Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

Ο οίκος Luis Vuitton σε Κυπριακό γάμο!!!

Αυτό κι αν είναι αναγνώριση για την Κυπριακή δημοκρατία! Τι πετρέλαια και αγήματα για παρελάσεις και πελλάρες... η μεγαλύτερη αναγνώριση για την "δημοκρατία" μας ήρθε από τον διάσημο οίκο Λουί Βιτόν. Ο οίκος αυτός αποφάσισε να κατέβει στην Κύπρο και να παραστεί με τον πλέον αποστομωτικό τρόπο σε Κυπριακό γάμο πολυτελείας... ή αλλιώς σε γάμο πλουσίων που μετατρέπονται σε καραγκιόζηδες στην προσπάθεια τους να πρωτοτυπήσουν. Στην σημερινή κοινωνία της "μικρής και καημένης" Κύπρου όπου ο πληθυσμός είναι "κρίμα" επειδή είμαστε λίγοι, δεν μας λαμβάνει κανείς υπόψιν, περάσαμε ότι περάσαμε αλλά ταυτόχρονα έχουμε υπηρέτριες, αλλιώς δούλες, αλλιώς μαυρούες, έχουμε όλοι από 2 Μερτσέντες και από ένα Παρθενώνα για σπίτι με κολώνες δωρικού ρυθμού, είδαμε κάθε λογής γάμο. Ειδικά οι γάμοι των πλουσίων είναι το κάτι άλλο... κιτσαρία και ψευτοκλασάτα πανηγύρια, αρχοντοχωριατισμοί και κάθε λογής ΜΑΛΑΚΙΑ για να ξεχωρίσουν. Κάτι σαν Γιουροβίζιον. Αυτό που έμεινε να δούμε είναι ανταλλαγή ρόλων... ο άντρας να ντύνεται νύφη και η γυναίκα γαμπρός. Είμαι σίγουρος πως σύντομα θα το δούμε κι αυτό. Τελευταία έγιναν της μόδας οι γάμοι που διαρκούν και 2 και 3 μέρες! Μάλιστα... στην πρώτη μέρα πάνε οι "παρακατιανοί" καλεσμένοι για κοκτέιλ και χαιρετισμούς, στην δεύτερη μέρα πάνε οι πιο σικάτοι για χαιρετισμούς και κοκτέιλ με κανένα σνακ για συνοδευτικό και την τρίτη πάνε οι "του κύκλου". Οι κάθε λογής πλούσιοι που θα ήταν ανύκουστο και υποτιμητικό να παρευρεθούν στον γάμο μαζί με τους παρακατιανούς και τους απλά σικάτους. Οπόταν, στην τρίτη μέρα πάνε αυτοί οι λελέδες και πίνουν τα ποτά τους και τρώνε το σικάτο φαγητό του Χίλτον ή του Μεριντιέν.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε... έγινε όμως αυτό που κανείς πλούσιος δεν είχε σκεφτεί ποτέ να κάνει για να πρωτοτυπήσει Αφού πλέον οι άμαξες έγιναν πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, αφού είδαμε και κάθε λογής νυφικό, χτένισμα και μπομπονιέρες, έφτασε η ώρα που έπρεπε να δούμε και χαζό προσκλητήριο. (άσχημα προσκλητήρια είδαμε πολλά, χαζά όμως λίγα!) Ο Λ. λοιπόν που παντρεύτηκε την Β. τύπωσαν ένα προσκλητήριο 20χ20 αλλά αντί να βάλουν τα αρχικά των ονομάτων τους, έβαλαν το λόγκο του οίκου Λουί Βιττόν!!! Περιττό να σας περιγράψω πόσο γέλιο έκανα όταν είδα το προσκλητήριο... μιλάμε για μεγάλη μαλακίαση. Σκεφτείτε να πήραν και άδεια από τον διάσημο οίκο!!! Θα γίναμε διεθνώς ρεντίκολο σαν ψυχοπαθείς! Την Παρασκευή λοιπόν ήταν η πρώτη δόση του γάμου και το Σάββατο η τελική. Κάτι σαν ημιτελικός και τελικός! Αφού έγινε η διάκριση των καλεσμένων ανάλογα με το πόσο βαρετή ήταν η τσέπη τους, προχώρησαν στα σκαλιά της εκκλησίας για να ενώσουν τις ζωές τους αλά Λουί Βιτόν.
Εμείς, οι παρακατιανοί, δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλό γάμο (στη ζωή) κι ας είχαν έναν πανηλίθιο γάμο (σαν τελετή). Θα περιμένουμε πάντως και ευχαριστήρια κάρτα ή κανένα αξεσουάρ Λουί Βιτόν για να μας ευχαριστήσουν που παρευρεθήκαμε σε αυτό το ιερό και άγιο μυστήριο... αμήν!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα...!Καλό!!! Ε, ρε Κύπρος με τα όλα σου.

Ανώνυμος είπε...

E gia onoma. Eleos pleon mes touton ton topo.