Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Τασσοκρατικό Ίδρυμα Κύπρου ή αλλιώς Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

Παρακολουθώντας τις συζητήσεις που γίνονται στο ΡΙΚ από τους διάφορους πολιτικούς εκπρόσωπους των κομμάτων και υποψηφίων για το στρογγυλοκάθισμα στην προεδρία της "δημοκρατίας", μπορεί εύκολα κάποιος να εξάγει πάρα πολλά συμπεράσματα, μερικά από τα οποία είναι:
α. η Τασσοκρατία στο ΡΙΚ είναι γεγονός
β. η δημοσιογραφία είναι τύπου "μου επιβάλουν ποιόν να προτιμώ"
γ. η αντικειμενικότητα είναι άγνωστη έννοια
δ. πλήρωνε κοσμάκη να ακούς αυτά που θέλουμε εμείς.
και ε. ο καθένας με τον πόνο του τζι ο πελλός τζι που πονεί

Μην διερωτάστε γιατί δεν επέλεξα να κράξω ας πούμε το ΜΕΓΑ που ακολουθεί την εθνική πολιτική της εκκλησίας (ή Τάσσου) ή κάποιο άλλο κανάλι. Αυτά είναι ιδιωτικά κανάλια, άρα και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το κρατικό κανάλι όμως το πληρώνουμε ουκ ολίγοι από εμάς και γι αυτό έχουμε και δικαίωμα αλλά και ευθύνη να το κριτικάρουμε.

Είναι τόσο φανερή και προκλητική η θέση του ΡΙΚ που αντί να ασκεί αντικειμενική δημοσιογραφία, παίρνει πολιτική θέση υπέρ ενός εκ των υποψηφίων και προκαλεί τους υπόλοιπους. Ειδικά εκείνη η εκπομπή ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ με τον Γιαννάκη Νικολάου, είναι για να κλαις ή να γελάς. Από το blog Προεδρικές δανείζομαι τους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε και εσείς τι εννοώ ακριβώς.

Μέρος 1: http://www.youtube.com/watch?v=ZfGLi20vmBU

Μέρος 2: http://www.youtube.com/watch?v=R9rSf8yMzIY

Ένα είναι το σίγουρο... Όταν βλέπω ΡΙΚ1 νιώθω σαν να βλέπω το κρατικό κανάλι της Κούβας ή των Ταλιμπάν. Ο Γιαννάκης (Νικολάου) μάλλον σύγχησε τον ρόλο του. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκανε ο Κατσουρίδης και του τον υπενθύμισε. Αν είναι δυνατόν... οι καλεσμένοι να διακόπτονται όταν μιλούν για να εκφράζει ο Γιαννάκης τις θέσεις του ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Τάσσου! Αντίθετα, όταν μιλάνε οι εκπρόσωποι των κομμάτων αυτών, υπάρχει ευλαβική σιωπή και καμία διακοπή ή αμφισβήτηση Τα ίδια ακριβώς έγιναν και όταν ήταν καλεσμένος προχθές ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ. Τα κλιπς που μπορείτε να δείτε από τους συνδέσμους πιο πάνω είναι όντως απολαυστικά και η έκφραση στο πρόσωπο του Γιαννάκη όταν τα έχασε (όταν τον αποστόμωσε ο Κατσουρίδης) ήταν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Και πριν βιαστεί κανείς να μου πει πως υπερασπίζομαι το ΑΚΕΛ ή τον ΔΗΣΥ γράφοντας τα αυτά, απλά να πω πως η ουσία των όσων βλέπετε είναι η έλλειψη σωστής και αντικειμενικής ενημέρωσης / αντιμετώπισης από το συγκεκριμένο κανάλι και όχι η υπεράσπιση κάποιου κόμματος. Θεωρώ πως το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας είναι το εξής: θέλουμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του κόμματος μας ή θέλουμε να απαλλαγούμε από την πρωτοφανή έλλειψη ισότητας και αντικειμενικότητας που παρατηρείται στο κανάλι και γενικά στην κοινωνία της μπανανίας που ζούμε; Μας ενδιαφέρει να κάνουμε δωρεάν πολιτική υπέρ κάποιου υποψήφιου ή η απαλλαγή από τα φαινόμενα τριτοκοσμικού κράτους που παρατηρούμε στην χώρα μας;

Υποθέτω πως οι απαντήσεις που δίνουμε ο καθένας μας στο ερώτημα αυτό, έχουν να κάνουν και με το ποιες ευαισθησίες έχουμε μέσα μας. Υποθέτω πως κάποιοι νοιάζονται περισσότερο για το κόμμα τους και κάποιοι άλλοι για την ποιότητα ζωής της χώρας τους. Ο καθένας με τις επιλογές του. Αυτές τις επιλογές θα κληθούμε να τις κάνουμε πράξη τον Φεβρουάριο. Ας ελπίσουμε πως ο κόσμος της Κύπρου θα κάνει τις σωστές επιλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: