Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Η Κύπρος είναι Ελληνική κι ο Κασουλίδης χάχας

Όσοι νομίζετε ότι θα κάτσω να αποδείξω αν η Κύπρος είναι Ελληνική ή όχι, χάσατε. Δεν θα σας δώσω τέτοια χαρά να αρχίσετε καυγάδες. Αν είμαστε Έλληνες ή Κυπραίοι ή μπάσταρδοι, είναι προσωπικό θέμα του καθενός να αυτοπροσδιοριστεί. Σιγά να μην κάτσω να υποδείχνω στον καθένα τι είναι και τι δεν είναι. Πρόβλημα σας :) Εγώ πάντως απέκτησα εθνική συνείδηση. Δηλώνω Σαουδάραβας. Επειδή δεν ξυρίζομαι συχνά και αφήνω γένια! Κι επειδή γουστάρω να μου χωρέφκουν τον χορό της τζοιλιάς!

Παρόλα αυτά, επειδή παρακολουθώ την προεκλογική, και ειδικά την πορεία του Συναγερμικού υποψηφίου, ομολογώ πως εκπλάγηκα που τον άκουσα να λέει πως η Κύπρος είναι Ελληνική. Όχι επειδή είναι ή δεν είναι. Αλλά επειδή ποζάρει μπροστά στις κάμερες και φουμίζεται μας για τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη του και την ενδοκυπριακή λύση που μας προτείνει αν τον ψηφίσουμε. Θα κάτσει λέει με τον Ταλάτ και θα βρουν μαζί την λύση, χωρίς ξένους. Και θα μας φέρει πίσω τους χαμένους μας φίλους από την Ευρώπη. Απορώ λοιπόν, πως θα τα κάνει όλα αυτά... θα πάει στην Μέρκελ και στους λοιπούς και θα τους πει "κοιτάξετε, η Κύπρος είναι Ελληνική αλλά πείστε την Τουρκία να κάμει υποχωρήσεις."; Απορώ τι θα του απαντήσουν όλοι αυτοί που μας λέει πως είναι φίλοι του. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο άνθρωπος το κάνει να φαίνεται πως η Μέρκελ και ο Μπράουν και ο Αλμουνιά και ο Σαρκοζί πίνουν νερό στο όνομα του. Ε τζαι πίου δηλαδή... κάτσε λίγο τη μάππα κάτω ρε Ιωα(ρ)ννάκη! Τι θα τους πεις, αλήθεια; Να μας στηρίξουν στην θέση πως η Κύπρος είναι Ελληνική; Δηλαδή εν κανεί που έχουμε τον Τάσσο που μας ρεζιλεύει με τα ψέματα που λέει για τον έναν και τον άλλον, θα έχουμε τον Κασουλίδη να υποτιμά το αξίωμα που θα πάρει αν εκλεγεί; Γιε μου, αν θέλεις να είσαι πρόεδρος τούτης της χώρας, τότε να παραιτήσεις τα συνθήματα και να χωνέψεις ότι καλώς ή κακώς δεν είμαστε Ελλάδα. Αν θες να είσαι πρόεδρος της ΚΥΠΡΟΥ, τότε να σκέφτεσαι και να ενεργείς για το καλό της ΚΥΠΡΟΥ και κανενός άλλου. Μα είναι δυνατόν να θέλει κάποιος να υποτιμά την χώρα της οποίας θέλει να προεδρεύει; Που ξανακούστηκε;

Εντάξει, ξέρω... τα λέει για να μαζέψει ψήφους. Άλλο τα λόγια κι άλλο οι πράξεις. Που ήταν τα Ελληνικά του πατριωτικά αισθήματα όταν μας έλεγε να δεκτούμε το σχέδιο Αναν; Όξα, αφού είσαι τόσο πολλά Έλληνας και θα πεθάνεις λέγοντας πως η Κύπρος είναι Ελληνική, με τον Ανανάν ήταν να γίνει η Κύπρος Ελληνική κύριε Κασουλίδη; Εν τόσο εμφανές το ότι προσπαθεί να φέρει κοντά του τα εθνικιστικά μωρά του που του γυρίζουν την πλάτη, που στο τέλος καταντά γελοίος και χάνει και την εκτίμηση του κόσμου που κέρδισε όταν παρουσιαζόταν πιο ρεαλιστής. Είτε μετακόμισε στην Ελλάδα κύριε Κασουλίδη, είτε βάλε νουν γιατί αν φκεις πρόεδρος με έτσι μυαλά, ζήτω που καήκαμε. Κρίμα πάντως... αντί να διαπαιδαγωγεί τον κόσμο που τον στηρίζει με σωστές και ρεαλιστικές τοποθετήσεις, φανατίζει τον για χάρην της καρέκλας. Και μας το παίζει και Ευρωπαίος...

Ξέρετε κάτι; Εγώ ένα πράμα κατάλαβα... μόνο μια χώρα και μια οργάνωση αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία τελικά. Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανένας άλλος. Ούτε η Κύπρος δεν μας αναγνωρίζει. Αχ... και ύστερα ζητάμε από την Τουρκία να μας αναγνωρίσει.... Μα σαν τι να μας αναγνωρίσει; Σαν χώρα, την οποία εμείς οι ίδιοι δεν αναγνωρίζουμε και υποτιμούμε τόσο πολύ λέγοντας πως ανήκει σε άλλη χώρα;
Όσο για την λύση που θέλει ο Κασουλίδης... τι να πούμε. Θέλει λύση ενδοκυπριακή, χωρίς παρεμβάσεις των ξένων, μόνος του με τον Ταλάτ. Ε, τί θα πει του Μεχμέττη; Ρε Μεχμεττούιν, έλα να μιλήσουμε σαν φίλοι. Η Κύπρος εν Ελληνική, οπόταν δέκτου να λύσουμε το Κυπριακό, να φύγουν οι έποικοι και όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους; Έτσι είναι που μας υπόσχεται λύση, και μάλιστα μέσα σε 6 μήνες;

Είμαστε γενικά για κλάματα... με τους ηγέτες που έχουμε, δεν μας αξίζει και καλύτερη τύχη.
Ο Παπαδόπουλος από την μέρα που είπε ΟΧΙ (το μόνο σωστό πράμα που έκαμε, κατ'εμένα), μετά επέλλανεν μας. Εν σαν να μας τιμωρά που τον ακούσαμε και είπαμε ΟΧΙ. Έκαμεν μας ρεζίλι σε ούλλο το κόσμο πρώτα, μετά εστάμπαρε και το 1/4 του πλυθησμού μας σαν προδότες και τουρκοπροσκηνημένους, μετά έκαμεν τους οπαδούς του να βλέπουν φαντάσματα πως τάχα ούλλοι θέλουν να μας την κάτσουν, προσπάθησε να μας φέρει φυσικα αέρια και να πλουτίσει (κιάλλο) στην ράχη μας, ονομάζει όποιον διαφωνεί μαζί του προδότη, έβαλεν μας τον Αρχιεπίσκοπο πάνω στη κκελλέ μας με τα πολιτικά του και στο τέλος δίνει στον εαυτό του άριστα, μετά που ο Γκιούλ δήλωσε πως τον προτιμά αυτόν για πρόεδρο και μετά που ο Ντενκτάς είπε το περίφημο "ευχαριστώ τον Αλλάχ που υπάρχει κι ο Παπαδόπουλος"! Ο Χριστόφιας, αφού εκόλωννε και εκόλωννε και εσκέφτετουν το και εξανασκέφτετουν το να φύγει από την καταστροφική κυβέρνηση, αποφάσισε να το κάμει, αλλα πολλά αργά. Ήθελες γιε μου να τον στηρίξεις τον Τάσσο μετά το ΟΧΙ; Ε, να τον στηρίξεις... ένα χρόνο, άτε ενάμισι.... τι έκατσες εκεί μέχρι το καλοκαίρι του 2007; Έπρεπε να αρχίσει ο κόσμος να φωνάζει για να καταλάβεις τα αυτονόητα; Αμ ο άλλος ο μαμμόθρεφτος ο Κασουλίδης; Ποζάρει στην κάμερα σαν να είναι ο πρίγκιπας του Μονακό. Μα είδετε τον καπάρτισμαν όποτε τον δείχνει η τηλεόραση; Όπως που να έπιασεν το νόμπελ και νομίζει ότι ούλλος ο κόσμος προσκυνά τον. Και λαλεί και πελλάρες... την μια πίσω της άλλης. Η Κύπρος είναι Ελληνική... ε αφού εν Ελληνική ρε Ευρωπαίε γιατί έσκιζες τα σώβρακα σου να ψηφίσουμε το σχέδιο Αναν που όσο κακό κι αν ήταν, κάθε άλλο παρά έκαμνεν την Κύπρο Ελληνική και προυπόθετε συνεργασία με τους Τκύπριους; Είναι με σένα πρόεδρο που θα πάμε μπροστά; Που όταν θα σε αγριοκοιτάξει λίγο η Μέρκελ θα θέλεις πάμπερς για να συγκρατήσεις την κατούρα σου; Και που όταν σου πει να λες ΝΑΙ σε ότι σου κοττίσει, θα της απαντάς "Γιαβόλ μάϊνε Φράου"¨;

Γι αυτό σας λέω... αρκετά με τες ταμπέλες και τις εθνικότητες. Ότι θέλει ας είναι η Κύπρος. Εξώ ξέρω μόνο ότι είμαι Σαουδάραβας. Σαλαμαλέκομ!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@ BRC,

Πολλή πίκρα και απογοήτευση σε πότισε ο ευρωπαϊστής Κασουλίδη με την στάση του να στηρίξει το σύνθημα το ΝΕΔΗΣΥ-τόπουλων “Η Κύπρος είν’ ελληνική”. Εκπλάγηκες και έπεσες από τα σύννεφα! Φίλε BRC, “σσιήλλο πλύνεις, σσιήλλο λούσεις πάλαι σσιηλιές εν να βρωμεί!” Ούτε αυτός ο άδρωπος αλλάζει!
Γι’ αυτό ψηφίζουμε Χριστόφια και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο!

Γράφεις: “Ο Παπαδόπουλος από την μέρα που είπε ΟΧΙ (το μόνο σωστό πράμα που έκαμε, κατ'εμένα), μετά επέλλανεν μας. Εν σαν να μας τιμωρά που τον ακούσαμε και είπαμε ΟΧΙ …”. – Εσύ ψήφισες ΟΧΙ γιατί άκουσες τον Παπαδόπουλο;

Και μια απορία ενός αδαούς που ψάχνει την εθνικότητα του: Εμένα που το γένι μου μοιάζει με αυτό κινέζου δασκάλου του Κουνγκ Φου και επειδή την ίδια ώρα μου αρέσει και σε μένα να μου χορεύουν το χορό της κοιλιάς τι εθνικότητα μπορεί να είμαι; (Σαουδάραβας με κινέζικες ρίζες ή Κινέζος με σαουδαραβική καταγωγή;)

Anef_oriwn
Τρίτη 15/01/2008 – 11:44 μ.μ.

Banana Republic Cyprus είπε...

φίλε Άνευ, εγώ ψήφισα όχι για λόγους που είπα και παλαιότερα στο μπλογκ μου, όπως και σε συζητήσεις σε άλλα μπλογκς. Πάντως δεν είχαν να κάνουν με τους πραγματικούς λόγους που ο Τάσσος είπε ΟΧΙ. Κι αυτό το έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό.
Όσο για την εθνικότητα σου τι να σου πω... γενικά, είσαι δύσκολη περίπτωση εσύ :) Είπαμε όμως, ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει. Εγώ δηλώνω προς το παρόν Σαουδάραβας. Μόνο που μου λείπουν τα λεφτά τους... αλλά εν πειράζει.
Τον Κασουλίδη έστω και με κάποιες επιφυλάξεις θα τον ψήφιζα. Μετά από τις βλακίες όμως που είπε, και εξήγησα γιατί είναι βλακίες, θα το σκεφτώ ξανά και ξανά. Η αλήθεια είναι ότι δεν κολλώ στα εθνικιστικά σύνδρομα των άλλων, αλλά κολλώ στην ιδέα να έχουμε πρόεδρο της χώρας μας κάποιον που υποβαθμίζει ο ίδιος το κύρος και την υπόσταση της χώρας μας, λέγοντας πως ανήκουμε σε μια άλλη χώρα. Δεν έχει να κάνει με αντιεθνικιστικά ή εθνολατρικά αισθήματα αυτό που λέω. Αυτά τα αφήνω εκτός, καθώς, επαναλαμβάνω, ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει.
Σαλαμαλέκομ!

Bananistanos είπε...

Κα'τάρχήν δεν είπεν ο Κας "η Κύπρος είναι ελληνική" αλλά κάτι ροκόλοι. Το αύπιν του Κας, δεν είναι ότι το πιστεύει (είμαι σίγουρος ότι δεν) αλλά το ότι δεν έχει τα αρχίδια του Νίκου να βάλει τους ροκόλους στη θέση τους (όπως κι έγινε).

Το "η Κύπρος είναι Ελληνική" είναι απλώς ένα ανόητο σύνθημα που φωνάζουν οι ροκόλοι όταν μπαινουν στη ψυχολογία της κερκίδας χωρίς να το εννοούν πραγματικά. Και οι λίγοι που ίσως το εννοούν σίγουρα δεν εννοούν την καταργηση της ΚΔ και ένωση με την Ελλάδα, αλλά την ελληνικότητα (και όχι ελλαδικότητα) του τόπου λόγω εθνικότητας ιστορίας και πολιτισμού/κουλτούρας της πλειοψηφίας των κατοίκων.

Γι αυτό φίλε BRC, δεν υποβάθμιζει την ΚΔ ο Κας επειδή δεν εθύμωσε τους μιτσιούς. Εν άλλοι που την υποβαθμίζουν,απομονώνουν τζε ρεζιλεύκουν με ψυχροπολεμικές νοοτροπίες και συμπεριφορές Κάστρο και Καντάφι.

Banana Republic Cyprus είπε...

Φίλε μου καλέ, σε άλλο μου άρθρο έγραψα για τις κομμουνιστικές βλακίες του Ακελ. Γιατί στο λέω; Διότι είναι καλό να λέμε μέσα μέσα και τα λάθη των εκλεκτών μας. Ας μην αρχίσουμε να δίνουμε άλλες ερμηνείες σε όσα λένε. Γι αυτό, λίγη κριτική στους πολιτικούς μας, που στο κάτω κάτω καλά κάνουν να μας ακούουν τι λέμε γι αυτούς, δεν βλάφτει. Ας μην δικαιολογούμε χαζές συμπεριφορές :)

Banana Republic Cyprus είπε...

Και μια διευκρίνιση φίλε Μπανανιστάνε. Το είπε όταν ρωτήθηκε 2-3 μέρες μετά για το θέμα. Είπε "εγώ γεννήθηκα και θα πεθάνω πιστεύοντας πως η Κύπρος είναι Ελληνική".
Αλλά δεν είναι αυτό που έθιξα. Αυτό που είπα είναι πως ότι θέλει μπορεί να πιστεύει, αλλά δεν συνάδει το συγκεκριμένο με τις προκυρήξεις του που μας λέει στην προεκλογική εκστρατεία. Αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε BRC,

Γράφεις στο κείμενο σου:
“…Παρόλα αυτά, επειδή παρακολουθώ την προεκλογική, και ειδικά την πορεία του Συναγερμικού υποψηφίου, ομολογώ πως εκπλάγηκα που τον άκουσα να λέει πως η Κύπρος είναι Ελληνική. Όχι επειδή είναι ή δεν είναι. Αλλά επειδή ποζάρει μπροστά στις κάμερες και φουμίζεται μας για τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη του και την ενδοκυπριακή λύση που μας προτείνει αν τον ψηφίσουμε…”.

Δεν νομίζεις, αγαπητέ BRC, ότι έχεις υπερεκτιμήσει τα προσόντα, την πολιτική κρίση και την ικανότητα του Κασουλίδη να ξεπεράσει και να αποστασιοποιηθεί από ιδεολογικά στερεότυπα και πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος (εθνικιστικά σύνδρομα). Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που πολλοί αριστεροί δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα ανοίγματα του προς την Αριστερά και την ειλικρίνεια του …

Αλεκομσαλαμ!

Anef_oriwn
Κυριακή 18/01/2008 – 12:31 μ.μ.

Banana Republic Cyprus είπε...

Φίλε Ανευ, δεν νομίζω πως έχω υπερεκτιμίσει την πολιτική του Κασουλίδη. Θα έλεγα όμως ότι τον κρίνεις πολύ επιφανιακά. Μήπως δεν έχεις καταλάβει πως οι δηλώσεις του είναι καθαρά ψηφοθυρικές; Εδώ οι εθνικιστές του Τάσσου δεν λένε τέτοια συνθήματα και τα λέει ο άνθρωπος που υπεστήριξε ένα σχέδιο που κάθε άλλο παρά έρχεται σε σύμπλευση με τα συνθήματα του τώρα. Λέγοντας πως ο πνευματικός του πατέρας είναι ο Κληρίδης, σημαίνει πως έμμεσα αποδέχεται τις απόψεις του. Ο Γλαύκος το 1996 δήλωσε: "Ένα από τα βασικότερα σφάλματα που διεπράχθησαν είναι ότι η πολιτική μας πάνω στο Κυπριακό χαράχθηκε με βάση το τι εμείς θεωρούσαμε πως είναι δίκαιο, πως μας ανήκει και πως πρέπει να μας αναγνωρισθεί.
Ουδέποτε σταθμίσαμε σωστά τις δυνατότητες επιτυχίας μας και τις διεθνείς αντιδράσεις... ενώ βλέπαμε πως δεν είχαμε τις δυνατότητες να επιτύχουμε εκείνο που επιδιώκαμε επιμέναμε να μην διαπραγματευτούμε ή αν διαπραγματευόμασταν, δεν συμβιβαζόμασταν."
Από εδώ καταλαβαίνεις πως οι θέσεις του Κληρίδη είχαν πλέον ωριμάσει και αλλάξει από αυτές που είχε την δεκαετία του 60, όπως παρουσιάζονται σε άρθρο στον "Φ" αναφερόμενος στα γεγονότα μετά το '63: "Εμείς οι Έλληνες Κύπριοι ελέγχουμε σήμερα πλήρως την κυβέρνηση. Δεν έχουμε σε αυτή ούτε τον αντιπρόεδρο με τα βέτο του, ούτε τους τρεις Τούρκους υπουργούς. Όλοι οι υπουργοί είναι Έλληνες. Η κυβέρνηση μας είναι η μόνη που αναγνωρίζεται διεθνώς. Γιατί να ξαναφέρουμε μέσα τους Τούρκους; Αυτοί ελέγχουν σήμερα μόνο το 3% του εδάφους - όση έκταση κατέχουν οι θύλακες τους. Δεν έχουν πλούσιους πόρους και περνούν δύσκολα οικονομικά. Τελικά θα αναγκαστούν να δεχτούν τις απόψεις μας ή να φύγουν".
Οπόταν φίλε Ανευ, μην παίρνει και τόσο τοις μετροιτοίς τα ...αππώματα του Κασουλίδη. Δεν κρίνεται γιατί είπε "η κύπρος είναι ελληνική". Κρίνεται επειδή αυτό που είπε ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει με όσα δεσμεύεται να κάνει προεκλογικά. Κι όσο κι αν ενώνει αυτό το σύνθημα μια μεγάλη μερίδα των ΕΚ, μας φέρνει σε ΠΛΗΡΗ σύγκρουση με τους ΤΚύπριους, που υποτίθεται ο Κασουλίδης θα πείσει για να λύσουν μαζί το Κυπριακό, χωρίς ξένους.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε BRC,

Γράφεις “…Κι όσο κι αν ενώνει αυτό το σύνθημα (σημ. ότι η Κύπρος είναι ελληνική) μια μεγάλη μερίδα των ΕΚ, μας φέρνει σε ΠΛΗΡΗ σύγκρουση με τους ΤΚύπριους, που υποτίθεται ο Κασουλίδης θα πείσει για να λύσουν μαζί το Κυπριακό, χωρίς ξένους…”.
Μα αυτό λέω κι εγώ … Η ιστορία ή μάλλον η προϊστορία του Κασουλίδη (αλλά και τα σημερινά) κάνουν και τους αριστερούς και τους τουρκοκύπριους να μην μπορούν να τον εμπιστευτούν.

Anef_oriwn
Κυριακή 20/01/2008 – 11:45 μ.μ

Ανώνυμος είπε...

Επρόσεξε κανής το γραφείο του ΔΗΣΥ στον Αγ. Δομέτιο; Κυματίζουν 4 σημάίες: Ελληνική, Ευροπαϊκή, Βυζαντινή, και του ΔΗΣΥ. Ε, που είναι η Κυπριακή;
Ζήτω η Κυπριακή Δημοκρατία που για την οποία όλοι έσχιζαν τα ιμάτια τους