Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Ο καφές και η 8η Ιουλίου

Συνήθως τις Κυριακές ξυπνώ πολύ άκεφος... λόγω κυρίως του ξενικτιού το Σάββατο και του γεγονότος πως την επομένη επιστρέφω στην εργασία μου. Σήμερα όμως ήταν μια πολύ καλή, διαφορετική Κυπριακή. Διάβαζα που λέτε την επικαιρότητα και έπεσα πάνω στην πρώτη δημόσια κόντρα Χριστόφια-Τάσσου για το θέμα της προετοιμασίας την συνάντησης Τάσσου-Ταλάτ και ομολογώ πως γέλασα με την ψυχή μου με τις νέες κοτσάνες των κυβερνώντων. Είπε ο Τζίμης ότι δεν ήταν καλά προετοιμασμένη η συνάντηση και ότι για πολιτικούς - προεκλογικούς σκοπούς πήγε ο Τασούλης να δει τον Ταλάτ σε μια συνάντηση που ήταν καταδικασμένη πριν αρχίσει (κάτι που βόλευε και τον Ταλατ και τον Τάσσο, προσθέτω εγώ). Νομίζω αυτήν την άποψη έχει και ο περισσότερος κόσμος. Ο Τασσούλης αρνήθηκε την μπηχτή εννοείται και έσπευσαν και τα κοπάδια του να βγουν στην αντεπίθεση. Μόνο που αυτή η αντεπίθεση, ήταν αυτό που κυρίως επιζητούσε ο Τζίμης. Και εξηγώ.
α. Ο επικοινωνιολόγος του Τασσούλη τους είπε όλους να μην βαράνε άλλο το ΑΚΕΛ διότι το μόνο που πετυχαίνουν είναι συσπείρωση του κόμματος της αριστεράς.
β. Ο Τζίμης ξέρει πολύ καλά πως όσο δέχεται επιθέσεις το ΑΚΕΛ, θα συσπειρώνεται και θα βρίσκει την ευκαιρία να βγάζει στη φόρα αμαρτήματα του Τασσούλη. Λογικό είναι να επιδιώκει ως ένα βαθμό τις επιθέσεις των κοπαδιών του Τάσσου. Και πως θα το πετύχει αυτό; Με το να κάνει επικρίσεις στον Τασσούλη.
γ. Παραβλέποντας τις σαφείς οδηγίες του Παναγόπουλου (επικοινωνιολόγος του Τάσσου), τα τρία κόμματα της νέας μικρής τριμερούς, έπεσαν στην παγίδα και άρχισαν να κατηγορούν τον Τζίμη.
δ. Το "ΔΗ"ΚΟ, είπε πως είναι άδικο να αμφισβητούνται οι προθέσεις του Τάσσου (εδώ γελάμε) από τον Τζίμη και πως έγινε πολύ καλή προετοιμασία (Σκεφτείτε να μην γινότανε δηλαδή προετοιμασία τι θα γινότανε, αν τώρα με την σωστή προετοιμασία φτάσαμε σε ένα πιο μεγάλο αδιέξοδο). Και για να έχουμε καλό ρώτημα... όταν ο Τζίμης έλεγε στον Τάσσο να συναντιέται με τον Ταλάτ, έστω και για ένα καφέ που λέει ο λόος, ο Τάσσος γιατί δεν άκουγε; Όταν ο Κασουλίδης του έλεγε να συναντήσει τον Ταλάτ, ο Τάσσος γιατί του έλεγε πως είναι εκτός πραγματικότητας και πως δεν είναι με τον Ταλάτ που πρέπει να μιλήσει, αλλά με την Άγκυρα; Όταν για 4,5 χρόνια αρνιότανε συστηματικά κάθε είδους συνάντηση με τον Ταλάτ, θυμήθηκε τώρα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, να τον συναντήσει για να λύσει το Κυπριακό; Και ξαφνικά, μας λέει το "ΔΗ"ΚΟ να μη αμφισβητούμε τις προθέσεις του Τάσσου και πως δεν είναι για προεκλογικούς σκοπούς που πήγε να δει τον Ταλάτ... Μάλιστα, μας πείσατε! Επειδή ο νους μας είναι ακόμη μέσα στο κοκκονόσυκο, το χάψαμε κι αυτό, όπως και όλα τα άλλα πχ. περιρρέουσα ατμόσφαιρα, "θα είμαι πρόεδρος όλων των Κύπριων", πετρέλαια κτλ.
ε. Ο μεγαλύτερος αποτυχημένος σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος κόμματος στην υφήλιο (κακ)Ομήρου, εκπλάγηκε είπε διότι δεν έπρεπε ο Τζίμης να μιλά για προετοιμασία από τη στιγμή που ο Τζίμης κάποτε (συγκεκριμένα μετά το δημοψήφισμα που σκυλοτρογώτανε ο Τάσσος με τον Ταλάτ) έλεγε πως έστω και για έναν καφέ έπρεπε να βλέπονται Ταλάτ-Τάσσος για να συνεχίσει να υπάρχει επικοινωνία. Τα ίδια απαράλλακτα είπε και το Συλλουρούδιν, που δεν θέλει υπουργεία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, αλλά είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να πάρει 2-3 από τη στιγμή που υποστηρίζει Τάσσο, πάλι σύμφωνα με τα λεγόμενα του.

Ομολογώ πως πείστηκα από την μικρή τριμερή. Δεν γίνεται κύριε Χριστόφια να θες συναντήσεις "έστω και για έναν καφέ", άρα και χωρίς προετοιμασία, και τώρα που βρεθήκανε (για την 8η Ιουλίου, άσχετα αν πάλε ήπιαν μόνο τον καφέ τους) να ζητάς καλή προετοιμασία. Διάλεξε τι θες, λαλεί κι ο κακΟμήρου. Και όντως... τι κατσιαρίζεις κύριε Τζίμη; Δεν είναι το ίδιο σημαντικό να βρεθούν για ένα καφέ για να μην τσακώνονται και να βρεθούν για άρση του αδιεξόδου πάνω σε συμφωνία που έγινε πριν 14 μήνες; Το ίδιο πράμα είναι!!! Που είδες την διαφορά μάνα μου; Έχει διαφορά ο κοινωνικός καφές και η πολιτική συμφωνία της 8ης Ιουλίου; Τι κατσιαρίζεις; Θέλεις δηλαδή πρόοδο στο Κυπριακό; Α να χαθείς! Προδότη! Νενέκο!

Εν ολίγοις, έπεσαν όλοι στην παγίδα του Τζίμη και παρέβλεψαν τις οδηγίες του Παναγόπουλου και έκαναν επίθεση στο ΑΚΕΛ. Μακάρι να συνεχίσουν να κάνουν επιθέσεις στον Χριστόφια. Διότι θα συσπειρώνεται ολοένα και περισσότερο και οι ελπίδες να ξεφορτωθούμε μια καταθλιπτική και αντιδημοκρατική κυβέρνηση θα είναι περισσότερες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: