των 5, 6 ή και πιο πολλών ακόμα σελίδων αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια (για αποδοχή του Σχεδίου Ανάν από το Χριστόφια, για βολέματα, για απαξιωτική αντιμετώπιση των Τουρκοκυπρίων και πολλά άλλα). Φανταστήκατε αν ήταν και φανατικιά ακόμα!

Η όλη προεκλογική εκστρατεία και προπαγάνδα του Παπαδόπουλου και του επιτελείου του στηρίζεται:

1. Στην οικειοποίηση από μέρους τους του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, λες και ο κυπριακός λαός καθόρισε τη θέση του μετά το δακρύβρεκτο (αλά Μάρθα Βούρτση σε ελληνική ταινία της δεκαετίας του 60) διάγγελμα του Προέδρου. (Το ΑΚΕΛ πήρε τις αποφάσεις του σε Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό και όλα τα άλλα που λέγονται περί ΝΑΙ είναι εκ του πονηρού).
2. Σε μια anef_προηγούμενου “ανανολογία” και συζητήσεις για ένα σχέδιο που πέρασε στα αζήτητα (της ιστορίας) και εικασίες για την επαναφορά του λες και δεν ξέρουμε ότι μετά τις εκλογές κάποιο νέο σχέδιο θα έρθει μπροστά μας με άλλο όνομα φυσικά αλλά οποία ψευδαίσθηση να νομίζουμε ότι το περιεχόμενο του θα διαφέρει και πολύ από τα προηγούμενα. Τι κάναμε (μετά το ΟΧΙ) για να αλλάξουν τα πράγματα. Φυσικά όλη αυτή η παραφιλολογία περί του Σχεδίου Ανάν στοχεύει στη δημιουργία εκ νέου αισθημάτων ανασφάλειας και εθνικισμού στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, η οποία για να "σωθεί" θα τρέξει να επανεκλέξει τον Τάσσο.
3. Στην αμφισβήτηση της φιλοπατρίας των ανθυποψηφίων του Παπαδόπουλου (και δη του Χριστόφια) κατηγορώντας τους για μειωμένες αντιστάσεις έναντι των ξένων, λες και του όρισε κανένας Θεός να δίνουν πιστοποιητικά πατριωτισμού.

Όλα αυτά βολεύουν την Τουρκία, αφού με τη γενική αρνητικότητα του Προέδρου (όχι στο σχέδιο Ανάν αλλά σε οποιαδήποτε κίνηση που θα φέρει πιο κοντά τις δυο κοινότητες) απενοχοποιεί τους Αγγλοαμερικάνους (και την Ευρωπαϊκή Ένωση) από τις ευθύνες που έχουν για την κατοχή και τη διατήρηση της, ενώ παράλληλα ρίχνουν το γάντι σε μας. (Ξέχασα ότι για το Πρόεδρο η δεύτερη καλύτερη λύση είναι τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν).

Κυρία Μαρία, επαναλαμβάνεις κατά κόρο ότι ο Χριστόφιας αποδέχτηκε το Σχέδιο Ανάν! Γράφεις: “…8imoumai paaaaaaara poli kala oti molis irte to sxedio anan efkike (σημ. ο Χριστόφιας) kai eipe oti to sxedio en kalo kai ta loipa kai oti ipostirizei to”. Επίσης λες: “ Alla proton kirie arxige enos sovarou kata ta alla kommatos pos einai dinaton na laleis ti mia nai tin alli oxi gia ena sxedio toso sovaro.” Όλα όσα λες είναι ΨΕΜΑΤΑ κυρία Μαρία! Και μην μας πεις ότι στα είπε μια φίλη σου που το άκουσε από την κουμέρα της ανιψιάς του τρίτου ξαδέλφου της ιδιοκτήτριας του περιπτέρου απ’ όπου αγοράζει εφημερίδες ο Χριστόφιας! Το ΑΚΕΛ συζήτησε τα υπέρ και τα κατά του Σχεδίου στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του και είναι γελοίο να αμφισβητείται τι τελικά ψήφισε ο Χριστόφιας όταν καλούσε τα μέλη και τους οπαδούς του Κόμματος να ψηφίσουν ΟΧΙ! Θέλω να μου παρουσιάσεις στοιχεία από κομματικά έγγραφα του ΑΚΕΛ και δηλώσεις του Χριστόφια που να λαλούν ότι υποστηρίζουν την αποδοχή του Σχεδίου Ανάν. ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ!
Πέραν των όσων άσκεφτα χρεώνεις στο ΑΚΕΛ και στον Χριστόφια για το Σχέδιο Ανάν λαλείς και διάφορα άλλα απαξιωτικά όπως “… Opos episis exo tin apo4i oti to akel afou kala kala esase tous dikous tou kai evale tous se diafores 8eseis kleidia, Afou ekatse kai efae mia xara tosa xronia...”. Μπορείς να μας πεις κυρά-Μαρία ποιους και πόσους έσασεν το ΑΚΕΛ τζιαι ποιοι εφάαν; Εκακοφάνηκες σας που έπιασε τζιαι κανένας αριστερός δουλειά στη Δημοσία Υπηρεσία όπου είχατε το μονοπώλιο τζιαι μπορεί να έκοψεν έξω η δεύτερη ξαδέλφη της γειτόνισσας της καθαρίστριας κάποιου Υπουργείου, που εν δική σας!
Πάντως είσαι ειδική στο να κάνεις το άσπρο μαύρο και να στηρίζεις την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου με πολύ μπλα μπλα και ανανολογίες. Ζαττίν μου εν τζιαι ‘χετε τζιαι τίποτα άλλο αν πειτε εκτος που το Σχέδιο Αναν! Πως τζιαι εν σε πήραν πρέφα στο εκλογικό επιτελείο του Παπαδόπουλου για να τους βοηθάς. Να δίνεις απαντήσεις, λόγου χάριν να πούμε, σε συζητήσεις στο διαδίκτυο. Ή μήπως αυτό κάνεις;

Και δυο λόγια στην Elsa που κάποτε ήταν δεξιά και τώρα εν μισο-δεξιά και που μάλλον ακόμα ψάχνεται (και που συνεχώς δίνει συγχαρητήρια σε όποιο πει καλό λόγο για τον Παπαδόπουλο – ανεβαίνει το ηθικό της, βλέπετε). Γράφεις: “…an xreiastoume pote voh8eia... pou akrivws enna apota8oume? stous "adelfous"???:”
Η ουσία αγαπητό μου κοριτσάκι είναι να πετύχουμε μια λύση ΜΑΖΙ με τους τουρκοκύπριους που θα αποκλείουν τις πιθανότητες δημιουργίας (και πάλι) αναταραχών, επεισοδίων και πολεμικών συγκρούσεων.

Απολογούμαι αν μακρηγόρησα, όμως κάποια πράγματα έπρεπε να ειπωθούν!

Εύχομαι σ’ όλους καλό βράδυ!

Anef_oriwn
Τρίτη 22/01/2008 – 10:52 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Kira Maria? Mantam Maria? Ta pairnw gia asteio (epeidi me esimpa8ises kai noio8eis e3ikoiomenos mazi mou alliws den dikaiologeisai ).

Ego agapite en eimai kanenou kommatos alla ipostirizo ton proedro. En nomizo na to ekri4a me kanena tropo! Alla eos gnisia kommatopoihmenoi kai xaideutikws 8a pw arnakia merikoi en mporoun na katalavoun pos mporei enas an8ropos na men einai se kapoio komma alla na ekfrazei eleu8era tin apo4i tou kai ws gnwsto e3 idiwn krinoun ta allotria! :) Lipoumai gia ayto dioti exete tin entiposi oti olos o kosmos einai kommatopoihmenos kai oti opoiosdipote den einai kommatopoihmenos den mporei na exei apo4i gia tin ipo4ifiotita tou kiriou Papadopoulou kai twn allwn dio. E loipon lan8anesai dioti iparxoun polloi san emena an8ropoi eleu8eroi polites (pou mporei na ipostirizoun kai enan ek twn allwn dio) ektos kommatwn. Auto prosvalei kai tous 4ifoforous tou akel pou anikoun se auti tin katigoria. Episis 8a se parakalousa na prosexeis ti les afou merikoi apo emas oxi mono den einai se kommata alla oi oikogeneies tous adiki8hkan apo rousfetia se megalo va8mo logw tou oti den itan se kanena komma na tous ipostiri3ei. Prosexe loipon ti les kai ti pliges 3ineis.

Den eimai fanatiki tou papadopoulou. Eimai entona anti8eti me tous xristofia kasoulidi. Oute auto to ekri4a :) An auto einai isa kai omoia gia sena den exo problima na to onomazeis opos 8es! Oso afora to posto mou einai na apantw mono se auto to blog (gia tis alles selides exei analavei allos to posto!). De 3erw ean o ipo4ifios pou ekproswpeis xrisimpoiei tetoies taktikes!! (emena oute mou eperase pou to nou pote!) alla ego en eimai tetoia! Telospantwn o brc mporei na se diavevaiwsei (etsi gia na deis oti den exw akrivws auto to posto) afou otan klidose to 8ema ego i8ela na telioso tin kouventoula mou mazi tou (pou den 8a to evlepe oudeis allos!) kai tou esteila email! Vevea isos to posto mou na itan na alla3o ti gnomi tou brc...eni 3ero na to skefto kai na sou po.

Eipa oti en 8a 3anagra4o sto blog auto afou to 8ema eixe e3antli8ei alla o kalos brc eixe tin kali dia8esi na mou steilei email kai na mou pei oti anoi3e to blog gia na mporo na apantiso se ayto to post (axx kira maria :) ) kai ayto 8a pra3o kai telos. Apo kei kai pera miloun ta tektenomena apo mona tous. Apo oti vlepo kai oi antili4eis mou me tis antili4eis tou aney oriwn kai tou brc apexoun kata parasaggas (pou akougetai poli teleutaia).

Agapite DEN LEW 4emata! Lew auto pou blepw SAN APLOS AN8RWPOS kai auto pou pisteuo!! Giati einai toso diskolo na to katalavete!?! Kai giati me tosi eukolia me katigoreis?

Gia na deis ti e4ifise o Xristofias den 8a deis tin apofasi tou kommatos pou tin diavase o kirios Xristofias enopiw twn opadwn tou alla 8a ton krineis apo ti 8esi pou eixe sta organa tou kommatos. Stin omilia tou o kirios Xristofias stin Kentriki Epitropi milouse 2.5 ores iper tou sxediou dialisis. Grammeno kai dimosieumeno se efimerida pou twra gia kapoio logo en mporeis na to vreis sto arxeio tis. An mporeis esi apodei3e mou to anti8eto.
Pantws ta stelexh tou AKEL den to apedei3an akoma (oute kan na vgoun dimosia kai na to arni8oun) opws tous eziti8hke pollakis.
Alla egw eipa to 3ana, enen twra pou exw auth thn apo4h einai apo totes :). Ta stelexh tou Akel en pio gnosta gia ti drasi tous iper tou nai para tou oxi. Epishs ta stelexh pou drastiriopoih8hkan iper tou oxi (kai den itan kai polla) oi misoi ipostirizoun ton papadopoulo me apokorifoma ton kirio Agapiou pou ton epire kai gia na kata8esei ipo4ifiothta kai edilose ka8ara oti en e8niko to 8ema eno de kapoioi alloi apla eparetisan na asxolountai me to Akel. O de kirios Lillikas eparadektike oti edexetoun pieseis apo to komma gia to oti edrastiriopoihtoun iper tou oxi (oso a3iopistos en o lillikas en kai olio oi alloi stin politiki men akouso pellares). Apo tin alli de vlepoume ta stelexh iper tou nai apo to AKEL kai OXI mono (blepe kai EDH - ego prosopika en 8a edexoumoun na me stirizei komma pou ekatagkile tin kipriaki dimokratia amesos meta to dimo4ifisma) na plaisionoun ton kirio Xristofia kai merikoi apo autous na katexoun diaforwn eidwn a3iomata. O kirios Xristofias meta pou edektike to sxedio (nai exo apodei3eis piene kai anazita se arxeio efimeridwn ar8ra ton prwto kairo pou ebgike to sxedio os pros dimo4ifisma) eipe oti to mono problima pou eixe me to sxedio itan oi eggihseis pou den tou edosan oi amerikanoi (e osan koymmounistis an8ropos ofeilei na parei kapoies amerikanikes eggihseis). Giati diladi efoi8ike na pei OXI epeidi touto to sxedio 8a mas katastre4ei. TELOS. Eggihseis gia na fkoume kaloi sta ma8kia twn 3enwn? An etsi dineis sto lao na katalavei to problima tou sxediou anan...
kai meta eipe to fovero alla to pernoume sto ntoukou vevea "eipame oxi na tsimentosoume to nai". Mhpws hrte h wra na tsimentwsoume to nai? afou kai esi o idios paradexesai oti to epomeno sxedio den 8a diaferei kata poli apo to sxedio Anan kai simfono mazi sou (parolo pou xristofias kasoulidis epimenoun oti to sxedio anan epe8ane). Eni 3ero kai alh8eia elpizo oxi.
Kai epimenw, ton kairo ekeino hmoun foititria (twra mporeis na me prosfoneis kai os despoinis Maria :) ) kai 8imamai poli kala tin proodeutiki kai tin edon na mhn kanoun to paramikro gia to oxi. oute ekdiloseis an to protimas file brc oute pliroforisi oute tipote . Kai nai eginan polles ekdiloseis pou 8a mporouse na ertei i edon kai proodeutiki kai na dosei alli dinamiki stin ekdilosi. Na akoustei pio dinata na soustei o topos! Alla den tous eidame. Ta sin8imata pou fonazoun twra me toso pa8os ston kirio Xristofia tote den e3eran na ta poun gia tin Kipro mas pou ekindineue. Kai milo gia ekdiloseis kai diadiloseis prin apo to ssxedio anan (meta to sxedio anan kai to oxi en efkika oute ego stous dromous alla oute kai kanenas allos organomena). Kai men mou peite gia to mpourkenstok tora. To sxedio Anan eixe tin katastrofiki domi apo tin arxi. Auta blepo. Auti einai i apo4i mou. Dikaiousai na diafoneis. Ego apo tote auto ekrina. Amfisviteis tin ikanotita na krinw sosta en ena prama alla na iponoeis oti en exo krisi (re paidi mou en kamo esto mia prospa8eia) einai toulaxiston anali8es kai oute mporeis na to les me tosi sigouria afou den me gnorizeis.

Eni 3erei ti exei na pei to epiteleio tou papadopoulou peran tou sxediou anan (3ereis kai ego mazi tous), apo oso eida simera sti diakanaliki o Proedros eipe arketa kala ta pramata. Egw proswpika to sxedio anan einai to kiriotero kritirio epilogis mou gia autes tis proedrikes. Dioti dixws Kipro kai patrida ti na kamo ta programmata gia esoterikes diakiverniseis?
Prosopiki mou 8esh en sou zhtw na thn aspasteis. Alla oso afora kai tin eswterikh diakivernisi an dw kapoies palies sinenteu3eis tou kiriou Xristofia 8ewrw oti kala ta epige o kirios Papadopoulos (akolou8wntas ti diki tou apo4i). Allo vevea ti ekatalave tora o xristofias kai I parea tou. kati lious mines meta. Kai telospantwn gia osa katigoreis ton kirio Papadopoulo (an ta ennoeis) tote amesa katigoreis kai ton kirio Xristofia pou an den esimmetixe (leme tora eixe kati ipourgeia kai autos kai oxi pe3e gelase) kai ekeinos se auta toulaxiston ta anexotan (kai afou den einai gia tin karekla pes mas esi gia poio logo to ekamne pou isws 3ereis kalitera) kai auto den einai kati pou prepei na kanei enas mellontikos proedros. Pale diki mou apo4i men peseis na me faeis! Eimai anostoula h kiria marigoula!

Ek tou ponirou 8a i8ela na anaferw einai h diki sou anafora os pros thn amfisvitisi tis filopatrias twn an8ipo4ifiwn tou papadopoulou pou aneferes. Apla pisteuo vlepoun me entelws la8os tropo ti lisi tou kipriakou. Vlepoun ti lisi tou kipriakou kato apo to prisma tou sxediou anan kai Den me ekfrazoun san aplo politi. En me pei8oun. Den to 8elw telos. Gia ayto eipa oxi. En eipa oxi gia na pw nai sto idio prama pio meta!

Kai kleinontas na po oti MAZI me tous tourkokiprious prepei na lisoume to problima mas afou bgaloume e3o tin Tourkia apo tis sxeseis mas. Ektos vevea an epanastatisoun oi Tourkokiprioi enantion tou ka8estotos pou epikratei sta katexomena kai fkoun kai poun me andreia oti I Tourkia to mono pou kamei einai na tous katapiezei kai na tous xrisimopoiei gia na proo8ei ta dika tis sxedia kai oti episis den iparxei apomonosi tourkokipriwn apo pleuras kipriakis dimokratias kai oti mazi mas 8eloun na einai gia mia kaliteri kipro. (oreo a? alla pou? Monoi mas na fkaloume to fidi pou tin tripa? ).Ara afou to parapano scenario moiazei fantastiko prepei oposdipote na fkei I Tourkia (kai min 3exname kai tin Agglia kai afou paei etsi as fkei kai I Ellada aman fioun toutoi oulloi) pou ti mesi oso afora to kipriako. Telos. Mono etsi MAZI 8a mporesoume na ta kataferoume. Eipame ta 3ana touta. Apo4i mou pale dieukrinizo! O Papadopoulos mporei na pisteukei alla ego touto pisteuko (pou ekatantisame na prepei na dieukrinizeis oti en eisai arni ka8e for a pou ekfrazeis tin apo4i sou).

Kai epeidi ekanes ni3i sto oti makrigorw ofeilw na to omologhsw oti to kamnw alla sigxora me ...eimai kai ego gineka! mia kira - mantam - desponis pou oso na peis areskei mou na milo... kai na 4ilomourmourw! ELpizo na men fteei kai o tassos gia touto dioti ego ipostirizo oti en diko mou elattoma! Apo4i mou pale a :P filika ;)

Antapodidw tis euxes kai kali leuteria se olous mas (apo oles tis pleures).

Bananistanos είπε...

Ομολογώ ότι δεν διάβασα ολόκληρα τα πιο πάνω λόγω ακατάσχετης φλυαρίας κα greekglish.

Κάποια γενικά σχόλια...

Ναι, ο Τάσος δεν θέλει λύση. Όταν απορρίπτει ολοκληρωτικά το Σχέδιο Αναν (που είναι αποτελεσμα των συνομιλιών 30 χρόνων) και την ομοσπονδία, αυτό δείχνει. Γιατί πχ, όταν διαπραγματεύεσαι και δηλώνεις ότι διαθέτεις 100.000 ευρω για το χ οικόπεδο ενώ ο πωλητής θέλει 110.000 δεν μπορείς να έρτεις την επομένη και να πεις 50.000 δίνω. Πρέπει να κάμεις μια κοντινή προσφορα.

Οπότε ο Τάσος αφού δεν διαθέτει ούτε 110000, ούτε καν 100.000, σημαίνει ότι προτιμά την 2η καλύτερη λύση δηλαδή την σημερινή κατάσταση. Ειναι όμως η σημερινή κατάσταση έστω η 2η καλυτερη λύση. Με 70000 τουρκοκύπριους με ταυτότητα της ΚΔ? Με το 34% του τόπου κκοτσιάνιν στην ΤΔΒΚ? Και τί θα γίνει όταν αύριο οι 70000 γινούν 140000 και ζητίσουν τις περιουσίες τους στο Νότο? Υπάρχει δικαστήριο που θα αρνηθεί σε Κύπριο πολίτη που κρατά τίτλον ιδιοκτησίας περιουσίας στο νότο? Μήπως θα τους φαμε σε 48 ώρες όπως ελοάρκαζεν το 64 ο Τάσος? Μόνο που τωρά έχουμε 50000 στρατό στο βορρά που εν να γυρεύκει αφορμή. Αλλά ενοχλούσαν μας οι 700 στρατιώτες του σχεδίου Αναν.

Η Μαρία είπε για την περιρέουσα του Δρουσίωτη. Επειδή εγώ επίστεψα τον, πε μου σε παρακαλώ ( εν συντομία pleasssse)που λαλεί ψέματα ή παραποιά την αλήθεια.

Αν εκλεγεί ο Κας θα κυβερνά ο Αναστασιάδης. Με πιον τρόπο? Θα του πετάσσει τασάκια αμα δεν κάμνει ότι του λαλεί?


Ο Τάσος έφερε το κυπριακό στην χειρώτερη του φάση που το 74, άφηκεν μας ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ, χωρίς φυσικό αέριο, επροσπάθησε να σάσει τους δικούς του με την πλωτή, εδωροδωκήθηκε που ξένους( WATFORD ) τζε είχε το θράσος να κατηγορεί τους άλλους ότι επληρωθήκαν,...η λίστα εν ατέλιωτη τζε κάποιοι μιλουν για παρωπίδες σε αυτούς που τα βλέπουν αντί σε αυτούς που δεν τα βλέπουν.

Bananistanos είπε...

77. Γήπεδα γκολφ

Banana Republic Cyprus είπε...

Μπανανιστάνε, σωστός! :)
Προστέθηκε κι αυτό :)

Ανώνυμος είπε...

Συγγενεις και κουμπάροι της οικογενειας Τάσσου Παπαδόπουλου

Συγγενεις και κουμπάροι της οικογενειας Τάσσου Παπαδόπουλου σε διαφορα αξιωματα του ευρυτερου δημοσιου τομεα, που διόρισε ο Τάσσος

- Χριστόδουλος Πασιαρδής, τέως Υφυπουργός παρά τω Προέδρω,τέως ΄κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν Υπουργός Άμυνας, κουμπάρος του Τάσσου,

- Βασιλης Παλμας, κυβερνητικος εκπροσωπος, νυμφευμενος με την αδελφοτεκνη του Τασσου (η οποια εργαζεται στο δικηγορικο γραφειο Τασσος Παπαδοποπουλος και Σια),

- Γιώργος Χατζηαναστασίου, νυν Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, κουμπάρος του Τάσσου,

- Τασσος Τζιωνης, διευθυντής του διπλωματικoύ γραφείου του προεδρου, βαφτιστικος του Τασσου,

- Ο αείμνηστος Πεύκιος Γεωργιάδης, Υπουργός Παιδείας, κουμπάρος του Τάσσου,

- Μάρκος Σπανός, Πρόεδρος Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, κουμπάρος του Τάσσου,

- Αιμιλία Κενεβεζου, υψηλόμισθη δημοσιογράφος / παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων στο ημικρατικό κανάλι, αδελφη του δικηγόρου Κυριακου Κενεβεζου βαφτιστικου του Τασσου (γραμματέας του ΔΗΚΟ και εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και Σία),

- Μαριος Ξενοφώντος, μελος Δ.Σ. Κυπριακων Αερογραμμων, κουμπαρος του Νικολα Παπαδοπουλου,

- Γιώργος Ηλιάδης, επαναδιορισθής στο Υπουργείο Εξωτερικών στην κλίμακα Α15, συμπέθερος του Τάσσου,

- Ανδρέας Κενεβέζος, μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, μυροκουμπάρος του Τάσσου (πατέρας του βαφτιστικού του Κυριάκου Κενεβέζου ο οποίος εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και Σια),

Bananistanos είπε...

79. afthodes piretos