Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι'όλα τα ίδια μένουν...

Καλή Χρονιά φίλοι μου, χρόνια πολλά και ότι ποθείτε. Υγεία, χαρά, ευτυχία, λεφτά, κάμποσο σεξ, όργια και όλα τα... παρελκόμενα και οτιδήποτε άλλο στερεότυπο σας εύχονται και οι υπόλοιποι.... ΠΕΛΛΑΡΕΣ.

Εγώ μόνο θα σας (μας) ευχηθώ περισσότερη ανθρωπιά. Τίποτε άλλο. Υγεία μπορείτε να έχετε άμα κάνετε τις εξετάσεις σας τακτικά και προσέχετε τις οδηγίες των γιατρών, λεφτά μπορείτε να κάνετε αν είστε έξυπνοι και εργατικοί, χαρά και ευτυχία μπορείτε να έχετε αν δέχεστε τον σύντροφο σας όπως είναι ή αν κάμετε 2-3 κοπελλούθκια για να πνίξετε την ανία, σεξ μπορείτε να κάνετε είτε δωρεάν είτε με το αζημίωτο... για να έχετε ανθρωπιά δεν υπάρχει συνταγή. Γι΄αυτό και επιλέγω αυτή την ευχή για όλους μας.

Λοιπόν, στα τατσιζιλίκια μας τώρα... ο Τάσσος προσωρινά παίρνει αμνηστία μιας και άνθρωποι που δουλεύουν γι' αυτόν υποψιάζονται πως χρηματοδοτούμαι για να γράφω ότι γράφω. Ακούσαμεν το και τούτο. Ξέρετε, στην Κύπρο έγινε μόδα από το 2003 και μετά. Όποιος έχει αντίθετη άποψη, είτε προδότης είναι, είτε μειοδότης, είτε χρηματοδοτείται από ντόπιους ή ξένους. Α, ξέχασα το καλύτερο. Είτε είναι ΝΕΝΕΚΟΣ (=τουρκοπροσκυνημένος, για όσους αγνοούν την ερμηνεία της λέξης) Πάλε καλά που με φώτισε ο Θεός και ψήφισα ΟΧΙ στο σχέδιο Αναν, διότι σίγουρα θα με είχαν φακελωμένο σαν τουρκόφιλο και τουρκοπροσκυνημένο, όπως πχ. είναι ο Κασουλίδης και ο Αναστασιάδης που τόλμησαν να έχουν αντίθετη άποψη. Οπόταν, θα αφήσω για λίγο τον Τάσσο να πνάσει. Θα είναι το Χριστουγενιάτικο μου δώρο προς αυτόν. Σάζω τον πιο μετά άλλωστε. Αλλά επειδή κάπου θα πρέπει να φκάλω την... χασούρα, δυστυχώς ο μέσος Κύπριος θα πληρώσει πάλι τα σπασμένα :)

Ρε τι Ευρώπη κι αν μας φέρουν και βάλουν, τι Ευρώ κι αν μας δώσουν, τι κι αν ταξιδέψουμε σε 500 χώρες, πάλε τόππουζοι είμαστε σε κάποια θέματα. Πήγα που λέτε σε μια ωραία καφετέρια να πιω τον καφέ μου, να διαβάσω λίγο και να απολαύσω και το τσιγάρο μου. Είχε 4 τραπέζια για τους καπνιστές. Στο ένα καθότανε μια κοπέλα με το λάπτοπ της, στο άλλο ένα ζευγάρι ξένοι, στο τρίτο 2 ζευγάρια και στο τέταρτο... τα παιδιά τους. Τα παιδιά κρατούσαν στο χέρι εκείνα τα τσιγάρα-τσίχλες και έπαιζαν τους καπνιστές, πως τάχα έριχναν την στάχτη στο τασάκι κτλ. Εννοείται πως βρήκα την τέλεια αφορμή για να γίνω πάλι τατσίζης. Το ότι ήτανε παιδιά δεν με χαλούσε καθόλου, για να μην πω πως μου άρεσε μιας και γουστάρω πολύ να χρησιμοποιώ τα παιδιά των άλλων για να προσβάλω τους αναίστητους Κυπραίους. Πάω λοιπόν εκεί στο τραπέζι και λέω στα παιδιά να πάνε σε άλλο τραπέζι να παίξουν, τόσο δυνατά όσο για να με ακούσουν οι γονείς τους που κάθονταν δίπλα. Ο μικρός μου απαντά "φύε εσύ" και η μικρή με έγραψε στα παλιά της παπούτσια. Οι γονείς, παρακολουθούν και -φυσικά- καμαρώνουν τον γιόκα τους αντί να του πουν να σηκωθεί Γυρίζω προς αυτούς και τους λέω αν είναι εύκολο να πουν στα παιδιά τους να κάτσουν αλλού διότι είμαι καπνιστής και δε μπορώ να κάτσω αλλού. Η απάντηση ήταν αναμενόμενη... "δεν έχει τόπο στο δικό μας τραπέζι και θέλουμε τα μωρά δίπλα μας για να τα βλέπουμε και να τα προσέχουμε". Άναψα... έγινα δκιάολος. Παρόλα αυτά, ευγενικά, τους είπα πως δεν είναι σωστό να έρχεται ένας ενήλικας και να μην έχει τόπο να κάτσει επειδή τα μωρά θέλουν από τα 8 τους να το παίζουν ...καπνιστές. Εκόπηκεν η μουτσούνα τους... ευτυχώς δεν είπαν τίποτε πίσω γιατί θα γινόμασταν θέαμα. Επενέβηκε κι ο υπάλληλος της καφετέριας που ήτανε εκεί και ζήτησε κι αυτός από τους γονείς να φέρουν κοντά τους τα κοπελλούθκια τους. Τέλος καλό, όλα καλά. Ήπια τον καφέ μου, διάβασα, κάπνισα και κάμποσα τσιγάρα (εννοείται πως φυσούσα τον καπνό προς το τραπέζι τους) και έφυγα.
Έρχομαι σπίτι και βρίσκω μια σημείωση με τις νέες "τιμές" για τα κοινόχρηστα του διαμερίσματος μου. Από 10.80 λίρες που πλήρωνα, τώρα θα πληρώνω λένε 20 Ευρώ. Δηλαδή 11.71 λίρες. Σκέφτηκα να πάω να ρωτήσω την διαχειρίστρια γιατί τα αύξησε χωρίς να μας ρωτήσει, αλλά είπα να μην κάνω θέμα για μια ψωρόλιρα. Βιαζόμουν άλλωστε να πάω στο ινστιτούτο να πληρώσω κάτι οφειλόμενα που είχα για κάτι βιβλία και ήμουνα χαρούμενος που θα ξεφορτωνόμουν τις λίρες που έμειναν πάνω μου. Πάω, πληρώνω και με ενημερώνουν πως τώρα, με το νέο χρόνο, τα δίδακτρα θα είναι 65 Ευρώ, δηλαδή κάπου στις 38.05 λίρες. Δεν είπα τίποτε, ξεκινώ το λογισμικό που έχω στο κινητό μου για μετατροπή Ευρώ σε Λίρες και της λέω πως εγώ θα τους πληρώνω 59.80 Ευρώ, δηλαδή 35 λίρες, όσο ήταν και το ποσό που πλήρωνα και μέχρι τις 31 του Δεκέμβρη. Η κοπέλα, χαμογέλασε αμήχανα και μου λέει πως δεν είναι αυτή που αποφασίζει αλλά ο ιδιοκτήτης του ινστιτούτου. "Να του πεις ότι δεν δικαιούται να αυξήσει τα δίδακτρα στη μέση μιας περιόδου, και ότι εγώ γράφτηκα στο ινστιτούτο του με συμφωνημένο ποσό 35 λίρες", της είπα. "Κι αν έχει πρόβλημα, να με πάρει τηλέφωνο και κανονίζω τον", πρόσθεσα. Ε άμα πια... έβαλαν σκοπό να μας γαμήσουν όλοι και θέλουν να λέμε κι ευχαριστώ. Τηλεφώνησα στα άλλα παιδιά της τάξης που κάνουμε μαζί μάθημα να δω αν το έμαθαν. Όχι μόνο το έμαθαν, αλλά το θεώρησαν και φυσιολογικό να αυξηθεί η τιμή!!! "Ε, σιγά ρε εσύ, δαμέ μέχρι και τις τιμές για τις τσίχλες αύξησαν, δεν θα έκανε το ίδιο και το ινστιτούτο;" μου είπαν. Ρε τι αρνιά είμαστε τελικά... μας έχουν καταντήσει υπνωτισμένα στρατιωτάκια και δεχόμαστε πλέον ότι μας πουν. Χεστήκαμε για τα δικαιώματα μας, χεστήκαμε για την αξιοπρέπεια μας, χεστήκαμε και για την εκμετάλλευση που γίνεται εις βάρος μας. 3 λίρες από εκεί, 1 λίρα από εδώ, 2 λίρες από τον περιπτερά, 5 λίρες από τον μπακάλη, 50 σέντ τα λαχεία, 1 λίρα η στάθμευση... ε που θα πάμε; 10 λίρες τον μήνα περισσότερο να τους δίνουμε αδιαμαρτύρητα, ισοδυναμούν με 120 λίρες το χρόνο. Ε συγγνώμη, δεν μπορώ με αυτές τις 120 λίρες να αγοράσω ένα εισιτήριο για Αθήνα άμα θέλω; Ποιος τους είπε πως τις έχω για πέταμα ή για να πλουτίζω τον κάθε μαλάκα που βρήκε αφορμή το Ευρώ για να μας κλέβει; Και επειδή δεν έχουμε κράτος κοινωνικό να μας προστατέψει θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να προστατέψουμε τον εαυτό μας! Διότι όχι μόνο το κράτος δεν μας προστατεύει αλλά το ίδιο αυξάνει τις τιμές (τελικά ποιο είναι το ποσοστό αύξησης που ισοδυναμεί με αισχροκέρδεια; Το 20%; Κι αν ναι, μια αύξηση 19% θεωρείται φυσιολογική; Έτσι προστατεύει τον πολίτη το κράτος;) Για παράδειγμα το ξυστό λαχείο. Το αγοράζαμε 1 λίρα, τώρα το αγοράζουμε 2 Ευρώ, δηλαδή 1.17, με άλλα λόγια 17% αύξηση. Ακούσατε εσείς καμία διαμαρτυρία; Εγώ πάντως όχι.... το αντίθετο, λέμε κι ευχαριστώ και το δεχόμαστε με χαμόγελο....
Καλή Χρονιά λοιπόν Κυπραίοι και περισσότερη ανθρωπιά, αν και δύσκολο το βλέπω.

6 σχόλια:

Kahtos είπε...

Αυτα γινανε σε καποιο βαθμο και στην Ελλαδα οταν πηρε το ευρω. Αλλα εγινε με πιο ηπιο τροπο και λιγοτερο απροκαλυπτα. Θυμαμαι τον πρωτο καιρο διναμε και παιρναμε ως και τα 1-2 σεντ. Μετα σιγα σιγα εγινε η στρογγυλοποιηση. Μας περιμενει ακριβεια και δυσκολοτεροι καιροι.

Yiota είπε...

pros to parwn egw ta dinw akribws. Oso gia to ksisto poy les oti einai 2 eyrw, o logos poy ayksithike einai giati paizetai gia 50000 eyrw diladi gia 75000 eyrv perissotera.

kata ta alla na prosexoyme stis sinallages mas giati exei orismenoys poy ta stroggilopoioyn pros ta panw.

MonachusX2 είπε...

Καλά τα λες BRC. Το πρόβλημα μας είναι ότι είμαστε τελείως αρνιά. Ευτυχώς που έχουμε μπλογκς να εκτονωνούμαστε. Κοστίζει λιγότερο από τους ψυχιάτρους. Μπεεεε

Bananistanos είπε...

Ρε συγχωριανέ σε είχα για έξυπνο και 'συ καπνίζεις? Τς τς τς

Banana Republic Cyprus είπε...

Να μην έχω κι εγώ τα αήπια μου ρε Μπανανιστάνε; Έκοψα τόσες κακές συνήθειες... πχ, να υποστηρίζω Τάσσο και να συμπαθώ το ΔΗΚΟ. Είπα να διατηρήσω και καμια κακή συνήθεια, όχι τίποτε άλλο, απλά για να μην είμαι ΤΕΛΕΙΟΣ :)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά κάνεις και αντιδράς και βάζεις τον κόσμο στη θέση του. Η αναισθησία είναι διεθνές φαινόμενο, η απάθεια λίγο πιο Κυπριακόν. Είμαστε λαός φοβισμένος που δεν αντιδρά εύκολα. Οπότε και να κάνουμε παρατήρηση σ'όσους θεωρούν ότι τα καφέ τους ανήκουν, και να μη δεχόμαστε τις αδικαιολόγητες αυξήσεις. Ζήτω το 'τατσίζειν'!