Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Ξεγυμνόνονται μόνοι τους - Γκάφα ολκής από Τάσο Τζιωνή

Ο Μακάριος Δρουσίωτης με το τελευταίο του βίντεο "Το δηλητήριο" ανάμεσα σε άλλα μιλά και για τις μυστικές συναντήσεις Παπαδόπουλου - Σερνταρ Ντενκτας στο Μπούργκενστοκ, όπου υποτίθεται πως πήγαμε για να λύσουμε το Κυπριακό. Παρόλο που ο Δρουσιώτης παρουσιάζει αδιάψευστα στοιχεία τα οποία στηρίζουν την άποψη του πως ο Τάσσος, ο πρόεδρος μας, πήγε εκεί ουσιαστικά για να σκοτώσει την λύση και όχι για να την διαπραγματευτεί, εν τούτοις πολλοί επιλέγουν να κλέινουν τα μάτια και αφτιά τους και να εμμένουν πως ο Τάσσος φέρθηκε σωστά, αναφορικά με τους χειρισμούς του εκεί, στο Μπούργκενστοκ. (όχι αναφορικά με την απόφαση για ΟΧΙ, το ξεκαθαρίζω).

Ο Δρουσιώτης αποδεικνύει με στοιχεία πως σκοπός του Τάσσου στο Μπούργκενστοκ ήταν να μην διαπραγματευτεί καθόλου και να αποφύγει τις συνομιλίες για την όποιαδήποτε λύση. Αυτό διαφαίνεται και από την ελπίδα που είχε ο Τάσσος πως στις "συνομιλίες" θα πήγαινε ο Ντενκτας και θα τις σκότωνε. Για κακή του τύχη ο Ντενκτας αρνήθηκε να πάει, οπόταν ΚΑΤΑΔΕΚΤΗΚΕ να κάνει μυστικές συνομιλίες με τον γιο του αιμοβόρου Ραούφ Ντενκτάς για να απορρίψουν από κοινού το σχέδιο Αναν ΠΡΙΝ καν το διαπραγματευούν. Αποδείξεις περί αυτού είναι οι μυστικές συναντήσεις με τον Σερνταρ Ντενκτας στο Μπούργκενστοκ, στην Στράκκα, το ότι ενώ πήγε εκεί "για να λύσει" το Κυπριακό έφυγε και πήγε στις Βρυξέλλες, αρνήθηκε συναντήσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ με την πρόφαση πως ήταν κουρασμένος και τέλος το ότι αρνήθηκε να δώσει στον ΟΗΕ τις λεγόμενες κόκκινες μας γραμμές.

Τι είναι οι κόκκινες γραμμές; Είναι οι θέσεις που θα παραδίδαμε στον ΓΓ του ΟΗΕ για να δηλώσουμε πως δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Παρόλες τις έντονες πιέσεις του Χριστόφια, του Αναστασιάδη και άλλων, ο Τάσσος Παπαδόπουλος αρνήθηκε να τις δώσει. Ποιές ήταν αυτές οι θέσεις; Ήταν η αποστρατικοποίηση της Κύπρου ούτως ώστε να μην μείνει ούτε ένας τούρκος στρατιώτης στο νησί. Ήταν η απαίτηση να μην υπάρχουν μονομερή επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας στη Κύπρο. Ήταν η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους. Ήταν όλα αυτά τα θέματα που συζητήθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο από όλους. Γιατί λοιπόν ο Τάσσος δεν τις έδωσε τις κόκκινες μας γραμμές;

Ο Μακάριος Δρουσιώτης ισχυρίχεται με αποδείξεις πως είναι επειδή ο Τάσσος πήγε στο Μπούργκενστοκ χωρίς να θέλει να διαπραγματευτεί, χωρίς να θέλει να εξευρεθεί μια συμφωνημένη λύση. Γι αυτή του την θέση, άκουσε τα πάντα. Προδότη τον είπαν. Πληρωμένο, πουλημένο τον είπαν. Τουρκόφιλο τον είπαν. Άκουσε τα πάντα ο άνθρωπος παρόλο που απεδείκνυε όλα όσα έλεγε.

Στις 10 του Φεβράρη όμως, την περασμένη Κυριακή δηλαδή, ήρθαν οι ίδιοι οι κυβερνώντες μας να το επιβεβαιώσουν!!! Ούτε κι ο πιο αφελής άνθρωπος στον κόσμο δεν θα περίμενε κάτι τέτοιο. Κι όμως, επειδή τα άδικα δεν ευλογούνται, ο Τάσος Τζιωνής υπέπεσε σε μια ανεπανάληπτη γκάφα ολκής και κατά λάθος το παραδέκτηκε, επιβεβαιώνοντας πανυγηρικά τον Δημήτρη Χριστόφια που από τότε εξέφραζε την έντονη του διαφορά αλλά και τον ίδιον τον Μακάριο Δρουσίωτη.

Ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Τάσσος Τζιωνής λοιπόν, σε συνέντευξη του στην "Σημερινή" της περασμένης Κυριακής έκανε την εξής δήλωση όσο αφορά τις κόκκινες γραμμές:

"Ερωτώ: δεν θα ήταν μέγιστο διαπραγματευτικό σφάλμα να δώσουμε τα άκρα όρια των υποχωρήσεων ή το ελάχιστο των απαιτήσεών μας, έχοντας κατά νουν ότι στην ιστορία του Κυπριακού η επόμενη διαπραγμάτευση θα ξεκινούσε από εκεί που έμεινε η προηγούμενη;"

Εκτός του ότι κακώς ερμηνεύει την σημασία του όρου "κόκκινες γραμμές", αναφέρεται σε ... ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Ποιά ήταν κύριε Τζιωνή η επόμενη διαπραγμάτευση που είχες στο μυαλό εκεί στο Μπούργκενστοκ, που υποτίθεται πήγατε για να λύσετε το Κυπριακό;

ΜΗΠΩΣ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΓΚΕΝΣΤΟΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ;;;;;;;;;;;;;

Καταλάβατε φίλοι μου; Τους στείλαμε εκεί για να μας φέρουν λύση και ο κύριος Τζιωνής και ο κύριος Τάσσος Παπαδόπουλος είχαν υπόψην τους μια άλλη, μελλοντική διαπραγμάτευση!!! Παραδοχή λοιπόν όλων όσων λέει ο Μακάριος Δρουσιώτης πως πήγε εκεί για να μην βρεθεί λύση!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Την ώρα που εμείς αγωνιούσαμε για τις συνομιλίες, την ώρα που εμείς κινδυνεύαμε να πάθουμε καρδιακό από την αγωνία μπας και μας πουν καλά νέα, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αγωνιζότανε για να μην λύσει το Κυπριακό!!!

ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;
Δώστε την απάντηση σας στην κάλπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: