Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ - ΤΑ ΕΚΑΜΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

Άλλο ένα ηχηρότατο χτύπημα δέχτηκε η Κυπριακή Δημοκρατία και μαζί της το ήδη καταρρακωμένο ηθικό μας. Η κάθοδος του πρώην Γερμανού καγκελάριου Γκέρχαντ Σρέντερ όπως αναμενόταν έφερε και σαφή πολιτικά μηνύματα. Η προσπάθεια της κυβερνησάρας μας, με τις αντιστάσεις (όσες έχει κι ένα λαστιχάκι, τόσες είναι φαίνεται) να προσδώσει ιδιωτικό χαρακτήρα στην επίσκεψη του Σρέντερ, για ακόμη μια φορά έπεσαν στο κενό, ξεγυμνώνοντας την έλλειψη σωστής κρίσης που διαθέτει ο Τάσσος Παπαδόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο η Κύπρος βρίσκεται σε ισχυρότερη θέση σήμερα παρά παλιά...
Ας δούμε όμως το χρονικό την επίσκεψης του Σρέντερ. Η επίσκεψη του είναι στα πλαίσια τη πρόσκλησης του Ταλάτ, όταν πρώτος ο Σρέντερ τον είδε στη Γερμανία, και όχι σε εστιατόρια όπως με τόση αφέλεια μας λέει ο πρόεδρος! Ο Σρέντερ, σαν ιδιώτης, αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη εταιρία φυσικού αεριού στον κόσμο, την Ρωσική Γκασπρομ. Η κυβέρνηση μας είχε επικοινωνήσει με την εταιρεία αυτή για να φέρει φυσικό αέριο στην Κύπρο... αντί όμως να το κάνει αυτό, το κάνει στα κατεχόμενα αν κρίνουμε από την ατζέντα του Σρέντερ που πήγε για επενδύσεις... Στο πολιτικό σκηνικό όμως, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Παρόλη την προσπάθεια των Κάρογιαν, Τάσσου, Κουτσού, Ομήρου, Λιλλήκα και Περδίκη στα ΜΜΕ να μας πείσουν πως είναι μια ασήμαντη ιδιωτική επίσκεψη, το θέμα της καθόδου του Σρέντερ στην Τύμπου απασχόλησε εκτός από τα ε/κ, τ/κ, ελλαδικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης και την “Frankfurter Rundschau” που έγραψε πως η κάθοδος Σρέντερ αποτελεί την ενθάρρυνση για την άρση της οικονομικής και πολιτικής απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων αλλά και την Ντόϊτσε Βέλλε (Deutsche Welle), η οποία αποκάλυψε πως μέχρι και την προηγουμένη της επίσκεψης Σρέντερ στα κατεχόμενα η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν είχε κάνει σαν διάβημα προς την Γερμανία και πως ο Τάσσος εδραιώνει την διχοτόμηση!!! Αυτό ήρθε σαν συνέχεια της δήλωσης του Όλι Ρεν που είπε πως η ΕΕ δεν θεωρεί παράνομα τα κατεχόμενα λιμάνια και αεροδρόμια!!! Και για όλα αυτά, ο πρόεδρος μας, χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο ενός μικρού παιδιού είπε κατά λέξη "σπουδαία τα λάχανα"!!! Είναι πραγματικά τραγικό... ότι και να πούμε για αυτόν τον πρόεδρό, είναι πραγματικά λίγο. Ο Σρέντερ λοιπόν στις δηλώσεις που έκανε όταν έφτασε στα κατεχόμενα είπε πως δεν βλέπει κανέναν λόγο να μην γίνονται απευθείας πτήσεις Βερολίνο-Τύμπου και θα το εισηγηθεί όταν επιστρέψει πίσω στη Γερμανία. Επίσης ανάφερε τον σεβασμό του για "τον λαό στο βορρά" και την ανάγκη έναρξης οικονομικών συμφωνιών με τους Τκύπριους για να ενισχυθούν οικονομικά, στα πλαίσια της άρσης της απομόνωσης τους.
Κι όμως, από την δική μας πλευρά, καμία ανησυχία! Τίποτα δεν τρέχει, ούτε διαβήματα κάνουμε για τα χαστούκια που τρώμε κάθε βδομάδα σχεδόν... απεναντίας, "σπουδαία τα λάχανα" λέει ο Πρόεδρος μας. Εγώ προσωπικά ένα έχω να του πω... σηκώσου φύγε μόνος σου από τώρα!!! Τα έκανες κυριολεκτικά ΣΑΛΑΤΑ και είσαι πλέον επικίνδυνος για την χώρα μας! Να χαρείς, φύγε να γλιτώσουμε!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε πέ την λέξη όπως πρέπει..
Εν τα έκαμε σαλάτα.
Έκαμεν τα ΣΚΑΤΑ ή ακόμα καλύτερα, έκαμεν τα ΠΟΥΤΤΟΥΣ!!!
Βασικά αν εζούσεν ο Γιώρκατζης ίσιεν να του πεί "Ρέ Τάσσο,είπαμε μαλακίες..αλλα όι τζιαι έτσι ρε Τάσσο,εσύ έκαμες τα σαν τα μούτρα σου!!"
Η ανιψία μου που εν 3 χρονών,έσιη παραπάνω λεξιλόγιο τζιαι παραπάνω συνοχή παρα ο Τάσσος μπάι δε γουέι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Apiste,

Μέγα φάουλ από μέρους σου να εξισώσεις τα ΣΚΑΤΑ με τους ΠΟΥΤΤΟΥΣ! Γιατί οι ΠΟΥΤΤΟΙ ήταν, είναι και θα παραμείνουν εσαεί το πιο ωραίο δημιούργημα του Θεού (κατά κάποιους – και ας χάθηκε ο Παράδεισος μετά, εξ αιτίας του δικού της Εύας) ή της Φύσης (κατά κάποιους άλλους)!

Μπάι δε γουέι, (ΜΔΓ όπως BTW), αντί ανιψία (που διαβάζεται α-νι-ψί-α) γράφουμε ανιψιά (που διαβάζεται όπως το λαλούμε α-νι-ψιά).

Anef_Oriwn
Κυριακή 03/2/2008 – 2:12 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προσωπικά ένα έχω να του πω... σηκώσου φύγε μόνος σου από τώρα!!!

Τζιαι για να το καταλάβει καλλύττερα:
"Άνου πάνω τζιαι φύε μόνος σου που τα τωρά!!!

stalamatia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stalamatia είπε...

Ίντα αν έξερεν ο Τάσσσος το πόστ αυτό ήταν να έρτει να κάτσει για να ακούει τα ωραία τραούθκια όπως το μπαγλαμαδάκι που ακούω εγιώ τωρά!!!

Banana Republic Cyprus είπε...

να κοπιάσει να του τα πω που πρώτο χέρι. Έχει βαρυφορτωμένο πρόγραμμα όμως τωρά... συνάει λάχανα για να ταΊσει τα δικηγορούθκια της Κυπριακής Δημοκρατίας Και συνεργάτες Λίμιτεδ.

Ανώνυμος είπε...

Egw pali tha symfonisw me ton anef_orion.
San to poutti eneshi. Maximum repsect!