Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Λάβετε θέσεις... έτοιμοι.... πρρρρρρρρρ

ΘΕΣΗ: Ο Αρχιεπίσκοπος διχάζει. Δεν γίνεται ο άνθρωπος που υποτίθεται πρέπει να φαίρνει τον κόσμο κοντά του και να τον ενώνει να εμπλέκεται στα πολιτικά και ειδικά στις φορτισμένες εκλογές μας.

ΘΕΣΗ: Το ΑΚΕΛ δεν πρέπει να έχει παράπονο όμως. Όταν το κόμμα της αριστεράς έπερνε θέση στις αρχιεπισκοπικές ήταν καλά. Τωρά, ας μάθει από τα λάθη του. Τζαμαί να πήξει που λέμε και στην Κυπριακή.

ΘΕΣΗ: Ο Τάσσος πρέπει να φύγει. Φτάσαμε σε τρομερά επικίνδυνο σημείο στο εθνικό θέμα. Είναι θέμα μηνών ή χρόνων η οριστική διχοτόμιση.

ΘΕΣΗ: Κάποτε σκίζαμε τα ιμάτια μας αν αποκαλούσαν οι ξένοι τον Ντενκτας "πρόεδρο" ή τον εξίσωναν με τον δικό μας πρόεδρο. Σήμερα, τους αναγνώρισε όλος ο κόσμος, κάνουν συμφωνίες με άλλες χώρες, ανοίγουν προξενεία και γραφεία εκπροσώπισης της "ΤΔΒΚ" σε άλλες χώρες και το δεχόμαστε μια χαρά και μοιρολατρικά. Το μόνο που μας χαλά πλέον είναι η ομοσπονδία με το σωστό ή μη περιεχόμενο! (άκουσε κανείς σας ποιό επιτέλους είναι το σωστό περιεχόμενο; Άκουσε ποτέ κανείς σας πως σκοπεύει να λύσει το Κυπριακό ο Τάσσος; Καμία πρόταση ακούσατε; Εγώ πάντως ΟΧΙ).

ΘΕΣΗ: Η Ανόρθωση είναι άξια και πανάξια στην 1η θέση. Παίζει φανταζί ποδόσφαιρο; Οχι. Είναι κάποιες φορές τυχερή; Είναι. Αλλά ποια ομάδα παίζει πάντα εκπληκτικά και δεν έχει τύχη και είναι πρώτη; ΚΑΜΙΑ. Είναι σταθερή όμως; ΝΑΙ. Είναι οι άλλες ομάδες σταθερές; Μη γελάσω. Άξια λοιπόν πρωταθλήτρια κι ας λένε ότι θέλουν κάποιοι.

ΘΕΣΗ: Εύχομαι το 2008, που θα πανυγηρίσει ο Ανόρθωση το πρωτάθλημα, να το πανυγηρίσει στο Βαρώσι, μέσα στο ΓΣΕ και όχι .... σε κάποιο κτήριο στη Λάρνακα που θα το αγοράσει με τα λεφτά του... αέρα του ΓΣΕ.

ΘΕΣΗ: Οι ομάδες της πρωτεύουσας τα πάνε κατά διαόλου. Στον Αποέλ γυρεύουν ακόμη το λάθος. Η Ομόνοια τους πέρασε. Κι οι Ομονοιάτες αν μη τι άλλο δικαιούνται να πανυγηρίζουν την παραίτηση του Σεραφείμ. 7 χρόνια Χούντας λίγα ήταν; Αλλά 5η συνεχόμενη χρονιά φαγούρας... πρωτάθλημα δεν έχει πάλι. Στον Ολυμπιακό πλέον άρχισαν να κάνουν προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν... στα χωράφια της 2ης κατηγορίας.

ΘΕΣΗ: Οι Κύπριοι έχουν τελειοποιημένο πεπτικό σύστημα. Μας είπε η κυβερνησάρα μας να χορτάσουμε τις παροχές πρώτα και μετά να ζητούμε κι άλλα. Σε διάστημα μιας βδομάδας καταφέραμε να χορτάσουμε, να χωνέψουμε και να ρεχτούμε τα εκατομμύρια που μας έδωσαν και ήμασταν σε θέση να πάρουμε κι άλλα. Κι ας μας έλεγαν πως δεν έχει άλλα λεφτά το κράτος...

ΘΕΣΗ: Εύχομαι και ελπίζω αυτές τις μέρες της προεκλογικής να τιμήσουν ΟΛΟΙ τους την μνήμη των θυμάτων του αεροπορικού της Ηλιος. Πως να το κάνουν αυτό; Να μην τους αναμείξει ΚΑΝΕΙΣ στον προεκλογικό αγώνα. Θα είναι το πλέον εξευτελιστικό πράγμα που θα κάνουν για τους συγγενείς των θυμάτων.

ΘΕΣΗ: Ο Χριστόφιας ενώνει και θέλει λύση. Παραμένει σταθερός στις συμφωνίες κορυφής.

ΘΕΣΗ: Ο Κασουλίδης θέλει λύση μέσα σε 6 μήνες, άρων-άρων. Παραμένει σταθερός στις συμφωνίες κορυφής.

ΘΕΣΗ: Ο Τάσσος θεωρεί την παρούσα κατάσταση σαν την δεύτερη καλύτερη Λ-Υ-Σ-Η. Όχι 2η καλύτερη κατάσταση, αλλά δεύτερη καλύτερη Λ-Υ-Σ-Η.

ΘΕΣΗ: Δύο Κύπριοι δημοσιογράφοι που τον άκουσαν να λέει αυτή τη κουβέντα στο Ελσίνκι κατηγορήθηκαν από τον Τάσσο πως είναι λίγα τα αγγλικά τους (πάλε καλά που εν τους έδερε). Ο ένας από αυτούς σπούδασε Αγγλία και έχει πάρει όλα τα μεταπτυχιακά του εκεί. Σχετικό άρθρο επί αυτόυ μπορείτε να βρείτε στην εφημερίδα "Αλήθεια", από το αρχείο. Τα αγγλικά του Τάσσου ακούσετε τα καμιά φορά; Ελεμένταρι... άτε ιντερμίντιέϊτ.

ΘΕΣΗ: Καλούνται οι πολιτικοί των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων να αποδείξουν πως πάνω από όλα είναι η πατρίδα κι η σωτηρεία της. Η σωτηρεία όλων μας. Ας αποδείξουν πως δεν είναι πολιτικοί της δεκάρας κι ας περάσουν στην ιστορία ως οι πολιτικοί που δεν κόλωσαν να κάνουν τις υπερβάσεις τους για το καλό της πατρίδας μας.

ΘΕΣΗ: «Πριν από πέντε χρόνια, τρία κόμματα ζητούσαν αλλαγή. Σήμερα, το μεγαλύτερο από αυτά τα κόμματα ζητά ΑΠΑΛΛΑΓΗ. Ζητούμε κι εμείς απαλλαγή, γιατί βλέπουμε την οδό προς τη διχοτόμηση να συντομεύει και πρέπει να ανακόψουμε αυτή την πορεία. Χρειαζόμαστε την Ευρώπη για να επανέλθουμε στη θέση του κατήγορου και όχι του κατηγορούμενου» - Γλαύκος Κληρίδης, Παγκύπριο Συνέδριο ΔΗΣΥ, 2008

ΘΕΣΗ: "Αν εκλεγείτε θα προσπαθήσετε ενότητα λέτε. Αυτό σημαίνει πως στην κυβέρνηση σας θα συμμετάσχουν και άτομα από τον ΔΗΣΥ;" - "Ασφαλώς" - Δημήτρης Χριστόφιας, Συνέντευξη στη Σημερινή, 20 Ιανουαρίου Κυριακή, 2008.

ΘΕΣΗ: Θέλουμε πίσω την ελευθερία λόγου. Αν είναι να μας αφήνουν να εκφραζόμαστε και μετά να μας κατηγορούν προδότες επειδή διαφωνούμε μαζί τους, καλύτερα να μας κλείσουν μέσα. Τι νενέκοι, τι κατάδικοι. Το ίδιο δεν είναι; Θέλουμε πίσω την δημοκρατία μας, χωρίς γύψους.

ΘΕΣΗ: Ο Τάσσος θέλει ελευθερία. Ο Τάσσος θέλει δημοκρατία. Αλλά με σωστό περιεχόμενο. Αν για παράδειγμα διαφωνεί κάποιος μαζί του, τότε δεν την δικαιούται. Αμέσως γίνεται νενέκος (=δοσίλογος, τουρκοπροσκυνημένος) και χρίζει εξοντωτικής πολεμικής.

ΘΕΣΗ: Ο ορισμός της ωραιοπάθειας και της έπαρσης: "Εγώ πήρα και παίρνω άριστα", δήλωσε ο τάσσος παπαδόπουλος για τους χειρισμούς της κυβέρνησης του. Κύριε Αριστούχε πρόεδρε, προτιμάτε να σας πουν οι άλλοι πως είστε άριστοι ή να το λέτε εσείς στον εαυτό σας;

ΘΕΣΗ: " Ο Τάσσος είναι ανακύκλωση του παρελθόντος"- Γιαννάκης Ομήρου, Εφημερίδα Μάχη, 2002.

ΘΕΣΗ: "Ο Τάσσος δεν προσφέρει την ζωογόνο πνοή της ανανέωσης, του εκσυγχρονισμού και της αντιμετώπισης του διεθνούς περιβάλλοντος" - Γιαννάκης Ομήρου, Εφημερίδα Μάχη, 2002.

ΘΕΣΗ: "Η υποψηφιότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου, όπως και πείρα του, αποτελεί κατά τη γνώμη μου ένα απεχθές βάρος και μια αρνητική κληρονομιά" - Γιαννάκης Ομήρου, Εφημερίδα Μάχη, 2002.

ΘΕΣΗ: Οι δηλώσεις του Ομήρου έγιναν όταν πίστεψε πως ο ΔΗΣΥ θα τον στήριζε για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΘΕΣΗ: Στην διαφιμιστική καμπάνια της ΕΔΕΚ, το 2008, τα παιδά μας πρέπει να ζουν σε ασφαλές περιβάλλον, μόνο με τον Τάσσο για πρόεδρο.

ΘΕΣΗ: Αν ο Χριστόφιας ήταν του ΝΑΙ, γιατί σιωπούσανε 4,5 χρόνια οι πρώην εταίροι και δεν τον εξέθεταν;

ΘΕΣΗ: "Αν υποστηρίξει το ΑΚΕΛ τον Τάσσο, εγώ θα υποβάλω δική μου υποψηφιότητα για να σώσω το όνομα και την τιμή της αριστεράς". - Γιώργος Λιλλήκας, 2003

ΘΕΣΗ: "Μετά από μεγάλο προβληματισμό [εβδομάδων; με παναντόλ; Βολταρέξ; Πονσταν; Πρόζακ;] αποφάσισα να στηρίξω Τάσσο διότι το ΑΚΕΛ ψήφισε ΝΑΙ στο Αναν" - Γιώργος Λιλλήκας, 2007.

ΘΕΣΗ: Εν σε πείραζε όμως που σε προτειναν οι νενέκοι ακελιστές υπουργό Εξωτερικών όμως α; Ως τζαι στην Πολωνία σε στείλαμε ρε αχάριστε και εσύ τους είπες πως δεν ξέρεις γιατί πήγες εκεί!

ΘΕΣΗ: Περιμένουμε ΑΚΟΜΗ το δεύτερο ντοκυμαντέρ του Τόνυ Αγκαστινιώτη που μας υποσχέθηκε. Καλή πρωτοβουλία το βίντεο για την Σελντέμ. Συγκινητική και ριζοσπαστική. Μας έταξες όμως και δεύτερο κύριε Τόνυ. Άφησε τα ινδιάνικα λούκς και την μαλλούρα στην πάντα και στρώσου στη δουλειά. Δεν ξεχνάμε... το υποσχέθηκες.

ΘΕΣΗ: Μα πού είναι ο Πιττοκοπίτης; Οεο οεο

ΘΕΣΗ: Τι εννοούσαν ο κύριος Κουτσού κι ο κύριος Πουργουρίδης στο ΡΙΚ προ ημερών όταν άφηναν αιχμές ο ένας για τον άλλον για τις πράξεις τους στο παρελθόν;;;

ΘΕΣΗ: Η Κύπρος είναι ελληνοκυπριακοσριλανκεζοαγγλοπολωνεζορωσική. Τώρα.

ΘΕΣΗ: Η Κύπρος θα είναι ελληνοκυπριακοτουρκοσριλανκεζοαγγλοπολωνεζοκινεζορώσικη αν ξαναβγεί ο Τάσσος πρόεδρος. Κι ο κατεχόμενος βορράς θα είναι ΤΔΒΚ, χωρίς " ".

ΘΕΣΗ: 18-A, Season Ticket Δόξας Κατοκωπιάς

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ BRC,

Δυο μικρά σχόλια:

1. “ΘΕΣΗ: Το ΑΚΕΛ δεν πρέπει να έχει παράπονο όμως. Όταν το κόμμα της αριστεράς έπερνε θέση στις αρχιεπισκοπικές ήταν καλά. Τωρά, ας μάθει από τα λάθη του. Τζαμαί να πήξει που λέμε και στην Κυπριακή.” – Εν τούτα ούλλα που εφοάτουν το ΑΚΕΛ με τον Ττόμη Βου τζιαι γι’ αυτό ενεκατώθηκε!

2. “ΘΕΣΗ: Οι ομάδες της πρωτεύουσας τα πάνε κατά διαόλου…”. – Και αυτό έχει και σοβαρές συνέπειες στην απόδοση των οπαδών τους στο σεξ. Αυτά ανάφερε από τηλεοράσεως οπαδός της Ομόνοιας στο πρόγραμμα της Οσίας Ελίτας όπου φιλοξενούμενος ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας Λώρης Κυριάκου, υπό την ιδιότητα του ως σεξολόγος.

Anef_oriwn
Τρίτη 22/01/2008 – 8:57 μ.μ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Banana Republic Cyprus είπε...

Αγαπητέ μου Άνευ, απλά προσωρινά απενεργοποίησα τα σχόλια στο συγκεκριμένο θέμα επειδή ελλέιψη επιχειρημάτων κάποιων, άρχισαν τα περί αδελφων τούρκων κτλ κτλ κτλ. Δεν τους βαρέθηκα, μακάρι να μιλούσαν κόσμια και ο διάλογος είναι πάντα ευπρόσδεκτος.
Με την Μαρία παραδείγματος χάρην συνεχίζω ακόμη τη συνομιλία μέσω ήμεϊλ και είναι σε κόσμια πλαίσια. Και είναι κρίμα να μην γίνεται αυτό δημόσια επειδή κάποια φανατισμένα μωρά δεν σέβονται κάποια στοιχειώδη πράγματα ή ταύτισαν την Ελληνική σημαία με το μίσος τους για την αριστερή, διαφορετική γνώμη. Οπόταν, το ξεκαθαρίζω πως δεν είναι επειδή βαρέθηκα να μιλώ με τα παιδιά που απενεργοποίησα προσωρινά το συγκεκριμένο θέμα.
Επειδή δεν θέλω να απαντάμε για κάποιο θέμα σε άλλα θέματα, θα σβήσω το μήνυμα σου από εδώ, θα το βάλω στο σχετικό θέμα για να φαίνεται και σένα η άποψη σου. Ελπίζω να μην σε πειράζει.

Banana Republic Cyprus είπε...

Το διεγραμμένο κείμενο/σχόλιο σου φίλε Ανευ βρίσκεται στο θέμα "68 λόγοι για να μην ψηφίσουμε Τάσσο".

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ BRC,

Δικό σου είναι το blog, εσύ καθορίζεις την πολιτική του και τα πλαίσια μέσα στα οποία θα γίνονται και οι συζητήσεις. Εσύ διαχειρίζεσαι τα σχόλια που στέλνονται (στο blog) και θέτεις τυχόν περιορισμούς. Εξ άλλου όλα (σχεδόν0 τα blogs αποτελούν βήματα έκφρασης των απόψεων και σκέψεων πρώτα και κύρια των δημιουργών τους (και μετά οποιουδήποτε άλλου).
Έχω όμως και την άποψη ότι εφ’ όσο σ’ ένα blog εισέρχονται και άλλοι (χωρίς περιορισμούς και ελέγχους) τότε το blog μετατρέπεται σε δημόσιο βήμα συζήτησης και έκφρασης απόψεων. Ο ρόλος του διαχειριστή πρέπει να είναι πιο πολύ συντονιστικός και να αποφεύγει λογοκρισίες και εξοστρακισμούς (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων και κυρίως όταν υπάρχουν κείμενα με βρισιές και προσβολές).
Για την περίπτωση του δικού μου κειμένου (με το οποίο συμμετείχα στη συζήτηση που γινόταν για τις εκλογές), τελικώς καλώς αναρτήθηκε στο αντίστοιχο post (όπου υπάρχουν και άλλα σχετικά σχόλια), όμως δεν είναι αρκετό “…να φαίνεται και σένα η άποψη σου …”. Πρέπει να δοθεί σύντομα η δυνατότητα να υπάρξει αντίλογος και συζήτηση.
Τέλος, όσο και αν μας εξοργίζουν μερικές φορές κάποια σχόλια που αναρτώνται, πιστεύω πως δεν πρέπει να υπάρχει λογοκρισία. Κάποια “επιλήψιμα” σχόλια ή κείμενα δίνουν και κίνητρο για σκέψη και συζήτηση. Δεν είναι πρακτικά δυνατόν να συμφωνούμε με όλους και σε όλα και δεν μου φάνηκε να αποζητάς την ομογνωμία ή την ομοφωνία στο blog σου.
Προτιμότερο είναι να συζητάμε ακόμα και με “… φανατισμένα μωρά [που] δεν σέβονται κάποια στοιχειώδη πράγματα ή ταύτισαν την Ελληνική σημαία με το μίσος τους για την αριστερή, διαφορετική γνώμη…” ή όποια άλλα χαζά και φαιδρά λένε, παρά να κλείνουνε τις πόρτες και να τους περιθωριοποιούμε.

Anef_oriwn
Τετάρτη 23/01/2008 – 3:31 μ.μ.

Banana Republic Cyprus είπε...

Λογοκρισία; Δεν νομίζω να έσβησα κανενός το σχόλιο. Απλά δεν θέλω ξεκατινιάσματα.
Το ότι είναι δικό μου το μπλογκ, το ξέρω. Αν δεν ήθελα να ακούω τι λένε οι άλλοι δεν θα επέτρεπα σχόλια. Το ότι έβαλα το δικό σου κέιμενο μετά που αποφάσισα να το κλέισω προσωρινά το θέμα, νόμιζα πως θα σε ικανοποιούσε. Και ναί, το έβαλα για να φαίνεται κι η δική σου η άποψη. Κι αυτό μεμπτό; Τέλοσπάντων.... εγώ θέλω απλά να υπάρχει και κάποιο επίπεδο και στο τέλος βγαίνω, πάλι, κατηγορούμενος για λογοκρισία. Βαρετή κουβέντα... ενεργοποιώ τα σχόλια λοιπόν και εκφραστείτε ελεύθερα.