Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Μικρά μικρά μπανανιακά...

  • Δεν χάνει ευκαιρία ο Κασουλίδης να καρφώνει τον Χριστόφια για Ευρωσκεπτικισμό... Κινδυνεύει να εξελικτεί σε νέο Παπαδόπουλο ο άνθρωπος. Όποιος πει κάτι για την ΕΕ μονομιάς είναι Ευρωσκεπτικιστής.
  • Σκεφτήτε δηλαδή τι θα έλεγε στους Γάλλους και στους Ολλανδούς αν έκαναν προεκλογική εκστρατεία μαζί του που με δημοψήφισμα απέρριπταν τις μεταρριθμιστικές συνθήκες της ΕΕ.
  • Ξεκόλλα Γιαννάκη μου... όπως δεν γουστάρεις τον Τάσσο να σου λέει πως είσαι μειομένων αντιστάσεων επειδή διαφώνησες στο σχέδιο Αναν, τουλάχιστον να είσαι πιο ταπεινός στο θέμα ΕΕ και διαφωρετικών εκτιμήσεων. Στο κάτω κάτω, κανείς δεν ψήφισε εναντίων της ένταξης μας. Στο λέω απλά για να μην κάνουμε αυτά που μας κάνουν. Καλό θα σου κάνει, κακό όχι. Ευρωσκεπτικισμός υπάρχει μόνο σε ένα επιτελείο και ξέρεις ποιο. Όχι σε αυτό του Χριστόφια.
  • Άλλο πράγμα ο ευρολαγνισμός, άλλο ο ευρωσκεπτικισμός κι άλλο ο ευρωαγωνιστής κύριε Κασουλίδη μου.
  • Το Ευρωσκεπτικιστικό Ακέλ λοιπόν, διοργανώνει συμπόσιο με θέμα "Κύπρος-Κυπριακό-ΕΕ" στο οποίο θα παρευθρεθούν Ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς από Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία και Ελλάδα. Κι αυτοί σύμμαχοι μας είναι, έτσι για να κάνουμε ξεκάθαρο το τοπίο! Ο Έλληνας είναι ο Γιώργος ΠΑσχαλίδης του... ΠΑΣΟΚ.
  • Αυτή είναι και η μοναδική ελληνική παρουσία στα προεκλογικά της Κύπρου και θα εμφανιστεί στο πλευρό του Χριστόφια, και όχι στο πλευρό του Τάσσου.. ή καλύτερα του Ομήρου της ΕΔΕΚ που είναι και αδελφοποιημένα κόμματα με το ΠΑΣΟΚ!
  • Ήρθαν 60-τόσοι Ευρωβουλευτές στη Λεμεσό να στηρίξουν τον Κασουλίδη. Και πολύ καλά έκαναν. Είναι ωραίο να νιώθεις ότι έχεις φίλους και συμμάχους που θα φανούν χρήσιμοι αν εκλεγεί ο Κασουλίδης πρόεδρος. Παρόλα αυτά θα ήθελα να ήξερα γιατί ο Κασουλίδης δεν φώναξε πάλι "Η Κύπρος είναι Ελληνική". Τι φοβήθηκε; Μήπως κάποια κατάλοιπα του υποψηφίου δεν συνάδουν με το... Ευρωπαϊκό προφίλ και μας τα πλασάρει μόνο για εσωτερική κατανάλωση; Α τον Ευρωσκεπτικιστή!
  • Πάντως θα ήθελα να ρωτούσα κάτι και τους Ευρωβουλευτές. Αν παραξενεύτηκαν καθόλου που ήρθαν να στηρίξουν κάποιον για πρόεδρο της ΧΩΡΑΣ-ΜΕΛΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ και δεν είδαν ούτε μια Κυπριακή σημαία... Ποτζί-ποδά, πάλε γίναμε ρεντίκολο στα μάτια των ξένων.
  • Αλλά το μεγαλύτερο ρεζίλι έγινε από τον πρώην ΥΠΕΞ μας. Σκεφτείτε δηλαδή να τον ξαναβάλει στο πόστο αυτό ο Τάσσος αν επανεκλεγεί (φτου-φτου). Είναι άξιος να πάει σε καμιά σύνοδο και να τους πει και νενέκους! Ο μεσιέ Λιλλικέ-α, ακόμη λίγο θα μας έλεγε πως ήρθαν στην Κύπρο οι Ευρωβουλευτές για να κάνουν πραξικόπημα του Τάσσου!
  • Τόση ξενοφοβία πια; Αν είναι δυνατόν! Αν εμπορούσες κύριε Λιλλίτσι ας το έκανες κι εσύ! Ναί έχουμε προεκλογική, αλλά δεν θα παρουσιάζουμε ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ τους ξένους σαν ΕΟΚΑ Β. Ο Θεός να μην το δείξει να είναι αύριο αυτός ο άνθρωπος ΥΠΕΞ μας. Θα είναι η μαννότσαππα της ΕΕ.
  • Άργησα αλλά τελικά κατάλαβα το σλόγκαν του Κασουλίδη για τα περί κουμπάρων όσο αφορά τον Τάσσο. Ο υπουργός Πασιαρδής μετακινήθηκε σε τρία υψηλά πόστα μέχρι τώρα. Είναι κουμπάρος του Τάσσου. Ο Πάλμας παντρεμένος με την αδελφότεκνη του Τάσσου που δουλεύει στο δικηγορικό γραφείο. Ο Υφιπουργός παρά τω προέδρω, κουμπάρος του Τάσσου. Ο μακαρίτης Πεύκιος, κι αυτός κουμπάρος του. Ο Πρόεδρος επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας, κι αυτός κουμπάρος! Για τον και την Κενεβέζου είναι γνωστές οι συγγένειες... μην τα ξαναλέμε. Εβίβα κουμπάρε λοιπόν!
  • Το είπε! Διάγγελμα Προέδρου Παπαδόπουλου όταν εκλέγηκε πρόεδρος το 2003: «Στην κοινωνία που θα στήσουμε δεν υπάρχει θέση για πολίτες δεύτερης ποιότητας λόγω της κομματικής τους ταυτότητας ή της ιδεολογικής τους τοποθέτησης. Όσοι παραβαίνουν αυτόν τον κανόνα με νοοτροπίες του παρελθόντος, πρέπει να ξέρουν την επίσημη διαβεβαίωσή μου, όχι μόνο την ανοχή μου δεν έχουν αλλά θα έχουν την οργή μου και την εκδικητική τιμωρία»
  • Αλλά δεν το έκανε: "Νενέκοι, δοσίλογοι, τουρκοπροσκυνημένοι -Προδότες -Πουλημένοι -Πολιτικοί μειωμένων αντιστάσεων -Ανίδεοι πολιτικοί -Πράκτορες των Άγγλοαμερικάνων"
  • Μα το προσέξατε ότι ο Τάσσος ούτε που πήγε στην κηδεία του μακαρίτη Χρυστόδουλου; Ότι ανέβαλε να παρουσιαστεί σε διάφορες εκδηλώσεις που ήταν καλεσμένος; Α ναί, ξέχασα είχε γρίππη μας είπεν η αζαγιά του τοίχου.
  • Πάντως, θυμούμαι τον Τάσσο τότε που έγραφε στον "Κήρυκα" την ιατρική συνταγή με τα ψυχοφάρμακα του μακαρίτη του Σπύρου Κυπριανού. Έπρεπε, έλεγε, ο λαός να ξέρει την κατάσταση του ηγέτου του για να κρίνει αν μπορεί να τον εμπιστευτεί. Μπορούμε λοιπόν κύριε Λιλλήκα να έχουμε την ιατρική συνταγή του γιατρού του προέδρου μας με τα φάρμακα που του έγραψε για την γρίππη;
  • Μου θυμίζει το 2003 που ήθελε να θεσμοθετηθεί νομοσχέδιο που θα απαγόρευε τις κοινωνικές παροχές 6 μήνες πριν τις εκλογές. Τώρα, στα 75 του πια ο άνθρωπος, προφανώς το ξέχασε.
  • Τα κροκοδείλια δάκρυα όμως, τα θυμήθηκε μια χαρά. Θυμάστε τζίνο το κλαουννογαουρίσιμο το διάγγελμα; Έκλαψε κι αυτός μια φορά (τελικά τι ήταν; Ασετόν, σπίρτο, υγρό καθαρισμού μασκάρων... τι;) και τώρα μας το διαφημίζει. Ξεπεσμός στο φουλ. Έπιασε πάτο ο άνθρωπος. Πιο κάτω δεν έχει. Κατά τα άλλα, είναι σίγουρα τα διάφορα τασσούθκια πως θα επανεκλεγεί. Αν θέλετε τους πιστεύετε.
  • Μα ξέρετε όλοι σας ποιοί υποστηρίζουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο; Αν δεν το ξέρετε, μάθετε το: Χουντικός Αξιωματικός Στυλιανός Πατακός, Φώτης Παπαφώτης, Λευτέρης Παπαδόπουλος - ηγέτης ΕΟΚΑ Β, Καραντζαφέρης, Χρυσή Αυγή, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Πάντως χίλιες φορές προτιμώ να με στηρίζει ο Ττίμης, ο Προδρόμου, Ο Παπαπέτρου, η Πραξούλα παρά όλοι αυτοί. Κι ύστερα απορεί ο Κάρογιαν κι ο Ομήρου (μα αυτός είναι αριστερός;;;;) γιατί δεν είναι ακόμη μαζί τους το ΑΚΕΛ.
  • Α ξέχασα έναν. Κι ο υιός Σαμψών. Ναί, εκείνος που κατά τα άλλα ανήκει στον ΔΗΣΥ. Ο άνθρωπος εκστασιάστηκε με την ανακοίνωση της ΣΕΚ. Η φυλλάδα του την επομένη κυκλοφόρησε με τίτλο που παρομοίαζε τον Χριστόφια με χαμαιλέοντα. Σωτηράκη μου δεν έχει πρόβλημα. Σιγά μην περίμενε ψήφο από σένα ο Χριστόφιας. Έτσι κι αλλιώς εσύ δεν θες να κερδίσει ο Κασουλίδης. Διότι αν ήθελες, δεν θα ήσουν τόσο χαρούμενος με την ανακοίνωση της ΣΕΚ που μας παίρνει ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΙΣΩ. Εκτός κι αν αποταθείτε σε εξωγήινους να σας ψηφίσουν τον 2ο γύρο, αν περάσει ο Κασουλίδης.
  • Την έκπληξη όμως έκανε ο Κασουλίδης. Ναί, αυτός που θέλει να βλέπει το μέλλον, να βλέπει μόνο μπροστά, να κάνει το ΟΧΙ και το ΝΑΙ ΜΑΖΙ, να φέρει ειρήνη και ομόνοια στην κοινωνία μας. Χαιρέτησε ο άνθρωπος την ανακοίνωση της ΣΕΚ. Όσοι επιθυμούν, να το έχουν υπ'όψην αυτό. Ρε μπας και πρέπει να φοβόμαστε λιγότερο τον διάολο που ξέρουμε παρά αυτόν που δεν ξέρουμε, όπως λέει κι η Αγγλική ρήση;
  • Αχ ρε Αναστασιάδη, εκτός από τους αντίπαλους υποψήφιους, έχεις και τον δικό σου υποψήφιο και βουλευτές να σου πάνε κόντρα. Καλή τύχη πάντως... όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι είναι μαζί σου διότι τολμάς να δεις μπροστά. Όχι όπως τον Κασουλίδη που μόνο στα λόγια το λέει.
  • Αλήθεια, πως ένιωσε ο κύριος Ομήρου για την ανακοίνωση της ΣΕΚ και πως νιώθει για την στήριξη της φυλλάδας εκείνης προς το πρόσωπο του κύριου Παπαδόπουλου; Αριστερός; Δεξιός; Χουντικός; Κρίμα στην ιστορία της παράταξης... έτσι ηγέτες όμως που έχει, ανάλογη τύχη θα έχει στο τέλος.
  • Μιλά για τα μάγια της παρούσας κυβέρνησης ο Χατζηγεωργίου του ΑΚΕΛ. Ρε Τάκη, αγαπούμεν σε, εκτιμούμεν σε, θεωρούμεν σε τσιάκκον αλλά μην μας τα λες εμάς αυτά με τα μάγια. Εμείς, ο κόσμος, τα ξορκίσαμε εδώ και καιρό. ΤΟΥ ΜΑΣΤΡΟΥ ΣΟΥ ΠΕΣ ΤΑ. Κι αυτός με τη σειρά του να τα πει του Κατσουρίδη που ήταν κι εναντίων στην αποχώρηση από την συνκυβέρνηση τότε. Όχι τίποτε άλλο, αλλά αν πάθετε κανέναν χαττάν στον 1ο γύρο, να μεν κόψει ο νους τους πάλε να πάνε προς Τάσσο μεριά.
  • Ακούσατε τι είπε ένας απλός πολίτης στην κάμερα για το ... καρναβάλι των επιτελείων στην Μακαρίου; ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: "Περίμενα λίγη περισσότερη σοβαρότητα. Προεδρικές έχουμε που είναι και κρίσιμες μάλιστα. Λίγη περισσότερη σοβαρότητα δεν θα έβλαφτε". ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΙΚΕ ΜΟΥ.
  • Ούτε στα καρναβάλια δεν θα δούμε τόσο χορό, παναΰρι και πελλάρα. Ρε μπας και βλέπουν όλοι τους συνέχεια CNN; Διότι αν νομίζουν πως αυτά τα καραγκιοζιλίκια είναι Ευρωπαϊκά, τότε εγώ προτιμώ να ζήσω σε μια χώρα της Αφρικανικής Ένωσης.
  • Τωρά που είπα Αφρική. Θυμάστε τον τραουλλοπαπά που δήλωνε το 2004 πως με την ένταξη μας στην ΕΕ καταφέραμεν την ένωσην της Κύπρου με την μητέραν Ελλάδαν; Ναί το είχε πει εκείνες τις ημέρες σαν αντίδραση στο γεγονός πως οι θρησκευτικοί ηγέτες των Τουρκοκυπρίων πήγαν στον Κύκκο να προσευχηθούν για τον Μακάριο, κάνοντας μια μεγαλοπρεπή κίνηση προς τα μπρος και μια τρομερή υπέρβαση. Ε, ο Τόμμυ Β, συμπεριφέρθηκε σαν Αφρικάνος παπάς που μιλά σε "αγράμματα και αμόρφωτα μαυρούθκια". Και το γελοίο είναι ότι κάποιοι τον έκαναν Θεό με αυτά που είπε... Και ύστερα σου λένε, ψηφίζουν Τάσσο για να πάνε μπροστά. Μα που μπροστά θα πάτε μάνα μου; Είμαστε στη μούττη του γκρεμού και εσείς θέλετε να μας ρίξετε ούλλους κάτω!
  • Ποιός από τους τρεις άραγε θα μπορέσει να απονέμει την δικαιοσύνη για το αεροπορικό της Ήλιος και να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων; Ποιός από τους τρεις θα φανεί τουλάχιστον λίγο ευαίσθητος για τον πόνο των συγγενών τους;
  • Σίγουρα όχι αυτός που τους έκλεισε στα μούτρα την πόρτα του προεδρικού και που αρνήθηκε να τους δει γιατί ήταν... busy!
  • Κατά τα άλλα, καλές εκλογές σε όλους σας. Μακρυά από ακρότητες και τσακωμούς. Και φυσικά, καλή απαλλαγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: