Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Νέο αστειονομικό ανακοινωθέν!

Η αστειονομία της Κυπριακής Μπανανίας, μελετώντας και διαπιστώνοντας πως τα πρόσφατα πολύ επιτυχημένα μέτρα που πήρε για πρόληψη των ατυχημάτων, και μέσα στο όλο ενθουσιώδες κλίμα που δημιουργήθηκε, αποφάσισε να συνεχίσει με την υιοθέτηση περισσοτέρων μέτρων, θέλοντας να περάσει το μήνυμα πως "γίναμε πλούσιοι, τώρα θέλουμε να γίνουμε πλουσιότεροι".

Μεγάλωσαν τα πρόστιμα σε σύγκριση με πέρσι, αυξήθηκε ο τροχαιονομικός έλεγχος κατά 10% από πέρσι, μπήκαν και οι κάμερες φωτοεπισήμανσης... αλλά: οι οδηγοί στο όριο να χάσουν την άδεια οδήγησης τους είναι χιλιάδες, οι κάμερες φωτοεπισήμανσης είναι προβληματικές και απομακρύνονται από τους δρόμους μας (παρόλα αυτά, 35000 πρόστιμα που εκκρεμούν από τις κάμερες αυτές θα πρέπει να πληρωθούν!!!), οι νεκροί είναι περισσότεροι από πέρσι και πάει λέγοντας... η αστειονομία μας έχει αποτύχει παταγωδώς. Και είναι πολύ απλό το γιατί. Επειδή ζούμε σε ένα αστυνομικό κράτος. Δεν βοηθούν τον κόσμο να συνειδητοποιήσει το σοβαρό θέμα της οδικής ασφάλειας, δεν επιδιώκουν την απόκτηση συνειδήσεως από τον απλό πολίτη αλλά προσπαθούν να το ελέγξουν με πρόστιμα που πολλές φορές είναι ανόητα!!! Με λίγα λόγια, Δεν γίνεται να σταματάω στα φώτα τροχαίας και επειδή πάτησα την γραμμή να πληρώνω, από τη στιγμή που δεν κλείνω το δρόμο σε κανέναν και δεν εμποδίζω κανέναν να πάει εκεί που θέλει ούτε και υπάρχει έστω και μισό% να προκαλέσω δυστύχημα. Πως περιμένεις να σεβαστώ τις οδηγίες της αστειονομίας όταν αυτές εκφράζονται τόσο ηλίθια και με καθαρό σκοπό να μου αδειάσουν την τσέπη; Μα νομίζουν δεν γνωρίζουμε πως παίρνουν και πριμ αν πάρουν μέσα στα γραφεία πολλά πρόστιμα; Μα νομίζουν πως δεν γνωρίζουμε πως όσοι δεν πάρουν μέσα αρκετά πρόστιμα, τους λένε πως δεν έκαναν την δουλειά τους καλά;

Και επειδή όλα τα προβλήματα οδικής ασφάλειας έχουν λυθεί από την αστειονομία μας, τώρα αποφάσισαν να ασχοληθούν με το πολύ σοβαρό θέμα του καπνίσματος στο αυτοκίνητο. Τώρα, μετά που απέτυχαν όλα τα μέτρα τους, ήρθαν και μας είπαν πως άμα οδηγάς με το τσιγάρο στο χέρι, σου αποσπάται η προσοχή (ενώ ας πούμε εκείνα τα φλας των κάμερων φωτοεπισήμανσης δεν μας την αποσπούσε!), μας λένε πως μπορεί να σου πέσει χάμω το τσιγάρο και να σκύψεις να το πάρεις (το τσιγάρο εννοώ!!!) και να προκληθεί δυστύχημα και διάφορα άλλα κουφά. Μα είναι σοβαροί οι άνθρωποι; Εντάξει, έχουμε έναν υπουργό δημόσιας τάξης που νομίζει ότι είναι ο Αϊνστάιν έτσι που μιλά και φατσάρει επικίνδυνος για την δημόσια τάξη, αλλά ότι θα κατέφευγαν σε έτσι γελοία μέτρα, δεν το περίμενα. Καταντήσαμε ένα αστυνομικοκρατούμενο κράτος πλέον.

Τι έμεινε δηλαδή; Να απαγορεύεται στις κοπέλες να φοράνε περιλαίμια, δακτυλίδια, σκουλαρίκια κτλ, μπας και τους πέσουν χάμω και σκύψουν να τα πάρουν (τα δακτυλίδια εννοώ!!!) και προκληθεί δυστύχημα; Να απαγορεύεται να φυσήξω τη μύτη μου όταν οδηγώ επειδή το νέο σλόγκαν είναι "τα χέρια στο τιμόνι"; Κι άμα το ένα μου αρχίδι θέλει λίγο μετατόπισμα για να βολευτεί, πάλι θα με γράφουν; Και τι αιτιολογία θα γράφουν; "έκνιθεν τα αρτσίθκια του";;;;

Αντί να δουν πως θα σταματήσουν να καταζητούν αθώα παιδιά στους δρόμους και να τους οδηγούν σε σοβαρά δυστυχήματα και σε εντατικές, αντί να κάτσουν τον πισινό τους κάτω να δουν πως μπορούν να ζητήσουν καλύτερους δρόμους, πιο πλατιούς κτλ με όλα εκείνα τα λεφτά που μας ΚΛΕΒΟΥΝ κυριολεκτικά όλη μέρα στο δρόμο επειδή απλά τους λοξοκοιτάξαμε, έρχονται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη μας (που ήδη είναι τρύπια αφού η κυβερνησάρα μας, μας άφησε στο έλεος του κάθε κερδοσκόπου) και να μας δίνουν κλήσεις επειδή ... ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ!!! Μέσα στο ίδιο μας, το δικό μας, αυτοκίνητο να μας λένε τι να κάνουμε.... έλεος πλέον.

Ρε καλά φωνάζω εγώ πως θέλουμε οπωσδήποτε αλλαγή(-ες) σε αυτό το τόπο... όσο πιο σύντομα γίνεται. Αυτοί βάλθηκαν εκτός από το να μας αποκαλούν τούρκους και προδότες επειδή διαφωνούμε μαζί τους (σε μια δημοκρατία-μπανανία), να μας κλέψουν με όποιο μέσο μπορούν για να βγαίνει ο Νεάντερταλ Υπουργός Δημόσιας Τάξης στο γυαλί να μιλά και να νομίζει πως κάνει διάλεξη στο Κέημπριτζ. Αχ, και κοντεύει ο Φεβράρης... κοντεύει η μέρα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του κόσμου της Κύπρου!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα μας. Ειμαι ενθουσιασμενος που επιτελους δημιουργηθηκε (η εγω ωρηκα, ασ το πουμε ετσι)κυπριακα μπλοκς. Ζωντας στο εξωτερικο εδω καικατι αιωνες μου λειπει η επαφη με τα δρωμενα στην BRC. Keep it up!!!!

Banana Republic Cyprus είπε...

Ευχαριστώ φίλε. Εγώ είμαι και νέος σε αυτό το πράγμα... υπάρχουν πολύ αξιόλογοι κύπριοι μπλόγκερς που κάνουν πολύ καλή δουλειά εδώ και πολύ καιρό :)

Ανώνυμος είπε...

Φίλε BRC σε καθε δημοκρατική χώρα που σέβεται τους θεσμούς που επιβάλλει (με το έτσι θέλω) ισχύει η του νόμου μερφολογία: Είναι πολύ απλό να κάνεις τα πράγματα περίπλοκα αλλά πολύ περίπλοκο να κάνεις τα πράγματα απλά...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε BRC, τα άρθρα σου είναι καταπληκτικά...Μπράβο σου!!! Είναι καιρός να έχουμε τέτοιους διαλόγους στην Κύπρο μέσα από τους οποίους θα αναγκαστούμε όλοι μας να αλλάξουμε μυαλά...γιατί σε κάποιους από μας έχει μείνει λίγο..(μυάλό εννοώ)!!! Αλλαγή αντιλήψεων ΤΩΡΑ!!!

Banana Republic Cyprus είπε...

Φίλε Νικόλα, να΄σαι καλά. Χαίρομαι που μοιράζεστε κι εσείς τα ίδια νεύρα με μένα :) Να μην νομίζω πως είμαι μόνο εγώ ο νευρόσπαστος χεχεχε. Σοβαρά τώρα... σε ευχαριστώ και μακάρι να αλλάξουν κάποια πράγματα :)

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Για τον ίδιο λόγο που απαγορέυεται να κάθεσαι στην σκοπκιά.... εν οπως το δεί ο καθένας. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παντως μάλλον εννα αναβάλει το ραντεβού της