Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Το γλείψιμο του αιώνα!

Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία τα είδαμε όλα! Πρώτα το σκάνδαλο του αιώνα με το φυσικό αέριο, την απάντηση - συκοφαντία του αιώνα σύμφωνα με τους τασσικούς και τώρα μπήκαμε αισίως στο γλείψιμο του αιώνα :)

Τελικά η πολιτική είναι απίστευτο πράγμα. Πρώτα καταφέρνουν καλά-καλά να φανατίσουν τον κόσμο και μετά λένε στον κόσμο τους τα εντελώς αντίθετα. Αλλά να γίνω πιο συγκεκριμένος σε ποιούς αναφέρομαι ειδικά.

Ο Χριστόφιας, εντελώς τυχαία, φάνηκε τυχερός. Χωρίς να περιμένει πως ο Τάσσω θα έμενε έξω από τον 2ο γύρο, απέφυγε τις μηδενιστικές κριτικές προς τον Τάσσο, όπως απέφυγε και τις υβριστικές. Αρκέστηκε σε μια σκληρή αντιπολίτευση με αποκορύφωμα την θέση πως έχουμε φτάσει στο κατώφλι της διχοτόμησης, ολομέτωπες επιθέσεις από μερικά στελέχη όπως τον Κυπριανού και τον Χατζηγεωργίου αλλά και την προσωπική επίθεση στον Λιλλήκα. Σκληρή όμως ήταν και η αντιμετώπιση που πήρε από τους πρώην εταίρους, με αποκορύφωμα εκείνο το "πράκτωρας των ξένων", την στάση του στο δημοψήφισμα, και η αναφορά στον μεγάλο αδελφό. Αναμφίβολα η στάση του Χριστόφια πλήγωσε τους πρώην εταίρους του καθώς προφανώς είχε πολλές διαφωνίες μαζί τους και ξαφνικά τις θυμήθηκε όλες τους τελευταίους 6 μήνες και τους κάρφωνε κυριολεκτικά. Παρόλα αυτά, ουδέποτε χρησιμοποίησε υβριστικές αναφορές στον Τάσσο και αυτό ίσως παίξει τον δικό του ρόλο...

Ο δε Κασουλίδης (ή Αναστασιάδης, όπως θέλετε πάρτε το), ήταν άκρως μηδενιστικός έναντι στον Τάσσω. Είχε φανατίσει τον κόσμο του ΔΗΣΥ τόσο πολύ εναντίων αυτήν της κυβέρνησης σε σημείο που ήταν ολοφάνερο πως σε περίπτωση που ο Κασουλίδης δεν περνούσε στον 2ο γύρο, να πάνε να ψηφίσουν Χριστόφια και όχι το ΔΗΚΟ και τον Τάσσω. Εξού και που όλες οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν τους συναγερμικούς να ψηφίζουν Χριστόφια στα σενάρια 2ου γύρου σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ότι οι Ακελικοί τον Κασουλίδη (αυτό ήταν και το παράπονο πολλών συναγερμικών). Η αντιπολίτευση των Κασουλίδη-Αναστασιάδη ξέφυγε από τα όρια της διαφωνίας και πήγε σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο, μέχρι και προσωπικό. Λόγω ακριβώς του σκανδάλου του αιώνα, που δικαιολογημένα και ευτυχώς ο Αναστασιάδης έφερε στη φόρα και μας γλίτωσε από περισσότερα κακά, ο Αναστασιάδης είναι στα δικαστήρια τώρα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, πρώην μέλλον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και με τον Λιλλήκα. Οι δε αναφορές του Αναστασιάδη περί του κουμπάρου του Συλλούρη να βρίσκεται πίσω από την εταιρία με ανώνυμους μετόχους έβγαλε στη φόρα πολλά προσωπικά... όπως, σύμφωνα με το Συλλουρούδιν, λεφτά που έφαγε ο Αναστασιάδης από το ΧΑΚ, την φυλάκιση του αδελφού του κτλ. Ο δε Κασουλίδης, μέσα στην υστερική αντιπολιτευτική του διάθεση, πρότεινε στον Τάσσο να αυτοκτονήσει! Το γνωστό χαρακίρι, αν το θυμάστε. Μέχρι και σε σκόνες πλυσίματος αναφέρθηκε σχολιάζοντας και χλευάζοντας τα δάκρυα του Τάσσου. Το δε επιτελείο του Κασουλίδη, και τι δεν έκανε. Από διαφημιστικά σλόγκαν (πολύ διασκεδαστικά για όλους μας μπορώ να πω) μέχρι και αφίσες για κουμπάρους και πινόκιο (επαναλαμβάνω την προσωπική μου εκτίμηση - δικαιολογημένα!). Θυμόμαστε όλοι την περίφημη αφίσα με τον Πινόκιο θέλωντας να αποκαλέσει τον Τάσσω ψεύτη, όπως και το (μακράν καλύτερο) κλιπ με τα λάχανα, την αφίσα με το "να τον στείλουμε διακοπές τον άνθρωπο", τα κλιπ για τις κοινωνικές παροχές, τις κατηγορίες περί έλλειψης δημοκρατίας, τις θέσεις για τον Αρχιεπίσκοπο, την καταστροφική πολιτική στο Κυπριακό, το θράσος 10 πιθήκων που είπε ο Τορναρίτης αναφερόμενος στο ΔΗΚΟ και τόσα άλλα που τώρα τα ξεχνώ.

Λέγοντας τα αυτά, δεν θέλω να αφήσω να νοηθεί πως τώρα, μετά που έμεινε έξω ο Τάσσως, ήταν αχρείαστα και άδικα. Δεν άλλαξα γνώμη τώρα. Εξακολουθώ να θεωρώ πως η ανεπανάληπτη κριτική του Αναστασιάδη-Κασουλίδη προς τον Τάσσο ήταν πέρα για πέρα δικαιολογημένη! Και δεν είναι μυστικό πως ΟΛΟΙ την χαρήκαμε και με το παραπάνω. Και δεν είναι μια ούτε δύο φορές που βγάλαμε το καπέλο στον Νίκο για όσα είπε. Απλά τα λέω για να δείξω πόσο σκληρή ήταν η αντιπολίτευση του ΔΗΣΥ σε σύγκριση με αυτήν του ΑΚΕΛ που αρκέστηκε μόνο στην πολιτική αντιπαράθεση και όχι σε προσωπική.

Τώρα λοιπόν, και οι δύο υποψήφιοι, γλείφουν εκεί που έφτυναν. Ο δε Χριστόφιας θυμήθηκε την φιλία τους, τον Μακάριο και τον Κυπριανού, το δημοψήφισμα αλλά και την τριμερή συνεργασία που έβγαλε πρόεδρο τον Τάσσω, από την οποία κατά τα άλλα έφυγε για λόγους αρχής! Κανονικό γλείψιμο. Αλλά είναι με μεγάλη μου απογοήτευση που τώρα βλέπω τέτοια μεταμόρφωση από τον Αναστασιάδη και τον Κασουλίδη. Εντάξει, λογικό ήταν να γλέιψουν κι αυτοί, αλλά όχι σε τόσο βαθμό ρε Νίκο! Έχεις ξεπεράσει κατά πολύ τον Χριστόφια και το λέω με πάσα ειλικρήνεια! Από τις προσωπικές (εκτός από πολιτικές) επιθέσεις προς όλους όσους στήριζαν Τάσσω, τώρα κατάντησε ο Νίκος να τους ονομάζει πατριώτες, ικανούς πολιτικούς, επισκέφτεται τον Αρχιεπίσκοπο, ξέθαψε από τα χρονοντούλαπα της ιστορίας την Ελληνικότητα τους, θυμήθηκε την κοινή τους ιδεολογία, τους κοινούς αγώνες και το κοινό τους όραμα στην Ευρώπη. Επίσης, από την μια μέρα στην άλλην, έβαλαν πίσω την υπέρβαση που θα έκαναν αν έμεναν έξω από τον 2ο γύρο και εν στόματι Τορναρίτη εντελώς αδικαιολόγητα και απρόκλητα μιλούν για την ελληνικότητα τους ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ αυτήν των Ακελικών. Α-Ν-Ε-Π-Ι-Τ-Ρ-Ε-Π-Τ-Ο για μια παράταξη που προβάλει τον Ευρωπαϊσμό της σαν τον λόγο που θα πρέπει να τους ψηφίσουμε!

Αναμένουμε λοιπόν τι θα γίνει την επόμενη Κυριακή. Εγώ απλά θέλω μια πολιτισμένη προεκλογική βδομάδα, χωρίς φανατισμούς και επιστροφές στο 60 (ακούς Τορναρίτη;) και όποιος κι αν βγει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την Κύπρο μας. Και το κυριότερο απ΄όλα: ΕΝΟΤΗΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: