Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

Νενέκοι και πελλάρες... εν έχουν σημασία τούτα!

Μετά το Συλλουρούδιν και τις αερολογίες του (που ήθελε λίγο αναν, λίγη ομοσπονδία, λίγο ενιαίο κράτος, λίγο από το ένα, λίγο από το άλλο και καθόλου άβολες ερωτήσεις -θύμωσε και των δημοσιγράφων στο σημείο που έπρεπε ο Καρεκλάς να του κάμει και μάθημα ανοχής στο τέλος) απόψε ήταν η σειρά του κύριου Ομήρου να μας κάνει να γελάσουμε, στην εκπομπή του ΡΙΚ «Προεκτάσεις». Ομολογώ πως περίμενα πως και πως να τον δω. Ξέρετε, βλέποντας το τι συμβαίνει στη χώρα μας με πιάνει κατάθλιψη και δεν χάνω ευκαιρία να γελάσω όποτε μπορώ.

Βασικά αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως ο Ομήρου και κατά επέκταση κι η ΕΔΕΚ στο μόνο που συμφωνεί με τον πρόεδρο είναι η απόρριψη του σχεδίου Αναν. Τίποτε άλλο. Απόψε μάλλον δεν θα έχει καλό ύπνο ο κύριος Ομήρου αφού μασούσε, και μασούσε και αναμασούσε τα λόγια του. Αύριο έχει να φάει χεσίδι από τον Τάσσαρο και τον Παναγόπουλο. Ακόμα λλίον να το πει καθαρά πως υποστηρίζει Τάσσο για την εξουσία. Σας παραθέτω κι εσάς κάποια από τα λεγόμενα του για να τον απολαύσετε:

-Ρωτήθηκε για τις τοποθετήσεις του ιδίου το 2002, όπου συνεργαζόταν με τον ΔΗΣΥ, σε διάφορες εφημερίδες όπου ονόμαζε τον Τάσσο κατά λέξη: « Ο Τάσσος είναι ανακύκλωση του παρελθόντος. Ο Τάσσος δεν προσφέρει την ζωογόνο πνοή της ανανέωσης, του εκσυγχρονισμού και της αντιμετώπισης του διεθνούς περιβάλλοντος. Η υποψηφιότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου, όπως και πείρα του, αποτελεί κατά τη γνώμη μου ένα απεχθές βάρος και μια αρνητική κληρονομιά των πολιτικών του ‘60».
Αφού πρώτα δεν άφησε έναν δημοσιογράφο να διαβάσει ομιλίες του από την εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ" και τις διέψευσε ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ (ναί, καλά λέω!), η απάντηση ήταν ΤΕΛΕΙΑ μπορώ να πω: «μα τι θέλετε δηλαδή να πω; Αφού ήμουν ανθυποψήφιος του τότε, θα έλεγα πράγματα υπέρ του;»
Και ρωτώ εγώ: δηλαδή κατηγορούσες ρε Γιαννάκη τον πρόεδρο με ψευδή κατηγορίες απλά και μόνο επειδή ήταν αντίπαλος σου; Δηλαδή, και σήμερα που κατηγορείς τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, είναι πάλι με ψέματα επειδή είναι αντίπαλοι σου; Μας στράβωσες από την λάμψη της ηθικής σου προεκλογικής εκστρατείας! Μέσα στο ήθος, μέσα στον πολιτικό πολιτισμό. Πτου πτου να μεν σε μαθκιάσουμε.

-Μετά ρωτήθηκε για το σχέσεις μας με τον υπόλοιπο κόσμο - τους "αναθεματισμένους, κολασμένους" ξένους. Είπε ο Γιαννάκης κατά λέξη: «Δεν είναι οι ξένοι που θα επιλέξουν τον πρόεδρο για τον λαό της Κύπρου αλλά οι Κύπριοι πολίτες. Βεβαίως όμως και θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους ξένους!»
Εγώ νομίζω να μεν μιλά πολλά διότι έννα τον πιάσει που τα αφκιά ο Πιττοκοπίτης που τον ακούει να λέει έτσι τζαι έννα τον στήσει σε εκτελεστικό απόσπασμα στην πλατεία της Πάφου. Μα καλά, ο Ομήρου δεν κατάλαβε ακόμα ότι ένα από τα σλόγκαν της προεκλογικής καμπάνιας του Τάσσου είναι το «εμείς δεν θέλουμε πρόεδρο που να αρέσει στους ξένους» ;;; Πως θέλει ο Ομήρου τώρα να έχει καλές σχέσεις με τους ξένους; Χα;

-Ακολούθως ρωτήθηκε για το αν το 2004 υπήρξε διχόνοια ανάμεσα στον λαό με τα όσα έγιναν μετά το δημοψήφισμα και τους χαρακτηρισμούς των υποστηρικτών του ΝΑΙ σαν νενέκους. Η απάντηση, αποστομωτική: «δεν έχουν σημασία αυτά! Σημασία έχει που καταφέραμε να προφυλάξουμε το κράτος μας που θα διαλύετουν με το σχέδιο Αναν». Το επαναλαμβάνω εγώ για όσους δεν το κατάλαβαν: δεν έχει σημασία το γεγονός πως χαρακτηρίστηκε το ¼ του λαού μας ως νενέκους!!! (για όσους δεν το γνωρίζουν ΝΕΝΕΚΟΣ σημαίνει δοσίλογος, τουρκοπροσκυνημένος)

-Ερώτηση: «Κύριε Ομήρου, είστε πιο κοντά με το Ευρωκό από ότι με το ΑΚΕΛ;» Απάντηση Ομήρου: «Εμείς ψηφίζουμε Τάσσο» !!! (δαμέ εζάβωσα λλίον αλλά μετά κατάλαβα - απαγορέψαν τους στο επιτελείο Τάσσου να λένε την λέξη "ΝΑΙ")

-«Διαφωνώ με τις τοποθετήσεις του Υπουργού που λέει πως «χορτάστε πρώτα αυτά που σας δώσαμε τώρα και μετά βλέπουμε». Γιατί διαφωνείς τότε με τον ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ;

-«Διαφωνήσαμε με την αναβολή των δημοψηφισμάτων. Ναι, κι αυτό ήταν μια από τις διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις που είχαμε –φυσιολογικά- με τον Πρόεδρο.». Ερώτηση δημοσιογράφου: «Φαίνεται πως σε σημαντικά θέματα είχατε τελικά κι εσείς διαφωνίες με τον πρόεδρο. Γιατί δεν τα λέγατε;». Απάντηση Ομήρου: «τα μιλούσαμε με τον πρόεδρο». Δική μου ερώτηση: για ποιο ακριβώς πράμα κατηγορείς κύριε Ομήρου το ΑΚΕΛ;

-«Εμείς είμαστε υπέρ της μείωσης της στρατιωτικής θητείας, αν όμως μπορεί να γίνει». Ερώτηση δημοσιογράφου: «κάνατε σαν κόμμα μελέτες επί του θέματος;». Απάντηση Ομήρου: «ΟΧΙ, αλλά μας είπαν από το .... » Εδώ είχα γελάσει πάρα πολύ!

-Αυτό το συμπαθητικό ζωάκι είναι ο χαμαιλέοντας Ταζνανίας! Στο θέμα μας όμως… «Το ΑΚΕΛ μετά τις βουλευτικές απώλειες, αντί να κάνει αυτοκριτική, έριξε το φταίξιμο στην ΕΔΕΚ και στους υπουργούς της. Δυστυχώς έγινε τελικά ο ανασχηματισμός». Ερώτηση δημοσιογράφου: «Δηλαδή ο πρόεδρος υπέκυψε στο ΑΚΕΛ; Διότι αυτός έκανε τον ανασχηματισμό!». Απάντηση Ομήρου: «ΟΧΙ βέβαια. Εδώ δεν υπέκυψε στους ξένους, θα υπέκυπτε στο ΑΚΕΛ; Εγώ ξέρω πως οι υπουργοί της ΕΔΕΚ λειτούργησαν ΑΨΟΓΑ.». Ερώτηση δημοσιογράφου: «Άρα, αφού δεν υπέκυψε ο πρόεδρος όπως λέτε, υπαναχώρησε για να κάμει το χατίρι στο ΑΚΕΛ ή δεν εκτίμησε σωστά τους υπουργούς σας αφού λειτουργούσαν άψογα και τελικά έγινε ο ανασχηματισμός;» Απάντηση Ομήρου: «ΟΧΙ».
Κι εδώ έπεσε πολύ γέλιο!

-Δεν τον ρώτησαν όμως για το φυσικό αέριο… δεν ξέρω αν έγινε επίτηδες, αλλά είναι γνωστή ΚΑΙ ΕΔΩ η διαφωνία της ΕΔΕΚ με τον πρόεδρο, τον υπουργό εμπορίου, γεωργίας και το ΔΗΚΟ. Η ΕΔΕΚ ταυτίζεται με το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ στο θέμα της πλωτής μονάδας φυσικού αερίου και τάσσεται εναντίων ενώ οι υπόλοιποι υπέρ. Δηλαδή στο πιο σημαντικό και ακριβό έργο που έκανε ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία διαφωνεί με την κυβέρνηση και θα την υποστηρίξει; Επίσης, καμία αναφορά στις τόσες αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό, στην κτηνοτροφία και σε άλλα τόσα σημαντικά θέματα.... ίσως στο μέλλον.

- Από τα όσα είπε εγώ πάντως κατάλαβα πως σε σημαντικότατα θέματα διαφωνεί με τον Τάσσο, εκτός από το πιο σημαντικό θέμα που ήταν (όχι είναι – πέρασε πια) το σχέδιο Αναν. Τώρα γιατί τον στηρίζει, τον στήριξε πριν ακόμη ο Τάσσος υποβάλει υποψηφιότητα, ο καθένας ας κρίνει από μόνος του.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακούοντας τους αναρωτιέται κανείς... πήρα ψυχοφάρμακα ή δεν πήρα και με γελάνε τ' αυτιά μου;

Banana Republic Cyprus είπε...

νομίζω το θέμα είναι: έχει daddy issues ο Γιαννάκης; Εγώ ξέρω πως μόνο ο έρωτας είναι τυφλός. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτε άλλλο για να εξηγήσω την σχέση ΕΔΕΚ-Τάσσου και την ιδεολογική τους διαφωνία και αλληλοστήριξη.

Yiota είπε...

υπουγειο θελουν...

Banana Republic Cyprus είπε...

Σίγουρα Γιότα μου. Αλλά είναι και ο γενικός ξεπεσμός που παρατηρείται στην ΕΔΕΚ. Πριν ακόμη αποφασίσει ο Τάσσος αν θα έβαζε ξανά υποψηφιότητα, έτρεξε να κάμει συνεδρίαση το κόμμα και ψήφισαν με ποσοστά τρελά (μόνο ένας εναντίων!) υπερ του Τάσσου. Τέτοια ποσοστά μόνο σε σκληροπυρηνικά κομμπυνιστικά κόμματα βλάπαμε.
Η ΕΔΕΚ δεν είναι απλά ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα. Είναι σοσιαλδημοκρατικό (τάχα) κόμμα. Είναι το μόνο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης που έχει τόσο χαμηλά ποσοστά. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Συμπεριφέρεται σαν ένα ακροδεξιό κόμμα πλέον, τυφλωμένοι από εθνικισμό και απορρηπτισμό. Η μόνη τους έννοια είναι η μάσα, ενώ τάχα νοιάζονται για την άμυνα. Για τον κόσμο όμως, τον κοσμάκι, τίποτε. Και όπως λες κι εσύ, καρεκλογλύφτες. (και μιλώ για την ηγεσία του κόμματος, όχι τον κόσμο του κόμματος)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.