Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Η δημοσιογραφία της φακής

Οι εκλογές που μας έρχονται είναι πολύ σημαντικές. Και λογικό είναι να υπάρξουν και πάρα πολλές δημόσιες συζητήσεις επί των θεμάτων που απασχολούν τον κόσμο. Οι δημοσιογράφοι λοιπόν, καλούνται να ενημερώσουν τον κόσμο όσο καλύτερα μπορούν. Χωρίς προσωπικές προτιμήσεις, εμπάθεια. Με πλήρη αντικειμενικότητα. Δυστυχώς αυτό που παρακολουθούμε τελευταία είναι πραγματικά γελοίο. Μερικοί δημοσιογράφοι έριξαν την μάσκα και χωρίς αναστολές παίρνουν πολιτικές θέσεις. ΟΛΑ, μα όλα τα κανάλια φαίνεται πως έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Αυτό όμως που γίνεται στο ΡΙΚ είναι πρωτάκουστο. Δημοσιογραφία του κώλου! Κυριολεκτικά!
Η χώρα μας, η πάλαι ποτέ δημοκρατία, έχει γίνει μια νέα Σερβία, στυλ Μιλόσεβιτς. Πλήρης έλεγχος από την κυβέρνηση όλων των ΜΜΕ, πληρωμένοι-πουλημένοι δημοσιογράφοι γίνονται αρχισυντάκτες και αναλαμβάνουν τις προεκλογικές συζητήσεις, ενώ όποιος τολμήσει να πει κάτι εναντίων τους, καλείται να απολογηθεί. Μέχρι και οι δημοσιογράφοι, αυτό είναι το κατάντημα του λαού μας, υιοθετούν πολιτικές θέσεις της κυβέρνησης και αντί απλά να ρωτούν τους καλεσμένους ανθυποψήφιους του Τάσσου, τους αντιπολιτεύονται σαν να είναι οι ίδιοι εκπρόσωποι του επιτελείου του Τάσσου!
Δεν λέω, δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι του ΡΙΚ σκάρτοι. Ο Ποταμίτης ας πούμε κρατά τα προσχήματα. Ο Γιαννάκης Νικολαου (ευχαριστώ φίλε Άνευ για την διόρθωση)μετά το ρεζίλεμα που του έκαμεν ο Κατσουρίδης, εσυνάχτηκεν λίγο. Η Αιμιλία Κενεβέζου όμως, έχει κυριολεκτικά λυσσάξει! Όχι μόνο δεν κρατά τα προσχήματα, όχι μόνο προωθεί εθνικιστικές θέσεις στα δελτία της ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ (τελευταίο παράδειγμα η ντροπιαστική παραποίηση δηλώσεων της Νεσιέ Γιασίν) αλλά κάνει κανονική προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Τάσσου Παπαδόπουλου, και του αδελφού της, οποίος είναι στέλεχος στο ΔΗΚΟ.
Όχι, εδώ δεν ρίχνουμε λάσπη. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία πως η Κενεβέζου έχει συγγένεια με τον Κενεβέζο του ΔΗΚΟ. Δεν είναι εδώ το θέμα. Το θέμα είναι που δεν τηρεί τα προσχήματα και επιβραβεύεται για να κάνει λάθος την δουλειά της! Και ξηγιέμαι:

- η προσπάθεια της να κάνει πρώτη είδηση τις αντιδράσεις της Άγκυρας στην άσκηση Νικηφόρος, κάτι που κάθε χρόνο γίνεται και στο τέλος έφαγε την διάψευση από τον υπουργό άμυνας.

- η πρόστυχη και προκλητικότατη προσπάθεια της να παραποιήσει τις δηλώσεις της Νεσίε Γιασίν για να κάνει εθνικιστική προπαγάνδα.

- αν έχει καλεσμένο στο δελτίο της πρόσωπο από το επιτελείο του Τάσσου, ουδέποτε διακόπτει, ουδέποτε τελειώνει ο χρόνος, ουδέποτε αντιπαρέρχεται με ερωτήσεις.

- αν έχει καλεσμένο στις εκπομπές της υποψήφιο του ΔΗΣΥ ή του ΑΚΕΛ, την μισή ώρα την τρώει αυτή με συνεχείς διακοπές, αμφισβητήσεις, παριστάνοντας εκπρόσωπο του Τάσσου!

- αν τολμήσει να της κάνει παρατήρηση για οφθαλμοφανέστατα λάθη της κάποιος από το ΑΚΕΛ ή τον ΔΗΣΥ, τους κάνει επίθεση, τους ειρωνεύεται και προκαλεί.

- Το παίζει σούπερ ανεξάρτητη και αντικειμενική, κι όμως αντί απλά να ρωτά τους καλεσμένους της ερωτήσεις, παίρνει σαφέστατη θέση επί των θεμάτων (κάτι που είναι δουλειά των επιτελείων και όχι του δημοσιογράφου) και πάντα οι θέσεις της συμπίπτουν με αυτές του Λιλλήκα, αδελφού, Τατά, και όλης εκείνης της συνοπαρτσιάς που στηρίζουν Τάσσο.
- Πριν 2-3 βδομάδες, απευθυνόμενη στον Αβέρωφ Νεοφύτου, ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, τον ρώτησε (σε στυλ απαίτησης) γιατί ο ΔΗΣΥ τα βάζει μόνο με τον Τάσσο και όχι με τον Χριστόφια. Ο Αβέρωφ της απάντησε πως δεν είναι έτσι τα πράγματα και αντί να κάνει άλλη ερώτηση του λέει "δεν νομίζω, εγώ δεν σας ξανάκουσα ποτέ. Τώρα σας ακούω. Και είναι καλά να το ακούμε αυτό".

- Απόψε, στις προεκτάσεις, καλεσμένος ήταν ο Αναστασιάδης. Προς το τέλος της συζήτησης, διακόπτοντας μάλιστα άλλον δημοσιογράφο που έκανε ερώτηση, απεύθυνε το ίδιο ερώτημα και στον Αναστασιάδη. Την ώρα μάλιστα που μιλούσαν για άλλο θέμα. Η απάντηση του Αναστασιάδη ήταν πως θεωρεί συνυπεύθυνο τον Χριστόφια και δεν είναι άμοιρος ευθυνών, και πως το είπε πολλές φορές. Η ίδια ακριβώς αντίδραση όμως από την Αιμιλία "δεν το ακούμε όμως. Είναι καλό να το ακούμε κύριε πρόεδρε".

- Πριν κανένα μήνα, σε συζήτηση με τον Κατσουρίδη, πάλι είχε ξεφύγει και την έβαλε στη θέση της. Της έκανε και μάθημα ποιος είναι ο ρόλος της εκεί. ΝΑ ΡΩΤΑ. Όχι να παίρνει θέση. Μετά από 2 βδομάδες που ξανασυναντήθηκαν συνέχισε αυτή την αντιπαράθεση προκαλώντας τον Κατσουρίδη χωρίς ίχνος αίσθησης του ρόλου της, που είναι δημοσιογράφος και όχι εκπρόσωπος του Τάσσου και του επιτελείου του.

- Όταν κάποιος ανθυποψήφιος του Τάσσου παρατηρήσει συμπεριφορά συναδέλφου της, αντιδρά και προβάλει το επιχείρημα πως είναι δημοσιογράφοι και δεν μπορούν να ανεκτούν να τους υποβάλλουν τι θα ρωτήσουν. (μόνο από τον τάσσο το δέχονται αυτό). Κι όμως, όταν οι δημοσιογράφοι της φακής εκεί στο ΡΙΚ καλούν τον Αναστασιάδη να απολογηθεί (!!!) για την απόφαση του στο δημοψήφισμα, δεν αντιδρά. Προφανώς επειδή συμφωνεί.

-Αν είναι δυνατόν... να καλούν πολιτικούς και κόσμο να απολογηθούν γιατί είχαν διαφορετική άποψη από αυτούς!!! "Μα είναι δικτατορία που έχουμε;", ρωτά κι ο Αναστασιάδης σε κάποια φάση. Και η κυρία Αιμιλία σπεύδει να καλύψει τον συνάδελφο της και να θέσει και η ίδια το ερώτημα: "μα κύριε πρόεδρε, δεν ήταν απλά θέμα απόφασης σε κάποιο θέμα. Ήταν το πιο σημαντικό θέμα της ιστορίας της χώρας". Θέλει δηλαδή και παπά να της πει πως ΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κι αν είναι το θέμα, ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστέψει και να ψηφίσει αυτό που πιστεύει. Και όχι αυτό που θα του επιβάλουν!!!

Αυτά είναι τα χάλια της δημοσιογραφίας στην Κύπρο.... στην αφρικάνικη μιλοσεβιτσικη "δημοκρατία". Και ύστερα περιμένουμε να δούμε και καλύτερες μέρες... Αν όλα αυτά γίνονταν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, θα τους είχε κρεμάσει ο ίδιος ο λαός στις πλατείες. Εδώ, μας έμαθαν να σιωπούμε για να περνούμε και κανείς δεν λέει τίποτε. Μας έχουν καταστήσει ΑΡΝΙΑ, όχι με αφθώδη πυρετό, αλλά με ολική καθυστέρηση.
Και το πιο τραγικό; Ακόμη υπάρχουν άνθρωποι στον τόπο τούτο που όχι μόνο τα ανέχονται αυτά, όχι μόνο δεν τους ενοχλούν, αλλά πάνε και τους ψηφίζουν από πάνω. Ότι πάθουμε, μας αξίζει!


Υ.Γ: μην χάσετε την Πέμπτη 29-11-2007 τις "Προεκτάσεις" με αυτήν και τον Κατσουρίδη.

14 σχόλια:

Yiota είπε...

en na toy spasei ta neyra toy katsoyridi ayrio :)

Banana Republic Cyprus είπε...

μα του σιήλλου του Κατσούρα; :)
Δες την εκπομπή, θα την κάμει (πάλε) να βγει έξω από τα ρούχα της (ο θεός να μεν το δίξει!)

Bananistanos είπε...

Γιατί ρε συγχωριανέ να μην βγει έξω από τα ρούχα της? Μπορεί σαν δημοσιαγράφος να εσηει τα αϋπια της αλλά εν τζεν' άσχημη!

Ανώνυμος είπε...

Πονηρός ο Bananistanos! Σου λέει το τερπνόν (η Αιμιλία έξω από τα ρούχα της) μετά του ωφελίμου (μια ενδιαφέρουσα πολιτική και προεκλογική συζήτηση)!
Όμως ρε συ Bananistanos, τελευταία η κόμμωση της την αδικεί! Σάμπως κι έχει ασχημύνει λίγο;

Anef_plaisiwn
Τετάρτη 28/11/2007 – 11:31 μ.μ.

Banana Republic Cyprus είπε...

ρε παιδιά ήμαρτον δηλαδή. Αμα εφτάσετε στο σημείο να βλέπετε την Αιμιλία και να λέτε "να μια ωραία γυναίκα", ε τι να πω... :)
Περί ορέξεως καλοκυθόπιτα φυσικά... αλλά να έχουμε και ένα στάνταρντ για βάση!

Lexi_penitas είπε...

Που καταντά το κάθε τσόκαρο όταν νιώθει ότι εχει τη κάλυψη της εξουσίας. Ολόκληρος λαός θα πρέπει να ανέχεται τα δικτατορικά τερτίπια της κάθε Τζιεγκιεβέζενας.

Ατε ρε παιθκιά, είπαμε, ενα φύσημα του καθένα μας, να τους πάρει ο αέρας στο καλό του θεού πέρκει αλλάξει τίποτε

Ανώνυμος είπε...

Γιατί θα χάσει ο Χριστόφιας?

Διότι έσφαξαν τα αρνιά.

Ανώνυμος είπε...

@ BRC,

Τα παραδείγματα που αναφέρεις (για την Αιμιλία Κενεβέζου την Μεγάλη, όπως λέμε Μεγάλη Αικατερίνη), σίγουρα αντιβαίνουν με τη δημοσιογραφική δεοντολογία … Διερωτούμαι όμως πόσο ανεξάρτητα μπορούν να λειτουργήσουν οι δημοσιογράφοι, μακράν από τις προσωπικές τους θέσεις και τις πολιτικές τους συμπάθειες και αντιπάθειες (και χωρίς να θεωρούν το πρόγραμμα που παρουσιάζουν σαν φέουδό τους).
Τα όσα καταγράφεις είναι χαρακτηριστικά αυτής τη νοοτροπίας. Όπως χαρακτηριστικός είναι και ο τρόπος που λειτουργεί ο έτερος του ΡΙΚ, Γιαννάκης Καρεκλάς … Αυτός κάνει εισαγωγή 5 λεπτών πριν υποβάλει το ερώτημα του, παρουσιάζει τις προσωπικές του απόψεις και θέσεις και μετά ζητά από τους φιλοξενουμένους να του απαντήσουν σε 30 δεύτερα! Έλεος πια!!!

Εκείνο που θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να επισημάνω (το άγγιξα και ακροθιγώς σε παρέμβαση μου πριν κάποιες μέρες κάπου αλλού) είναι ότι αυτά τα φαινόμενα (και ίσως και πιο έντονα) παρατηρούνται σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Σίγουρα με το ΡΙΚ πρέπει να είμαστε πολύ πιο αυστηροί στην κριτική μας μια και είναι ημικρατικός οργανισμός και συντηρείται με τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη, όμως δεν πρέπει να είμαστε ισοπεδωτικοί.

Εδώ έγκειται και η κάποια διαφωνία μου για τον τρόπο που διοργανώθηκε και γίνεται το petition δηλ. η συλλογή υπογράφων διαμαρτυρίας κατά του ΡΙΚ με αφορμή τον τρόπο παρουσίασης της είδηση για την Neşe Yiaşin (από την Αιμιλία Κενεβέζου στο κύριο δελτίο του ΡΙΚ). Και εξηγούμαι:

1. Η διαμαρτυρία στρέφει τα πυρά της αποκλειστικά και μόνο κατά του ΡΙΚ βγάζοντας κούππες άπαννες τα άλλα τα κανάλια. Όμως το πρόβλημα (της παραβίασης βασικών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, της διαστρέβλωσης και παραποίησης ειδήσεων και απόψεων, της καλλιέργειας εθνικιστικου, αντιτουρκικού και αντιτουρκοκυπριακού κλίματος), είναι γενικότερο και αφορά όλα τα κανάλια. Η επικέντρωση της διαμαρτυρίας μόνο στο ΡΙΚ αδικεί άλλα προγράμματα, όπως το ΒΙΖ-ΕΜΕΙΣ.

2. Η περίπτωση με τη Neşe Yiaşin έδωσε αφορμή να ξεχειλίσει το ποτήρι και να αναδείξει (με την ανάληψη πρωτοβουλίας για διαμαρτυρία) τα προβλήματα που ανάφερα πιο πάνω. Με το petition όμως το πρόβλημα έχει προσωποποιηθεί ίσως λόγω και της συναισθηματικής φόρτισης που δημιουργεί το όνομα της Neşe Yiaşin. (Αναφορά γίνεται μόνο για το περιστατικό με την Neşe, ενώ υπάρχει πληθώρα τέτοιων συμβάντων και καταστάσεων για τα οποία θα μπορούσε να γίνει αναφορά. Τούτα αφορούν όχι μόνο για το ΡΙΚ αλλά και για τα υπόλοιπα κανάλια).

3. Η επιτυχής έκβαση του petition (ήδη έχουν μαζευτεί κάπου … υπογραφές διαμαρτυρίας – μια καλή συγκομιδή, κατ’ εμένα), θα τύχει, (μετά την πιθανή δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων), εκμετάλλευσης από τα ιδιωτικά κανάλια (βασικά από το “ΣΙΓΜΑ” και τον “Αντένα”). Θα το παρουσιάσουν λόγω και της αντιπαλότητας τους με το ΡΙΚ σαν μια σημαντική είδηση σε βάρος του ΡΙΚ (αφού το κείμενο επικρίνει μόνο το κρατικό κανάλι και αφήνει τα αλλά κανάλια στο απυρόβλητο).

Σίγουρο όσα έχω διατυπώσει πιο πάνω θα έχουν συγκεντρώσει τη μήνιν και τη θυμηδία πολλών (και πιο πολύ των πρωτεργατών της κίνησης για το petition). Εγώ απλά τις απόψεις και τα συναισθήματα μου εκφράζω που αποτελούν προϊόν μιας εσωτερικής η αντίδρασης για τη κατεύθυνση που πήρε τελικά το petition καθώς και για το περιεχόμενο του. Δεν θεωρώ λάθος την όλη πρωτοβουλία που αναλήφθηκε (για το θέμα) απλά από χούιν επισημαίνω αδυναμίες και κενά!

Καλό σας βράδυ και ότι ποθείτε να το πάθετε!

Anef_kollimatos
Πέμπτη 29/11/2007 – 10:13 μ.μ.

Υ.Γ. 1: Είναι γεγονός ότι το όλο παρουσιαστικό της
Κενεβέζενας είναι και αντιαισθησιακό και αντιερωτικό (παρ’ όλο που τελευταία προσπαθεί να το βελτιώσει κάνοντας εξώφυλλα σε περιοδικά), αλλά κατά βάθος (φατσικώς) συμπαθητικιά κοπελιά είναι!
Υ.Γ. 2: Γράφεις BRC: “…” - Ποιος είναι ο Γιαννάκης
Ιωάννου; Μήπως για τον Γιαννή τον Νικολάου μιλούσες; Όμως και ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο εμπλεκόμενος δημοσιογράφος, θα με ενδιέφερε να μου περιέγραφες τη φάση του ρεζιλέματος, καθώς δεν την παρακολούθησα!

10:30 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

*** 241 υπογραφές … (δεν είχα αναφέρει τον αριθμό των υπογραφών) …

Anef_
11:05 μ.μ.

Banana Republic Cyprus είπε...

Φίλε μου Ανευ, ναί, λάθος μου. Γιανάκης Νικολάου ήταν. Θα το διορθώσω μόλις σου απαντήσω.
Να σου απαντήσω πως βλέπω εγώ τα σημεία που έθιξες.
1. Τα άλλα κανάλια είναι ιδιωτικά. Μπορούμε να τα κρίνουμε, αλλά σου λέει "άμα θέλεις βλέπεις ΑΝΤ1, αν δεν θες, μη βλέπεις". Το ΡΙΚ όμως, το πληρώνω, είτε θέλω είτε όχι. Και απαιτώ να με σέβεται. Θα διαφωνήσω μαζί σου για το "εμείς-μπιζ". Η εκπομπή είναι των 2 δημοσιογράφων που την κάνουν. Δεν είναι κεντρικό δελτίο ειδήσεων που το παρακολουθεί η μισή Κύπρος και το επιμελείται ο Καρεκλάς και η Αιμιλία. Η διαμαρτυρία εστιάζεται στην συγκεκριμένη είδηση και τι προκαλεί. Δεν είναι εναντίων της ύπαρξης του ΡΙΚ. Απλά, αν θα υπάρχει και θα πληρώνω, τουλάχιστον να με σέβεται.
2. Αφού το θέμα ήταν η Νεσιέ και τι την παρουσίαζαν να λέει. Μπορεί να μην ήταν η ουσία και το ζουμί, αλλά δεν βλέπω κάτι το κακό στο να αποκαταστήσουμε ταυτόχρονα τα λεγόμενα της, αφού προφανώς η ίδια δεν μπορεί να το κάνει. (λες να την άφηναν να βγει ξανά στο ΡΙΚ και να διαψεύσει την αιμιλία;) Την γνώρισα πριν 3 βδομάδες και της συστήθηκα. Είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, κάτι που με εξοργίζει παραπάνω με την όλη υπόθεση.
3. Δεν μας αφορά όμως ρε φίλε εμας σαν μπλόγκερς. Εμείς δεν σκεφτόμαστε τον ανταγωνισμό τους, αλλά το δίκαιο και την αλήθεια. Αν θέλει το ΡΙΚ να μην έχει πρόβλημα, ας κάνει καλά τη δουλειά του. Δεν συμφωνείς; Και είπαμε, τα άλλα κανάλια αν θέλουμε τα βλέπουμε. Ιδιωτικά είναι. Και δωρεάν. Το ρΙΚ όμως το πληρώνεις με το ζόρι. Οφείλει να σε σέβεται. Δεν μπορούμε να κάνουμε "πόλεμο" στα άλλα κανάλια και στις εφημερίδες.

Ελπίζω να απάντησα στις ερωτήσεις σου :)

Ανώνυμος είπε...

@ Όλους

Ακούτε ΑΣΤΡΑ και βλέπετε PlusTV για να μαθαίνεται και για τους 4 υποψήφιους, τους εξής ένα: Ο Δημήτρης Χριστόφιας.....

Για να είσαι δίκαιος πρώτα πρέπει να κοιτάξεις και το σπίτι σου. Αν είναι καθαρό πρόχώρα αλλιώς βγάλε σκασμό

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

@ Προοδευτικός,

Τόσο πολύ είναι το πρόβλημα σου και το έσhκιν σου με τον “ΑΣΤΡΑ” και τον “Plus TV” που το σχόλιο-μήνυμα σου (με τα παράπονα και την πίκρα σου για τη δήθεν μονόπλευρη προβολή του Χριστόφια) το έστειλες δύο φορές αναγκάζοντας έτσι το διαχειριστή του blog να αφαιρέσει τη μία!!!
Για τον “Plus TV” δεν έχω άποψη γιατί δεν τον πολυπαρακολουθώ (λες να έχουν κι εκεί κάποιον ή κάποια αντίστοιχο της Αιμιλίας;), όμως για τον “ΑΣΤΡΑ”, έχεις λάθος … Απλά βλέπεις τα πράγματα μέσα από παρωπίδες! (Για τη λέξη “παρωπίδες” υπάρχει μια ωραία κυπριακή λέξη, που δεν τη θυμάμαι τώρα, αλλά θα σου πήγαινε γάντι … Επιφυλάσσομαι!).
Παρεπιπτόντως σήμερα ο “ΑΣΤΡΑ” είχε δίωρο πρόγραμμα με συνέντευξη από τον Κασουλίδη. Και αναμένουν εκεί και τον Πρόεδρο όταν ευκαιρήσει και δεήσει να τον παρουσιάσουν.

Και για να μαθαίνεις κιόλας το ανέκδοτο που προσπάθησες να μας πεις έχει ως εξής:
Ρώτησε ο δάσκαλος ένα μαθητή να του πει ποιοι ήταν οι τέσσερεις ευαγγελιστές. Ο μαθητής όμως που ήξερε μόνο το όνομα του ενός απάντησε ως εξής: “Οι 4 ευαγγελιστές ήταν τρεις, οι εξής δύο, ο Ιωάννης!”

@ BRC,

Γενικά δεν διαφωνώ με όσα αναφέρεις στην απάντηση σου στα σχόλια μου. Νομίζω ότι τα λεγόμενα σου προσθέτουν σ’ όσα εγώ είχα εκφράσει, που δεν ήταν ερωτήματα αλλά θέσεις και προβληματισμοί.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το petition (βασικά το περιεχόμενο της έκκλησης) μπορούσε να ήταν πιο δυνατό συμπεριλαμβάνοντας σ’ αυτό πιο πολλά περιστατικά παρόμοια με αυτό του έτυχε με την Neşe και γενικοποιόντας το για να καλύψει όλα τα κανάλια.
Διαφωνώ με τη θέση: “Τα άλλα κανάλια είναι ιδιωτικά. Μπορούμε να τα κρίνουμε, αλλά σου λέει "άμα θέλεις βλέπεις ΑΝΤ1, αν δεν θες, μη βλέπεις".
Δεν είναι απλά ζήτημα επιλογής το τι θα παρακολουθήσουμε στην τηλεόραση και να κάνουμε zapping αν κάτι δεν μας αρέσει! Αλίμονο … Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Η τηλεόραση είτε κρατική είτε ιδιωτική, διαμορφώνει χαρακτήρες, καθορίζει πολιτικές και επηρεάζει τον τρόπο σκέψης μας!
Η πιο ηλίθια απάντηση που ακούω συχνά από κάποιους υπεύθυνους τηλεοπτικών προγραμμάτων (ιδιώτες και μη), στην ερώτηση γιατί προβάλλουν συγκεκριμένα σαβουροπρογράμματα όπως κάποιες χαζοσειρές (και μάλιστα μεταγλωττισμένες) είναι ότι αυτά αρέσουν στον κόσμο! Τι βολική δικαιολογία! Αυτά αρέσουν στο κόσμο γιατί έτσι μάθατε τον κόσμο! Να μην έχει πολιτιστικό και αισθητικό επίπεδο και κριτήριο!

Anef_
Σάββατο – 1η του Δεκέμβρη 2007 (5:52 μ.μ.)

Υ.Γ.: Δεν είπες για το ρεζίλεμα του Γ. Νικολάου από τον Κατσουρίδη. (Έχω τους λόγους μου που ρωτάω).

Ανώνυμος είπε...

""Η Αιμιλία Κενεβέζου όμως, έχει κυριολεκτικά λυσσάξει! Όχι μόνο δεν κρατά τα προσχήματα, όχι μόνο προωθεί εθνικιστικές θέσεις στα δελτία της ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ""

ΤΣ,ΤΣ !
τι λες μπρε ανθελληνακι μου,τοσο τρομαχτικα πραματα κι θαματα καμει αυτη η κοπελα ε?

αν ζοριζεσαι προτεινω οθωμανικη βαζελινη νταβατζοπουτσογλου τρεις φοραι την ημεραν...

δυο χαπακια ισλαμοναζισταν και εισαι ετοιμος.

θα σε ανακουφισει,

εναλλακτικα ντυσου τζεμιλε και κανε μια δεξιοτεχνεια στο μπλε τζαμι...

ακους εκει να ειναι εθνικιστρια.

με τους τουρανους επρεπε να ειναι.

θα μοιρασουν τσικολατα,βαλιτσουλες και ουλα τα καλα του αλλαχουλη μας.

ουλα αμε!

τσ,τσ επιμονη να μην καταλαβαινουμε την τιμη να εισαι τουρκος (και πρωκτοδαχτυλος)