Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Αίσχος και ντροπή στο ΡΙΚ. Ξεπέρασαν κάθε όριο!

Φίλοι αναγνώστες, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην πάρετε προεκλογικά αυτό το ποστ. Χέστε και τους πολιτικούς και τα κόμματα για 5 λεπτά και προσπαθήστε να καταλάβετε πόσο πολύ υποτιμούν την νοημοσύνη μας και μας ευνουχίζουν το πνεύμα συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι του ΡΙΚ.
Έχουμε ξεπεράσει στα ψέματα και στην παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα του Ντενκτάς. Έχει εξευτελιστεί η δημοκρατία και ο σεβασμός του κρατικού καναλιού προς όλους μας που τους ταΐζουμε με τα λεφτά μας. Απαιτούμε τουλάχιστον σεβασμό. Απαιτούμε την αλήθεια. Απαιτούμε αντικειμενική και δίκαη ενημέρωση.
Κάποιοι εκεί στο ΡΙΚ έχουν εξευτελίσει τον θεσμό της δημοσιογραφίας. Εκμεταλλεύονται το λειτούργημα τους για να εμπεδώνουν στον κόσμο την συνείδηση της διχοτόμησης, του μίσους και του εθνικισμού.

ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΟΛΟΙ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΗΘΙΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Τελευταίο μεγάλο και ντροπιαστικό για την δημοσιογραφική ιδεοντολογία ατόπημα του ΡΙΚ ήταν η εκμετάλλευση και παραποίηση των δηλώσεων της ΤΚύπριας Νεσιέ Γιασίν, η οποία εμφανίστηκε στην εκομπή του ΡΙΚ "Εμείς-Biz" πριν λίγες μέρες.
Η Νεσιέ Γιασίν είναι η στιχουργός του αγαπημένου σε όλους μας τραγουδιού "η δική μου η πατρίδα έχει μοιραστεί στα δύο". Η Νεσιέ είναι σύμβολο επανένωσης. Με τα ποιήματα και τα βιβλία της, που πάντα μιλάνε για συμφιλίωση και επανένωση, έχει στρέψει τους ΤΚύπριους εθνικιστές εναντίων της. Πολεμήθηκε, όπως και πολλοί άλλοι, από το καθεστώς Ντενκτάς και τους εκεί εθνικιστές επειδή ουδέποτε δέκτηκε τον κατοχικό στρατό σαν στρατό ειρηνικό, σαν στρατό που έφερε την ομαλότητα και την ειρήνη στην Κύπρο.

Το ΡΙΚ λοιπόν, χωρίς καμία δόση σεβασμού και εκτίμησης για τα όσα πέρασε και περνά η Νεσιέ Γιασίν, την χρησιμοποίησε για να παραποιήσει τις δηλώσεις της και να μεταφέρει στον κόσμο, μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της Αιμιλίας Κενεβέζου, πως αυτός που την απειλεί και την κατατρέχει είναι το σημερινό καθεστώς Ταλάτ! Μέχρι το σημείο που κατηγορεί του ΤΚύπριουε και έποικουε εθνικιστές, όλα καλά. Μετά όμως ακολουθεί πρωτοφανής παραποίηση των δηλώσεων της. Ξεκάθαρος σκοπός είναι να καταλάβει και να πιστέψει η ΕΚυπριακή κοινότητα το πόσο κτήνος είναι ο Ταλάτ και οι ΤΚύπριοι. Να πιστέψουμε πως από τότε που έφυγε ο Ντενκτάς τίποτε δεν άλλαξε και πως οι ΤΚύπριοι δεν θέλουν επανένωση. Όχι, δεν στηρίζουμε ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΑΛΑΤ και κανένα παράνομο καθεστώς. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε από τώρα και είμαστε απόλυτοι! Ούτε να διανοηθεί κάποιος να πιστέψει τέτοιο πράγμα!!! Υποστηρίζουμε την Νεσιέ Γιασίν και το δικαίωμα μας να έχουμε δίκαιη και αντικειμενική ενημέρωση από ένα κανάλι που πληρώνουμε αναγκαστικά για να το δούμε. Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας γιατί καταντήσαμε από μια δημοκρατική χώρα, να είμαστε μια χώρα που της υπολείπεται ήθος και αξίες. Ζούμε στην διαφθορά και στο ψέμα και δεχόμαστε τόσο παθητικά πλέον ότι μας ρίξουν στο πιάτο! ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Ζητάμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια από τα ΜΜΕ, είτε η αλήθεια αυτή βολέβει, είτε όχι. Δεν δεχόμαστε την προπαγάνδα, ούτε τον εθνικισμό. Επιτέλους, πρέπει να καταλάβουμε πόσο μας έχουν ευνουχίσει σε αυτή τη χώρα και να αντιδράσουμε! Φτάνει η μοιραλατρική και παθητική στάση προς αυτούς που κυριολεκτικά μας ευνουχίζουν καθημερινά!

Βάζω εδώ τα δύο βίντεο για να δείτε και μόνοι σας, για πόσο ΜΑΛΑΚΕΣ να περνούν, πόσο μας υποτιμούν, πόσο μας εμπαίζουν, πόσο μας υπολογίζουν και σέβονται. Τα βίντεο τα δανείστηκα από το μπλόγκ Προεδρικές Εκλογές 2008.

Παρακολουθήστε πως μετέδωσε το θέμα η κατά τα άλλα καλή και αντικειμενική δημοσιογράφος Αιμιλία Κενεβέζου. Ακούστε καλά ποιόν θεωρεί σαν φταίχτη και ποιους κατηγορεί. Αναγνωρίστε τα αισθήματα που σας προκαλεί το ρεπορτάζ της και ο τρόπος που το παρουσιάζει.



Και παρακολουθήστε τώρα τι ακριβώς είχε πει η Νεσιέ Γιασίν στην εκπομπή "Εμείς-Biz". Δέστε και εσείς σε πόσο μεγάλο και προκλητικό βαθμό έχουν παραποιήσει της δηλώσεις της οι δημοσιογράφοι εκεί στο ΡΙΚ. Δέστε την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση σε όλο της το μεγαλείο. Δέστε πως έμμεσα μας πλασάρει τον εθνικισμό και μας υποκινούν να τον υιοθετήσουμε!



Αρκετοί μπλογκερς έχουν αναρτήσει στα μπλογκς τους συνδέσμους (λινκς) για να ωθήσουν όλους μας να υπογράψουμε διαμαρτυρία προς το ΡΙΚ. Μπορείτε να διαβάσετε την διαμαρτυρία και να υπογράψετε και εσείς (είναι υποχρέωση του κάθε δημοκρατικού άνθρωπου που δεν γουστάρει να τον παραπληροφορούν τόσο ξεδιάντωπα) εδώ.

Είναι υποχρέωση αλλά κυρίως παράκκληση προς όλους σας να διαμαρτυρηθείτε κι εσείς μαζί μας. Μας αξίζει καλύτερη ενημέρωση και αντιμετώπιση από μερικούς καραγκιόζηδες εκεί στο ΡΙΚ. Αίσχος και ντροπή! Μόνο αυτό έχω να πω! Ντροπή, ντροπή, ντροπή να εκμεταλλευόμαστε τα πάνδεινα που πέρασε και περνά η Νεσιέ για να περάσουμε τα δικά μας αρρωστημένα και καθηστερημένα αισθήματα μίσους και εθνικισμού!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

8a ei8ela na sas pw pws exete ena mikro la8os.

Ekei pou lete 'Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας γιατί καταντήσαμε από μια δημοκρατική χώρα, να είμαστε μια αναρχική χώρα, χωρίς ήθος και αξίες.'

Distixos file mou, 'h8os' kai 'a3ies' den prokite pote na ypar3oun se mia xwra me ena fasistiko ka8estos. Anti8etos se mia xwra opou h ANARXIA yparxei, oi an8rwpines arxes kai to an8rwpino h8os panta 8a yparxoun sto iposinidito tou an8rwpou. Etsi mono mpwroun na stirixtoun oi diafwres 8ewries peri anarxias.

Stin Kypro mas den yparxi h8os kai den yparxoun arxes giati zoume katw apo ena FASISTIKO kai E8NIKISTIKO ka8estos. Zoume se mia xwra opou i le3h Tourkia kai Tourkos einai vrisia, zoume se mia koinwnia pou otan exeis diafwretikes antilipseis kai pepi8iseis stigmatizese. Zoume se ena kolonisi pou gia tis dikes mas MALAKIES xwristike sta DYO kai emeis akoma den vazoume MIALO. Alla otan o kosmos den vgenei e3w apo to spiti tou gia na diadilosi enantia sto kratos gia tis metari8miseis pou kanei (p.x. orio sinta3iodotisis) pws perimenete na antista8ei stin propaganda tis kiverniseis?

Giafto filoi, sintrofoi kai alloi kataliste to kratos,mavriste tous politikous, grapste tous sta arxidia sas, diw3ete apo mesa sas to Ellino... kai to Tourko... gia na mpwresoume na zisoume eirinika xwreis kanena fasista, e8nikisti pano apo to kefali mas!



EIRINI-BARIS


p.s. H KYPROS ANIKH STA AGRINA TIS

Banana Republic Cyprus είπε...

'Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε Πάνο. Δεν ξέρω τι σκεφτόμουνα...πάνω στην αγανάκτηση θα έγινε το λάθος. Ευχαριστώ για την επισήμανση, το έχω διορθώσει.
Να΄σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Banana Republic Cyprus είπε...

Το θέμα δεν πρέπει να είναι πολιτικό... αριστερό, δεξιό, μακαριακό εοκαβήτικο κτλ. Είναι θέμα ΗΘΟΥΣ που το ΡΙΚ δεν το έχει ακουστά και ΔΙΚΑΗΣ, όχι εθνικιστικής ενημέρωσης από ένα κανάλι που πληρώνουμε!
Αν ήταν ιδιωτικός σταθμός το ΡΙΚ, δε θα υπήρχε τόσο κατακραυγή. Αλλά το κρατικό κανάλι οφείλει να είναι δίκαιο και αντικειμενικό.
Μπορείτε φυσικά να διαφωνήσε χωρίς βρισιές. Έπρεπε να σβήσω τα δύο τελευταία μυνήματα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

@panos21r

Φίλε Πάνο θέλεις να μας εξηγήσεις για ποιούς λόγους ακριβώς μας επερίμενες να βγούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε κατά την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης;

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ?
ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ?
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΜΕΡΟΣ
ΑΠΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΤΣΙ ?

Banana Republic Cyprus είπε...

Ιάσων, με το να λες βλακείες δεν επιχειρηματολογείς. Αν εσύ θεωρείς τον εαυτό σου Έλληνα, τότε είσαι ένας αγράμματος και αναλφάβητος έλληνας. Διάβασε για ποιό πράγμα μιλά το κείμενο. Για την παραπληροφόρηση, και όχι για τούρκους, έλληνες, επαναπροσεγγιστές ή αντιομοσπονδιακούς. Ελληνικά γράφουμε. Αν επειδή ζητάμε να ακούμε τις αλήθειες είμαστε Τούρκοι, τότε εσείς (που προφανώς ζητάτε το θέλετε και ανέχεστε το αντίθετο = ψέμα) είστε ότι χειρότερο έχει να επιδείξει ο Ελληνισμός ενώ έμμεσα λέτε πως οι τούρκοι μόνο την αλήθεια εκτιμούν. Σοβαρέψου

Ανώνυμος είπε...

file iason giati kapios o opios den einai fanatismenos kai einai ami ti allo dimokratikos sfou an parapiousan e/k to idio th ginotan giati otan parapiithikan t/k kai diamartiroumaste eimaste tourkoi

gia ton polemo tou irak esi prepi na eisoun iper giati den eisai irakinos ara den prepi na diamartirese