Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Βρε λέτε;

Το ποιόν του Δημήτρη Χριστόφια σαν αντιπολίτευση το γνωρίζουμε όλοι. Καυστικός εκεί που πρέπει, αυστηρός εκεί που θίγεται, χαμογελαστός εκεί που πρέπει, ήπιων τόνων εκεί που πρέπει. Επίτηδες στην προηγούμενη πρόταση έβαλα τη φράση "σαν αντιπολίτευση". Διότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως αλλιώς λειτουργά ένας πολιτικός / άνθρωπος όταν είναι στην αντιπολίτευση και αλλιώς όταν είναι κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής κανείς πρόεδρος δεν κατάφερε να κερδίσει αυτό το στοίχημα που λέγεται αξιοκρατία και τιμή.
Θυμίζουμε τον ΔΗΣΥ που τώρα μετατράπηκε σε ένα κόμμα που (καλώς!) αναδικνύει σκάνδαλα, απάτες και πολιτεύεται με σύνθημα την αξιοκρατία, κι ας τζέπωσαν εκείνοι που τζέπωσαν εκατομμύρια από το ΧΑΚ όταν ήταν κυβέρνηση. Θυμόμαστε επίσης τον Τάσσο Παπαδόπουλο που στην ανακύρηξη του ως πρόεδρος το 2003 είπε πως θα ήταν αμίληκτος στο ρουσφέτι και στην αναξιοκρατία κι ας γέμισε το προεδρικό και ο περίγυρος του με κουμπάρους, υιούς, βαφτιστικούς κτλ. Θυμόμαστε και την δημοσίευση που έκανε στην εφημερίδα ΚΥΡΗΚΑΣ όταν πρόεδρος ήταν ο Σπύρος Κυπριανού. Είχε δημοσιεύσει τότε την ιατρική συνταγή των ψυχοφαρμάκων που έπαιρνε ο μακαρίτης επειδή θεωρούσε πως ο λαός έπρεπε να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του ηγέτη του, κι ας έκρυβε ο ίδιος τόσα χρόνια την κατάσταση της δικής του υγείας. Παραδείγματα πολλά.
Θα ήταν ηλίθιο να κρίνουμε από σήμερα τον Χριστόφια αφού ακόμη δεν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου. Εδώ όμως θα είμαι για να τον στολίζω καλά αν αρχίσει τα ίδια μασκαραλίκια όπως κι οι άλλοι. Πάντως είχαμε ένα μικρό μεν, σημαντικό δε δείγμα για τον Χριστόφια. Και είναι θετικό! Παρακολουθώντας προχθές τις ειδήσεις από το Κούβα ΤιΒι (ΡΙΚ) άκουσα πως ο νέος (61 χρονών μάσιαλλα του!) πρόεδρος μας έδωσε δύο οδηγίες προς την προεδρική φρουρά, όταν θα οδηγούν στον δρόμο. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, ο Χριστόφιας έδωσε οδηγίες στην αυτοκινητοπομπή του να μην κορνάρουν όταν οδηγούν και να σταματούν στα φώτα τροχαίας!
Μπράβο του! Έτσι είναι η σωστή αντιμετώπιση. Δεν σημαίνει πως επειδή τον βγάλαμε πρόεδρο, θα κρατά τον Θεό από τα αρχίδια και θα κάνει ότι θέλει. Είναι και θέμα λεπτότητας θα μπορούσε να πει κανείς. Δεν γίνεται εγώ ο απλός πολίτης να πληρώνω από το υστέρημα μου προστίματα επειεδή δεν υπάκουσα στον νόμο και την ίδια ώρα ο ίδιος ο πρόεδρος να παρανομεί! Το αντίθετο με τον Χριστόφια ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Ειλικρινά δεν θυμάμαι πόσες φορές κόσμος και κοσμάκης πήρε τηλέφωνο στο ραδιόφωνο για να παραπονεθεί πως παρολίγον να έχει ατύχημα επειδή ο Τάσσω δεν σταματούσε στα φώτα τροχαίας και αναγκάζονταν το αυτοκίνητα να ανοίγουν διάδρομο για να περάσει αυτός, ωσαν να ήταν ασθενοφόρο. Πρόσφατα ένας αστυνομικός έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του επειδή προσπαθούσε να κάνει χώρο στην πομπή του προέδρου... γελοιότητες. Ούτε ο Σεΐχης του Ντουμπάϊ να ήταν... Τέλοσπάντως, εγώ επειδή έχω και μια ευαισθησία για το οδήγημα στην Κύπρο, την αστειονομία μας και τον κάθε αμπάλατο Κυπραίο οδηγό, το βρίσκω πολύ θετικό που ο πρόεδρος τώρα δείχνει να πατά γερά τα πόδια του στην γη, ακόμη και γι αυτό το μικρό, ασήμαντο θέμα. Από τα μικρά και ασήμαντα όμως μπορεί να δει κάποιος την συμπεριφορά κάποιου. Ελπίζω από τη μια να μην προκαλεί με την συμπεριφορά του ο νέος μας πρόεδρος, αλλά από την άλλη αν τα πάει πολύ καλά, εγώ θα κλείσω το μπλογκ! Και δεν θέλω... οπόταν, αναμένω!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θυμάστε ότι όταν εκλέγηκε ο Τάσσος σε μία συνέντευξη είπε ότι η καθημερινή του ρουτίνα ήταν η ίδια με του απλού πολίτη, και έδωσε το παράδειγμα ότι ο σωφέρ του τον οδηγούσε το πρωί στο προεδρικὀ. Ναι, και εγώ με τον οδηγό μου πάω δουλειά... Πάλε καλά που τώρα θα σταματούν στα φώτα τροχαίας.