Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Νίκος + ΡΙΚ = L.F.E.

Ομολογώ είχε καιρό να απολαύσουμε τον Νίκο Αναστασιάδη. Την μέρα που ο σύντροφος Τζίμμης αποφάσισε να κατέλθει σαν υποψήφιος στις προεδρικές και ακολούθησε το κύστημα του ΔΗΚΟ και των λοιπών, ο Νίκος είχε μιλήσει για αφρικάνικη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Από τότε δεν τον είχαμε απολαύσει ξανά. Έχουν περάσει και 2 μήνες από τότε και δεν έχουμε γελάσει ξανά... ούτε ο Τόμμυ Βου μιλά πλέον, ούτε ο Κουλίας, ούτε ο Πιττοκοπίτης. Ο Κουλίας είπε μόνο κάτι πριν λίγες μέρες που μιλούσαν για την ακρίβεια και την συνέδεσε με ένα μαγικό τρόπο με το σχέδιο Ανάν. Αλλά αυτό το ανέκδοτο είναι παλιό και δεν πολυγελάσαμε. Πήγαμε να γελάσουμε λίγο με τα λεγόμενα του Τάσσου στην "διακαναλική" αλλά στο τέλος κλαίγαμε αντί να γελάμε όταν συνειδητοποιήσαμε ποιον έχουμε για πρόεδρο.
Όπως και να' χει, μάλλον περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία ο Νίκος για να μιλήσει. Και όχι μόνο μίλησε, αλλά άστραψε και βρόντηξε! Παρόλο που ο ίδιος δεν διακρίνεται και τόσο για την ευγένεια του και τον πολιτισμένο του λόγο, εγώ γουστάρω πολύ να ακούω τις ατάκες του, ακόμα κι όταν διαφωνώ. Όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, ποιος τον αδικεί; Ο άνθρωπος πήγε στο ΡΙΚ για να διαπιστώσει και από πρώτο χέρι την ισότιμη και ακριβοδίκαιη μεταχείριση των καλεσμένων του ιδρύματος. Αφού λοιπόν στην αρχή ανέχτηκε να τον διακόπτει συνέχεια ο δημοσιογράφος Νικολάου, προς το τέλος δεν άντεξε και ξέσπασε. Και τι ξέσπασμα!!! Βασικά τους τα έχωσε κανονικότατα. Και καλά έκανε! Και μπράβο του που τα είπε έξω από τα δόντια! Και λογικό ήταν να γίνει αυτό. Πόσο θα πήγαινε αυτή η κατάσταση με το ΡΙΚ; Το ξαναείπα και το ξαναλέω: όταν παρακολουθώ πολιτικές εκπομπές του ΡΙΚ είναι σαν να παρακολουθώ τηλεόραση της Κούβας!
Θυμίζω λοιπόν, πως πρώτα ο Κατσουρίδης τους έβαλε στη θέση τους. Με το γνωστό ήρεμο ύφος του, χωρίς φωνές, χωρίς υψηλούς τόνους αλλά με μια επιλογή λέξεων που τσακίζει κόκαλα. Χθες ήταν η σειρά του Νίκου, με τον δικό του μοναδικό χαρακτηριστικό τρόπο. Ευτυχώς που απαγορεύτηκε το κάπνισμα μπροστά στις κάμερες (θυμάστε τον Σαμψών;) και δεν είχαν τασάκια εκεί στο Ίδρυμα, αλλιώς ο Νικολάου και ο Καρεκλάς θα ήταν σε καμιά ιδιωτική κλινική τώρα.

Πάντως κράτησα λίγες από τις κουβέντες του Νίκου χθες και σας τις παραθέτω:

α. Εκτιμώ και αγαπώ τον κύριο Καρεκλά, αλλά τον ταυτίζω με όσους στο ΡΙΚ ακολουθούν πολιτικές που υπαγορεύονται από άλλα κέντρα αποφάσεων.
β. Μπορεί οι δημοσιογράφοι να αντιστέκονται και να θέλουν να κάνουν την δουλειά τους αλλά δεν έχουν επιλογή (αναφερόμενος στον Καρεκλά)
γ. Ένα είναι να έχεις μια πρωτοβουλία και να επιδιώκεις να την υλοποιήσεις με επιθετικές πρωτοβουλίες και άλλο είναι να παραμένεις αδρανής για 14 μήνες και να θυμάσαι λίγους μήνες πριν τις εκλογές ότι επείγεσαι για λύση.
δ. ...αν αυτό είναι αποδεκτό από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και τους οπαδούς του που ακόμη δεν βρήκαν τι είναι η διζωνική δικοινοτική, αυτό είναι άλλο καπέλο...
ε. αυτό που θέλω να υπερτονίσω είναι αυτά που συμβαίνουν τελευταία και δεν μπορώ να τα παραγνωρίζω καλύπτοντας τα με ρεπορτάζ από την Νέα Υόρκη με φανταστικές ωραιοποιήσεις τον όσων δυσάρεστων συμβαίνουν.
ζ. Να σου πω ένα παράδειγμα "αντικειμενικότητας": διάρκεσε η συζήτηση του προέδρου Παπαδόπουλου με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ 20 λεπτά και το ρεπορτάζ σας από την Νέα Υόρκη κάλυψε 30 λεπτά! Ε μπράβο σας!!! Για την αντικειμενικότητα σας και τα όσα καλύψατε!!!
η. Προσπαθεί ο Παναγόπουλος να κάνει λίφτινγκ στον Παπαδόπουλο και να τον παρουσιάζει σαν διεκδικητικό και συνενωτικό. Δεν θέλω να μιλήσω για την συνενωτικότητα του, γι αυτούς που μεταφέρουν τουρκικές θέσεις στα ελληνικά αλλά παράλληλα όταν ο Ματσάκης μίλησε για 2 κράτη είπαν πως είναι απλά η προσωπική του άποψη.
θ. Τι να πω για την Ισλαμική διάσκεψη και τα στηρίγματα μας; Τι να πω για την Ευρώπη που ο κύριος Λιλλήκας είπε πως μόνοι μας εμείς θα προστατέψουμε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης; Τι να πω που είμαστε απομονωμένοι από τους υπόλοιπους, ακόμη και από την Ελλάδα; Τι να πω που στην Ισλαμική αναγνωρίζεται το ψευδοκράτος σαν μέλος της διάσκεψης με πλήρη δικαίωμα λόγου; Τι να πω για την απόφαση να ανοιχτούν γραφεία για εμπορικές συναλλαγές (που στην ουσία θα είναι πρεσβεία); Τι να πω για την επόμενη διάσκεψη που θα γίνει στα κατεχόμενα το ερχόμενο Φθινόπωρο; Τι να πω για τους δικαστές του ΕΔΑΔ; Εμείς που είμαστε νόμιμο κράτος έχουμε 1 δικαστή, οι ΤΚ, το ανύπαρκτο κράτος τώρα έχουν 2! Και που απέκτησαν τα προσόντα τους οι 2 ΤΚ δικαστές αφού ασκούσαν το λειτούργημα τους σε ένα ανύπαρκτο καθεστώς; Μήπως στο ψευδοκράτος αποκτούν προνόμια τώρα; Πως φτάσαμε στο σημείο από τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την κυρία Τιτίνα Λοϊζίδου να φτάσουμε τώρα σε αυτό το αποτέλεσμα; (εννοεί τον φιλικό διακανονισμό). Τι θα πούμε για την Συρία που ουσιαστικά δέχεται τα έγγραφα (διαβατήρια) ενός ψευδοκράτους; Για την πρωτοβουλία της Σουηδίας που αποσκοπεί στην άρση της λεγόμενης απομόνωσης; Για την απόφαση της ΕΕ ότι τα σύνορα πρέπει να είναι πιο αυστηρά για έλεγχο των λαθρομεταναστών, συμπεριλαμβάνοντας και την πράσινη γραμμή; Για την Ιταλία; Τι να πω για το Γερμανικό κοινοβούλιο; Τι να πω για την απενοχοποίηση της Τουρκίας που σήμερα κανείς δεν μιλά για τις 43000 στρατεύματα στο νησί; Τι να πω για την αναβάθμιση των υπουργών του ψευδοκράτους που γίνονται δεκτοί από υπουργούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών και ΟΧΙ σε εστιατόρια;
ι. Ο κύριος Συλλούρης έχει την συμπάθεια μου διότι βρίσκεται σε μια πλήρη σύγχυση
κ. Μα υπάρχει ίση εκπροσώπηση; (για την εκπομπή του ΡΙΚ για την πρώτη δημοσκόπηση) Είναι δυνατόν επειδή έχει 2μισι κόμματα που υποστηρίζουν τον πρόεδρο να εμφανίζονται 3 εκ μέρους του κυρίου ΠΑπαδόπουλου, 1 εκ μέρους του Χριστόφια και 1 εκ μέρους του Κασουλίδη;
λ. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε για να παίξουμε το παιχνίδι του κύριου Παναγόπουλου. Το λέω ευθέως και πρέπει να το πάρετε χαμπάρι. Το κρατικό ίδρυμα δεν είναι κρατικό ίδρυμα Κώστα Παναγόπουλου!!! Δεν με ενοχλεί τι σας ενοχλεί από αυτά που λέω!!!
μ. Δεν γνωρίζω για τι αναφέρεται ο κύριος Συλλούρης ή (αλλιώς) ο κύριος Αναν 5μισι. Είναι η αξιοπιστία του προσώπου που έχει σημασία. Δεν μπορεί να επικαλείται φαντασιώσεις για να εκφράσει τις απόψεις του. Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε και παλια όταν ο ίδιος ήθελε την επαναφορά του σχεδίου Αναν 5μισι για να σώσουμε την Κύπρο, ενώ τώρα κατηγορεί άλλους ότι επιθυμούν επαναφορά του σχεδίου Αναν. Αυτές είναι γραπτές δηλώσεις του κυρίου Συλλούρη.

Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να κάνω και δημοσκόπηση για το ποια δήλωση του ήταν πιο εύστοχη, αλλά αν έκανα, εγώ θα ψήφιζα καρφωτό αυτό το .... 2,5 κόμματα! Το καλύτερο που άκουσα ποτέ για το Ευρωκοκό!!!

3 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Συμφωνώ με αυτά που γράφεις αλλά που την άλλην σιαίρουμαι διότι τωρά που ο Κύριος Κασουλίδης είναι που την άλλην πάνταν του πάγκου θα καταλάβει τί σημαίνει έλλειψη δημοκρατίας. Τον τζαιρόν που αλωνίζαν οι συναγερμικοί στο ΡΙΚ τζαί ήταν παράρτημαν του επικοινωνιακού επιτελείου του Λούλη ήταν καλά. Αθθημηθήτε τα ρεπορτάζ για τους S300, για τες παρελάσεις, για τες ασκήσεις της εθνικής φρουράς που εντάσσουνταν στην επικοινωνιακήν πολιτικήν του Κληρίδη (τζαί του κασουλίδη). Τωρά τζιαμαί. Να πίξει η βάκλα τους. Εν τζαι λλία τους ακόμα. Πάλε Κούβα η Κύπρος αλλά οδέποτε ήταν τζαι καλλύττερη, εκτός ίσως που την περίοδον Βασιλείου που του εκάμναν τζαι πόλεμον.

Banana Republic Cyprus είπε...

Δεν έχεις και άδικο. Αν ήταν θέμα "ότι κάμνεις βρίσκεις", θα το προσέγγιζα διαφορετικά.
Αλλά προσωπικά ενοχλεί με η πολιτική του ΡΙΚ, και αν είναι ο ΔΗΣΥ ή ο κάθε ΔΗΣΥ που την "τρώει" τώρα, έρχεται σε 2η μοίρα.
Καταλαβαίνω τα άλλα κανάλια που είναι ιδιωτικά. Αλλά το ΡΙΚ που υποτίθεται είναι το κρατικό κανάλι, δεν μπορεί να μας περιπαίζει τόσο φανερά. Αντί οι δημοσιογράφοι να συντονίζουν την συζήτηση, εμπλέκονται σε αυτή και κάνουν τους δικηγόρους του ΔΗΚΟ.

Aceras Anthropophorum είπε...

Η κυβέρνηση είναι κκοτσιάνιν της μεταεοκατζήτικης κάστας που κυβερνά τον τόπον που το 60. Οι δημοσιογράφοι του Ρικ υπερασπίζουν τον μάστρον τους. Τζείνους που τους εβάλαν δουλειάν, τζείνους που εν να βάλουν δουλειάν τζαι τα παιδκιά τους, τζείνους που εκανονίσαν δουλειάν τζαι τους τζιουρούδες τους. Νομίζω ότι δεν έχει πολιτικόν που να έσιει όρχεις να ξιλώσει αυτόν τον καρκίνον ο οποίος αναπαράγεται που γενιάν σε γενιάν. Είμαστεν εις την τρίτην μετα την εόκα γενιάν. Ο Τάσσος εν ο τελευταίος αυθαιντικός αυτής της κάστας. Οι παραπάνω της πρώτης γεναιάς επεθάνασιν. Οι απογόνοι θα εν σιειρόττεροι.